Şimdi Ara

901ND ile oluşturulan network sisteminde kopma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar herkese. aslında sorunuma ait cevabı biliyorum ama maalesef bir kanıt yada dayanak bulmam lazım o yüzden buraya taşıdım durumu. bir otel 4 katlı her katta 1 adet 901ND cihaz var. yaklaşık 3 yıl önce kurmuştum ilk sene boyna sorun boyna arıza altyapının kökünü kazıyım tüm dağıtıcıları asansör boşluğunun dışına taşıdım sorun düzeldi tam 2 sene 1 kere bile aramadılar sorun var diye. 6 ay önce aradılar ufak tefek sorunları olduğunu ve katlardaki sinyalizasyonu güçlendirmek istediklerini söylediler fiyat verdim gık yok. 1 ay önce aradılar ve otel girişinde kablosuz sinyalinde sorun olduğu kimsenin modemden 3 metre ileride bağlanamadığını söylediler ilk başta saçma gelmişti. gittim baktım 2 adet farklı marka model modem. aralarında 10 cm bile mesafe yok ikisinin de kablosuzu açık çalışıyor. modemin 1 tanesinde kablosuzu bypass ettim en azından artık 3mt sorunundan kurtulduk demiştim bu seferde katlarda sıkıntı var dediler neyse onlarada baktım ne yaparsam yapayım dağıtıcı cihazdan 5 mt ileriye gittiğimde sinyal kayıp görünmüyor arada ne duvar nede başka bir engel yok. çatıya baktım kazara 2 sene önce 4 adet olan baz sayısı olmuş 50 katlar pert otelin batı cephesinde bağlantı kurmak için taradığımda cihazın adı bile tam 5mt uzaktayım cihaz karşımda doğu cephesinde en azından sinyal görünüyor ama 5 mt uzaklaşınca da sürekli hat meşgul uyarısı geliyor. ilk defa bu hata ile karşılaştım. bir türlü anlatamadım sinyal kaybının sorumlusunun baz olduğunu bununla ilgili olarak bir bilgisi olan varsa bilgi versin.







  • Öncelikle 901ND' ler bir otel için çok yanlış bir tercih olmuş bir turizimci olarak derin tecrubelerime dayanarak. Sonuçta kurmuşun yapacak birşey yok. Acaba kanalları değiştirip denedin mi hiç?
  • Kanal değiştirip denemelisiniz. Bas istasyonları ortalığı karıştırıyor gibi gözüküyor bu olayda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen kanal ayarı çözer bu problemi otelin wireless kanallarını değiştirin mesela 2 yapın hepsini, demekki bazlar o kadar güçlü, öldürür adamı be
  • Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. cihazların içinde otamatik kanalı ayarını dahi açıp bıraktım bir işe yaramadı zaten normalde hepsi otamatik modda farklı kanal seçmesi gerekirken 8. kanalı seçiyorlar manuel diğer kanallarda erişim sıkıntı dibinde dahi ama 8. kanala ayarlayınca kendisini anca 5 mt lik mesafeye ulaşıyor sinyal. bazen şu bazdan ne anlıyorlar diyorum bir tande ben mob yada enginius firmasının mobeseler için ürettiği özel dış cephe cihazlardan takıp rahatlayım demiyor değilim. tp-link öncesi zyxel denendi, cisco denendi en fazla 2 hafta stabil sonrası hep sorun sinyal aynı şekilde bloke oluyordu dibinde var 5 mt ilerisinde yok. ha alternatif cihaz önerisi olan varsa değerlendirebilirim yani kullanılan diğer cihazlarıda belirttim.

    "makavel1 " bir şey olmaz merak etme dendi araştırdım verdikleri faiş fiyatı duyunca zaten şeytan dürtmedi değil yani terasa 2 tane taktırsam köşeyi dönerim demiştim ama sonra zararlarını görünce vaz geçtim ama işletmeler paraya bakıyor zarara yada olumsuzluklara değil. 45 mt karelik alanı kaplayacak baz olan otel bile var bildiğim. her katta 3 tane Access potin var koridor uzunluğu 20mt ancak çekiyor. artık herkesin gözünü Atatürk resimli kağıt parçaları sardığı için 100 tane baz döşeseler yine umurlarında değil yeter ki para gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 30 Haziran 2014; 7:13:34 >




  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız;

    Sistem ile ilgili olarak cihazların güncelleştirmelerini yaptınız mı?

    Saygılarımızla
    TP-LINK TÜRKİYE
  • evet tüm hepsi güncel firmware' lara sahip fakat V3 ve V2 değiller V1 sürüm cihazlar hepsi ve en son çıkan güncellemeyi içermektedir.

    Anıl bey ile yaptığım görüşme sonrasında baz istasyonu için yapılacak bir şey olmaması nedeni ile sinyalin zayıflayarak kaybolduğu noktalara destekleyici olarak güçlü geniş menzilli cihazlardan oluşan yeni bir sistem kurmaya karar verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 1 Temmuz 2014; 10:58:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.