Şimdi Ara

900.000 Otomatik HB araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Araç alma arifesindeyim, son olarak kafamı iyice karıştırmak için   sizlere danışmak istedim. Önce kendimden sonra da istediğim araç şeklinden bahsedeyim. 26 yaşında ve 2 yıllık evliyim, çocuk henüz yok ve bir süre daha düşünmüyoruz. Ben ve eşim arabalardan motorundan pek anlamayız en küçük bi sorunda elimiz ayağımız birbirine girer. İkimiz için de ilk ve geçiş aracı olacak alacağımız aracı minimum 2 yıl kullanıp sonrasında bir üst segmente geçmeyi düşünüyoruz.

    Aracımız B segment, hatcback, otomatik, 2020 model üstü (Hem sorunsuz olması açısından hem de donanıma önem veriyorum multimedia-güvenlik vs.) benzin-dizel çok fark etmez sorunsuz olmalı ve 900.000 ₺ altı olmalı. Aracı %90 oranında İstanbulda kullanacağız uzun yola nadir çıkar. Son birkaç ayım video izlemek ve sarı sitede araştırma yapmakla geçti. Şu anki sıralamamı sizlere söyleyeyim:

    1-208, Corsa ve C3: Hem donanımları olsun, hem fiyatı olsun beni en çok cezbeden araçlar.

    2- VAG grubu araçlar: Küçüklüğümden beri hayran olduğum araçlar ancak hem yeni modelleri bana çok yetersiz geliyor ve fiyatları rakiplerinden en az 100k fazla. Konforu iyi olsa da donanım ve olası DSG problemleri beni korkutuyor

    3- Clio 5 icon paket: Aslında düne kadar listede yoktu ama donanımı, piyasası, kronik sorunlarının minimum olması ve en önemlisi fiyatı ile buralara çıktı.

    4- i20: Donanımı olsun konforu olsun aslında gözüme en mantıklı gelen araçlardan, motorunu da beğeniyorum f/p oranı çok düşük olsa da baya sorunsuz diyorlar. Ama Elite paketine kadar 2 airbagle geliyor olması elenmesine neden oldu. Elite paketi de 900k üzerinde.

    Evet biraz uzun oldu biliyorum. Her türlü fikre açığım şimdiden çok teşekkür ederim.








  • Bayide gidip yeni Corsa , 208 ve Polo inceleyin hangisi içinize sinerse onu alın hocam.
    İ20 leğen plastiği gibi , Clio perde hava yastıkları yok.
  • Vag grubunda DSG her zaman soru işareti. 208-corsa ve c3 birbiriyle motor şanzıman olarak aynı araçlar. Ama 208 piyasası biraz daha hızlı bir araç. 1.2puretech eat8 bir 208 üzmez diye düşünüyorum.

  • Teşekkürler tercihimi 208 veya Corsa'dan yana kullanacağım
  • Namütenehi kullanıcısına yanıt

    C3 diğerleriyle aynı değil, motoru 1.2t 110hp, şanzıman eat6. Corsa ve 208 de motor 1.2t 100hp ve 130hp, şanzıman eat8

  • Polo dsg, fransız iç hacim konusunda problemli. Sorunsuzluk ve genişlik için kore, 1.4 atmosferik i20 alırdım. style paket bulunur 800-850 civarına.

  • Benim bildiğim 1.2 puretech motorlar triger sorunlu motorlar. Yeni Corsa 1.4T'de piston kırıyor diye biliyorum. Youtube'de de videoları var, şikayevar'da da şikayetler var.

    Kendimde bu sınıf araç aradığım ve sonunda da aldığım işin baya araştırmıştım.

    Ben de dsg'li araçları baştan silmiştim. Suzuki swift eurncap 3 yıldız olduğu için vazgeçtim. Clio yeni cvt şanzımanı da sorunlu, Nissan'ın da kullandığı cvt bu. Toyota ve Honda Cvt'leri ile karıştırmayın.

    Rio ve İ20'nin dct şanzımanlarını da es geçtim. Tıpkı reno'nun edc, ford'un powershift şanzımanları gibi. Çift kavrama, baskı balatalı otomatikleri es geçiyordum direkt.

    Geriye Tork konvertörlü ve Cvt şanzımanlılar kaldı. Honda Jazz olabilir, İ20mpi elite olabilir. Yaris var ama biraz küçük muadillerine göre, yinede iyi araç. Makyajlı kasa 2016 ve üzeri cvt otomatik Auris 1.6'lar baya iyi.

    Lpg düşünüyorsan cvvt, t-dgi ve ti-vct gibi motorları da es geçmek lazım. Çok uyumlu değiller. Subabların erimesi ve silkeleme sorunları yaşıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baryshx -- 4 Mayıs 2024; 18:28:32 >




  • Alternatif vermeden sizin listenizdeki araçlara göre tercih sıralamam Corsa Polo Clio şeklinde olurdu.

  • 900000 tl parayı gidip düdük gibi b segment polo,clio,208 gibi araçlara vermeyin yazıktır.Alın bir tane 2020 model 308 1.5 bluehdi eat 6 vites araç keyfinize bakın.Hem en sorunsuz hem vites geçişleri iyi güzel bir araç.400 litre bagajı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 4 Mayıs 2024; 19:25:10 >
  • Psa grubu veya clio şu an en mantıklı araçlar
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    Hocam evet benim de aslında aklımda 308, astra, scala gibi c segment araçlar var ancak bu paralara temizi çok zor bulunuyor. Eğer bi fırsat olursa ve parayı milyona yaklaştırabilirsem tabii ki önceliğim c segment olur.

  • Baryshx kullanıcısına yanıt

    Uzun ve güzel mesajınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Siz ne almıştınız acaba? Ek olarak aurisleri çok beğeniyorum ama yıl olarak uymuyo maalesef 3-4 yaşından büyük arabaya binmek istemiyorum. Rahatlık ve donanım performans ve yakıttan daha önemli benim için

  • weSt` kullanıcısına yanıt

    Style paketleri 2 airbag olduğu için eledim hocam teşekkürler. Arka hacim bizim için çok önemli değil araca maksimum iki kişi bineceğiz zaten. O yüzden psa ve cliolara daha yakınım şu anda

  • covanni13 C kullanıcısına yanıt

    Clionun da eksik hava yastıkları

  • En temizi bu seçeneklerden 308. Eat 8 harika bir şanzıman. 1.2t 2019 sonrasi sorunsuz. Sadece trigeri 60.000 geçmeden değişin. Ki neredeyse 2020 oncesi tüm 308 lerin trigerini pejo ücretsiz değiştirdi. Küçücük araçlara ya da tedirgin eden dsg ye bulaşma derim
  • Selamlar. Premium ve keyifli bir araç düşünürseniz:

    https://forum.donanimhaber.com/satilik-14-mini-cooper-f56-1-5-136-ps-otm--158515108

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Konu buram buram algı kokuyor ama yinede yazayım

    SIFIR ARAÇ ALIN. 2. el araçlarda çatlak tıkayıcı atarlarsa 1 sene sonra anca farkedersiniz arabanın yarı fiyatı masraf edersiniz o nedenle sıfır araç alın garantili

  • covanni13 C kullanıcısına yanıt

    Ben 2016 otomatik 1.4 i20 elite paket aldıydım 750k'ya, 60 bin kilometrede ve kazasız, boyasız. Ben de C sınıfı istiyordum ama kilometresi düşük ve temizine para yetmedi. Yoksa 800bin lira vardı. 2-3 sene sonra alırım diye düşünüp B sınıfı aldım.


    Sana önerim Honda, Toyota, Ford ve Hyundai olur. Diğerlerini salla, düşünme bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baryshx -- 5 Mayıs 2024; 0:25:29 >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Hocam para olsa keşke. 1100-1200den başlıyor en kötüleri

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.