Şimdi Ara

80sata + 160sata sürekli yavaşlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elimde 80sata maxtor (C:) ve 160sata samsung (D:) harddisk var..özellikle bu harddiskler cok fazla ses cıkarıyor..o&o defragment ilede arada sırada sıkıştırıyorum..emule ve bearshare gibi programlarla sürekli download yapmaktayım bu yavaşlama , ses gibi şeylerin nedeni ne olabilir..özellikle photoshopta büyük imajlar ile 1-2 saat clışmanınardından harddiskte veri transferi cok yavaşlıyor...nasıl performans artışı saglıyabilirim.


    amd athlon am2 +3200
    1gb ram
    nforce i570s anakart.



  • Aynı sorun bende de var ya sinir oldum hocam 80 gb Sata2 var bende anakartım sata1 destekliyor ama çalışıyor anakartımın sadece sata1 desteklemesi hızda o kadar fark etmeyeceğini zannediyorum..ki kaldı bunu donanım siteleri ve arkadaşlar da aynı fikir de ortak sorun ses fazla,çok yavaş çalışıyor,defrag da yaptım aynı..
    overclock yapsak
  • @rq
    Sistem belleğini artırarak takas dosyası kullanımını azaltırsanız Photoshop'tan kaynaklanan sesler azalacaktır. Ayrıca takas dosyasının boyutunu da manuel ayarlarla yüksek bir değere sabitleyerek bazı otomatik boyutlandırma işlemlerini engelleyebilirsiniz.
    Emule vb. gibi programları da sistemin kurulu olmadığı bir partition'da, hatta diğer diskte çalıştırın. Paylaşım programları zamanla bellekte gereksiz yer kaplamaya başlıyorlar, böyle durumlarda programı veya Windows'u yeniden başlatmanız faydalı olabilir. İki paylaşım programını aynı anda kullanmamaya çalışın.

    @sakroda
    Sata1 olması disk hızını ciddi olarak etkilemez. Uyumsuzluk söz konusu olabilir. Anakart bios'unu ya da bağımsız ise sata controller bios'unu güncellemeniz faydalı olabilir. Güncelleme yapmadan önce gerekli önlemleri almayı unutmayın. Kasa içi sıcaklığın ve disk sıcaklığının da aşırı değerlere (+55 C) ulaşmamasına dikkat edin. Sıcaklık artışı disk performanslarını etkiler.




  • teşekkürler ama bios'u zaten 6 ay önce update ettim..ama sata controller bios'u nasıl etcem bneim ki silicon image..yardım edersen sevinirim yoksa ben kendinm araştırcam yani bilgiylesen bu konuda demek istedim...sata'nın bağımsız olup olmadığını nasıl anlayacam peki?Denetim masasında bir tane sata için özellikleri gösteren bir bölüm var Flash bios'a tıkladığıumda bilinmeyen chip bilinmeyen bios yazıyor..acaba bu bağımsız olmadığı anlamınamı geliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakroda -- 29 Aralık 2006; 0:17:44 >
  • SATA controller bios'ları genelde anakart bios'ları ile birlikte güncelleniyor ama bazıları bağımsız olabiliyor. Anakartınızın web sitesinde bios versiyonları ve içerdiği yenilik/düzeltmeler hakkında bilgi bulabilirsiniz. 6 ay bilgisayar aleminde oldukça uzun bir süre. Bir kez daha göz atın isterseniz. Kolay gelsin
  • şimdi anlıyorum bios'u update edince yavaşlama başladı...eski bios'u update etsem acaba ne olur ki:)esli bios'u ne yaptım acaba..neyse yani eski harddisk de hızlıydı ama o sata değildi normal paraleldi..çok garip 1 ay bakmıştım ama güncelleme yoktu msn messengeri mesela kim var diye açacm öyle bir kasıyor kasayı atıp fırlatası geliyor en az 6 sn bekliyor ya..
    AMD 2500xp+
    512 Ram
    Epox 8rda3+
    teşekkürler. yine de hocam..bağımsız olmadığı belli oldu..
  • charpan takas dosyası kullanımı derken neyi kastettigini anlıyamadım ?
    ps de ana kullanılan hdd hep sistem yüklemedigim hdd seciyorum..emulede gene öyle..
  • @rq
    Takas dosyası (Page File) sistem belleğinin (RAM) yetersiz kaldığı durumlarda devreye girer. Bellekteki o an kullanılmayan veriler sabit diskteki bu dosyaya aktarılır ve bellekte yer açılır. Fakat bu aktarım işlemi sabit diskin yazma/okuma hızıyla eşit hızda yapıldığı için sistem yavaşlar. Ayrıca Windows ihtiyaca göre dosya boyutunu dinamik olarak değiştirdiği için, belleğe ihtiyaç duyulmayan anlarda da disk kullanıma girebilir. Takas dosyası kullanımını Ctrl+Alt+Del'e basarak açacağınız Windows Görev Yöneticisi'nde (Task Manager) "Performans" tabında görebilirsiniz. Boyut ayarını ise; Sistem Özellikleri --> Gelişmiş --> Performans Ayarları --> Gelişmiş --> Sanal Bellek (Virtual Memory) ekranından ayarlayabilirsiniz. Örneğin 2 GB başlangıç boyutlu bir takas dosyası muhtemelen gereksiz dosya boyutlandırma işlemlerinin önüne geçecektir.

    Sanırım kullandığınız diskler IDE. Aygıt yöneticisinden disklerin Ultra DMA modunda çalıştığına da emin olun. Disk yavaşlaması sorununun en genel nedeni budur. Kolay gelsin.

    @sakroda
    Rica ederim. Eski bios'u da üreticinin web sitesinde bulabilirsiniz ama denemediyseniz yeni bios'lu haliyle temiz bir Windows kurun.




  • öneriler için saol charpan bu gece yedek disklere ayarcektikten sonra ana hddye temiz birde format atıcam..40lık bir ide var elimde temiz 2 haftalık..tüm downloadprogramlarını ona kurup ordan calıştırıcam,download deposuda bu olucak ayrıca..daha iyi verim alırım heralde

    tekrar saol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.