Şimdi Ara

80 TB kapasiteli HDD’ler ufukta görüldü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ne gerek var demeyenler gelmeden söyleyeyim artık PC clouda taşınacak o arada kazananlara ne olacak cidden merak ediyorum(mağazanın kar değeri vs.) tüm malzemeler tek bir ana serverda birleşecek Nvidia belkide 30yıl sonra ekran kartını satmayı kesip sürekli olarak bizlere PC kiralayacak GeForce Now bunun başlangıcı
    ve burada bu harddiskler önemli rol oynuyor daha az enerji kullanımına daha fazla TB veriyorsa o kadar iyi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 11 Şubat 2020; 2:8:6 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Kalan altin cikarilmiyor demektense cikarilamiyor, cikarilmasi artik cok zor ve maliyetli demek daha dogru olur. guney afrikadaki altin madenleri o kadar derinki artik yer alti sicakligi calisanlari pisirecek noktaya gelmis, kazilan yerlerde kayalar sicakdan plastiklesip bir sure sonra kapaniyor, geri kalan madenlerde bizdekiler gibi tonlarca topragi siyanurle isleyip bir kac gram altin cikariyor. gezegenler olusurken altin ve platin gibi metaller agirliklarindan oturu cekirdege cokmus durumda, kabukda buldugumuz altin platin sonradan meteorlardan gelenler. ve miktar gercekden az. altindada durum farkli degil. tum dunyada dolasimda olan altin ancak bir olimpik havuzu doldurabiliyor.

    cikarilmiyor demek mantiksiz keza altin ve platin ziynet esyasinin otesinde cok farkli ve ustun metaryel ozellikleri olan soy metaller, endustrinin, teknolojinin o kadar cok farkli alaninda kullanimlari varki, ne kadar cikarsaniz ne kadar uretseniz o kadar kullanimi olur, o kadar gideri olur. korozyona cok dayaniklilar, isi ve elektrik iletkenlikleri cok yuksek, farkli reaksiyonlarda katalizor olarak kullaniliyorlar. ornegin platin yakit hucresinde katalizor vazifesi goruyor, yakit hucresi gibi verimli ve temiz bir teknolojinin yaygin kullanima gecemiyisinin tek nedeni kullanilan platin miktarinin azaltilamamasi, mevcut platinin yetmemesi.

    yakin gecelekde uzay madenciligi basladiginda birincil hedef bu platin ve platin grubu degerli metaller olacak. zira meteorlar gezegenlerle ayni olusum surecinden gecmedikleri icin bu agir metallerden bolca iceriyorlar. teknolojide uretimde kritik yerlerde darbogaz yaratan metaryeller. bu sebebden uzay madenciligi ilk baslatanlari cok buyuk zenginlikler bekliyor. hatta bir iddiaya gore dunyanin ilk dolar trilyoneri uzay madenciliginden cikacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Aynı kartları bende kullandım o geçişte ulan dedim adamlar yapıyor be saatlerce başından kalkmazdım. Şimdi ise o günlere bakınca teknoloji çok yol katettiğini görüyorsun. Efekt mefekt belki aynı ama bu sefer fps değerleri kim daha hızlı savaşı çıktı ortaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssd varken tırt.

  • Benim gibi günlük kullanıcılar için bir şey ifade etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clucjj -- 11 Şubat 2020; 19:15:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SuperVisör kullanıcısına yanıt
    ssd her yerde kullanılmaz. boş boş yazmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    Şu adam da olmasa Donanım bölümünden haber okuyamicaz ...
    Sağolun hocam
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Çünkü ulaşmak çok kolaydı ve pc devri yeni yeni gelişirken oynanabilecek oyunlarda kısıtlı gibi bşydi çünkü internet yok denecek kadar idi ve korsan cdler piyasanın krallarıydı. şimdi ise senaryosundan tutta karakterine kadar seni içine hapseden oyunlar bile var ama yine kısıtlı gerek bütçe yönünden gerek hitap ettiği kısım yönünden. Fifa gibi nfs gibi pes gibi oyunlar her sene ısıtıp ısıtıp (nfs ayrı koyalım ısıtmaktan ziyade her sene onlarda hemen hemen çıkarıyordu oyun o dönemde) önümüze koyduğundan çok gibi gözüküyor. Aslında yok bir oyunu detayına kadar yapmaları çok uzun sürüyor gtav gibi rdr2 gibi başlanıldığı tarih ile çıkış tarihleri arasında 5 6 sene gibi uzunca bir yol var. O tarihe göre görüntüler o dönemin şartlarına göre çok çok iyiydi kötüydü demek olmaz teknoloji ilerledikçe oyun grafikleri gelişmeye başladı desek daha iyi olur. Mesela bi nfsmw nostaljisi yapsan 1080p ayarı yok :) 1024x768 mi ne tam hatırlamıyorum. Zaman ilerledikçe çözünürlükten tutta fifa serisinden animasyonlu tribünlere kadar çok yol katedildi fifa 98 99 daki tribünleri görmen lazım :)) ama 99 efsane oyundu işte. Oyun başlangıcında ki 19 numaralı adamımızın tribünü çıkışı esnasında ki müzik bile yetiyordu :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Bunu alan veri merkezleri çifter çifter alıp yedekli kullanacaktır. Bozulursa ne olur? Bozulan çıkarılır yenisi takılır hiç bir şey olmamış gibi devam eder her şey.

    Google'ın Facebook'un veri merkezlerinde her gün onlarca belki yüzlerce disk bozulur. Yenisi ile değiştirilir. Kimse hiç bir şey hissetmez.
    Bozulan diskteki veriler sisteme zarar vermiyor mu hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    Bende onu diyecektim. 20 yil once escort marka p3 soket islemcili 10 gb hdd li bir bilgisayar almisti babam. 10 gb hddyi duyanlar ne yapacaksiniz, icine dunyayi mi yukleyeceksiniz diyorlardi. Emin degilim ama 1600 dolar gibi bir fiyat hafizamda kalmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Yok vermiyor. Kontrolcü bozulan diski kapatıp depolama havuzundan atıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hardisklerin standart hata yapma(UNO) oranı 10^14(10 üzeri 14) bitte bir. Bu değer harddisk üreticilerinin bize belirttiği değerdir. Her 12.5TB işlemde bir en az bit hata gerçekleşir. Backblaze firmasının verdiği bilgilerde yani gerçek dünyada 8tb işlemde bir bit hata gerçekleşir. 80TB harddisk için uno yani hata oranına ne şekilde çözüm getirecekler merakla bekliyorum.
  • Sata 4 zamanı gelmiş desenize!

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    640kb ram herkese yeter - Bill Gates

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Perturbator kullanıcısına yanıt
    Artırıyorum. (kimin söylediğini hatırlayamadım)

    Dünyada en fazla 5 büyük bilgisayar ve 50 küçük bilgisayar olacaktır. Fazlası gereksiz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.