Şimdi Ara

8 mb internetim 1.75 alıyorum yardım edin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler...yaklaşık 2 senedir netlimitsiz 8mpbs'e kadar tarifesini kullanıyorum. Şimdiye kadar ping sorunu hariç download hızında herhangi bir sorun yaşamadım. Yaklaşık olarak 8-7.5 mbps civarıdna bir verim alıyordum. Fakat son 3 gun once hızımın 1.10 mpbs gibi düşük bir hızda oldugunu farkettim.Ben 25 gb download limitinin aştığım için düştü sandım ilk olarak ama yinede bir Ttneti arayarak bilgi alayım dedim. Aradım ve download hızındaki düşüklüğü düzeltilmesini istedim. Görüştüğüm arkadaş hattı kontrol etti çeşitli işlemler yapıp modemin fişini çıkarmamı istedi bende dediğini yaptım ardından download hızını tekrar 8 mpbs aldım hatta 8 i biraz geçiyor gibiydi :) . O akşam gecince ertesi gün tekrar bir kontrol yaptım bu sefer hızımın gene aynı oldugunu gördüm . Kotayla ilgili bir problem olsaydı ilk aradığımdada 25 gbı coktan geçmiştim ancak buna ragmen hızım 8 mpbs ye yükselti. Buna dayanarak bir kere daha aradım ve bu sefer karsıma cıkan bey bana 25 gbı geçtiginizden dolayı hızınız 1 mpbsye sabitlenmiştir dedi .Bende bu konu hakkında bilgimin oldugunu söyledim ancak dünde aynı şekilde 25 gbı geçmiştim ve dünde hızımın 1.10 mpbs oldugunu söyledim .Ardından hızımın düşük oldugunu görünce tekrar müşteri hizmetlerini arayarak hızımın yükseltilmesini istedigimi ardındanda yükselttiklerini söyledim. Bu durumda kotayla ilgili olamayacagını söyledim çünkü eğer olsaydı dün aradıgımda hızımı yükseltmezlerdi dedim. Beyfendi ilk önce bir kaç saniye durakladı. Ardından sistem otomatik ayarlıyor filan dedi. Bende dün aradıgımda problemi nasıl çözdüler ozaman beyfendi yardımcı olacakmısınız bana artık dedim. Karsımdaki beyde son çırpınışları biz burdan hız ayarlayamıyoruz sistem kendi ayarlıyor vs. vs... hattınızda yogunluk vardır vs vs.. ve 25 gb kota oldugunu bunu geçerseniz hızınızın 1 mpbs ye indirlecegini söyledi. Bende bana çözüm bulacakmısnız dedim ve arza kaydı aldılar. Hem bana 25 gb ı gecince sistem kendi otomatik düsürüyor diyor hemde arıza kaydı alıyor zaten kendi söyledigini kendi çürütmüs oldu. Ardından bir kaç saat sonra hızımın 2 mpbsye yükseltildigini ve pingiminde 55 ms den 12 ms ye düştüğünü gördüm.Ping sorunum çözüldü fakat hala 8mpbs alamıyorum. Bir daha ararsam artık çirkinleşmekten korkuyorum. Sizce bir daha arayıp bu sefer bağırıp çağırmalıyımım ne yapmalıyım yoksa ay sonuna kadar bekliyip öylemi aramalıyım.Suçu bana atmalarını istemiyorum çünkü..Eğer lazım olursa modem bilgilerinide koyabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyspidy -- 5 Aralık 2011; 12:47:43 >







  • İyi ki bana sinyal gönderen santralin telefonunu almışım

    Kardeş daha önceden sorunsuz 8 Mbit kullandım acaba, mümkünse tekrardan hızı tanımlar mısınız de. Hattınız kaldırmaz safsatasını işitirsen daha önceden kullandım, bi daha denemek istiyorum sorun olursa tekrar ararım de. Gayet tatlı bi dille söyle. Benimki de zamanında 2 Mbit'e sabitlemişlerdi bağırıp çağırınca onlar da sallıyor,ilgilenmiyor. Sakin sakin konuşunca 8'e tanımlamışlardı ki benim hattım kaldırmamıştı, sonra 6 Mbit'e sabit benimki.

    Bazı kalaslar anlamıyor ama yine de anlayış gösterirler herhalde. Sakin konuşmayı dene.




  • Tavsiye için sağol aslında haklı olabilirsin ama ben simdiye kadar tatlı dille çözemedim sorunumu telekomla :D Ancak işte azarlayınca hattımı kapatacagım hiç memnun kalmadım sizin reklamınızı yaparım tarzında çirkin laflar edince akılları başlarına geliyor Ben direk 444 0 375 numarasından TTnet ana hattından belirttim sorunumu santralin numarısını bilmiyorum Şuda var ben hızım sabitlendimi onuda bilmiyorum. yalnız modemin arayüzünde downstream speed 2048 olarak gösteriliyor. Birde ben hızı arttırırmısınız deyince sistem otomatik yapıyor biz burdan müdahale edemiyoruz dedi call center görevlisi . Ne kadar dogrudur bilemiyorum.. Artı benim hattımda desteklememe gibi bir problem yok saniyede 1022 kpbs ile download ettigimi biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyspidy -- 5 Aralık 2011; 16:15:27 >




  • hat kimin üstüne bilmem ama ben böyle telefonda işi çözemediğim zaman bölge müdürlüğüne gidiodum. Orada benle baş edemeyince sinyal gönderen yerin telefonunu verdilerdi.

    tavsiyem oraya git, hatta sabahtan git. yeterince ilgilenirler. ayrıca hızın modemini kapatıp-açınca 2048'den başka bi şi yazmıyorsa sabitlenmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.