Şimdi Ara

70bin Tl borcum var ödeyemiyorum. Ne yapmalıyım , yardımcı olur musunuz ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
44.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benimde o civarlarda borcum var. İşletmem vardı batırdım. 3 bankaya borcum var.


    Nasıl bir yol çizdiğimi anlatayım.


    Kredi kartlarımın hesap kesim tarihlerini farklı zamanlar yaptım önce. Hesap kesildikten sonra arkadaşların telefon, internet, elektrik, doğalgaz gibi ödemelerini karttan çekip nakit alıyorum. Aldığım nakiti kredi borcu ile kart borcunu ödemek için kullanıyorum. Bunu bu şekilde yapmamın sebebi aylık ödemem gereken para 10 bin. 10 bini çevirmeye çalışıyorum. Zaman kazanmak için. Aynı zamanda borcun daha fazla faize girmesini engelliyorum. Ayrıca bir yerde asgari ücretle çalışıyorum ve akşamları ek iş yapıyorum. Zorunlu masraflarım dışında para harcamıyorum. Hedefim borcu 11 ayda bitirmek. Daha erken de olur inşallah. Geçmiş olsun Allah yardımcın olsun.

  • Bu konuda hard profesyonelim. 7 yıllık Kıdemli Kademeli Banka icralığı ayrıca batak birisi olarak 6 ay önce emekliye ayrıldım. 50 BİN TL yi maaşımdan kesile kesile 7 sene de ödedim yapacak bişi yok. Ödeyecek gücünüz var ise ödeyin yapılandırma yapınca taksitleri öderim diyorsanız ödeyin. İkisinide ödeyemem ben diyorsanız ALLAH can sağlığı versin yapacak bişi yok.


    Edit : Yaşadığım durumdan ötürü Hem İİK Hemde İK kanunlarını nerdeyse tamamını ezberlemiştim artık. Yani bir icra dairesine müdür olarak git başla deseler sırıtmam.:D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 13 Mart 2021; 12:55:1 >
  • Allah yardımcınız olsun. Ödeyemeyecek borcun altına girmek çok kötü. Her şeyden kısıp sabredip allah yalvarıp yavaş yavaş ödemek gerekiyor.
    Minibüse bineceğine bisiklet al, ulaşımını öyle sağla. Porsiyonunu küçükt, yemek çeşidini azalt, dışardan yemek yeme. Dışarda Mecbur kalırsan tostla, bisküviyle geçiştir.

    Dışarda su alma, suyunu yanında taşı. Çok daha zor durumdaysan akşam pazar dağılırken kalanları topla.
  • atknznts A kullanıcısına yanıt

    Hocam 2. Derken başkasının yanında çalışmak yerine kendin bişeyler yap derim. Hem krizi fırsata çevirmiş olursun , yani bh sebeple belki kendi işin olur. Orda burda maaşlı çalışarak çok zor senelerin boşa gider. 2 iş demek kendine zaman ayıramamak ve başkasına çalışmak demek.

    Ne iş yapacam dersen epey bir düşünmek gerek. Şartlarını ve yapabileceklerinş harmanlaman ve en doğru kararı vermen lazım. Ne yapabilirim iş olarak diye çevrene bakmakla başlayabilirsin

  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt

    Hocam çok iyi yöntem çok mantıklı. Ama bu kadar hesap uzmanıyken daha iyi işler yapmanız lazım :)

  • shankssan kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Konu açıp uzun uzun anlatsanız fena olmaz bence

  • 70 bin lira paramı kardeşim ya adamlar milyon liraların altından kalkıyor dert etme hemen yaşın genç daha dış görünümüne biraz çeki düzen ver acilinden bir işe gir hemen 1 dakika durma bankalarla da görüşüp ilk maaş ayından sonra yapılandırma talep et. 1-2 sene aç kalacaksın ama sık dişini kalkarsın çok rahat bu yükün altından. Yanlış bir şey yapmaya kalkma mantığına hakim ol her daim tefecilerden de falan uzak dur hiç gerek yok onlara..

    Yavaş yavaş ödeyeceksin yani yapacak bir şey yok canını alamazlar ya bu kadar dert etme hayat devam ediyor birkaç sene sonra ne olacağını kim bilebilir karamsar olma hemen moralini yüksek tut yoksa çökersin duygusal olarak bu sefer enerjini kaybedersin hiçbir şeyi başaramazsın sakin kal

  • Adamın borcu var fikir istemiş bir grup kesim polemik çıkarmış.

    Harbiden bu insanoğlunu anlamak zor.


    ALLAH yardımcın olsun kardeşim.

  • Borcu ödemek için başka bankadan borç mu çektin? Sen bilerek kendi ayağına sıkmıssın.

  • Biraz absürd olacak ama, TC vatandaşlığından çıkmak için dilekçe verin, Suriye Konsolosluğu'na vatandaşlık başvurusu yapın. Allah(cc) kolaylık versin, İnşallah ödersiniz ama sürekli faiz bineceği için normal maaşla kolay kolay ödenecek bir paraymış gibime gelmiyor. Keşke hiç harama bulaşmasaydınız, bu bankalar adamın kanını emer. Bankayla konuşup yapılandırmaya çalışırsanız belki faizi düşerler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 13 Mart 2021; 17:19:15 >
  • osimdioyuncu kullanıcısına yanıt
    Başka çarem yoktu
  • Borç gelirinize oranla çok yüksek, aşırı borçlanmaya gitmişsiniz. Borçlarınız dağınık mı yoksa tek bir bankadan mı. Eğer dağınıksa bir şekilde tek yere toplamanızda fayda olacak, çünkü her banka o bu şu derken ek masraflar çıkarıp borcu kabartıyor. Tek yerde olursa kontrolü kolay olur. Eğer durum takip hesaplarına atılmadıysa borcunuzu ödemesiz dönemle yapılandırın, vade ne kadar uzun olursa o kadar iyi. Bir kaç aylık erteleme süreside size kendinizi toparlamanız için fırsat verir. Erteleme süresi boyunca kredi taksitlerini ödermiş gibi kenara para ayırın, bakın bu nokta çok önemli ayırmazsanız ilacını almayan hasta gibi en başa dönersiniz. Ayırdığınız paralar kenarda mutlaka durmalı ve unutmalısınız. Harcamaları en asgari düzeye çekmelisiniz. Bundan sonrada kesinlikle borçlanma yapmamalısınız. Zor bir reçete ama borçlardan kurtulmak için tek çare. Bu arada borçları yapılandırırken her yıl artan taksitle yapılandırmada yapabilirsiniz, misal bu yıl 1500 tl ise seneye 1750 tl artış yapabilirsiniz. Böylece yıllık maaş artışına göre taksitleriniz belirlenir. İlk yıllar yüksek taksitten bunalmazsınız. Ben konut kredimi böyle almıştım, her yıl taksitleri belli oranda artacak şekilde ayarladım, özellikle ilk yıllar ödeme daha kolay oldu.





  • Aylık ödemen ne kadar geliyor acaba.

  • 3bin üstü
  • Eğer ailenizin yanında kalıyorsanız cep telefonu faturası, yol, yemek parası harici harmaca yapmayın.

    Allah yardımcınız olsun.

  • Gecmis olsun benim de borcum 5k civari gel gelelim odemiyorum. Artik ne olursa hemen bir is bul

    Fast food isi,insaat,otobus hostlugu,ehliyet varsa kargoculuk, istanbulda yasiyorsan fabrikalara form doldur. Gorusmede borcundan bahsetme kalici is aradigini anlatirsin. Gercekten zor durum.

  • hocam birak kalsin avukatlarla da bankadan arayanlarla da gorusme konusma kafan rahatlayacaktir

    isin varsa zaten maasinin maksimum 4te 1i haciz edilir ordan yavas yavas odensin

    isin yoksa zaten odenmez ama bankalar hesaplarina bloke koyar, baskasinin hesabindan yada elden islerini surdurebilirsin

    bunlar kisa vadede tavsiyelerim psikolojin sagligin bozulursa geri donusu yok aman kendini hirpalama

    uzun vadede ise yetenegin egitimin sevdigin is ne ise o tarz bi is ara, devletin yardimlarini mutlaka takip et issizlere verilenlere basvuru yap

    herseyin cozumu var uzulme odersin gecer onemli olan sensin.

  • İban paylaş, herkes elini cebine atsın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musty86

    Hocam çok iyi yöntem çok mantıklı. Ama bu kadar hesap uzmanıyken daha iyi işler yapmanız lazım :)

    İşte bazen rüzgar sizin tarafınıza esmiyor ne yazıkki. Bu süreçte krizi fırsata çevirmeyi düşünmekten çok kirizi en az zararla atlatma derdindeyim. Yoksa risk alınıp farklı şeyler yapılabilirdi. Ama yaş 33 olunca bu saatten sonra alacağım risk hayat boyu borç ödememi sağlayabileceği için emin adımlarla gitmek gerektiğini düşünüyorum.


    Herkesin şöyle bir lafı vardır mutlaka " şimdiki aklım olsaydı" Yaşı 20lerde olan arkadaşlara risk almalarını tavsiye diyorum. En azından pişman olmazlar neden yapmadım diye. Ama belli bir yaştan sonra risk almak tehlikeli olabilir.





  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.