Şimdi Ara

70bin Tl borcum var ödeyemiyorum. Ne yapmalıyım , yardımcı olur musunuz ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
194
Cevap
2
Favori
43.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Weisanstein kullanıcısına yanıt
    Niyetim ikinci bir iş şu an. Bankalar ile görüşüp karıştırmak istemiyorum açıkçası. Çok teşekkür ederim düşüncen için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atknznts

    Niyetim ikinci bir iş şu an. Bankalar ile görüşüp karıştırmak istemiyorum açıkçası. Çok teşekkür ederim düşüncen için.

    Anladım hocam. Ama görüşmekten zarar gelmez. Takibe düşmeden görüşün. Takibe düşerse şube müdürünün inisiyatifi azalıyor. Varlık yönetim şirketlerine satarlarsa komple bankadan çıkıyor iş ama oralara gelmez inşallah durum. Uzun süreçler onlar. Her halükarda bankada para, üstünde mal bırakmazsan maaşına haciz gelecek senelerce ödeyeceksin. Dünyanın sonu değil ama o duruma düşmeye gerek yok. Bu arada 1/4 olayına bazen yerel mahkeme uymuyor itiraz etmen falan da gerekebilir bir avukatla.

  • Weisanstein kullanıcısına yanıt
    İlk fırsatta bir görüşeyim o zaman bu durumu eğer varsa böyle birşey. Daha cazip geldi.
  • 70 bin tl yi ödeyecek durumunuz yokken banka size 70 bin nasıl verdi ?
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    2 bankada var borç. 2 si de eski maaş bankasıydı. Askerden önce çektik. Askerlik girdi, malum pandemi girdi işler ,piyasa çok kötüleşti patladım bende. Gelir gideri kurtarmıyor hiç bir şekilde.
  • atknznts A kullanıcısına yanıt
    Özel değilse ne için çektiniz ?
  • İstanbul veya ankaradaysan motorlu kurye olabilirsin, trendyol go vb. şirketlerde. Şahıs şirketi açıyorsun, genç girişimcilerin devlet ilk sene bağkur primini ödüyor. Kiralık motorla başlayıp, bir tane ucuz 50 cc alarak devam edebilirsin.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannondale -- 12 Mart 2021; 7:57:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben sero

    Nereye borcun var. Bankalara ise şöyle bir durum var. Sen bankanın müdürü ile görüş. Veya avukatıda olabilir. Takiplik borcun varsa ve gelirin yoksa seninle uğraşamazlar. En fazla blöf yapıp gözünü korkuturlar. Bir akrabamın ufak borcu vardı sonra büyüdü. 10 bin dolar civarına geldi faiz maiz derken. Takip ve icraya dönüştü. Hapis cezası olmadığı için üstünde de bir şey olmadığı için geliride olmadığı için bankanın müdürü ve avukatı sen bu parayı ödeyebilirmisin demiş hayatta diyince bunlar ilk başta borcu cüzi miktarda başka birilerine satmış. Onlarda neler neler söylemiş hepsi blöf halbuki.

    Sonuç 1 kuruş alamadan kara listeye girmiş. Artık e haciz vs... hiç bişey yok üzerinde. Ama kredi sittin sene çekemez. Durumunu buna göre kontrol et
    ulan adam yırtmıs ne biçim insanlar var ya ödemeye nıyetlenmıyor bile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yasal veya kaçak avrupaya git ya da amerikaya nakit bir iş bul öyle ödersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk mesajdaki arkadaşın dediği mantıklı hocam. biraz faiz eklerler yada vadeyi uzatırlar. öyle bişi yapabilirsiniz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adorer

    Sevisirken iyi cocuk oldumu kötü

    içinizin kötülüğünü mesaja yansıtmışsınız resmen.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknocu_guvercin

    içinizin kötülüğünü mesaja yansıtmışsınız resmen.



    Alıntıları Göster
    Neden yahu neden..!!! Ben de alayim kredi orda burda ezeyim yiyip iceyim, ödemeye gelince orda burda aglayayim... bende bilirim kredi alip en iyi seylere sahip olmayi, ama hesabini kitabimi bildigimden yapmiyorum, bankadan kredi alip iphone 12 alanlarin ülkesi burasi, onlar alsin biz yardim edelim öylemi ???

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adorer kullanıcısına yanıt
    Kardeşim zevk için birşey yapan yok burada.. Ya da lüks birşey için de harcanmadı para. Ayrıca yardım edin de demiyoruz ben başına gelen varsa fikir istedim sadece. Ki bir çok insan fikir verdi Allah razı olsun. Biraz daha mantıklı yaklaşabiliyorum şimdi
  • Yani iyi kötü demeden acilen bir işe girmeniz şart.Bu halde bankalar size başka kredide vermiyecek.Tek çözüm işe girmeniz ve her maaşınızın büyük kısmıyla borcunuzu ödemeniz ufak artık biraz uzun sürer ama bu halde çok daha kötü duruma da düşebilirsiniz.Belki bankalar 1 sene sonra sizin düzenli çalıştığınızı görüp kredinizide yapılandırabilir.Kolay gelsin zor bir durum.
  • Parayı çekip harcarken düşünecektin kiminle para harcadıysan onlar ödesin.

  • Bende zor zamanlar yaşadım, aylık gelirim 3 bin tl yi bulmazken ödediğim 4 bin tl idi ama ailem her zaman arkamdaydı bunun verdiği güven yetiyor ama hiç bir zamanda aileme bu konuda yük olmadım. 10 yıldan uzun süredir borç ödüyorum, bu işlerde tecrübeliyim sana şunu söyleyebilirim. Borç borçla kapanmaz sözü gerçekten çok yerinde. Şu durumda yapacağın tek şey acil olarak iş bulup çalışmak . Yoksa o 70 bin iki katına çıkar.

  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Çalışıyorum da ek iş bulucam artık bunun için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jewish

    Çok sıkıntılı durum hocam yapılabilecek fazla bir şey yok. Öncelikle çalışmıyorsanız iyi kötü demeden acil bir işe girin. Çalışıyorsanız maaş bordronuzla gidin bankaya borcunuzu yapılandırmak istediğinizi söyleyin. Benim maaşım atıyorum 3000 aylık 1500 ödeyebilirim. Bu şekilde yapıp borç bitene kadar dişinizi sıkacaksınız. Ya da ben öyle bir hayat yaşarım ki üzerime hiç bir şey almam sigortalı işe de girmem diyip borcu hiç ödemeyedebilirsiniz.

    Hocam sigortali hangi ise girerse girsin banka maas hesaba yatmadan kesinti yapiyor. Ustune birsey almazsa da surekli oturdugu evi icraa ile ugrasicak. Ailesiyle yasasa oraya gelicek icra memurlari. Bu arkadasin bildigin bombos bir evde veya depoda minimum asgari ucreti veya elden pra aldigi bir iste calismasi lazim. Aileden gelecek mirasa da dokunamaz. Bence 70k icin yasanacak bir hayat degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • atknznts A kullanıcısına yanıt

    Çalışıyorsanız para yetmiyorsa yapılandırmayı deneyin, borcunuz biraz fazla çıkacak ama yapacak bir şey yok .

  • Bilader şaka da olsa bu yaptığın hoş değil, bu yaptığın Türk Ceza Konununa göre suç teşkil ediyor, sil bunu. Abi tavsiyesi.



    İntihara yönlendirme suçu, 5237 sayılı TCK’nın “Hayata Karşı Suçlar” bölümünde düzenlenmiştir. İntihara yönlendirme suçu, seçimlik hareketli bir suç olduğundan aşağıdaki herhangi bir hareketin yapılmasıyla suçun unsurları meydana gelir (TCK m.84):

    • İntihara azmettirme,
    • İntihara teşvik etme,
    • Başkasının intihar kararını kuvvetlendirme,
    • Başkasının intiharına yardım etme.

    Suçun temel şeklinin seçimlik hareketlerinden de anlaşılacağı üzere, intihar etmek suç olarak tanımlanmamıştır. 5237 sayılı TCK, ceza hukukunda suça iştirak hükümleri sistematiğini esas alarak intihar edeni değil, sadece intihara yönlendireni cezalandırmayı kabul etmiştir.


    İntihara Yönlendirme Suçunun Cezası (TCK m.84)

    İntihara yönlendirme suçunun cezası şu şekildedir:

    • Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK m.84/1).
    • İntiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK m.84/2).
    • Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK m.84/3).
    • İşlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar (TCK m.84/4).




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.