Şimdi Ara

7 koltuklu Peugeot 5008 153.9 bin TL'den geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
4.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    bunlar orta sınıfa hitap eden araçlar normalde..
    Lüks sınıf değil ki 160-180-200 bin fiyatları normal görülsün !!
    TR'de kaç memur,işçi,özel sektör çalışanı alabilir bu fiyatlara araba??
    Hadi alacak olsa 180 bini 2-3 yaşında bmw,mercedese verir..
    Biraz mantıklı ve insaflı olalım..
  • trust06 T kullanıcısına yanıt
    250 bine de full + full (opsiyon) hali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma sapan başka model araçların fahiş fiyatlarına o kadar alıştırılmışız ki 5008 için 154.000 lirayı haliyle makul gören arkadaşlar var. Toplum mühendisliği deyin, ticari manipülasyon deyin. Ne derseniz deyin böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MPV konseptinde üretilmiş aracın kupa ile oynuyorlar, SUV diye kaktırıyorlar. Şaka bir yana, A'dan Z'ye değişmiş araç. Hiç beğenmedim. Herkes SUV görünümüne dönüyor. HIYARCA. Kusura bakmasınlar. Aynı ebatlardaki bir MPV iç genişlik açısından bunun içinden geçer. Kaldı ki, 3008 ile aynı platformdaymış, dana gibi araba 3008'den 2cm daha yüksek. 18" jantlar var. Utanmadan SUV diyorlar. Boş yere Hıyar gibi benzin yak, çevreyi kirlet... Tam aşağılık kompleksi kaşıma aracı.

    5008 MPV güzel araçtı. Bu da güzeldir eminim de, illet oluyorum arkadaş, yerden yüksek her araç SUV mu? Önden çeker değil mi bu şimdi? Nesi SUV lan bunun?

    Sports Utility Vehicle (SUV). Hadi bakalım. Al şimdi bunu. Sörf tahtasını bağla tepesine. İlk girdiğin kumsala gömülürsün, traktör çıkarır. Kış gelsin, tak tepesine kayakları, çık Uludağ'a. Kışlık lastiklerin olmasına rağmen zincir bağlatsın Jandarma da SUV olmadığını anla.

    Araç iyi olabilir, onu bilemem de, bu aletlere SUV denmesine gıcığım. SUV özelliği olmayan SUV görünümü... Hah mesela, SUV görünümlü desinler. "SUV Visual" falan olsun bunların adı. Görünüm olarak Crossover'ı aştığı için bunlar, "bunlar aslında SUV değil, SUV'cuk" de diyemezsin. Buna Crossover desen millet kıçıyla güler.

    Bu tarz araçların üretilmesi tamamen talep ile alakalı. Bu salaklığa talep olmasına üzülüyorum yemin ederim. Bu kadar mı şuursuz lan tüketici? Bu açıdan üreticiyi kınamıyorum. Benim de bir kamyon şuursuz müşterim olsa ben de kaktırırım...

    Size hayatın gerçekleri: Aynı büyüklükte bir MPV daha hafif olur. Daha az yakar, daha iyi gider. Altı yere daha yakın olur. Daha iyi yol tutar. Bu da siza ya daha iyi yol tutuş ya da daha küçük lastik ebadı olarak geri döner. 18" lastik kullandım ben. Bir fiyatlarına bakın derim. MPV'lerin dizaynı SUV görünümünde olmadığı için rüzgar kesiti de daha iyidir. Bir SUV'a göre de daha geniş iç mekan sunar.

    Yani, 4 çeker almayacaksanız, SUV almıyorsunuz zaten. Ancak SUV görünümünü alarak bir SUV'un bütün kötü özelliklerini alıyorsunuz. Salak mısınız arkadaşım? Tek bir avantajı var meretin, onu almıyorsunuz, ne kadar dezavantajı varsa onu alıyorsunuz. Sitesine giriyorsun. İkinci paragrafta headsup LCD display'ini anlatmaya başlıyor. Düşün ne kadar çaresiz bir araba. Oyuncakları ile sevdirecek kendini. Şaka şaka... Muhtemelen distribütör daha arabanın hiçbir özelliğini bilmiyordur. Ondan onu yazmışlardır da, gene de...

    Rakipleri arasında X-Trail var demez mi bir de... X-Trail gay guy SUV oldu da benim mi haberim yok lan?

    ---------------

    Neyse, bu milletin kompleksini kaşıyıp aslında olmadığı şeyin görünümde olan aletleri kaktırma düzenine gıcığım özetle. SUV'a ihtiyacın varsa al. O da yerden yüksek ve 4 çeker olur. Yoksa alma. SUV, SUV özelliklerine ihtiyacın yoksa pişmanlık olur. "Şehir magandalığı yapacağım, kaldırıma çıkacağım" diyorsan, git kendine Duster al. Hiç olmazsa lastik ebadı düzgün. Kaldırıma çıkarsın sevgili maganda. Bu 5008'de 18" jantlı lastikle kaldırıma çıkmakta sana başarılar...

    ---------------

    Konfor için diyeyin ağzına kürekle vururum. Konfor için otomobil alınır. Daha sessiz, daha iyi yol tutuş, daha performanslı, daha iyi amortisörler... SUV bir sürü dezavantaj barındırır. Bu dezavantajları da otomobilin veremediği şeylerle telafi eder. Bir araziye girene, bir kar yağana, bir su baskınına kadar cefasını çekersin. O gün geldiğinde ise sefasını sürersin. SUV budur. Kar yağarken millet panikle sağa sola kaçışırken "Bu ölümlüler amma da panik yahu, niye ki?" demek içindir. Veya yokuşta sağanak yağmurda millet pati çekip dururken, "pati çekmek ney yahu" diye anlamsızca suratlarına bakmak içindir. Zira sen gaza asılsan da pati çekmezsin. 4 çekerde pati çekmek için tonda 180 beygir lazım. 1.5 ton aracın 270 beygir olsun, çekersin. Yoksa zor.

    İhtiyaçlarınızı çok iyi belirleyin, saçma sapan numaralara kanmayın derim. Bu araç bu gay SUV'lar içinde iyi olabilir bak. Lafım yok. Alıp mutlu da olabilirsin. Ancak tercihlerini iyi belirleyip onu en iyi karşılayacak aleti alır isen, muhtemelen bu severek bindiğin gay SUV'un içinden geçecek bir aleti alıp binebilirsin. Daha mutlu olursun. Bilmem anlatabildim mi?

    ---------------

    Özetle arabaya lafım yok. Araba bu sınıfta çok iyi olabilir. Bilmiyorum. Bu sınıf komple gereksiz ve aptalca. Ben bunu irdeliyorum. Umarım tüketici de bunun farkına varır zamanla. Gerçi varmasa da iyi olabilir. Bu gay SUV'lar ikinci elde tutuluyor. Sayelerinde baba MPV'ler tutulmuyor. Dizel D sınıfı MPV'leri ikinci elde ucuza alabiliyoruz. Böylece aile arabası kalemi tamam oluyor. Geriye evin ikinci arabası olarak spor araba alınabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 21 Ağustos 2017; 11:18:13 >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt


    10 numara yazı olmuş her zamanki gibi.
    bana da etraftan çok diyorlar neden "jip" almıyorsun diye.. ben de diyorum ki d segmenti bir aracın verdiği rahatı, konforu ve yol tutuşu ben bir "jip"ten alamıyorum diyorum. benim en büyük ihtiyacım düz ve geniş bagaj o nedenle de yaklaşık 20 senedir hep sw kullanıyorum. inşallah bir sonraki aracım da sw olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Gato Negro



    10 numara yazı olmuş her zamanki gibi.
    bana da etraftan çok diyorlar neden "jip" almıyorsun diye.. ben de diyorum ki d segmenti bir aracın verdiği rahatı, konforu ve yol tutuşu ben bir "jip"ten alamıyorum diyorum. benim en büyük ihtiyacım düz ve geniş bagaj o nedenle de yaklaşık 20 senedir hep sw kullanıyorum. inşallah bir sonraki aracım da sw olacak.

    An itibari ile ben de öyle yapıyorum. Bir önceki aile aracımız Ford S-max 2.0tdci idi. MPV güzel de, oturuş pozisyonu van gibi, bacağını kırıp oturuyorsun, sandalyede oturur gibi. Çok rahat; ama sportif değil.

    Şimdiki araç Subaru Legacy 2.0i. Bu gay guy SUV'lar sağda solda yolda kalıyor bazen. İki kere yokuş yukarı sağa çektim bu ölümlüleri... Nihihihihi!!

    3 yıl kadar önce Azerbaycan'a giden bir otobüse cephe asansörü taşıdım. Ankara-Gerede arası sırtımda asansörle gittim.

    Evlendim, ev taşıdım. Arkadaşım ofisini yeniledi evrak dolabı (monte) taşıdım.

    Bir de bu 5008'deki arka diz mesafesini övüyorlar videolarda... Videolarda kendi gözlerimle gördüm övdükleri diz mesafesini... Üzücü diyorum. Daha yorum yapmayayım.




  • koltuk başına 22 bin tl oluyor.
    parası yetmeyen böyle denesin.
  • Arkadaslar fiyat bencede yüksek ama Euro kurunu lütfen kontrol edin birde 2-3 yil onceyle kiyaslayin cok eski degil 2-3 yil sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 153.900 TL'lik olan Active Sky 1.2 130 bglik baz versiyon.

    Aynı motorlu 1.2 Puretech 130 Allure 168.900 TL.

    1.6 BlueHDi 120 bg Allure 180.900 TL Elegance Pack ile 189.900 TL

    1.6 THP 165 bg GT Line 189.900 TL

    1.6 BlueHDi 120 HP GT Line 196.900 TL.

    Son 2-3 senede geldiğimiz bu noktadaki fiyatlar gerçekten şaka gibi

    200 bin tlye 1.6 dizel peugeot crossover alınıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korsan58


    quote:

    Orijinalden alıntı: pipoti

    2 çocuk varsa gider şöyle bir şey alırım, sıfır km 1.6 motor arabaya bu kadar para veremem dizel diye.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-320d-navi-pluspdc-pluslife-style-edition-319523235/detay

    6 yıllık araba 150bin km dizel ve bmw :)

    Bilgisizsen hiç konuşmayalım.

    150.000km olunca ne oluyor? Eğer sahibi düzgün kullandıysa BMW dizelleri 500.000km'yi sorunsuz aşar.

    6 yaşında dediğin arabada da, performans, şanzıman ve tüketim olarak 5008'in içinden geçer.

    İnsanlar kazıklanmak istiyor ben artık onu anladım. 1.6 dizel olsun 250.000TL olsun alırım diyor ve alıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: triptister


    quote:

    Orijinalden alıntı: pipoti

    2 çocuk varsa gider şöyle bir şey alırım, sıfır km 1.6 motor arabaya bu kadar para veremem dizel diye.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-320d-navi-pluspdc-pluslife-style-edition-319523235/detay

    150 bindeki dizel eski kasa bmw ye 123 bin bağlayacak varsa çok durmasın :(

    123 yazdığına bakma o arabanın ederi 95 fln pazarlıkla alınır. Adam olta atmış av bekliyor.




  • Yazık günah bu araca verilen paraya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğinizde haklısınız ama söyledikleriniz batı yolları için geçerli şu an Manchester'da bulunuyorum kaldırım yüksekliği 5 cm bile değil yollar düzgün herhangi bir hız tümseği görmedim.

    Bende 316 f 30 var çok alçak sayılmaz ama İstanbul'da bazı kasidelerde altını vuruyorum o nedenle araba alacak olsam bu yerden yüksek araçları Türkiye şartlarından ötürü ön sıraya alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REM -- 21 Ağustos 2017; 15:27:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 koltuklu arabaya ihtiyacım var diyelim.

    MPV denen tipsizlik abidelerinin devri bitti zaten.
    Bu MPV'ler popüler olduğu dönemde de ikinci elleri ölüydü. Şimdi iyice öldü.
    Doblo kullanır gibi bir sürüş izlenimi verirdi.
    Almak istesen de yok zaten bunlar artık.

    Gerçek SUV alınmayacaksa bu tip araçların alınmaması gerektiğini, bunların gereksiz olduğunu düşünenler var.
    Gerçek SUV'ların tipini, fonksiyonelliklerini sağlayan bir araca niye karşısınız.
    Sırtımızda 2 ton yük, bir sürü diferansiyel, eşşek gibi arazi şanzımanıyla şehir içinde gezmek, uzun yola gitmek......
    Peki bu yükler bize ne zaman lazım olacak, 2 gün kar yağacak, yokuşa denk geleceksin bilmemne, ha orada da kar lastiğini takmamışsan rezillik ki ne rezillik.
    Sen yaz lastiğinle, 4x4 SUV'unla, 4L şanzımanınla, merdiven şasinle yokuşu çıkamazken bu gay SUV 1,6 dizel önden çeker ve kış lastikleriyle yanından geçerken ne hissedersin.
    Üstelik otomobil kadar az yakarken bunları yaparsa...

    Direnmeyin gençler. Bu araçlar tam olarak her ihtiyacı karşılayan araçlar.

    İsteyene 4x4 olanları da mevcut. Ama bence gerek yok.
    Yetenekli araçlar. Bunu kabul edin ve ön yargılarınızdan kurtulun.

    Otomobil endüstrisi zaten bu araçlarla başladı. Şimdi tekrar özüne dönüyor.

    7 koltuklu Peugeot 5008 153.9 bin TL'den geldi


    Bonushttps://www.youtube.com/watch?v=LhnfRU2QnI0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4_1400 -- 21 Ağustos 2017; 15:40:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: loutrec_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hypnotica

    Nereye gidiyor bu fiyatlar anlamadim. Ocak 2016 da 46 bine bir araba aldim, gecen hafta 56 bine sattim.

    Ucuza gitmiş.

    Evet çok ucuza gitti. Piyasası neydi söyler misin? Ne kadara satmam gerekiyordu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REM

    Dediğinizde haklısınız ama söyledikleriniz batı yolları için geçerli şu an Manchester'da bulunuyorum kaldırım yüksekliği 5 cm bile değil yollar düzgün herhangi bir hız tümseği görmedim.

    Bende 316 f 30 var çok alçak sayılmaz ama İstanbul'da bazı kasidelerde altını vuruyorum o nedenle araba alacak olsam bu yerden yüksek araçları Türkiye şartlarından ötürü ön sıraya alırım

    Ben Melihopolis'te (Ankara'da) yaşıyorum. Her türlü sürreal çalışmanın sık sık konusu oluyorum. Sanatsal çalışmanın içinde yaşıyoruz biz Melihopolis'liler...

    3 yıl BMW Z4 kullandım. Sıkıntı yaşamadım.

    6 yıldır Subaru Legacy SW kullanıyorum. Bu uzunluğa rağmen Z4'den birkaç cm yüksek. Uzun ve alçak araç çok bela olabiliyor. Bir çok kere orta kısmından altını sürttüm. Ancak hiç vurmadım.

    6 yıldır aynı şekilde A3 Cabrio kullanıyorum. Onunla da hiç sıkıntı yaşamadım. Bir kere lastiğe balon yaptırdım. Çukur, tümsek yüzünden değildi. Hayvanoğlu hayvanın teki benim şeridimden üzerime geldi. Ona çarpmamak için yolun dışına, düşük bankete kaçtım. Düşük banketten geri çıkarken lastiği balon yaptırdım.

    Ankara gibi köstebek yuvasında sıkıntı yaşamıyorum özetle. Bir de Bu SUV'cukların yerden yüksekliği ile bir Focus 2.5'un yerden yüksekliği aynı. Kabaca 17cm. Normal araba zaten 15cm. 2cm'nin bizi kurtaracağını sanmıyorum. Kaldı ki Z4 13cm, Legacy 14cm mesela. Onlarda bile pek bir sorun yaşamadım. Legacy'de dediğim gibi, uzunluğundan ötürü, "bu yokuşa bu asfaltı döken mühendis kör oldu" yokuşları var. Bitişi jilet gibi, bir anda düzleşiyor mesela. Öyle yerlerde uzun ve yere yakın araç sıkıntı yaşıyor. Legacy'de bile hiç vurmadım altını. Çok sürttüm. Z4'de hiç sürtmedim.

    ------------

    Özetle bu "bozuk yol sıkıntı, yerden yüksek araç lazım" lafları sadece ekstrem koşullar için geçerli. 21" jantlı bir Porsche 911 gibi mesela... Bizim bindiğimiz araçlarda değişen hiçbir şey olmuyor. Alt takımı sağlam bir otomobile de bu bozukluklar vız gelip tırıs gider. Legacy 180.000'de şu an. Şimdiye kadar bir takım Z rot değişti araçta. A3 155.000km'de. Hiçbirşey değişmedi. Üstelik ben pek çukur, tümsek falan dikkat etmem. Küçüklerden kaçmam. Hızımı yavaşlatmam. Asfaltı kazarlar mesela, 5-7cm kadar. Millet oradan 10 ile geçer. Aynı herif 3m kasisden 30 ile geçer. Bu gibi oyuntuları görünce durup öyle iner mesela. Hiç anlamam. Ben zart diye 30'la devam ederim.




  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Mercedes 1.5dci gla ya 250 bin istiyo şaka gibi. Ne yalan söylim 1.6 hdi bu araca yakışmıyor. Crv gibi 1.6 160 lık falan olsa yine neyse çakma da olsa 4 çekeride var. 3008 test ettiğimde de motor cansızdı. İlerde motor güncellenirse düşünülebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eutere E kullanıcısına yanıt
    Gay SUV: SUV özelliği olmayan, SUV özelliklerine ihtiyaç duyulan bir yere çıksa maymun olup kalacak araba. Kötü değil. Gereksiz sadece. Görüntü için alınıyor bu araçlar. Görüntü için dayanıklı tüketim ürünü almayı (Evet, otomobiller artık bence dayanıklı tüketim ürünü sınıfına düşecek kadar planlanmış ömür ve düşük parça dayanımına sahip) kusura bakmayın, evet, şuursuzluk olarak görüyorum.

    SUV görünümünde olup, çok hasta başka özellikleri olan bir araç olur, mesela üzerindeki motor aynı markada benzer genişlikte normal bir arabada yoktur, bu çok iyi gidecektir, tam bir fiyat/performans canavarıdır falan, anlarım o zaman. O ayrı. Ancak konsept genel olarak gereksizdir.

    Bazen enteresan fırsatlar oluyor. Nissan Qashqai'de enteresan fırsatlar (indirim) çıkmıştı mesela. O fırsat için bir SUV'un kötü özellikleri alınıp, iyi özellikleri dışarıda bırakılır mı? Çoğu kullanıcı için evet. O zaman o aracı almak mantıklıdır. Ona da lafım yok. Sonuçta işin içine para giriyor. Ancak, gene de, bu aracı bu fırsatla alan kişi aslen gereksiz ve saçma bir sınıftan araba aldığını, sadece fiyatı iyi olduğu için aldığını bilerek almalı mesela.

    Bir kesim ise bu araçları gerçekten çok severek alıyor. İşte o kesim için net olarak şuursuz diyebilirim. Ya otomobilden anlamıyor, yanlış yönlendiriliyor. Ya da yapay olarak pompalanmış kompleksleri ağır basıyor alıyor. Yapay olarak pompalanmış diyorum. Çünkü SUV aslında lüks falan değil. O da sonradan türetilmiş sıkış bir şey. Tam manası ile İngiliz kazığı. Gene, milleti yolmayı iyi bilenlerin icatları... Ancak bunları derinlemesine düşünmeyen insanlar Range-Rover'a bakıp iç geçiriyor. Ben Range-Rover'a bakınca "yazık la, o kadar parası var, zevk sıfır." diyorum. Hahahaha! Herkes hata yapıp ihtiyacı yokken gidip lüks SUV alabilir. Aynı hatayı tekrarlayanlar oluyor. Onlara çok üzülüyorum. Range-Rover satıp Q7 alan bir arkadaş vardı mesela. Akıllanmamış... Bir kesim de bunlara bakıp iç geçiriyor. 5008 gibi araçlar da bu iç geçirmelerin ürünü.

    Bunun düzgün üslubu olamaz. Bu meseleyi irdeleyeceksen, elbet birilerinin kalbini kıracaksın. Ama ne yapalım? Dost acı söyler. Hiçbir kötü niyetim yoktur. Amacım tüketim ve yönlendirmeler üzerine daha derin düşünülmesini sağlamaktır. Beni burada tanıyan bir çok kişi de, ister 5008, isterse (büyük konuşuyorum) Juke sahibi olsun, kötü bir niyetimin olmadığını bilir. Hemen hepsi bu yazdıklarıma gülüp geçebilir.

    -------------------

    Bu arada "gay" geyiği de yıllar önce türemiştir. Aslen seksist veya homofobik biri değilim. Bana göre, seviyorsan kardeşim, kimi sevdiğin beni alakadar etmez. Seveni desteklerim. Ancak bu seksist jargonlar ağzımıza takılmış. Yanlış bir şey, bir şeyi betimlemek için kullanmayı bırakmak lazım. 21'inci yüzyıla pek yakışmıyor. O konuda haklısınız.

    Bu gay geyiği şöyle türedi: Yıllar önce bir yazımda, "bana 2.0T yeter. Fazlası bu çevre koşullarında biraz hayvanlık oluyor. Porsche 911'e 2.0T motor koysunlar, isterlerse arkasına GAY VERSION yazıp bebek pembesine boyasınlar, hiç erinmem alır binerim. " demişliğim vardır. Buradan türemiş bir geyik. Dediğim gibi, gay'leri gücendirebileceği için bu tarz bir kullanım aslen çok yanlış. Ancak bir yandan da akdeniz toplumuyuz. Zor valla dengeyi kurmak. Dilin kemiği yok.




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Milletin tercihlerini niye eleştiriyorsun Hüseyinciğim.Kimsenin tercihine herkes karışamaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    MPV konseptinde üretilmiş aracın kupa ile oynuyorlar, SUV diye kaktırıyorlar. Şaka bir yana, A'dan Z'ye değişmiş araç. Hiç beğenmedim. Herkes SUV görünümüne dönüyor. HIYARCA. Kusura bakmasınlar. Aynı ebatlardaki bir MPV iç genişlik açısından bunun içinden geçer. Kaldı ki, 3008 ile aynı platformdaymış, dana gibi araba 3008'den 2cm daha yüksek. 18" jantlar var. Utanmadan SUV diyorlar. Boş yere Hıyar gibi benzin yak, çevreyi kirlet... Tam aşağılık kompleksi kaşıma aracı.

    5008 MPV güzel araçtı. Bu da güzeldir eminim de, illet oluyorum arkadaş, yerden yüksek her araç SUV mu? Önden çeker değil mi bu şimdi? Nesi SUV lan bunun?

    Sports Utility Vehicle (SUV). Hadi bakalım. Al şimdi bunu. Sörf tahtasını bağla tepesine. İlk girdiğin kumsala gömülürsün, traktör çıkarır. Kış gelsin, tak tepesine kayakları, çık Uludağ'a. Kışlık lastiklerin olmasına rağmen zincir bağlatsın Jandarma da SUV olmadığını anla.

    Araç iyi olabilir, onu bilemem de, bu aletlere SUV denmesine gıcığım. SUV özelliği olmayan SUV görünümü... Hah mesela, SUV görünümlü desinler. "SUV Visual" falan olsun bunların adı. Görünüm olarak Crossover'ı aştığı için bunlar, "bunlar aslında SUV değil, SUV'cuk" de diyemezsin. Buna Crossover desen millet kıçıyla güler.

    Bu tarz araçların üretilmesi tamamen talep ile alakalı. Bu salaklığa talep olmasına üzülüyorum yemin ederim. Bu kadar mı şuursuz lan tüketici? Bu açıdan üreticiyi kınamıyorum. Benim de bir kamyon şuursuz müşterim olsa ben de kaktırırım...

    Size hayatın gerçekleri: Aynı büyüklükte bir MPV daha hafif olur. Daha az yakar, daha iyi gider. Altı yere daha yakın olur. Daha iyi yol tutar. Bu da siza ya daha iyi yol tutuş ya da daha küçük lastik ebadı olarak geri döner. 18" lastik kullandım ben. Bir fiyatlarına bakın derim. MPV'lerin dizaynı SUV görünümünde olmadığı için rüzgar kesiti de daha iyidir. Bir SUV'a göre de daha geniş iç mekan sunar.

    Yani, 4 çeker almayacaksanız, SUV almıyorsunuz zaten. Ancak SUV görünümünü alarak bir SUV'un bütün kötü özelliklerini alıyorsunuz. Salak mısınız arkadaşım? Tek bir avantajı var meretin, onu almıyorsunuz, ne kadar dezavantajı varsa onu alıyorsunuz. Sitesine giriyorsun. İkinci paragrafta headsup LCD display'ini anlatmaya başlıyor. Düşün ne kadar çaresiz bir araba. Oyuncakları ile sevdirecek kendini. Şaka şaka... Muhtemelen distribütör daha arabanın hiçbir özelliğini bilmiyordur. Ondan onu yazmışlardır da, gene de...

    Rakipleri arasında X-Trail var demez mi bir de... X-Trail gay guy SUV oldu da benim mi haberim yok lan?

    ---------------

    Neyse, bu milletin kompleksini kaşıyıp aslında olmadığı şeyin görünümde olan aletleri kaktırma düzenine gıcığım özetle. SUV'a ihtiyacın varsa al. O da yerden yüksek ve 4 çeker olur. Yoksa alma. SUV, SUV özelliklerine ihtiyacın yoksa pişmanlık olur. "Şehir magandalığı yapacağım, kaldırıma çıkacağım" diyorsan, git kendine Duster al. Hiç olmazsa lastik ebadı düzgün. Kaldırıma çıkarsın sevgili maganda. Bu 5008'de 18" jantlı lastikle kaldırıma çıkmakta sana başarılar...

    ---------------

    Konfor için diyeyin ağzına kürekle vururum. Konfor için otomobil alınır. Daha sessiz, daha iyi yol tutuş, daha performanslı, daha iyi amortisörler... SUV bir sürü dezavantaj barındırır. Bu dezavantajları da otomobilin veremediği şeylerle telafi eder. Bir araziye girene, bir kar yağana, bir su baskınına kadar cefasını çekersin. O gün geldiğinde ise sefasını sürersin. SUV budur. Kar yağarken millet panikle sağa sola kaçışırken "Bu ölümlüler amma da panik yahu, niye ki?" demek içindir. Veya yokuşta sağanak yağmurda millet pati çekip dururken, "pati çekmek ney yahu" diye anlamsızca suratlarına bakmak içindir. Zira sen gaza asılsan da pati çekmezsin. 4 çekerde pati çekmek için tonda 180 beygir lazım. 1.5 ton aracın 270 beygir olsun, çekersin. Yoksa zor.

    İhtiyaçlarınızı çok iyi belirleyin, saçma sapan numaralara kanmayın derim. Bu araç bu gay SUV'lar içinde iyi olabilir bak. Lafım yok. Alıp mutlu da olabilirsin. Ancak tercihlerini iyi belirleyip onu en iyi karşılayacak aleti alır isen, muhtemelen bu severek bindiğin gay SUV'un içinden geçecek bir aleti alıp binebilirsin. Daha mutlu olursun. Bilmem anlatabildim mi?

    ---------------

    Özetle arabaya lafım yok. Araba bu sınıfta çok iyi olabilir. Bilmiyorum. Bu sınıf komple gereksiz ve aptalca. Ben bunu irdeliyorum. Umarım tüketici de bunun farkına varır zamanla. Gerçi varmasa da iyi olabilir. Bu gay SUV'lar ikinci elde tutuluyor. Sayelerinde baba MPV'ler tutulmuyor. Dizel D sınıfı MPV'leri ikinci elde ucuza alabiliyoruz. Böylece aile arabası kalemi tamam oluyor. Geriye evin ikinci arabası olarak spor araba alınabiliyor.

    bunları yazmak için gelmiştim..
    işte gidiyorum,birşey demeden,arkamı dönmeden.....




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.