Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (664. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
13.317
Cevap
72
Favori
440.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 662663664665666
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Israilin bilimin merkezi oldugu falan yok. ABD Israili destekledigi icin bircok teknolojik arastirmalar Gen Teknikleri, Teknolojik arastirmalarda destek vererek bu sekilde gisteriliyor. Musevi Kadinlar isyerlerinde erkeklerle ayni irtamda calismiyorlar, haramlik selamlik var el bile vermiyorlar. Ne varki herseye ragmen Bati tarafindan her yaptiklari gormezden gelindigi gibi bunlarida dillendirmeyerek ilerici bir ulke olarak gostermeye calisiyorlar. Oraya yaptiklari yatirimlarin yarisini ve destegi bize verseler ordan cok daha ileri ve daha guzel bir ulke olurduk. Israilin yobazi Afganistandan daha fazladir. Dedigim gibi tek fark her alanda gordugu destekle el ustunde tutuluyor.

    Gerceklerin degilde basinda gosterilen gecerli oldugu bir dunyada insanlar bu algilara inaniyor. Hiristiyanlarin uzerine tukurulen bir yer hakkinda konusuyoruz. Israilde uzerinizde Haç isareti olan bir zincir kolyeniz varsa veya papaz kiyafetiyle dolasirsaniz yuzunuzun tukrukle yikanma olasiligi epey yuksektir. Bizde olsa Yobaz diye mansetlere verirlerdi ama bu konular hakkinda kimse birsey anlatmaz. Yasadisi yerlesimci teroru bu tip insanlardan olusuyor ve devlet destegi var arkalarinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 21 Nisan 2024; 0:18:16 >




  • 🔴İspanya ve Norveç resmi olarak bağımsız bir Filistin devletini tanıma kararını almaya hazırlandıklarını duyurdu.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Ortadoğuda bizim de bir ülkemiz olsun kafasıyla yapıyorlar. Aynısını her yerde gördük. Güney Kore - Kuzey Kore diye ikiye ayırdılar bir tarafı komünist bir tarafı kapitalist. Kapitalist olanı öyle bir desteklediler ki uzay çağında sanki desteklemeseler de sosyalizmden iyi olacaktı ama şimdi her görene net şekilde kapitalizm daha iyiymiş dedirtiyorlar. Aynısını berlin duvarıyla da yaptılar sırf duvar yıkılınca komünist taraftakiler kapitalist tarafa kaçtı dedirtmek için. İddia ediyorum deniz gezmişler filan devrim yapsaydı abd ülkenin bir kısmını ellerinden alır öyle bir desteklerdi ki güney kore gibi olurduk. Şimdi aynısını kürtlere yapma hayalleri var. Kürtlerin anadoludaki bağnaz türklerden hiçbir farkı yok yobazlık, cehalet vs. gırla ama abd köpeği bir hükümet kurup türkiyeden de toprak çalarlarsa abd desteğiyle 50 yıl sonra türkiyeden 300 yıl ileride bir devlet olacak. O zamankiler de bakıp abdnin köpeği olmak daha iyiymiş bak adamlar nasıl gelişmiş diyecek. Amerikadaki kapitalistler servetinin %10’unu kendine tehdit gördüğü sistemlere karşı desteklemek üzere kolpa devletler kurmaya harcasa o %yle bile o ülkeler dünyanın en refah ülkelerinden olup düşman gördüğü ülkeyi yok ediyor.





  • Periah kullanıcısına yanıt
    Benzetme yanlis. Turkiyede radikal dincilerin bu kadar soz haklari yok. Kimse Mecliste ulke seriatla yonetilmeli, yok Kuranda soyle yaziyor katli vaciptir demiyor. Bunlar Israil Meclisinde gunluk konusmalar. Israil vatandaslik verdigi Araplarada farkli ceza kanunlariyla aperteid uyguluyor burdada Turkiye ile hicbir benzer yani yok.
    Cunku daha once Saddamin yada Suriyede Esadin kimlik dahi vermedigi Kürtleri vatandasi ve ulkenin ayrilmaz parcasi olarak gorup ceza yasalarindada farklilik gozetmiyor.

    Simdi her ulkedeki dindar sekuler ayrimina bakarak benzetme yapacak olursak Israil bu yonuyle daha cok ABD ye benziyor diyebiliriz. Turkiye benzetmesi pek tutarli degil. Turkiyede dindar olanlar bile Cumhuriyete sahip cikip en dindari bile askerlik yapar. Israil dunyanin 4 bir yanindan olusan karisik insan topluluklarimdan olustugu icin halk arasinda ve tutumunda bircok yonden farkliliklar var.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Bu anlattiklarin bildigim seyler. Israilin kuruldugu donemle simdiki donemi arasinda buyuk farklilik vardir. Israil gitgide Afganistana benzemeye basladi. Tek fark arkasindaki bati destegi onunda ne kadar surecegi mechul, onlarda kral ciplak demeye baslayacaklardir.
  • İsrail teröristleşmiş bir devlettir. Devlet yönetiminde din uygulamaya kalkmak o dine mensup olmayanların cehennemi olur. Netenyahu denen pisliğin batılı devletler tarafından dışlanması devrilmesi lazım. Hamas denen terör oluşumunu temizlemelerini destekliyorum lakin şu an al birini vur ötekine haline gelmiş durumda. Netenyahunun fişinin çekilip meşru hareketini devam ettirecek bir yönetim gelmeli İsraile.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Hamas ın katkılarıyla o iki ülkede felaketler terörler artacaktır ! ... Hamas a karşı politik doğruculuk bedeli kendilerine ağır olacaktır.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    İlber Ortaylı ın da ifade ettiği gibi : Farklı ülkelerde yaşayan Yahudiler bilim felsefe vs her alanda insanlığa katkıları vardır. Devlet olmaları aslında İbranice ölü bir dil olmasından diriltmesine yaramıştır. Hatta İsrail gibi kendi devletleri üretkenliklerine biraz engelliyor ama yine de İsrail de üretkenlik çoktur.


    Medeniyetler her zaman ya nehirlerin dibinde ya da günümüzdeki gibi yardımlarla da desteklenir.


    Burs yardımları alan kişi bilime vs katkı olması kadar kendisine de katkısı olması gibi .


    İsrail aşırılı İslamcılar dünyada var olduğu sürece radikal Yahudiler de olması kaçınılmazdır. Gerçi İsrail de ateist te var var oğlu var. Askerliği red edip hapse girmeyi göze alanlar da var .. Komunist bile var !


    Akıl durması için bir örnek vereyim :


    Maki (political party) - Wikipedia


    İsrail sanıldığı gibi tek tip değildir! ...





  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Cozum nedir peki? Kadin cocuk demeden tum Filistinlileri ve Filistini yok etmekmi? Ne Devlet olarak taninmasina olanak taniyorsunuz nede isgal edilen topraklarini savunmasina. Ne Cenevre sozlesmeleri ne kendi ici hukukunu sayiyor. Bu is boyle gitmez artik. Uzun yillar bati tek vucut Israilin vahsetine ses cikarmadi artik onlarda buna ses cikarmaya basladi. Israilin siddeti ne kadar yukselirse Hamas gibi yapilarin siddetide artacaktir. Tek care iki devletli cozumdur. Biz artik iki sami irkinin dunya barisini tehdit etmesinden biktik. 80 yildir kan dokuluyor. Hamas durduk yere yerden bitmedi ya ruzgar eken firtina bicer.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Hamas ağaç kavuğundan durup dururken terörist olarak çıktı.

    Hamas teröristse israil çok daha büyük terörist bir devlet.

    Yok artık abd bazlı sosyal forumlarada dini hristiyan olup batılı olup bayağa israile söven var artık bu konuda özlelikle dünya açık açık soykırımı izliyor diye.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    İsrail ABD uydu devletidir arada kopmaz bağlar var netenyahu gidecek bu kesin ama aradaki bağ asla kopmaz
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    ABD Musevi kokenli ailelerin kurumlarinin etkisi altindadir bu herkesce bilinir. ABD nin ozgurluk masali vardir bilirsiniz tum sizmalar ve hersey o tarihte baslar. Daha sonra 1913 yilinda kurulan Fed ile tamamen kontrol altina gecer. Israil ABD icin Ortadogudaki ucak gemisidir. ABD Israili bu gozle gorur. Istediklerini kahraman istediklerini dunyada hain ilan ederler.

    Para cok seyi satin alabilsede, kararli ve davasina inancli insanlari satin alamaz. Zaten onlari ofkelendirende budur. Bir tarafta bu dunyada cenneti yasayanlar diger tarafta bu dunyada cehennemi yasayip ölünce cennete girecegine inananlar. Kazanmak bir dusunce yapisidir ve kazanan onceden bellidir, kaybeden savasi uzatarak sadece biraz zaman kazanir ama sonuctan kacamaz.
  • Living Lchaimyoutube
    Son of Hamas Leader Says Palestinians and Hamas are One and the Same
    https://www.youtube.com/shorts/BCvuBRBP8-w?feature=share
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    İsrail'in uygulayabişeceği 2 adet çözüm yolu var, bir biçimde uluslarası hukuka sığdırmaya deneyebileceği.


    Şu an Gazze ve Batı Şeria'da ne statü oldugu belli değil, oradaki Filistinlerin ne statüde oldugu belli değil. Böyle bir politika yürütemezsin bu sürekli çatışma ve şiddet doğurur.


    1.secenek İsrail çıkıp diyecek ki ben Gazze ve Batı Şeria'yı ilhak ediyorum ve burada yasayan tüm Filistinliler İsrail vatandası yapıyorum.


    2. Secenek Gazze ve Batı Şeria'da kendi ayakları uzerine durabilen bir Filistin devleti kurulmasına onay veriyorum ve bu ülke ile resmi bir barış anlaşması yapıyorum.


    Bunlardan birini yapmak zorunda.. 3. Secenek buradan Arapları sürüp topraklara Arapsız biçimde çökmek olur ki bu çok büyük bir mülteci krizine yol açar ve gelecekte uluslarası hukuk açısından İsrail'in basını çok ağrıtır. Dnya buna göz yumarsa pekçok ülke için emsal haline gelir ve dünya çok fena karışır. Herkes kuralları sorgulamaya ve çiğnemeye baslar.


    Şu an İsrail'de bulunan dinci - hukuk tanımaz yahudiler ve Netanyahu bu krizin bu hale gelmesinden en az Hamas kadar sorumludur. Nitekim sorunu çözmemekte, sürüncemede bırakmakta ısrarcılar. Nitekim Oslo Barış anlaşmasının uygulanmasını engellemek için el altından Hamas ve diğer radikal örgütleri destekleyen zaten dinci yahudiler ve Netanyahu idi. Amaç barış anlaşması olmaması.


    Dediğim gibi Gazze'nin ve Batı Şeria'nın statüsünü İsrail açıklamak zorunda. Bu topraklar nedir abi? Ne ilhak ediyorsun nede bagımsız olmasına izin veriyorsun. Bunu yapamazsın. Filistinliler bu konunun üzerine yeterince gitmeli, yeterince anlatmalılar özellikle batıda.


    Buralara bir statü verilmeli öyle yada böyle.


    Ha her ne kadar seçenek olarak İsrail buraları ilhak edebilir dedim ancak bu tuzak yanıttı. Madem ilhak edebilir peki neden etmiyor? İsrail bir demokrasi ve sen bu demokrasinin içine bir anda İsrail'de nefret eden milyonlarca Arabı Vatandas olarak boca ediyorsun ne olur? İsrail artık demokratik bir ülke olarak olamayacak bir yere dönüşür.


    Dolayısıyla iki devletli çözüm aslında İsrail'in de bu beladan uluslarası hukuka uygun biçimde çıkabileceği tek sürdürülebilir çözüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Nisan 2024; 6:39:56 >




  • JAMAİKA FİLİSTİN'İ DEVLET OLARAK TANIDI


    Jamaika, Filistin’i devlet olarak resmen tanıma kararı aldı. Jamaika Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Kamina Johnson Smith yaptığı açıklamada, “Jamaika, uzun süredir devam eden çatışmayı çözmek, İsrail'in güvenliğini garanti altına almak, Filistinlilerin onurunu ve haklarını korumak için tek geçerli seçenek olarak iki devletli çözümü savunmaya devam ediyor. Jamaika, Filistin devletini tanıyarak barışçıl bir çözüme yönelik savunuculuğunu güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

  • İsrailliler aşırı sağcı bakana saldırdı


    Her fırsatta Filistinlilerin sivil, asker ayırt edilmeksizin operasyonlarda hedef alınmasını savunan aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Kudüs'te bir etkinlik çıkışı protestocular tarafından saldırıya uğradı.

    Saldırı sırasında arabanın üzerine çıkarak insanları selamlamaya çalışan Ben-Gvir'e protestocular saldırırken korumalar, son anda makam aracına bindirmeyi başardı.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    İngiliz sömürgesi ve İngiltere'ye bağlı olan Jamaika ile İngiltere vekaleten kabul etmiştir. Zaten bu illeti başımıza getiren İngiltere olunca şaşırmamak lazım.


    Kökleri olmayan aslen Arap olanları Filistin ve Filistinli demek te klişe İngiliz Oyunlarındandır. İngilizlerin İslam üzerine kurduğu her oyunda zararlı çıkılır ve Filistinliler diye tabir edilen aslen Arap olanlar da bin pişman olacaktır ve İngiltere de kendi planlarını tıkırında devam ettirecektir...

  • 
Sayfa: önceki 662663664665666
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.