Şimdi Ara

6S+ ve 7+ KARŞILAŞTIRMALI SORUN REHBERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 6s+ 64gb dan sonra 7+ 256gb a geçiş yaptım ve herkesin bahsettiği sarı ekran olayı ile yüzleştim. Video cekimlerinde yaşanan cızırtı olmuyor, veya işlemciden çok fazla ses gelmesi / ısınması gibi sorunlar da yok şimdilik.

    Normalde karanlık ve sarı tonları sevdiğim için, ekran konusunda sıkıntı yaşamadım ancak eski telefonda bazı şeylerin yanlış olduğunu da anladım.

    Burada hem 6s/6s+ kullanıcılarına yol göstermek, hem de aynı sıkıntıları yaşadığı halde farkında olmayanlar için ufak bir bilgilendirme yapma amacındayım.

    Öncelikle ip7 de gelen stereo hoparlör sayesinde zil sesi ve dış mekana verilen sesin arttığı aşikar. Ancak bu kadar büyük fark olması açıkcası başta stereo hoparlör yüzünden diye düşünürken biraz yaptıgım araştırmalar ile farkettim ki kullandığım ve piyasada olan 6s/6s+ cihazların çoğunda hoparlör sorunu mevcut.

    Bu aslında farkında olmadığınız bir arıza oluyor genelde, çünkü telefonun olağan sesi bu zannediyorsunuz (6s 16 ve 6s+ 64gb kullandığım için söyleyebiliyorum rahatlıkla).
    Bu durumun sadece dışarı verilen sesten kaynaklandığını düşünürken, geçen ay gelen 10.3.2 güncellemesi ile telefonun ahize sesinde büyük bir azalma olduğunu farketmiştim.

    Bu düşük ses durumunu çözmek için konuşma esnasında ahize sesini maksimuma getirmem gerekiyordu, buna rağmen ses çok az geliyordu. Ancak 7+ (iOS 10.3.2) kullanımından sonra farkettim ki sesin kısıklığı da 6s serisinin dertlerinden biriymiş, şu anda ahize sesi yarımda kullandığım halde gelen ses daha yüksek ve kaliteli.

    Sonradan pil sıkıntı yaşadığımı farketmem ile zaten bu başlığı açmaya karar verdim. Pil sağlığına biraz takıntılı olduğum için bunu da detaylı anlatmakta fayda var.

    6s 16gb dan 6s+ 64e geçmemdeki en büyük sebep pilin hiç gitmiyor olmasıydı. Sabah 6da şarjdan aldığım 6s, 12:00 de bitmiş oluyordu ve yoğun bir kullanım olmadan. Bu pil sıkıntısını araştırırken bir çok program ile pilin durumunu gözlemledim. Pil daha senesi dolmadan %60 Civarına inmişti. 6s+ da pil %80 civarı geziyor 1 senelik halde. 1 günü de çıkartıyor 4g ve Bluetooth açıkken. Buna rağmen pilde sıkıntı olduğunu keşfettim. Öncelikle pil yüzdesi başta çok hızlı düşüyor ve %20 düşük güç modu seçeneğine yaklaşık 8 saatte geliyordu. Ancak oradan sonra cihazın pili düşük güç moduna alınsa da alınmasa da çok uzun süre gidiyor.

    Bunu yine cihazın bir özelliği gibi düşünürken 7+ da yüzdenin gayet normal düştüğünü ve %1 den sonra cihazın kapandığını görünce sıkıntıyı daha iyi anladım.

    iPhone 4 den beri ip6 hariç tüm modelleri ard arda kullanmış biri olarak ve apple da bir sürü cihaz değişimi yapmış bir kullanıcı olarak cihazın arızalı olduğunu farketmem bu kadar uzun sürdüğü için kendime kızıyorum. 6s+ da ekran sıkıntıları ve donmalar da yasıyorum bir yandan.

    Bayramdan sonra bu konuyla ilgilenip apple store ziyareti yapacağım, yaşadıklarımı buraya aktarırım. Esenlikler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 7+ da düşük güç seviyesine yani yüzde 20 ye gelene kadar kaç saat kullanım alıyorsunuz? Birde tam 70 iken kaç alıyorsunuz ben hep bunlara dikkat ediyorum da o yüzden sormak istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlangıçta bende 6s+ da pil sorunu hiç yoktu zamanla pil deforme oluyor. 7 lerde de ileride bu sorunlar ortaya çıkabilir gibime geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso60 kullanıcısına yanıt
    Bugün ekran görüntüsü almaya çalışacağım. Eğer % leri kacirmazsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanımı pil her zaman deforme oluyor, ancak bu tarzda pilin son yüzdelik dilimde yoğunlaşması normal değil. %1 ile 3 saat gittiği zaman oldu. Pazartesi günü akasya apple a gidip zaten biraz uğraşacağım. Bakalım ne çıkaracaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.