Şimdi Ara

65 yıllık Varan devri resmen sona erdi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
6.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok duygulandım
    Çocukluğum geldi gözümün önüne
    Çocukken 3 para fazla olsun Varan olsun der İzmir'e Varan la giderdik

    http://www.gazetepress.com/2012/02/14/65-yila-varan-veda/

    nereden nereye
  • Ulusoy'a sürekli binerim gerçekten kaliteli.Varanı malesef hiç deneyemedim.
  • Pegasus çıktığından beri otobüse binmiyorum
  • Eskiden pahalılardı ama fiyatının hakkını hem hizmetiyle, hem otobüsüyle , yolcusuyla veriyordu. Araçlar bakımlı tertemiz çalışanlar çok aklıbaşında düzgün tiplerdi. . Hizmet gayet tatminkardı.

    Geçen 2 hafta önce nilüferle ist-bursa arası gittim. Uzun süredir binmiyordum otobüse ama çok revaçta olan nilüferi çevremden duymuştum. .
    Evet otobüsler güzel olabilir ama sadece otobüsün iyi olması bir şey ifade etmiyor...

    Koltuklarda numara yazmıyordu millet birbirine soruyordu . muavin olarak 15-16 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim adeta mahalle apaçisi kendinden çok daha büyük kişilere sen diye hitap edebiliyordu.

    Koltuğum tekli olduğu halde ısrarla bana çiftli yeri söyledi , kendisi de bilmiyordu kim nereye oturacak. .
    Bursa da servis var mı diye sordu bir yolcu muavincik vardır heralde diye cevapladı

    Bir yolcu orta kapıdan inerken hafifçe plastik pardaklara değdi ve bir kaç tanesi düştü ki bu tamamen muavinin suçu çünkü tam kapının dibine koymuştu.. Muavin adamın arkasından çüş be der gibi elini salladı....Güler yüz fln zaten yok.

    Yani iş iyi araç almakla bitmiyor. Bakmayın siz son yıllarda duble yollar arttı da otobüs soförleri rahatladı... Özkaymak ile bir eskişehire gitmişliğim vardı ki hatalı sollama, kamyon sıkıştırma, herif telefon açıp muhabbet etmişti ya otobüs kullanırken. . Şimdi otobüsler yeni oldu da ne oldu zihniyet değişmeyince pek fayda etmiyor...


    Yaşasın hızlı tren ve benzeri projeler. Yaşasın demir yollarının yaygınlaşmasına uğraşan kimseler. Bu geri kalmış sistemler bitsin artık.




  • Varan ve ulusoy disindaki firmalarin ne arabalarina guvenirim ne soforlerine..
  • En ciddi mafyalaşma olan sektörlerden birisi, keşke birisi demiryolu denen şeyi her yere yaygınlaştırsa da bu lanet sistemden kurtulsak.
  • Bugüne kadar seyahatlerimi Varan ile yapmaya özen gösterdim..

    Ara sıra mecburen başka firmaları tercih ettiğimde ise Varanın kalitesini çok aradım..

    Varan Türkiye'de Setraları kullanan bildiğim kadarıyla İlk firma,Diğer firmalar külüstür Mercedesleri kullanırken varan Setra kullanıyordu keza Ulusoyda Neoplan kullanmaktayıdı.

    En son Özkaymak diye bir firma ile yolculuk yapmıştım Alanya-Ankara arası,Otobüs otobüs değil dolmuş adeta yolda her el yapanı alıyor,konyada 1 saat mola veriyor abuk sabuk bir firmaydı.. Metroyada defalarca bindim ondanda pek memnun kalamamıştım.

    Varanın müşteri ilişkileri,hizmet kalitesi herzaman çok ama çok farklı benim için.

    Bilet fiyatları diğer firmalara göre biraz daha pahalıdır ama hak eder..

    3 Gün önce İstanbula gittim Ulusoy ile.. Gece 24.00 Arabası,sabah 5 gibi istanbulda olucam..

    Doğru dürüst ilgilenilmedi kimseyle,sadece basit bir içecek servisi yapıldı.. Hatta bi ara muavin uyudu millet su istemek için çağırmaya yanına gitti.

    Ben ise Muavini çağırdım Yastık alabilirmiyim diye sordum, Muavinin cevabı ; ''Bu araçlarımızda yastık yok efendim'' peki diyip sonra kendi kendime düşündüm yahu gece 24.00 arabası insanlar uyumaya ihtiyaç duyucak,gece arabasına yastık koymayıpta gündüz arabasınamı koyucaksın yastığı ?

    Bugünde geri İstanbuldan Ankaraya dönerken (Yine Ulusoy) Otobüs gittiğimde bindiğim otobüse göre çok daha güzeldi.. Geniş deri koltuklar vardı,Şu uzun eti fıstıklı çikolatalardan dağıttı 2 bayan hostes,pet şişede erikli su verildi defalarca ikramlarda bulunuldu,Tüm koltukların üstünde yastıklar mevcuttu.. Hatta battaniye bile vardı araçta isteyenler aldı..

    Yani birazda Arabadan arabaya fark ediyor Ulusoydaki durum.


    Umarım Varanın kalitesi bozulmaz.. Eskisi gibi kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 14 Şubat 2012; 21:28:06 >




  • Kimse kusura bakmasın ama hem Ulusoy hemde Varan son zamanlarda kaliteyi düşürdü özellikle Pamukkale ve Anadolu gibi kurumsallaşan firmalar sayesinde bu firmaların aslında çokta kaliteli olmadığını gördük. Aldıkları ekstra ücrete rağmen hizmet anlayışı çokta iyi değil. Özellikle Varan'ın otobüsleri artık iyice eskimeye yüz tuttu. Arabayla gitmiyorsam Pamukkale ve Anadolu ilk tercihlerim oluyor. Kamil Koç bile benim için 2.planda. artık.
  • konu otobus firmalarından açılmışken anadolu turizme değinmek isterim hizmet kalitesi şaşırttı beni. 220v priz,wifi ikramlarda patlamiş mısır turk kahvesi, battaniye yastık gibi farklılıklar var.
    ayrıca her otobus gps le merkez tarafıdan takip ediliyormuş, yolcunuzun şuan nerede olduğunu internetten takip edebiliyorsunuz.

    tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lervolerto

    konu otobus firmalarından açılmışken anadolu turizme değinmek isterim hizmet kalitesi şaşırttı beni. 220v priz,wifi ikramlarda patlamiş mısır turk kahvesi, battaniye yastık gibi farklılıklar var.
    ayrıca her otobus gps le merkez tarafıdan takip ediliyormuş, yolcunuzun şuan nerede olduğunu internetten takip edebiliyorsunuz.

    tavsiye ederim


    220V priz olayı iyiymiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doğan.

    Varan her zaman Türkiye'de yolcu taşımacılığının en elit firması olmuştur.

    Bistro, sky vs. değişik seferlerle yolcularına çok daha elit hizmet sunmuştur.

    Personel konusunda ise , personeline bol maaş verir, personelinden buna karşılık daha iyi hizmet bekler.

    Mesela İzmir- İstanbul arası Kamil Koç'ta açık büfe harici 3 ikram varsa, Varan'da 5 ikram vardır.

    Varan'da yastık + battaniye hazır bulunur.

    Personel denetimleri daha sıkı yapılır.

    Ben 5 yıldır her yaz tatilinde otobüsler Host'luk yapıyorum. 2 yaz Yurt içine, 2 yaz Bulgaristan'a çalıştım.

    Türkiye'de yolcusunu en çok önemseyen firma Varandır.

    En takmayan ise Metro'dur. Hakeza Metro personelinide takmaz. Terminallerde pis yatacak yerler verir, uyku saatlerini iyi ayarlamaz. Tinercileri işe alır vs..

    Ulusoy'un Varan'ı alması iyi olmuş. Zira Ulusoy'da benim gözümde 2. Varan'dır.

    Bu bence de doğru. Ankara-Aşti'deki yattıkları yerleri görseniz pis kokuyor hep. Öyle ki yoldan yeni gelip şuraya uzanayım diyen hostu kaldırıp, "host yok kalk hadi yolda uyursun" diye hemen gönderdikleri de vardır. Yoldan daha yeni gelmiş bir hostu hemen akabinde yeni sefere verirsen performansı düşük olur haliyle. Hatta müşterilere kaba bile olabilir o psikoloji ile. Tabi kimi hostta daha çok para kazanmalıyım diye seferden sefere gidebiliyor, buna müsaade ediliyor. Eskiden kardeşim çalıştı, oradan biliyorum

    Açıkçası Mercedes'in otobüslerini sevmiyorum ben. Setra ya da Neoplan'ın ucuz olan modeli var onlar daha iyi. Otobüsler gelirken; İnşallah Mercedes değildir diye bizim otobüsün yolunu gözlüyordum Ama tercihim Setra'dır.

    Artık her firmada aynı özelliklerde sistemler mevcut diyorsunuz ama, Nilüfer Turizm'de bozuk tv' mi dersin, aylardır güncellenmeyen aynı filmler mi dersin, Antalya'da servisine binerken o eski model aşırı gürültülü servisi mi dersin. Millet şehire gelmiş, servise binmiş, otobüste başı ağrımadığı kadar serviste ağrıyor neredeyse. Zaten ikram servisi bile rezalet. Nerden bulmuşlarsa en ucuz nescafeyi içesi gelmiyor insanın

    Ulusoy-Varan birleşmesini olumlu buluyorum kendi adıma. Metro Turizm'e gitseydi prestij kaybederdi bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 14 Şubat 2012; 22:28:24 >




  • 65 yıllık kuruluşu bir efsane olmuş bir şirketin artık kurucusunun ailesinde olmaması üzücü olsa da metro yerine ulusoyun satın almış olması sevindirici.Varan kalitedir.Son dönemlerde nilüfer gibi şirketlerden pek farkı olmasa da insanlara hitabı otobüsleri ile bir adım öndedir.Fiyatları ise metro ulusoy ile aynıdır.Bu arada artık yeni otobüslerinin tamamı neoplandır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smoothtouchdown

    Varana 2004 yılında is başvurusu yaptım hala cevap bekliyorum

    Boşverin sizi kaybettiklerine üzülsünler
  • Keşke Avrupada'ki heryere trenle gidebilsek. konfor desen konfor, ekonomi desen ekonomi.
  • Metro yerine Ulusoy'a satılmasına ben de sevindim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Keşke tüm şehiriçi ve şehirlerarası otobüs ile insan taşıma saçmalığı son bulsa ve "Gominist icadı" denilen ama en fazla kapitalist Avrupa tarafından tercih edilen demiryolu ana toplu taşıma sistemi olsa...



    Diye bir dua ettim içimden.

    Amin hocam diyecektim ama şöyle de bir durum var şu andaki demir yolları yetersiz. Anadolu yakasına da metro yapılıyor (kadıköy kartal arası) ama ne kadar yeterli olacak o da ayrı bir soru
  • bu satışı duyalı bayağı oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lervolerto

    konu otobus firmalarından açılmışken anadolu turizme değinmek isterim hizmet kalitesi şaşırttı beni. 220v priz,wifi ikramlarda patlamiş mısır turk kahvesi, battaniye yastık gibi farklılıklar var.
    ayrıca her otobus gps le merkez tarafıdan takip ediliyormuş, yolcunuzun şuan nerede olduğunu internetten takip edebiliyorsunuz.

    tavsiye ederim

    220v priz çok otobüs yolculuğu yapan biri olarak hep aradığım bir özellikti. Hepsinde olması gerek...
  • Metro ile Varan'i,Ulusoy'i bir tutan insanlar var yaa
    hayir yukarda ben binmedim,bilmiyorum diyen insanlar var
    e tamam,sende binmedim de ,metro ile varan ayni diyorsan bellki ki binmemissin
    sacma sapan uyduruk seyler yazmanin ne alemi var

    hayatinda 1 kez metro 'ya ve 1 kez varan'a binen herkes
    metro'nun kalitesinin ne seviyelerde surundugunu cok iyi anlar,haa yok anlamamis ise kalite nedir onu da bilmiyordur

    iskembeden uydurmak zorunlu degil,yazmayiverin madem hic.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fss1403

    Evet bence bir ülkenin gelişmişliğini ve çağdaşlığını, planlamasının iyi olduğunu en çok yeraltı yer üstü raylı sistemleri belirler bence. Bknz Japonya almanya.

    Rusya, Fransa.. örnekleri çoğaltmak mümkün.

    Japonya'nın, Fransa'nın hızlı trenleri hız rekorları kırmak için birbiriyle yarışıyor, biz de hala otobüs firmalarına prestij yüklemekle meşgulüz.

    Sadece Trans Sibirya Demiryolu tüm Türkiye'nin demiryolu uzunluğu kadar.





    Tokyo metrosu


    Berlin metrosu
     65 yıllık Varan devri resmen sona erdi

    londra metrosu
     65 yıllık Varan devri resmen sona erdi

    Paris metrosu
     65 yıllık Varan devri resmen sona erdi

    Moskova metrosu
     65 yıllık Varan devri resmen sona erdi

    Ankara metrosu
     65 yıllık Varan devri resmen sona erdi




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.