Şimdi Ara

65 beygirlik Clio bile övülüyor. :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1.3 75bg arabam var, 0-100 ü 13 saniye ama işimi görüyor drag ya da ralli falan yapmadığım için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım ne güzel isini goren butcene göre arac bulmussun lafim sana degil. Lafım bu araca 130 bin lira değer biçen kisilere ve bunu almak içjn öneri isteyen vatandaslari forumlarda yalan yanlis yonlendirenlere. Yoksa 1.0 motolu araba da cogu kisinin isink görür. İs 130 bin lira para vermeye gelince bu arabayı övenleri ve kabullenenleri, normal gibi aksettirenleri görunce ben de sinirleniyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara bakıyorumda züğürt tesellileri böyle bir şey olsa gerek, 6 7 sene önce ford bmax titanyum x 1.0 ecoboost motorlu araç nasıl diye sorduğumda gitmez, çekmez, küçük hacimli kasayı kaldırmaz, turboya yükleniyor 100bin de masrafı büyük olur, kimse anlamaz bu motordan vs deyip soğutmuşlardı bayide de dizeli yok diye 1.5dci captur almıştık bizimkilere

    Şimdi akar, kaçar, çeker, sorunsuz deniyor, alım gücü düşünce mundar et bile kediye çekici gelmeye başladı yapacak bir şey yok :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 24 Ocak 2021; 11:13:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum atmosferik araba karakteristiği gereği torkunu yüksek devirde verir, eğer uygun devri tutturursan hldkglnflgdlşfsylmvdo
  • Bütçe ve ihtiyaç meselesi.

  • Melikşah_38 M kullanıcısına yanıt
    Ehliyetimi bahsettiğiniz 75'lik Clio'da aldım. Abarttığınız kadar kötü olduğunu sanmıyorum. Sınav günü klima açık 5 kişi rampada sorunsuz kalktım. Üstelik acemi iken. Şehir içi için gayet kullanışlı bir otomobil. Uzun yol için düşünen daha büyük motorlu bir araç alabilir ama clio ile bile uzun yol yapılır. Üstelik sadece acemilerin kullanıp aralıksız 5500 devirde park edilen aracın yakıt tüketimi karma 6.7 gösteriyordu :D
    Gayet iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 24 Ocak 2021; 13:23:37 >
  • Yıl olmuş 2021 hala turbosuz atmosferik kuş kadar motorlu araba satıyorlar !! bunu geçende yazdığımda atmosferik çok sağlemmm sorunsuzzz yeaaaaa diyen bir kitle vardı forumda.


    Valla ben temel fıkrası gibi japon,alman,fransız bilmem arabada TURBO olucak yokuşta, sollamada, klima açıkken güç gerektiğinde seni üzmeyecek. Çuvalla para ver durmadan vites düşür devirli çıkıcak diye bas bas inlesin geçin bunları....

  • Clio'yu bilmem ama 1.0 Mpi Fabia 75hp ve 95Nm torku ile şehir içinde gayet yeterli. 0-60 hızlanması çok seri. Muhtemelen kimse inanmayacaktır ama F20 116d ile ile aynı yürüdüm 60 a kadar. Dimdik yokuşlarda hızla gelmezseniz çıkmıyor ama insani yokuşlarda sorun yok.


    Not: Burada eleştirdiğiniz konuyu biliyorum ve buna hak veriyorum. İnsanlar 3000cc'den aşağı inmiyor biz 1.6 biniyorsak seviniyoruz. Maalesef.

  • Şehiriçi için belki yeterli ancak şehirlerarası yollarda bu tarz araçlar güvenlik açısından da sıkıntılı. Sollamaya çıkıyorsunuz ama o da ne araç sollayamıyor. Hele 4 kişi ve bagaj varsa kamyoncularla yol arkadaşı oluyorsunuz. Bunun savunulacak yeri yok maalesef.

  • Eski arabaları bilmeyen çoluk çocuk şimdi çim biçme makinelerini övüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Yorumlara bakıyorumda züğürt tesellileri böyle bir şey olsa gerek, 6 7 sene önce ford bmax titanyum x 1.0 ecoboost motorlu araç nasıl diye sorduğumda gitmez, çekmez, küçük hacimli kasayı kaldırmaz, turboya yükleniyor 100bin de masrafı büyük olur, kimse anlamaz bu motordan vs deyip soğutmuşlardı bayide de dizeli yok diye 1.5dci captur almıştık bizimkilere

    Şimdi akar, kaçar, çeker, sorunsuz deniyor, alım gücü düşünce mundar et bile kediye çekici gelmeye başladı yapacak bir şey yok :)

    Turbo motorla atmosferik motor bir mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zed Z kullanıcısına yanıt

    Tako mevzusu olmasa 460 beygir ve üzeri tırlar full yüklü olsa bile dalga geçer 65 hp clio ile 65 beygirlik Clio bile övülüyor. :) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 Sce motor yeni clio. internette kullanıcı videoları var. çekmez gitmez diyenler izlesin bi. fiyatı uygun, rally ve kick down yapmayacaklar için uygun.

  • 65 beygirlik Clio bile övülüyor. :)

    Para yok garabet bir vergi anlayışı ile gücünün yettigini oveceksin tabi

    Mühendisim ama boş beleş üniversitesi mezunu değilim bu o 65 bg Clio yu bile alamıyorum 10 yıl da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. 65 bg in övünülecek bir tarafı yok kimse kusura bakmasın
  • Yabancilar 1g ile ivmelenirken normal karşılıyor.
    Bizde 0.1g ivmelenme övgü topluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi anavatanı Fransa'da da satılan bir model. Tabii muhtemelen oralarda evin 2. arabası falan olur, sağa sola git gel yaparken kullanılır. Bizde ise alınan bir arabanın her amaca hizmet etmesi lazım 4 mevsim lastik gibi. Bu yüzden yetersiz kalabilir. Şehir dışında pek işi olmayan, yılda 1-2 kere yola gidecek kişilerin işini görecektir ama.

    Yine de aynı bütçeye daha dolu ve en azından 95 beygir Egea tercih ederdim ki öyle de yaptım.

  • mesele övülüp övülmemesi meselesi degildir zannetmiyorum. Ne yapsin insanlar. Memlekette araba altindan dolardan eurodan pounddan eurobond dan hisse senetlerinden alayindan kiymetli. Herkes ister gönlünce olana binmeyi de sartlar ortada. Sehir icinde is görür sonucta bu araci alanda 0-100, top speed, drag racing vs gibi amaclarla degil, ekonomi amacli aliyor.

  • Bence motorun ufak ya da beygirin az olması değil de bu araçların ucuz olmaması sorun.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.