Şimdi Ara

64 bit PC'ye 32 bit Windows 7 kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    CASPER dan bir masaustu bilg. aldım. işlemci 64 bit ancak Win 7 32 bit lisansı verdiler. Ayrıca verdikleri kablosuz lan kartını kullanamıyorum. Neyse maksadım kötülemek değil, birkaç problem yaşıyorum bana fikir verebilirseniz sevinirim:
    1- win7-32bit yükledim ancak driverlarını otomatik görmedi sistemin. Elle ekran kartını kurmak zorunda kaldım, ses kartı da hala yüklü değil.

    2- win7 32 bit yükledim ve 6gb ram in 3gb ını görüyor, önceden vista64bit'te böyle bir problem yoktu. (Eğer 64 bit işletim sistemi kurmam gerekiyorsa bu gerçekten sinir bozucu.)

    şimdiden teşekkürler...



  • 1. 64 Bit olduğundan dolayı galiba.
    2. 32 Bit'de 3gb görmesi normaldir ram'in tamamını görmek istiyorsan 64 Bit kurmalısın.
  • Bilgisayarı aldığınız yer; size sattığı bilgisayarın içindeki donanımların sürücülerini de vermek zorunda. Size bilgisayarı satanlar 6 Gb ramin Win7 32 bit sistem ile çalışmayacağını da bilmeliler. (Ram 3,25 Gb olarak kullanılır) Bunun dışında Win7 32bit-64bit fiyat farkı da bulunmamaktadır.

    Anlattıklarınızdan bilgisayarı satın aldığınız yerin biraz sallama iş yaptığı anlaşılıyor. (Eğer siz 32bit sistem istemediyseniz)

    Şu an ben de 64 bit sürücülerin ve programların tam oturmamamış olması ve gerekli desteklerin henüz istenilen seviyede olmamasından dolayı 64bit sistemimde 32bit Win7 kullanmaktayım. İlerleyen dönemlerde 64 bit yaygınlaşınca 64 bit e geçeceğim.
    Normal şartlarda ram durumu hariç 32 bit sistem sistemde sürücü sorunu yaşamamanız gerekmekte.
    Eğer firma size gerekli desteği vermezse internet üzerinden birçok sürücüye de ulaşabilirsiniz. Çoğu donanımın sürücülerini win7 internet üzerinden yükleyecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 3 Aralık 2009; 16:41:59 >




  • cevabınız için teşekkürler,

    @OzeNHocA - acaba talep etsek 64bit verisyonunu ücretsiz yükseltebilirmiyiz bir bilginiz var mı bu mevzuda? siz nasıl yükseltmeyi düşünüyorsunuz?
  • Ben Windows 7 Home Premium Box almıştım. İçinden aynı sistemin hem 32 hem de 64 bit için olan dvd si çıkıyor. OEM olanlarda böyle bir özellik var mı bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dn

    cevabınız için teşekkürler,

    @OzeNHocA - acaba talep etsek 64bit verisyonunu ücretsiz yükseltebilirmiyiz bir bilginiz var mı bu mevzuda? siz nasıl yükseltmeyi düşünüyorsunuz?

    Box set almamışsanız ki çok büyük ihtimal almamışsınızdır, 64 Bit Win7'yi lisans ücreti almadan yüklemezler.
  • Peki 64bitlik PCye 32bit kurulursa bir sıkıntı olurmu, performans düşüklüğü yaşarmıyız
  • performans düşüklüğü yaşamazsın, zaten 64 bit olmayan uygulamalar 6gb ram kullanamaz, o yüzden 6gb görse nolur görmese nolur

    elindeki lisansa ait olan key de aynı sürümün 32/64 bit olanını kurar, sınırlama yoktur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 9 Mart 2012; 13:58:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.