Şimdi Ara

5900x sıcaklık problemi yardım konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sistemi kısaca yazıyorum

    kasa: lianli dynamic 11

    sıvı soğutucu: lianli galahad 360

    termal macun: işlemci ile gelen macun

    fan ve dizilimi: lianli st 120 yan ve altta toplam 6 adet hava girişi üstte 3 adet sıvı soğtucunun egzoz, hava girişi fanlarının bağlantısı cpu opsionele bağlı yani galahad 360ın üzerindeki fanlar ile aynı oranda çalışıyor

    bios ayarı: pbo açık ve stok bios oynanmamış x570 en güncel

    oda sıcaklığı: 24 derece


    Arkadaşlar öncelikle bilgisayar ve bileşenleri konusunda sıfır bilgili birisi değilim forumdaki herkes kadar bilgim mevcut fakat ısı problemini bir türlü çözemedim, daha önce cooler master maker nano ilede kullandım ve macunun sert olmasından dolayı işlemci yüzeyine düzgün yayamadığımı düşünerek galahad 360 ile beraber gelen daha akışkan olan macun ilede denedim fakat işlemci lol gibi basit bir oyunda bile 78-80 derecelere çıkıyor oyun sonu bilgisayar neredeyse donuyor ve bütün fanları tam devire alıyor işlemciyi soğutabilmek için boştada 45-55 derece arası, amacım işlemciyi stok halde kullanmak ve bu kadar fana ve galahad 360 gibi incelemelerde iyi sonuçlar veren sıvı soğutucu ile ısı problemi oyunlarda donma kasma gibi problemler yaşamadan kullanmak, şuan thermal grizzly kryonaut alıp onun ilede denemek istiyorum fakat açıkçası ısı sorununu çözebileceğimi düşünmüyorum, pbo kapatmadan yada işlemciyi düşük voltaj düşük frekans ayarlamadan bu problemi çözemez miyim ?


    Güncelleme kasanın fotorafını ekledim, alt ve yan fanları içeri soğuk hava veriyor, üst fanlar radyatöre kasa içerisindeki havayı basıp soğutuyor, radyatör fanları cpu fana bağlı, diğer 6 fan cpu opsiyonele bağlı yani cpu fan bağlantısı ile paralel çalışıyor

    5900x sıcaklık problemi yardım konusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abekaynana123 -- 18 Ocak 2022; 20:4:34 >







  • UPUPUP

  • upupup

  • Aynı işlemciyi B550 Msi gaming edge ve arctic liquid freezer II 280 ile kullanıyorum. Kasa Nzxt, 24 derece oda sıcaklığında 30 ila 40 derece arasında işlemci, anno 1800 oynuyorum arada, fan sesi gelmiyor hiç.


    Soğutucuyu ilk aldığımda koruma bandını çıkarmamışım, bahsettiğin değerleri gördüm ben de. Macun olarak noctua kullanıyorum, sıvı soğutma montajında hata da olmuş olabilir.

  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    hocam montajda bir problem olmadığına eminim, radyatör kasanın üst kısmında hadi ekran kartının sıcaklığından dolayı işlemci yüksek derecelere çıkıyor desek ekran kartı lolde 42 derecede çalışıyor, işlemciye bakıyorum %5 yükte 75 80 derecelerde geziniyor ve acayip fan açıyor kasada 9 fan var gürültüsünden durulmuyor, radyatörü yana taze hava girişine alsam pek birşey değişeceğini de sanmıyorum açıkçası

  • Aslında pbo kapatma ve voltaj düşürmeye gerek yok, soğutucu kaliteli çünkü. Ben hiç bir işlem yapmadım işlemciye, geldiği gibi kullanıyorum.


    Radyatör konum ve macun sorunu olsa bir kaç derece fark edeceğini düşünüyorum, Nzxt'de öyle çok hava akışı olan bir kasa değil, kullandığın kasanın altında bir ürün.


    Alternatif soğutucu temin edebilirseniz öyle deneyin bir de. Montaj görsellerini de yükleyebilirseniz sizin göremediğiniz bir şeyleri gören olabilir.

  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    Akşama fotoğrafı atayım konuya hocam haklısınız

  • Forumda böyle bir öneri buldum, deneyebilirsiniz belki.


    5900x sıcaklık problemi yardım konusu
  • Amd işlemcilerde anormal sıcaklık sorunu varsa ilk olarak bios değiştirmeyi öneririm, 2600 kullanıcısı olarak en az 5 kere fln bu işlemle çıkması imkansız derecelerr çıkan işlemcimin sorununu çözdüm.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaşadığın normal bir durum değil. Montajında sorun olmadığına eminsen, pompanın kontrolünü yapmanı tavsiye ederim. Pompa çalışıyorsa pompa devir kontrolü yap belki çok düşük bir RPM'de kalmış olabilir.

  • abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

    Yaptığınız kuruluma bakmak gerekiyor.


    Sıvı soğutmanın altındaki plastik poşeti çıkartmıştırsınız diye düşünüyorum.


    Benzer bileşenleri kullanıyoruz denebilir. (3800x-Galahad 360-Gamepower Warcry kasa)


    Birde pompayı taktığınız slot doğrumu onu kontrol etmenizde fayda var. Bunuda bios'dan bakabilirsin. Pump Fan 3200 rpm lere kadar çıkıyor . O yüzden bir ona bakın. Pompa yavaş çalışıyor veya çalışmıyor olabilir. Doğal olarak sıvı dolaşımı olmuyordur pompa çalışmıyorsa.


    İsterseniz PM'den de ulaşabilirsiniz. Çözülmeyecek bir sorun değil.

  • Aynı işlemciyi Asus CH8 ve Strix LC360 sıvı soğutma ile kullanıyorum. PBO kapalı, oyunlarda ortalama 65-66 derece, render da ise 70-72 derecede kullanıyorum. Boşta ise 32-40 derece arası değişiyor.


    PBO'yu biostan kapatın. En güncel BIOSu yükleyin, en güncel chipset sürücüsünü kurun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 18 Ocak 2022; 15:40:3 >
  • akşama detaylı fotorafını atıcam kasa içinin, pompa 3200 devirde calısıyor onu kontrol ettim, altında koruma bandı vs yok direk bakır , amacım pbo kapatmadan ve stok halde ısınmadan kullanmak istiyorum işlemciyi, 6 hava girişi olan bir kasada bu kadar ısınması normal değil bana göre arkadaşlar

  • abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

    Bu videoda koruma bandı gözüküyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=cLdT3Zxe4uQ&t=315s

  • Metality kullanıcısına yanıt

    hocam 3-4 kere soğutucuyu söktüm macunu sildim eminim yok yani şeffaf koruma bandı

  • öncelikle anlayışınız için teşekkür ederim hocam, lakin aynı problemle karşılaşacak olanlarında bilgi edinebilmesi için buradan konuşmamız daha iyi olur, pompa devrinde sıkıntı yok 3200 rpmde dönüyor, sıvı soğutmada bir temassızlık yok içerisinde de sıvı var sallayınca ses geliyor, bakır tabanında da herhangi bir kararma vs yok sıfır gibi, daha önce cm ml240l ile warzone 2k ultrada 72 derecelerde kullanıyordum bu işlemciyi onu satıp galahad 360 ve lıanlı dynamıc 11 kasa aldım ılk montajdan itibaren bu sorunu yaşıyorum

  • önü cam kapaklı hiçbir yerinden hava almayan kasalar genelde ısınır. Bana kullandığınız macun işe yaramaz gibi geldi, orjinal mx 4 alıp deneyin. Ben 5950x çalıştırıyorum kıytırık wraith prism ile 83-84 lerde geziyor aşırı yük altında.

  • L.Croft kullanıcısına yanıt

    Hocam 6 adet hava girişi var kasada fark ettiyseniz ve fanlar bana göre gayet yeterli fanlar st120, macun konusuna gelirsek bundan önce cm maker nano kullandım, ondan sonra cm cryofuze kullandım bunun mk değeri 14 olması lazım fakat bu 2 macunda sert yapıdaydı dedim macunu sert olduğu için iyi yayamadım işlemci üzerine daha akışkan olan sıvı soğutma ile gelen macunu kullandım üzerinde iletkenlik değeri yazmıyor onunla da sonuçlar çok farklı değil, lol de bilgisayarın işlemci kullanım değeri %5 ve pbo ile işlemci kendini 4.7 ghzler de çalıştırıyor sıcaklık ise 75-80 derece arası oluyor, 1 saat oyun sonunda bilgisayar donuyor reset atmak zorunda kalıyorum

  • abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

    6 adet hava girişi olması bunun yeterli olduğu anlamına gelmiyor hocam, alttakileri zaten ekran kartı nasipleniyor. Diğer 3 adet kasanın arkasından gelen hava ise anakartın ısıttığı bölmeden geliyor. Kasanın yan kapaklarını açıp tekrar bir gözlem yap. Bios ayarlarını default a al. Pbogerçekten kullanmayı bilen kullanıcı sayısı ülkemizde yok denecek kadar az. Negatif değerler ile çekirdek başına tek tek işlem yapılması gerekiyor. Pbo ayarlarını kapatıp tekrar deneyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.