Şimdi Ara

55Q70T vs XF90?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tam karar verdim Samsung QE55Q70T'ye niyetlendim, yabancı forumlarda almayın vs. gibi yorumlar gördüm... Yine tadım kaçtı.

    Bu TV seçme işi artık ızdırap haline geldi.

    VA Panel, 100hz bir şey istiyorum. Dizi film oyun vs için kullanılacak.

    Sony 55XF9005 mi (8300TL)
    Samsung QE55Q70T mi (7500TL)

    yoksa 2000 lira bütçe artırıp Samsung Q80T mi? 2000 lira beni zorlayabilir. Oraya çıkmışken LG B9 mu alsam diye düşünüyorum...

    Yardımcı olur musunuz?



  • Tamamı ile aynı şeyleri düşünüyorum, konuyu takibe aldım. Aklımda Q70TL almak vardı sony çok pahalandığı için. Sonra Q80'i gördüm ama o bütçeye çıkarsam da LG B9 mu alsam demeye başladım. Gerçekten allak bullak oldu kafam. Q70T için netteki kaynakların yarısı HDMI 2.1 yok derken yarısı var diyor. Samsung ile iletişime geçtim onlar da HDMI 2.1 var diyor. WebOS ve akıllı kumanda yüzünden arada aklım LG 55NANO916'ya da kayıyor ama o da 9bin civarında az daha koyup OLED B9 alabiliyorsun. Bilemiyorum.
  • Arkadaşlar benim psikolojik sınırım 7 8 bin tl civarıydı, lanet olsun tv araştırmaya başladıkça kafanız çorbaya dönüyor. Sürekli biraz daha ver şu var, biraz daha ver bu var durumu oluyor.

    Bende 7 8 bin tl civarına başladım, 11 bin tl'ye 55q80t alarak bu arayışı bitirdim. Yoksa sonu q90t tarafına doğru gidiyordu.

    Açıkçası ofisimde ve evimde sürekli samsung kullandığım için, teknik sebepten değil alışkanlıktan dolayı sadece samsung baktım, diğer türlü çok daha fazla aklım karışacaktı.

    Bu işin sonu yok arkadaşlar, 1 2 bin tl fazla verirseniz hep daha iyisi var. Fakat fiyatlar düşmeye başlamış, mesela ben 55q80t modelini 11 bin tl'ye aldım, şuan mediamarkt'ta 10 bin tl olmuş, tabi ben aldığımda 750 tl çek hediyesi vardı.

    Uzun lafın kısası çok araştırırsanız çok kafanız karışır, özellikle kağıt üstünde gördüğünüz fakat algılamadığınız özellikler bile kafanızı karıştırır.




  • Bir odada lg b9 diğer odada samsung nu8000 var. B9 çok daha iyi ama nu8000 de kötü değil . Bütçe varsa b9 tavsiye ederim . Oled tv de oyun oynamak blue ray film izlemek çok ayrı birşey.
    Uydu kanalları izlenecekse oled le qled arasında pek te fark yok.
  • hocam kapalı kutu xf90 ı nerede buldunuz? ayrıca bu iki modeli kıyaslamaya gerek yok xf90 bariz daha iyi bi tv ama tek eksisi blooming..
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    dostum bloooming i google da çiçeklenme olarak buldum çokta araştırmadım ama sorun tam olarak nedir açıklaman yada link vermen mümkün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iCankat

    Tamamı ile aynı şeyleri düşünüyorum, konuyu takibe aldım. Aklımda Q70TL almak vardı sony çok pahalandığı için. Sonra Q80'i gördüm ama o bütçeye çıkarsam da LG B9 mu alsam demeye başladım. Gerçekten allak bullak oldu kafam. Q70T için netteki kaynakların yarısı HDMI 2.1 yok derken yarısı var diyor. Samsung ile iletişime geçtim onlar da HDMI 2.1 var diyor. WebOS ve akıllı kumanda yüzünden arada aklım LG 55NANO916'ya da kayıyor ama o da 9bin civarında az daha koyup OLED B9 alabiliyorsun. Bilemiyorum.
    Şahsi görüşüm olede hiç bulaşmayın rtings sitesinde her oledin negatif yanı olarak bunu belirtiyor. Lg de muhtemelen yeni teknolojiler vs ile insanlar tvyi zaten ömür olarak 2-3 sene kullanır diye düşünüyor. Lg oled konularına baktığımda c7 modelinde neredeyse sorunsuz şikayetçi olmayanı göremedim desem yeridir. Lg b9 da bir sene sonra sorunlar baş gösterir. Ben 10 yıllık samsung c650 lcd tvyi hala sorunsuz kullanabiliyorum.
    Q70t kırpılmış bir model xf9005 kesinlikle daha iyi olacaktır. Android işletim sistemi olmasa daha iyi olacaktı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    hocam kapalı kutu xf90 ı nerede buldunuz? ayrıca bu iki modeli kıyaslamaya gerek yok xf90 bariz daha iyi bi tv ama tek eksisi blooming..
    Hocam bu bloming nedir
  • Xf9005 piyasada yok çıktıgında da 8800 altına düşmüyor. yanlış hatırlamıyorsam hdmi 2.1 desteği de yok gibiydi.
  • jagatai J kullanıcısına yanıt
    55Q70T vs XF90?

    karanlık sahnelerde nesneler etrafında beyazlamalar oluyor
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Q80T'de de black crush olayını net olarak görebiliriz burda, blooming olmamış ama siyahlar tüm detayları silip süpürmüş
  • kaan_guney kullanıcısına yanıt
    konunun q80t ile ne alakası var anlamadım..burda q70t modeli ve xf90 konuşuluyor q70t fald değil ve bölgesel aydınlatması yok dolasıyla böyle bi problemde yok..
  • o fiyat vatanın fiyatı di mi :)
    hepsi teşhir ürünü onların. çağrı merkezini arayıp sorun. bir de nasıl oluyorsa bazılarına sıfır kutulu deniyor bir anda günler sonra sihirli değnek değmiş gibi.. bu işte bir iş var.. teşhirleri fabrikaya yollayıp sıfırlatıyorlar mı napıyorlar bilmiyorum ama güven vermiyor Vatan..
    Bunun dışında "özmaloğulları ticaret" benzeri yerlerden ürün alıyorsanız da iyice herşeyi sorun. Bu arkadaşlar ürünü apartmanınızın gişine kadar yolluyor. Spor yaparım iyi olur taşırım kat kat evime kadar diyorsanız alın. Öbür türlü gereksiz yere kargocuyla papaz olmayın. Kargo firması bu ağırlık ve boyuttaki şeyleri kapınıza çıkarmak zorunda değil. Lojistik firmasının görevi bu. Bu yukarıdaki adını verdiğim çakal satıcılar oradan da kar etmek için lojisitk firması yerine kargocuya veriyor ürünü.. sonra siz gariban kargocuyla papaz oluyorsunuz. dikkat edin. sorun öyle alın.. zaten çakalı verdiği yanıttan anlarsınız.




  • işletim sistemine neden takılıyorsunuz ki? bir tv set box alınıp veya TV'ye bir pc bağlanıp çözülmeyecek bir durum mu?
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    yaşasın sarı altyazılar :)
  • bulabilirseniz lg b9 bakin bence yazik günah led tv lere bu para vermek. ama 2 si arasinda xf90 panel olarak daha iyi olsada eski ve android olmasi kullaniciyi üzer, tüplü tv kumandasinida unutmamak lazim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    konunun q80t ile ne alakası var anlamadım..burda q70t modeli ve xf90 konuşuluyor q70t fald değil ve bölgesel aydınlatması yok dolasıyla böyle bi problemde yok..
    Paylaştığınız resim q80t vs xf serisinin örneği diye.Yani altyazılarda blooming olmuş olmasına da arkadaşın dediği gibi de q80t de de siyahlar yüzünden ağacın 1 detayı bile görünmüyor.q70t de böyl siyah ile detayları süpürüyorsa .o da iş yapmaz demek.

    2 si de olmasın diyorsak oled mi alacaz nolacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_ui_CasT -- 12 Eylül 2020; 3:35:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan_guney

    Q80T'de de black crush olayını net olarak görebiliriz burda, blooming olmamış ama siyahlar tüm detayları silip süpürmüş
    Zaten sorun orada black crush çok daha kötü bir şeydir isteyen stabil aydınlatmaya geçer ki o da direkt led etkisi ile bir edge ledden çok çok daha iyi bir ışık yönetimi ve görüntü sunar işlerine geleni kötü göstermeye bayılırlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 12 Eylül 2020; 7:26:7 >
  • Edge led 8 bit bir panele karşı fald 10 bit sony panele şans verilmemeli bence sony kasa komponent ve görüntü işleme olarak çok çok daha iyi bir modeldir 2018-2019 8 serğ ve üstü samsung modelleri olsa fiyata bağlı artı eksi konuşulabilirdi ama bu tv ler rakip olmasa da fiyat avantajları önemli hangisi hangi fiyata alınıyor onu da yazsanız iyi olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 12 Eylül 2020; 7:28:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.