Şimdi Ara

550.000-600.000 TL Bandında Sedan Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, şu an 2010 model Auris 1.33 comfort kullanmaktayım. Aracım benzin ve LPG'li ve aracımdan çok memnunum. Ancak artan KM ve araçta stepne dolayısı ile bagajın küçülmesi gibi nedenlerle sedan bir araç bakıyorum.


    Karşıma çıkan ve bütçeme uygun olarak gördüğüm araçlar arasında


    Toyota Corolla 1.33 2013-2016 model aralığında.

    Wolkswagen Jetta 1.2 veya 1.4 tsi veya 1.6 tdi motor olabilir.

    Ford Focus 1.6. TDCI Trend X Makyajlı Kasa

    Opel Astra Sedan 1.6 Benzin LPG


    araçları karşıma çıktı. Şu an Toyota aracın sorunsuzluğunu deneyimlediğim için Corolla yakın geliyor ancak geçmişte kısa bir süre bindiğim Jetta'nın konforuda ağır basıyor. Ancak 1.2 veya 1.4 TSI yakıt olarak üzer mi bilemiyorum. Çünkü mevcut aracım km hesabı yaptığımda neredeyse 1 Lira'nın üzerine hiç çıkmıyor 80 kuruş dolaylarında yakıyor. Açıkcası kafamız biraz karıştı sizlerin bir fikri olur mu?

    En azından ben Jetta kullanıyorum yakıt tüketimim şu şekilde vs gibi yorumlar bile netleştirebilmem amacı ile çok yardımcı olacaktır. Yardımlarınızı beklemekteyim.


    Teşekkürler.








  • Jetta 1.2 tsi dsg makyajlı kasa aracım var. Konforu, rijitliği, malzeme kalitesinin de üstüne yakıt tüketimini 1. sıraya koyarım. Ciddi anlamda az yakan bir araç. O yönden hiç üzmez. Jettayı tavsiye ederim.

  • bu araçlardan çok daha genç ve düşük km'li hatta garantili egea alınabilir. illa ki bu dörtlüden seçmeniz gerekiyorsa düşünmeden corolla. jettalarda kronik westinghouse problemi var alırsanız baktırın aklınızda olsun.

  • Bence 1.33 corollayı eleyin. Motor kasayla başa çıkamıyor.
    Astra j sedan ben de kullandım, güzel arabadır fakat 1.6 atmosferik asla tavsiye etmem alınacaksa 1.6 dizel ya sa 1.4 turbo alınmalı. (1.4 turbo alınırsa b14net motor kodlu olan alınmalı)
    Focus 1.6 dizel görev adamı, yazdıklarınız arasından en makulü bu gibi görünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eğer bagaj ihtiyacınız varsa sedanı boşverin, stationwagon'a geçiş yapın. Sedan en kullanışsız kasa şekli. Bende uzun yıllardır sedan araç kullanıyordum inanın sw kasanın rahatlığı hiç bir araçta yok.

    Focus 1.5 tdci sw

    Astra 1.4 t sw

    Egea 1.6 Multijet sw

    bakabilirsiniz.

    İlk önerim sürüş zevki ve sağlam motoru nedeni ile Focus.

  • Vexx7 V kullanıcısına yanıt

    Yakıt tüketim değerleriniz nedir peki? Birde ben jetta için manuel düşünüyorum yakıt anlamında daha mı iyi oluyor. Son olarak ta 2015 kasadan itibaren mi makyajlı oluyor.

  • Mcuk kullanıcısına yanıt

    Yakıt tüketimi şehirler arası hız sabitleme uslu kullanımda 4ltye kadar düşüyor. Şehir içi ben Ankara'da yaşıyorum fakat kullandığım güzergah yarı çevre yolu yarı şehir içi oluyor genelde 7lt bir üstü bir altı dolanıyor. Ben sakin kullanırım ama. Bir keresinde deneme amaçlı vaktimde vardı 70km sabitleyip şehir içinden havaalanına gitmiştim. 3,2lt ile gelmiştim. Tabi bu çok abartı standart dışı bir kullanımdı. Hiç bir zaman böyle gitmezsiniz. Manuel ile otomatik tüketimi hemen hemen aynı görünüyor kağıt üzerinde. Evet 2015 kasadan itibaren makyaj gördü. Makyajsız olanların modeli 1.2 tsi olarak geçiyor sadece. Makyajlı olanların ismi 1.2tsi bluemotion diye geçiyor. Makyajlı olan diğer önceki modeline göre daha az yakıyor. Sadece bir anekdot daha paylaşayım dsg şanzımanlar meşhurdur arızalarıyla. Benim aracımda ve bundan önceki stage 2 modifiyeli polo gti aracımda hiç problem çıkarmadı. Buna rağmen ikinci el satışlarda dsg olanlar manuele göre daha çok tercih ediliyor. Satarken biraz daha fazla bekleyebilirsiniz aklınızda olsun.





  • Bu seçenekler arasından en mantıklısı focus diye düşünüyorum, 1.6 atmosferik corolladan 1.6 tdci 115 lik focus 3 e geçtim çok memnunum tavsiye ederim.

    O kadar para verip 1.3 ya da 1.6 atmosferik lpg li araç düşünmezdim şahsen,

    Jettanın motorları sıkıntılı, benzinliler yağ yakıyor dizelde de enjektörler sıkıntılı diye biliyorum çünkü jettadaki dizel motor eski tip bluemotion olmayan dizel motor ve bluemotion olanlara göre enjektör anlamında daha sorunlu diye biliyorum.

    Bu arada focusta makyajlı trendx yerine makyajsız style plus ya da titanium alınabilir çünkü trendx lerde motor 95 lik titanium ve style paketlerde 115 lik olarak geliyor.

    Ayrıca style makyajlı bulsanız bile ortadaki multimedia ekranı tek satır oluyor ve makyajsız olanlara göre daha donanımsız oluyor , onun yerine 2011 2012 model olan ilk yıllarda çıkmış titanium ya da style plus alırsanız multimedia ekranı büyük geliyor ve çarpışma önleme sesli komut vs. gibi birçok donanım geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 30 Mart 2023; 3:52:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arabalar arasında Megane düşünülmez mi?
    Corolla ve Megane arasında kaldım 2016 modeller çıkıyor, Megane benzin/LPG olunca biraz daha düzgün arabalar çıkıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wampir_s kullanıcısına yanıt

    Benzin LPG derken ? 1.6 eski tip motorlu Megane 4 lere bulaşmayın bence. Megane 4 alacaksan ilk sırada 1.33 tce sonra da 1.5 DCI gelir. Diğer Megane 4 leri pek tavsiye etmem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.33 tce buldum temiz adamla anlaşmak üzereyim zam gelmiş fiyatlar yükselmiş dedi ilanı kaldırdı.

    Bulsam sıfır vw t cross alacağım baz versiyonu ikinci el bakarken kafayı yemem en azından...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wampir_s kullanıcısına yanıt

    Hocam Megane a zaten o paralar motoru için veriliyor. Şahsen o kadar paralara eski motorlu Megane almam. 1.5 DCI da mı yok hocam ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 550-600 civarı kalmamış, temiz bakınca 650-700 e gidiyor, sıfırı 670 ti insanın zoruna gidiyor sıfırından pahalıya ikinci el araba almak. Aramaya devam ediyorum çokta acele etmeden haftaya kadar bakıp ne gelirse alacağım maalesef

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.