Şimdi Ara

50mbit Hipernet tarifede 35837 DSL hat değeri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç gün önce 50mbit hipernet tarifesine geçtim fakat modem arayüzünden aldığım değerler aşağıya ekledim. Bu değerler ile ile DSL hızının 35837 olması normalmi ?
    TT binasına uzaklığım 300 mt. Kutuya uzaklığım 150 mt. Bina yeni bir bina olduğu için tesisat yenidir.


     50mbit Hipernet tarifede 35837 DSL hat değeri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuestra -- 6 Ekim 2015; 22:11:25 >



  • 50 mbiti alamaz gözüküyor iç tesisatla alakalı bir sıkıntıda olabilir kontrol edin en son çare arıza kaydı bırakıp ankastreden ölçüm yapılması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VDSL

    50 mbiti alamaz gözüküyor iç tesisatla alakalı bir sıkıntıda olabilir kontrol edin en son çare arıza kaydı bırakıp ankastreden ölçüm yapılması.

    Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız gibi en son çare olarak TTnet 'i aramak istiyorum fakat aklıma takılan soru şu :

    Eğer bina içindeki sorunu/eksikliği (var ise) giderdiğim vakitte aşağı yönde hat hızı 51000 li seviyeler yani 50mbit değerlerine otomatik olarak yükselirmi(en azından modeme reset attıktan sonra) yoksa TTnet tarafından merkezden yada kutudan ekstra bir işelm yapılması mı gerekiyor?

    İlginize teşekkür ederim.
  • Eğer kablo ile alakalı durum ise düzelir.
  • Aşağı yönde SNR 6.6; VDSL için nasıl bir değer bilmiyorum ama ADSL için alt seviye sayılır. Ayrıca hat zayıflaması da yüksek. Eğer bir işlem yaptıktan sonra SNR değerinin yükseldiğini ve hat zayıflamasının azaldığını görürseniz müşteri hizmetleri hızınızı biraz daha yükseltebileceklerdir.
  • Benzer şekilde hat zayiflamasi ve snr değerlerim 25 civariydi. Max alinabilir hiz 68mbit diyordu. Binamda t11 kutu olmasina ve tesisatim yeni olmasina rağmen. Sık sık forumda yazıp yardım istedim, aramadigim yer kalmadi sonunda sıkıntıyı tesadüfen buldum. Sorun bağlantı noktalarında imiş. Splitterda temassızlik varmış elleyince düzeldi. Hat değerleri birden SNR 36-37 seviyesine max hız 138mbit seviyesine çıktı hat zayıflaması 3.5-3.8 seviyesine düştü. Yani tesisatta sıkıntı olabilir. Önce telekom ile görüş istersen normal değil diyorlarsa tesisata baktır bi. Eğer tesisatta sıkıntı varsa otomatik yükselir zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpmirza -- 6 Ekim 2015; 22:37:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Yarın TT'dan teknik destek talebinde bulunacağım ve sinyal gücünün bina girişindeki değerlerini öğreneceğim.
    Sorun bina girişi daire arasında kaynaklı ise tek tek bağlantı noktalarını bir elektrikçiye kontrol ettirip düzeltmeyi deneyeceğim.
  • Kablo sorunu yoksa ve düzenleme ümidi de yoksa bu değerler ile 24 Mbps kullanmak daha mantıklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snr değerleriniz limite ulaşıtığı için 35 mbit sinyali verilmiş.
  • O değerler ile hiçte 100 150 metre uzaklıktaymış gibi gözükmüyorsunuz. 1-2 Km var gözüküyor santrale. Belki DSlam aktarımı ile, size en yakın saha dolabına portlarınızı aktarabilirler.
    Yada arkadaşların dediği gibi, kabloda problem olabilir. Santral 50/2 veriyordur, ama kabloda sorun olduğu için böyle gözüküyor olabilir.
    En iyisimi forumda cevap aramak yerine, müdürlükte ağ şefleri ile konuşmak.
  • Değerler şu şekilde güncellendi. Halen hattım zayıf mı? 50mbit alabilmem için hangi değerlerin düşmesi veya yükselmesi gerekiyor acaba ? Teşekkürler.
     50mbit Hipernet tarifede 35837 DSL hat değeri?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.