Şimdi Ara

500 tl Kendi Oyun Direksiyonumu Yaptım(ülke şartları) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
95
Favori
33.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
442 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Stm32 kartı alıp pcden ücretsiz olarak geliştirilen bir yazılımı atıyoruz.Sonra yine ücretsiz bir şekilde geliştirilen programı kullanarak direksiyonu çalışır hale getiriyoruz.
  • Hocam direksiyona düğme/shifter eklemeyi düşünüyor musunuz? yaparsanız kabloyu boru içerisinden mi geçirecwksiniz?
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    anladım hocam teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meyveli kaktöş M kullanıcısına yanıt
    Boru içerisinden geçirmeyi düşünüyorum ama direksiyon sökülebilir olacagı için farklı bir izleyeceğim sanırım.Mike connectör kullanmam daha iyi olacak.
  • çok çok güzel paylaşım g29 um var fakat baktıkça yapasım geliyor çünkü bu ffb olarak çok ileri seviye bir direksiyon gerçekten. yazılım konusunda endişe etmiştim ama öyle değilmiş aksine gerçekten fazlası varmış 500 tl Kendi Oyun Direksiyonumu Yaptım(ülke şartları)  ürünleştirip satılsa türkiyede sim racing i ileri taşır bu direksiyon, sipariş usülü felan yapabilirsiniz belki

    merak ettiğim bir kaç nokta var:

    direksiyonun toplam dönme açısını yazılımdan mı ayarlıyorsunuz ve bir açı sınırı var mı?

    çünkü piyasada satılan direksiyonların hep belli açı sınırları var ve buradaki parçalara baktığımda sınırlayıcı birşey göremedim. istersek eski tip tır direksiyonu bile yapılabilir gibi geldi ve çok iyi imkan.


    neden bu kadar güçlü bir motor seçtiniz? çünkü zaten %25 üzeri ffb ile kullanmak gereksiz görünüyor. daha güçsüz motor tercih edilirse ince tepkiler ölür mü? ya da bu motor direct drive şekilde kullanılamaz mıydı?


    kişisel olarak bende g29 a ek el freni yapmak istiyorum, internette bazı projeler var fakat bir çoğuna ısınamadım ya da kaynak vb. bazı işçilikleri yapmamın pek imkanı yok. onunla alakalı önerebileceğiniz projeler var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 11 Ocak 2021; 19:52:25 >




  • Çok faydalı ve foruma yakışan bir konu olmuş, ellerinize sağlık...

  • waltran kullanıcısına yanıt
    Güçlü motorun sebebi sizinde belirttiğiniz gibi küçük ayrıntıları hissetmek.Direksiyonda derece sınırını kendiniz belirliyorsunuz.Yani g29 vs nasılsa aynısı extrası ise istediğiniz değeri girebilmeniz herhangi bir sınır yok bunda.

    Directdrive gibi kullanmak için ortalama 500 wat motor olması lazım tam direct drive sayılmasada kasnak vs kullanmayıp direksiyonu motor miline takıp kullanılır.Tabi benim motor o kadar güçlü değil 24v 190wat 1600rpm.

    El freni konusunda çok proje varda yapma düşüncem olmadığı için fazla üstünde durmamıştım.

    Benim direksiyona benzer ve benim örnek aldığım sistem bu.Testleri izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=JzMf8EHc17E&feature=youtu.be




  • Hocam, keyif almıştım oynarken, beklentin yükse belki karşılamayabilir. Özellikle şuan ki fiyatını düşününce aynı tadı vermesi zor.

  • Hocam ben de sizin verdiğiniz gaz ile el freni yapmaya doğru emin adımlarla gidiyorum :) Bu arada genel anlamda Türkiye'de sarf malzeme bulmak çok zor. Daha t3pa pedala sert çelik yay bulamıyorum. Elin adamı pedala mod yapmış 10 dolara satıyor. Ayrıca sanayi'de yay üreten kişilere danıştığımda onlar bile şaşırıyorlar. Oradan fren yayı aldım r9 el frenini de sipariş verdim. Sağolsunlar zammı direk yapıştırmışlar. Ben de sizin konunuz altında paylaşım yaparım büyük ihtimal ama önce sarf malzemeleri bulmak gerekiyor. Daha masa tutturucu aparat için malzeme bulmam lazım. Şimdi ki hedefim çift kayışlı force feedback'li bir direksiyon yapmak. Bu arada bazı arkadaşlar yazılımını çok büyütmüşler. Bana göre o kadar büyütülecek bir şeyi yok, ufak ayarlamalarla çok iyi sonuçlar elde edilebilir. Umarım bunu yaptım diye el frenine zam koymazlar :)

  • JacobHughes kullanıcısına yanıt

    Hocam demir ve demir çeşitleri felaket zamlandı. 40x40cm 2milim sac 95 tl. inşaat demiri tonu 7bin TL. Hurdası 3 bine gidiyor. Böyle olunca ufak parçalar daha da değerleniyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinizie sağlık. Gayet kullanışlı olmuş.


    Öneri olarak engel teşkil etmiyorsa; motor sürücü kartını ısınma açısından ters monte etmeniz daha iyi olabilir. Hava akışı olsada çok dar alannda kalıyor gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrotek

    Elinizie sağlık. Gayet kullanışlı olmuş.


    Öneri olarak engel teşkil etmiyorsa; motor sürücü kartını ısınma açısından ters monte etmeniz daha iyi olabilir. Hava akışı olsada çok dar alannda kalıyor gibi.

    Hocam bir kafes yaptım her tarafa hava çıkışı var ve sürücünün altta kalan kısmında soğutucusu var çok iyi iş görüyor :)

    Kullandıgım fan çok etkili hava direk bu sogutuca gidiyor.

    500 tl Kendi Oyun Direksiyonumu Yaptım(ülke şartları)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JacobHughes

    Hocam ben de sizin verdiğiniz gaz ile el freni yapmaya doğru emin adımlarla gidiyorum :) Bu arada genel anlamda Türkiye'de sarf malzeme bulmak çok zor. Daha t3pa pedala sert çelik yay bulamıyorum. Elin adamı pedala mod yapmış 10 dolara satıyor. Ayrıca sanayi'de yay üreten kişilere danıştığımda onlar bile şaşırıyorlar. Oradan fren yayı aldım r9 el frenini de sipariş verdim. Sağolsunlar zammı direk yapıştırmışlar. Ben de sizin konunuz altında paylaşım yaparım büyük ihtimal ama önce sarf malzemeleri bulmak gerekiyor. Daha masa tutturucu aparat için malzeme bulmam lazım. Şimdi ki hedefim çift kayışlı force feedback'li bir direksiyon yapmak. Bu arada bazı arkadaşlar yazılımını çok büyütmüşler. Bana göre o kadar büyütülecek bir şeyi yok, ufak ayarlamalarla çok iyi sonuçlar elde edilebilir. Umarım bunu yaptım diye el frenine zam koymazlar :)

    Yeni bir yazılıma geçtim zaten yazılım işi kolay 2 dkda atıyorsunuz karta.Yazılım detaylarına gelirsek bu kadar özelleştirme ve detay hiçbir direksiyon sisteminde yok şuan :D

    500 tl Kendi Oyun Direksiyonumu Yaptım(ülke şartları)


    500 tl Kendi Oyun Direksiyonumu Yaptım(ülke şartları)


    500 tl Kendi Oyun Direksiyonumu Yaptım(ülke şartları)


    500 tl Kendi Oyun Direksiyonumu Yaptım(ülke şartları)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 12 Ocak 2021; 0:5:32 >




  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    Oynayacak oyun olsa yapmak için uğraşırdım ama hem masrafına hem de zahmetine değer mi benim için bilmiyorum.. Yine de konuyu görünce içimde heves oluştu, tebrik ederim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peace Sells..

    Oynayacak oyun olsa yapmak için uğraşırdım ama hem masrafına hem de zahmetine değer mi benim için bilmiyorum.. Yine de konuyu görünce içimde heves oluştu, tebrik ederim

    Hocam bende bir hevesle başladım böyle araba yarışlarını klavye ile oynardım.Yani arabalara hiç merakım yok mesela :D

    Şimdi direct drive sistem için uğraşıyorum en üst seviye direksiyon sistemi.Şuan yabancılar uğraşıyorlar ücretsiz paylaşırsalar o zaman görün curcunayı.En iyi sistemleri 10 da 1 fiyatına maledicez 500 tl Kendi Oyun Direksiyonumu Yaptım(ülke şartları) 

  • hocam sağa sola çevirirken 900° fazla dönmemesi için kilit var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meyveli kaktöş

    hocam sağa sola çevirirken 900° fazla dönmemesi için kilit var mı?

    Hocam 2 mesaj üstte fotografları paylaştım istemediğin kadar özellik var :)

    Direksiyonu istediğin açıda sınırlandırabiliyorsun ben 900 derece kullanıyorum eğer ets2 gibi tır oyunları oynarsam 1080 derecede yapıyorum arada.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galatas4ray

    Hocam bende bir hevesle başladım böyle araba yarışlarını klavye ile oynardım.Yani arabalara hiç merakım yok mesela :D

    Şimdi direct drive sistem için uğraşıyorum en üst seviye direksiyon sistemi.Şuan yabancılar uğraşıyorlar ücretsiz paylaşırsalar o zaman görün curcunayı.En iyi sistemleri 10 da 1 fiyatına maledicez  



    Alıntıları Göster

    Ben de aynı şekil. F1 ve forza oynamayı denedim ama fazla detaylı geliyor. Güzel ama uzun süre oynamak için beni çekmiyor. Araba sürmüşlüğüm de yok, direksiyon ile ne kadar becerebilirim bilmiyorum.


    Az biraz ets2 oynarım onda da sıkılıyorum bir süre sonra :)) valla bakalım takipteyim. Eminim zevklidir ama f1 ve forza gibilerine benim kafam basmıyor açıkçası


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galatas4ray

    3D yazıcı her türlü parasını çıkarıyor aslında :D Ender 3 1350 satanlar var :D

    Hocam arduinonun bu sistemde iyi çalışmamasının sebebi bu diy projelerin çalışması için yapılan yazılımlar var en yayğını mmos dediğimiz yazılım.Arduinoda ise farklı bir yazılım geliştirildi ama verimli çalışmıyor.Arduino ile yapan yabancılar şuan stm32 karta geçiş yapmaya başladı.Stm32 kessinlikle sorun olmuyor.Üstelik fiyat olarak ta aynı hemde 32 bit olması avantajı var bundan dolayı.



    Alıntıları Göster

    Benim de çok dikkatimi çekti arduino ile ilgili söyledikleriniz de , yabancı forumlarda da bu işin piri olmuş insanların tartıştığı bir konu bu , yapılan test sonuçları vardı hatta , leonardonun daha keskin sonuç verdiği durumlar bile vardı ki , en sonunda iki kart arasında fark olmadığına kanaat getirmişlerdi.sanırım bu biraz kültürle alakalı , ülkemizde arduino stm den çok daha popüler.

    Ben de kendi projem üzerinde çalışıyorum , çok araştırma yaptım , hatta sizin de baz aldığınız rus arkadaşın tasarımını yapmayı düşünmüştüm ancak kısıtlı zamanım ve bütçem olduğundan ona girmedim. İlge İpek in de baz aldığı tasarımdan yola çıkarak kendi tasarımımı yaptım. Estetik olarak çok güzel göründüğü için ben de sigma profiller kullandım ve sigma profiller bu işte gerçekten iyi iş çıkarıyor. Hem güzel görünüyor hem de özellikle pedallarda çok iyi bir seçim oldu benim açımdan. Motor konusunda , kullanılacak motorun datasheet ine ulaşabilmek oldukça mühim bişey. Sizin kullandığınızda belliydi sanırım değerler. Ben 775 motor kullanıyorum , maalesef datasheetine ulaşamadım , tahmini ve ölçebildiğim değerler üzerinden çalışıyorum. Bu motorların belli dezavantajları olsa da maliyet ve ulaşılabilirlik bakımından oldukça yararlı oluyorlar. Sıkıntısı biraz yüksek hızda çalışmaları ve kalkış akımlarının bazen çok yüksek olması diyebilirim. Ben 5.14 oran kullanıyorum ancak ilerleyen zamanda belki daha yüksek bir orana geçebilirim.

    Mikroswitch kullanarak paddleshift yapmanızı da tavsiye ederim. Çok eğlenceli ve kullanışlı oluyorlar. Elinize sağlık , iyi çalışmalar.

    Ekleme : paddleshiftler de mike konektör yerine eski sabit telefonlarda ahize kablosu olurdu hatırlarsanız , spiralli 4p4c diye geçen, onlardan kullanarak milin içinden geçmeyen ancak hızlı oyunlarda(f1 vs) da sorun teşkil etmeyecek şekilde kullanabilirsiniz. En azından benim mil içerisinden geçirme şansım olmadığı için ben böyle yapmayı düşünüyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creaker -- 12 Ocak 2021; 5:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Creaker kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.
    STM32 kart 32 bit bir kart oldugu için bu sim racig yazılımı yapanların daha çok işine geliyor ve yazılımları daha stabil yapıyorlar.Bundan dolayı arduinoya göre ön planda.Bizimde testlerimizde arduinoda frekans sorunu oldu verimli çalışmadı.Normal kullanıcı bunun farkına varırmı derseniz zor.

    Sigma kullanılacak sistemde motor küçük olması gerekiyor güçlü motorlarda kullanmak mümkün olmuyor :) Ama yinede sigma ile yapmak doğru bir karar değil bana göre.Motorların sabitlemesini çok iyi yapmanız gerekiyor 1 2 mm kaysa dahi diş atlayacaktır.İlge ipek videosunda dikkatlı izlerseniz diş atladığının farkına varabilirsiniz.

    Rju uçlar verimli olmuyor.mike konnectör şuan çok kullanılıyor.Direksiyon basede ön tarafta mike konnectör için bir yer yapıp direk oraya bağlamayı düşünüyorum.Söküp takmasıda kolay olur :)Paddle shifter ve tuşların oldugu bir sistem yapıcam bakalım.

    Aslında youtube bilgi kirliliğine döndüğü için grup olarak bu videoyu çekmeyi uygun gördük grupta yaklaşık 3 yıldır bu işlere kafa yoruyoruz.Özellikle bizim türkler saçma sapan yanlış bilgiler vererek insanları yanlış yönlendirdiler.Yaptıkları sistemlerde kafalarına göre dişli oranı verenlerle dolu.Sizde görmüşsünüzdür böyle videoları.

    Yabancılar bu işe 10 yıl öncesinden başlamışlar ve tecrübeleri daha fazla bizde onları örnek alıyoruz.




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.