Şimdi Ara

500-600 bin TL aralığında, Otomatik Sedan, SW önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    500-600 bin TL aralığında;


    Otomatik, tercihen benzinli ve hacmi olan bir araç arıyorum. Açıkçası ciddi kararsızlıklarım oldu heveslendiğim bir araçta nasip olmadı bende fikir almak istedim.


    Fazla hızlı kullanan biri değilim ama arada bir gaza dokununca aracın tepki vermesi, rampalarda tır-kamyon-otobüs arkasında beklememek gerçektenden önemli oluyor.


    Yılda ortalama 4-5 bin km şehir içi, 4 bin km uzun yol yapan biriyim. İşe git gel (günde 10 km), senede 2-3 defa memlekete gider gelirim. Kullanımım maks. 10 bin km / yıl diyelim.


    Biraz fazla getir götür olacak eşyam oluyor, bu nedenle bagaj hacmi, bagajın kullanılabilir oluşu ve yükleme kolaylığı gerçekten benim için önemli bir konu.


    Yıllardır Polo otomatik benzin bir araç kullanıyorum, yaşlı bir araç ama rampa performansı hariç araçtan halen memnunum sadece ne yazıkki hacim yok.


    Aracı ihtiyaç halinde eşimde kullanacağı için otomatik olması şart.


    Biraz daldan dala olsada arasında kaldığım araçlar;


    Skoda Scala 1.0 TSI - DSG

    Dacia Duster 1.3 TCE - EDC

    Renault Megane 1.3 TCE - EDC

    VW Jetta - 1.4 TSI - DSG (Aracın üretimi sanırım bitti, 3-4 sene sonra piyasası nasıl olur kestiremiyorum, keza DSG sorunlarından dilim yanarmı oda korkutmuyor değil)


    Eski kasa 308 ler biraz küçük kalıyor, yenileride malum bütçemin çok üzerinde.


    Astra sedan benzinler çok fazla yakıyor sanırım, aracı kullanmadım, LPG taktırmayı düşünmüyorum.


    Az km li temiz benzin-DSG octavia piyasası yüksek kalıyor


    Honda City sıfır fiyatları bütçeme uyuyor ama test sürüşünde aracı beğenmedim diyebilirim, atmosferik motorlu bir araç kullanmak istemiyorum, kullandığım şirket araçlarının hepsi atmosferik motorlu ve artık kusasım geliyor bu nedenle corollada çok harika bir araç uygun fiyata denk gelmezse pek heveslendiğim bir araç değil.


    Araçtan beklentim dış görünüşünün harika olması, ciddi teknolojik oyuncakları değil, aracı uzun süreli aile kullanımım için almak istiyorum, 4-5 sene sonrada model yükseltmek için satarsam piyasasını mümkün olduğunca koruması elbette önemli.


    Çok uzun oldu okuyan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 27 Kasım 2022; 21:47:16 >







  • Megane veya duster doğru seçim olur. Hoşunuza gideni alın

  • Sizin listenizde bu paralara benim tercihim Megane 1.3 tce edc olur hocam, kendim de bakıyorum. 2.elde icon paket düşük km denk getirebilirsin.

  • 2020 astra sedan 1.4t kullanıyorum otomatik vites, karma tüketimim yaklaşık 5000 kmde 7,2 lt civarı. LPG taktırmaya gerek duyulmuyor bilginiz olsun
  • matizkafalar kullanıcısına yanıt

    Gerçekten temiz iconlar yüksek kalıyor hocam,


    touch yakalamya çalışıyorum aslında,


    scala bi ara düşüktü onun piyasasıda yükseldi bayağı

  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    Çoğunlukla şehir içi tüketiminiz kaç oluyor hocam, yarım-az trafikte.


    Bu aracı hiç kullanmadım, memnunmusunuz, konforu yol tutuşu v.s.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 29 Kasım 2022; 21:46:24 >
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz şehiriçi koşullarında ben 7,5 lt civarı yakıyorum. Arabanın yol tutuşu oldukça başarılı, çizgisinden saptırmak çok zor, direksiyonu oldukça yumuşak şehiriçi kullanımında rahat ettiriyor, yüksek hızlarda sertleşiyor uzun yolda istikrarlı sürüş sağlıyor. Süspansiyon konforu 17 jantlarla idare eder durumda ne sert ne yumuşak diyebilirim. 16 jantlı paketler daha konforlu olur. Türkiye koşullarında binilecek eli yüzü düzgün, şanzımanı sağlam arabalardan biri. Motor olarak da b14net kodlu motor sıkıntıları giderilmiş revize edilmiş bir motor, uygun yağ kullanımıyla sorunsuz sıkıntısız bastıkça açılan 200lü hızları rahatlıkla gören bir motor.
  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    uzun yolda 110 150 arası kaç yakıyosunuz

  • tutku59 T kullanıcısına yanıt
    Ben uzun yolda 110-150 arası gitmiyorum. Yolun durumuna göre yakıt çok değişiyor. Düz bir yol ile rampa tırmanışı olan yollar arasında çok fark oluşuyor. Arabanın yakmaya başladığı yer rampa çıkışı. Ben limitör kullanarak gidiyorum, 120 limitör gidip 5,5 yaktırmışlığım da oldu 110 limitör gidip 6,3 yaktırmışlığım da. Tamamen yolun durumu ile ilgili.

    Aşağıya eklediğim fotoğrafta Ankara’dan Antalya’ya, Afyonkarahisar üzerinden gittim. Yolun tamamına yakınında 120 km hızda limitör açıktı, tek kişiydim bir de bavulum vardı. Astra j sedan zaten ruhsat ağırlığı 1510 kg bir araç. Fotoğrafta en üstte 110 yazmasının sebebi çevre yolunun son kısmında hız sınırlaması olduğundan ona göre ayarlamıştım, yoksa dediğim gibi yolu hep 120 işe gittim.

    500-600 bin TL aralığında, Otomatik Sedan, SW önerisi.




  • Aralık 2021'den beri Honda City 2021 kullanıyorum.Bagaj hacmi 519 lt,bir B segment araca göre fazla bile.Arka koltuk diz mesafesi C sedan kadar iyi.Atmosferik olması sebebiyle Alman otobanı gibi yüksek hız gerektiren yerlerde maalesef motoru yüksek devirde kullanarak sollama yapmanız gerekebilir.Ama Türkiye'de nerede o hızla araçla kullanabilirsiniz bilemiyorum.Araç 1198 kg net ve 121 bg olması sebebiyle araç ağır kalmıyor.Uzun yolda yazın klima hep açık 6 lt ortalaması vardı(Hız değişken 120-150).Şehir içi de en fazla 7-7,5 yakar yoğun trafikte.CVT şanzıman şehiriçi için gayet yeterli ve konforlu.Bu arada Alman grubu araçlar gibi izolasyonu sebebiyle uzun yolda baş ağrıtmaz ama az da olsa rüzgar sesi alıyor 120 km/h sonrasında ve yüksek devirlerde motor sesini de alıyor.Executive paketindeki anahtarsız giriş çalıştırma,CarPlay öne çıkan özelliklerinden.Bana sorarsanız Fiyat performansı aracı denebilir.4 yıl sonraki piyasasını konusunda birşey diyemeceğim.Bu arada aracın hafif olması hem avantaj hem de dezavantaj.Hafif olması sebebiyle araçta yük olmadan yolculuk yaparken rüzgardan maalesef etkileniyor.Bagajda ağırlık veya araçta yolcu olursa sorun çözülüyor.Avantajı ise aracın az yakması.Ben araç arızasıyla uğraşmak istemiyorum servisle uğraşamam diyorsanız doğru bir tercih.





  • Sizinle benzer tercihleri olan bir kullanıcı olarak 1,6 CDTI Astra SW diyorum.

    Piyasada 2016-2018 modelleri bulunuyor. İçi Astra K kasalarla aynı. Dizel ve otomatik bir araç olması ayrıca çok geniş bir bagaj hacmine sahip olması diğer artıları.

    Bence bir bakın derim.

  • Xreleave kullanıcısına yanıt

    Facebook'ta megane 4 alım satım gruplarına bak hocam. Ayrıca sahibindeki fiyatlar şişirilmiş fiyatlar, gerçek satıcı pazarlık eder.

  • corolla mantıklı seçenek olur 1.5 vision bulunur o paralara otomatik

    az yakar lpg uyumu sayesinde çok çok az yakar

    şanzıman sıkıntısız ömürlük aynı zamanda masrafsız baskı balata yok çünkü

    atmosferik motor uzun ömürlüdür

    corolla çok tutar sıkıntısız diye değer kaybetmez

    en boş paketinde bile elektronik el freni auto hold hız sabitleme vs var

    bagaj baya geniş

    en önenmlisi güvenlik ön planda bir arabadır aile için elzem

    gelelim eksilere

    yol sesi alır

    cvt hemen hızlanmaz yokuşta sport moduna alırsanız bayılmadan yüksek devirde hızlanmayı başarır

  • megane 1.33 aşırı yakmayan iyi motora sahip ve tutulan bir araba 4 kişiyle de rahat yolculuk ettirir.adres belli.
  • Takip
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.