Şimdi Ara

5 yıldır depresyondayım + sosyal fobi + okul uzadı + bölüm zor + kyk kesilecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
9
Favori
19.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kty28

    Dh forum kullanıcıları derneği kursak?
    Benim sosyalleşememe gibi bir sorunum yok hocam. :) Ama desteklerim eğer böyle bir durumda sizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaRK_Z7D

    Sunum veya iş görüşmelerinde 1-2 saat önce Dideral(kalp hastalığınız yok ise) bir tane almanızı tavsiye ederim.
    Sosyal fobinin yan etkilerinin baş nedeni böbrek üstü bezinden salgılanan Adrenalin'dir.
    Bu hormon kalbe ulaştığında konuda bahsettiğiniz olaylar yaşanır.
    Bu ilaç ise bu hormonu kalbe ulaştığında bloke eder.Zaten etken maddesi beta blokörlerdir.İsmindede anlaşılacağı gibi Adrenalini bloke eder.
    Dideral genelde kalp çarpıntısı olanlara günde 3 taneye kadar tavsiye edilir.
    Direral bir beyin ilacı değildir ve sosyal fobi tedavisinde direk ilaç olarak kullanılmaz.Sosyal fobinin tedavisinde genelde anti-depresanlar kullanılır.Yaygın olarak tavsiye edilen Paxil'dir.Tabi doktor kontrolünde kişiye göre dozajının ayarlanması gerekir.
    Uzun süre Paxil gibi anti-depresanda kullansanız bile sunum/iş görüşmesi vs. gibi olaylarda azda olsa fobik olacaksınızdır.Çünkü sosyal fobinin %100 kalıcı çözümü bulunmuyor.Sadece bu oran %90 lara kadar çözülebilir, yani içerinizde bir yerlerde bu %10'luk oran kalacaktır.
    Bu nedenle Dideral size mucize şekilde fayda sağlayacaktır.
    Sonuçta size bir günden az bir zamanda normal olma şansı verecektir.(kendimden biliyorum :))
    Önemli Not: Dideral kullandığınızda o gün fazla efor sarf edecek işlerden kaçının(halı saha maçı, spor, koşma vs) çünkü bu işlerde kalp hızlı çarpmaya ihtiyaç duyar fakat dideral bunu engellediği için nefes darlığı ve göğüs ağrısı yaşayabilirsiniz.
    Konuyla ilgili sorularınız varsa cevap verebilirim.
    Hocam arkadaş dideralin bile kendinde pek bir işe yaramadığını söylemiş zaten.



    Bu arada ben de aylar önce bir kutu dideral aldım ama sonuçta kalp ilacı olduğu için denemeye cesaret edemedim, kullandıktan sonra kalp ritminde bozukluklar yaşayan ya da kalıcı bazı etkiler yaşayanları duyunca bir yarım bile atamadım. Kutu öyle bekliyor bir köşede. Ne olursa olsun bir doktora mı danışmak lazım, gerçi o kadar tehlikeli olsa neden reçetesiz satılsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    Ok anlatayım,

    1. Psikiyatr gidiyorsun,
    2. Paxera talep ediyorsun, 5mg ile başlarsın yada kendisi eş değer farklı bişi verir,
    3. Aylık veya 2 aylık sürelerle kontrole gidersin sana sorar nasıl hisediyorsun, sende iyi kötü dersin o da ona göre artırır yada sabit bırakır,
    4. 1 yıl kullanıyorsun, dr duruma göre devam yada bitti der,
    5. Mutlu son ile hayata devam edersin.

    Denenmiş ve %100 etkilidir. Dr. gitmeden uygulama sakın !
    Bu antidepresanları çözemedim gitti hocam. Kimisi diyor yüzde yüz iyileştim kimisi diyor uyuşturmaktan uyutmaktan başka bir işe yaramadı.



    Bu neye göre değişen bir faktör. Bünyeye göre mi, kişinin iradesine göre mi, ilacı kullandığı süreçte nasıl yaşadığı ve mücadele ettiğine göre mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PacTyson P kullanıcısına yanıt
    Dideralin etki süresi kısıtlıdır ve yaklaşık olarak 2-3 saat sürer.Bu nedenle sunum veya iş görüşmelerine 2 saat kala alınmasını tavsiye ederim.
    Zamanlamayı iyi ayarlamak gerekiyor.
    Ayrıca bu ilaç her zaman düzenli kullanılmamalıdır.Ayda 1-2 defa kullanın günde değil.Bilindik bir kalp hastalığınız yoksa kullanabilirsiniz öyle çok büyük yan etkileri olan tehlikeli bir ilaç değildir.Yinede doktora danışmakta fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: penguin

    Bu lanetten kurtulmak için kafanda öncelikle meseleyi olağanüstülükten " ya da ülkenin durumuna binaen OHAL durumundan " çıkartman ve normalleştirmen lazım. Beynin bu olayı sıradan, rutin bir şeymiş gibi kabul edip algılamalı ve önemsizleştirmeli. İçinde bulunduğun durumu hayati derecede önem arzeden bir mesele olmaktan çıkarması gerekiyor. Maalesef psikotik ilaçlar kullanmadan bunu başarmanın yolu da, o olayı sürekli yaşamaktan geçiyor. (Aynı partnerle cinsellik bile bir süre sonra beyin tarafından sıradan bir eylem olarak görülür ve ilk günlerdeki gibi heyecan vermez. Hatta sıkıcı bile olabilir.) Rezil olmayı, gururunun kırılmasını ve diğer şeyleri önemsemeden, her fırsatta topluluk karşısında konuşmayı deneyimlemen gerekiyor. Bu durum öğrencileri 12 yıl boyunca "susun çıt çıkarmayın" diye azarlayıp, 13. yıl hatip gibi şakımasını isteyen ve dünyada bir örneği daha bulunmayan absürd ötesi bir eğitim sisteminin sonucudur. Belki de psikolojik sorunlu bir gençlik ortaya çıkartmak için bilerek böyle yapıyorlardır. Şöyle düşün, 100 yıl sonra bugün yaşayan herkes toprak olacak, alayı fani, gerçekte hiç birinin, hiç bir önemi yok. Ne akademik ünvanları onları gerçekte önemli yapabilir ne de mevki makam ve rütbeleri. Hepsi acınacak, sefil bir haldeler. Onların karşısına çıkıp 3-5 sefer rezil olman seni ne küçültür ne de yüceltir. Hatta sırf o rezilliği tatmak için çık, korkularına inat bir daha bir daha çık! Göreceksin ki bir süre sonra en iyi hatiplik yapan siyasetçilerden bile daha iyi topluluk önünde konuşabilen biri olacaksın. Ayrıca aklında bulunsun, bir korku durumuyla karşılaşıldığında, ilk 5-10 dk. yüksek adrenalin baskınına maruz kalınır, bu dakikaları yaşayıp atlattıktan sonra aynı adrenalin akışının devam etmesi fizyolojik olarak mümkün değildir, istemesende nabzın normale dönmeye başlar.
    "Bu durum öğrencileri 12 yıl boyunca "susun çıt çıkarmayın" diye azarlayıp, 13. yıl hatip gibi şakımasını isteyen ve dünyada bir örneği daha bulunmayan absürd ötesi bir eğitim sisteminin sonucudur. "



    Şu söz duvara bile asılır hocam. Çok doğru. Özgüvenimizi kırmak için elinden geleni yaptı sanki aileler, toplum, öğretmenler, sistem... Sanki bilinçli bir şekilde yapılan toplumu ve nesli çökertme projesiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Psikolog değil psikiyatra gideceksin. İlaçlar işe yaramadı diye birşey yok. Ya sabırlı olmamışsındır, ya da yan etki vs. olunca psikiyatra tekrar gitmemişsindir. Sürekli iletişimde olacaksın, sana ilacı verecek, 1 ay sonra tekrar çağıracak, doz ayarlayacak, belki ilacı değiştirecek, belki başka ilaçlar ilave edecek vs. Depresyon her ne kadar sadece davranışsal gibi gözüksede, beyin kimyası ile ilgilidir. Ve depresif kişilerin beyin kimyası bozuk/farklıdır. Bunuda psikoterapi ile falan düzeltemezsin. O ancak destek olur. Asıl tedavi ilaçtır. Anti depresan ilaçların büyük çoğunluğunun, sakinleştirme, uyutma, hipnotik ve sedatif etki veya yan etkileri yoktur. Tam tersi iyileşme sağladığı için kişi eski enerjisine kavuşur. Sakinlik ise anksiyetenin sona ermesi demektir. Ekstra bir sakinlik değil. İyileşsen bile tekrar etmemesi veya önleyici tedavi için, ilaçlardan birini sürekli kullanman istenebilir. (migren, hipertansiyon vb. hastalarda devamlı kullanır bu ilaçları).




  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Peki ilaç kullanılan uzun süreçte tek bir doktora gitmek mi daha iyidir yoksa ara sıra değiştirmekten bir şey olur mu sizce? Bir de bu ilk birkaç ay olan yan etkiler ne kadar sürmeye devam ediyor? Sizce ilaç mutlaka bu sorunları yaşayan herkesin sorunlarını çözer mi tedaviye devam edildiği sürece?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PacTyson -- 3 Mayıs 2018; 12:39:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan 24 yaşındayım 17 yaşıma göre daha iyiyim. yıllarca paxil dideral kullandım ama etkisi maks %20-30 olmuştur. sosyal fobi kalıcı olarak sizi bırakmaz tedavisi zordur.
  • PacTyson P kullanıcısına yanıt
    Tedaviye başlanıp, etki görülmeye başlandığında ve doz ayarlaması tamamlandıktan sonra başka doktorlara gidilebilir durum takibi için. Ama ilk etapta aynı doktora, doktor olmazsa hastaneye gitmek daha iyi. Aynı hastane diyorum, çünkü başka bir doktor ismini yazınca, diğer doktorun uygulamalarını görüyor ve ona göre işlem yapıyor. Tabi bu dediğim SSK için geçerli. Özele zaten gitme hiç.
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    TEDAVİ SÜRECİM:

    citoles-paxera-brintellix-selectra-paxil hepsini denedim.

    2015 yılında 8-9 ay kadar ilaç kullandım. Fakat işe yaramayınca tedaviyi bıraktım. 1-2 ay hiç kullanmadım.
    2016 yılında tekrar tedaviye karar verdim. 4-5 ay kadar kullandım. Sonra ilaçlar gündelik hayatımı çok olumsuz etkilediği ve işe yaramadığını gözlemleyince tekrar bıraktım. 3-5 ay kullanmadım.
    2017 yılında tekrar tedaviye karar verdim. Bu sefer yine 9-10 ay süreç kullandım. En son brintellix kullanıyordum. Bu ilaçlarda da en ufak bir değişiklik gözlemlemedim. Yine bıraktım. Son 5-6 aydır kullanmıyorum.
    Kullanmayı da düşünmÜyorum. Çünkü güya 2-4 hafta içinde etki etmeye başlaması gereken ilaçlar 8-9 aylık kullanımda en ufak bir değişime sebep oluyor. Bunnula birlikte yan etkileri gündelik hayatını olumsuz etkileyebilecek kadar fazla. Kimisi mide bulantısı yapıyor, kimisi gün boyu yatakta uyutuyor, bazı zamanlar olduki ders dahi çalışamıyordum ağırlığından dolayı. Kafam çınlayacak gibioluyordu. Bazı ilaçların çok ağır geldiğide oldu. Ama bunlara dayanıyım dedim ama etki etmediği için bıraktım. Etki etse yan etkilerine rağmen devam ederdim.




  • Sebebi belli. Küçük yaştan beri ailenin yeteri kadar güven vermemekle birlikte sen yapamazın, uzak dur, risk alma, bana bırak. Çocuğa küçük yaştan güven vermezseniz büyüyünce farklı bir sonuç elde edemezsiniz. Ama ben biraz kalıtsal da olduğunu düşünüyorum bu hastalığın.
  • DaRK_Z7D kullanıcısına yanıt
    Doktorum tarafımdan sunumdan yarım saat önce yarım tablet kullanmam önerildi. Fakat benim ne heyecanıma işe yaradı, ne titrememe, ne kızarıklığıma, ne mide bulantıma. Yine aynı taşikardilerin hepsi gerçekleşti.
  • Erkka kullanıcısına yanıt
    Konuyu yardım talebinde bulunmak için açmadım. Fakat şu da gerçekki forumda çok fazla sosyal fobili var. Aralarında iyileşenlerde var iyilemeyenlerde. ÖM olarak çok fazla destek çıkan, iyileşme sürecini anlatan insanlar oldu. Derdini anlatanlar oldu. Acılar paylaşıldığınd hafifliyor. Konuyu açma sebebim bu.
  • PacTyson P kullanıcısına yanıt
    Dideral çok ağır bir ilaç değil hocam. Hatta doktorum bana çeyrek hale getirebilirsen günlük olarak çeyrek te içebilirsin dedi. Ama sunumdan önce de mutlaka yarım tablet at dedi.
  • PacTyson P kullanıcısına yanıt
    Ben bu konuya kendi yorumumu katmak istiyorum. Ve bu youm bilimsel değil sadece kendi gözlemimdir. Bence antidepresanlar beyin kimyasından dolayı sosyal fobik olan insanlarda işe yarıyor. Yani kalıtsal olarak bu hastalığı yaşayanlarda. Bendeki hastalık daha çok küçük yaştan beri güven verilmemesinden kaynaklı oluştuğunu dolayısıyla bendeki sıkıntınında ilaçla değilde terapi ve üstüne gitmekle, sürekli sunum yapmakla düzeleceğini düşünüyorum. Ha yemiyor orası ayrı tabi.
  • Ben de yaklaşık 7 yıldır depresyondayım. + Sosyal fobim. Var. 21 yasindayim.makine mühendisligi 1.sinifim daha şimdiden alttan 5 dersim var.

    Kimseyle ailem dahil rahat konuşamıyorum. Sunum filan Allah uzak etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diriltkalbini kullanıcısına yanıt
    Allah yardımcın olsun hocam. Bölüm zor baştan sıkı tut.
  • Biz niye böyleyiz lan çok üzülüyorum bu forumu gördükçe.Ben de aynıyım.Yanyana gelsek bir kelime edemem ha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi arkadaşlar, ikinize de ortak cevap vereyim. İnsan vücudu her kişide farklılık göstermektedir, bundan dolayı her ilacın her bünyede etkisi aynı olacak diye bir kaide yok. Misal, paxera benim bünyemde ilk kullandığımda mutluluk yarattı, zamanla standarda bağladı ve sosyal fobi ve çekingenlik gibi durumumu neredeyse %80 oranında çözdü. Bu tarz ilaçların ana görevi serotonin salgılamasıdır, yani Paxera etkisinin bende yarattığı etki doğru. Serotonin bugün uyuşturucu olarak kullanılan extasy de de vardır. Yalnız ex bunu bir noktaya kadar salgılatıp durduruyor, ama sen daha fazla mutluluk istediğin daha fazla içiyorsun ve vücut suyun azalıp ölebiliyorsun. Daha doğrusu sen ex içtikçe serotonin salgılaması bir yere kadar olabilir, daha fazla olamaz çünkü bitiyor. Bundan dolayı ex yasaktır fakat ilaç sanayisinde ölçülü kullanılıyor. (ex olayına da neden girdim bilemedim)

    Pazera da şunu fark ettim, boşalma süreni ciddi oranda uzatıyor, hatta boşalamıyosun. Erken boşalma sorunu için çözüm olabilir aslında Pax. bundan dolayı vazgeçtim ve Efexor kullanmaya başladım, çünkü ben de gerilim tipi migren var, biraz gergin bir yapım olduğundan ağrımı artırıyordu, efx bana iyi geldi denebilir. Şimdilik iyi gidiyor fakat 1 yıldır kullandığım için artık kullanmak istemiyorum.

    Yan etki olarak bu ilaçlara ilk başlangıcınız da hemen hemen hepsi mide bulanması uyku vs. yapıyor, bu süreç bünyenizin alışması sürecinde geçerli, sonrasında da düzeliyor, kalıcı değil. Bunları dr. ile birlikte takip ediyorsunuz. Ben devamlı oluşan etkileri dr. anlatıp ona göre yol alıyordum. O da ona göre değişim vs. uyguluyor.

    Mesela efx için 75mg yeterli olmadığını düşündüğüm anda 150mg çıkardı dr, bir baktım kalp atışlarım arttı, tansiyonum 14-15 lere çıktı, merdiven çıkıyorum kalbim güm güm, Hemen dr gittim durumu anlattım, sebebi 75mg serotonin 150mg serotonin+dopamin salgılamasıymış. Tekrar 75mg düşürüp yanına 50mg dopamin salgısını engelleyici ekledi, şu an mutluyuz.

    Bana dezavantajları ise, geceleri uyurken terlemem, 150mg de baya varken 75 de çok az oldu ama istemiyorum bunu. İkincisi libidonu ciddi düşürüyorlar ve hemen hemen hepsinde var. Libido ise cinsel istek demek. Eğer yerinde duramayan biriysen kullanmakta fayda var. İlişki esnasında sorun yok fakat ilişki için istek seviyeni düşürüyor, ayda yılda bir porno izlersin sanırım.

    Dr.'nin bana söylediği bunların kalıcı kullanılmasını istemiyorlar, problemi çözüp kendin ve beynin bu sorunları ilaç desteği ile yenmesini öğrendiğinde bırakılıyor, sorun devam ederse tekrar başlanıyor. Haziran gibi bırakmayı düşünüyorum. Ayrıca kendinize şu soruyu zaman zaman sorabilirsiniz, şu adam ne kadar atılgan şu adam ne kadar cesur vs. Arkadaşlar bunlar yetişme vs. gibi durumlarda ve biyolojik farklılıklarda şekilleniyor. Bundan dolayı herkesi kendinize örnek almayın, herkes farklı.

    Çok mu uzattım bilmiyorum ama çarpıcı bilgiler verdim sanki




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    Şimdi arkadaşlar, ikinize de ortak cevap vereyim. İnsan vücudu her kişide farklılık göstermektedir, bundan dolayı her ilacın her bünyede etkisi aynı olacak diye bir kaide yok. Misal, paxera benim bünyemde ilk kullandığımda mutluluk yarattı, zamanla standarda bağladı ve sosyal fobi ve çekingenlik gibi durumumu neredeyse %80 oranında çözdü. Bu tarz ilaçların ana görevi serotonin salgılamasıdır, yani Paxera etkisinin bende yarattığı etki doğru. Serotonin bugün uyuşturucu olarak kullanılan extasy de de vardır. Yalnız ex bunu bir noktaya kadar salgılatıp durduruyor, ama sen daha fazla mutluluk istediğin daha fazla içiyorsun ve vücut suyun azalıp ölebiliyorsun. Daha doğrusu sen ex içtikçe serotonin salgılaması bir yere kadar olabilir, daha fazla olamaz çünkü bitiyor. Bundan dolayı ex yasaktır fakat ilaç sanayisinde ölçülü kullanılıyor. (ex olayına da neden girdim bilemedim)

    Pazera da şunu fark ettim, boşalma süreni ciddi oranda uzatıyor, hatta boşalamıyosun. Erken boşalma sorunu için çözüm olabilir aslında Pax. bundan dolayı vazgeçtim ve Efexor kullanmaya başladım, çünkü ben de gerilim tipi migren var, biraz gergin bir yapım olduğundan ağrımı artırıyordu, efx bana iyi geldi denebilir. Şimdilik iyi gidiyor fakat 1 yıldır kullandığım için artık kullanmak istemiyorum.

    Yan etki olarak bu ilaçlara ilk başlangıcınız da hemen hemen hepsi mide bulanması uyku vs. yapıyor, bu süreç bünyenizin alışması sürecinde geçerli, sonrasında da düzeliyor, kalıcı değil. Bunları dr. ile birlikte takip ediyorsunuz. Ben devamlı oluşan etkileri dr. anlatıp ona göre yol alıyordum. O da ona göre değişim vs. uyguluyor.

    Mesela efx için 75mg yeterli olmadığını düşündüğüm anda 150mg çıkardı dr, bir baktım kalp atışlarım arttı, tansiyonum 14-15 lere çıktı, merdiven çıkıyorum kalbim güm güm, Hemen dr gittim durumu anlattım, sebebi 75mg serotonin 150mg serotonin+dopamin salgılamasıymış. Tekrar 75mg düşürüp yanına 50mg dopamin salgısını engelleyici ekledi, şu an mutluyuz.

    Bana dezavantajları ise, geceleri uyurken terlemem, 150mg de baya varken 75 de çok az oldu ama istemiyorum bunu. İkincisi libidonu ciddi düşürüyorlar ve hemen hemen hepsinde var. Libido ise cinsel istek demek. Eğer yerinde duramayan biriysen kullanmakta fayda var. İlişki esnasında sorun yok fakat ilişki için istek seviyeni düşürüyor, ayda yılda bir porno izlersin sanırım.

    Dr.'nin bana söylediği bunların kalıcı kullanılmasını istemiyorlar, problemi çözüp kendin ve beynin bu sorunları ilaç desteği ile yenmesini öğrendiğinde bırakılıyor, sorun devam ederse tekrar başlanıyor. Haziran gibi bırakmayı düşünüyorum. Ayrıca kendinize şu soruyu zaman zaman sorabilirsiniz, şu adam ne kadar atılgan şu adam ne kadar cesur vs. Arkadaşlar bunlar yetişme vs. gibi durumlarda ve biyolojik farklılıklarda şekilleniyor. Bundan dolayı herkesi kendinize örnek almayın, herkes farklı.

    Çok mu uzattım bilmiyorum ama çarpıcı bilgiler verdim sanki
    8-9 aylık kullanımda ilacın etki göstermemesi normal bi durum mudur?




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.