Şimdi Ara

5 Telli Bas Gitar hk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk gitar olarak 5 telli tercih ettim youtube'dan yerli yabancı videolar izlediğimde hepsi 4 telliye göre çekilmiş 5.teli kullanmayacaksam veya kafamı karıştıracaksa ne gereği var ?Sizce 4 telli mi alayım yoksa çözümü var mıdır ?



  • Şöyle cevap vereyim 4 veya 5 telli seçmen senin çalmak istediğin tarza bağlıdır. Rock veya metal ağırlıklı çalarım diyorsan 5 telli daha uygun olur. Eğer jazz, blues veya diğer tarzlarda çalacaksan 4 telli gitarın skalası senin için yeterli olacaktır. Videolarda gördüğün müzikler pop vb. tarzı müziklerdir tahminimce onun için sana 5. tel gereksiz gelebilir. Ben şahsen 5 tellisini kullanıyorum onunda şöyle bir avantajı var, her müzik türündende çalmayı seviyorum. ihtiyacım olduğunda basabileceğim bir 5. telimin olması beni mutlu ediyor. İşin özü fazla mal göz çıkarmaz
    Aşağıda bass gitarımla yaptığım cover videosu var. Şarkının sadece 1 kaç yerinde kullandım mesela 5. teli. 3. telden bastığın B ve D arası notalar için alternatif bir ses.

    Video




  • Çok da gerekli olmayan bir tel bana göre. 5 telli bas da kullandım ama 5. teli neredeyse hiç kullanmadım. Ayrıca nedendir bilmiyorum ama bana pek rahat gelmiyor. Parmakla çaldığım için ve alışık olmadığım için sanırım. Her neyse 4 telli her türlü yeter sana. Birçok ünlü basist 4 telli kullanıyor zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 telli al dostum bu arada son yoruma katılıyorum.7 telli elektrogitar çalmak gibi bir şey bu gereksiz :-)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanilmazsa gereksizdir mantiken. zevk isi bu git bir muzik markette ikisinide dene hosuna giderse 5 telli al gitmezdede 5. tel gereksizdir zaten seni. icin. ben 5. telin tonlarini seviyorum ihtiyac duyuyorum bu yuzden bana gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.