Şimdi Ara

5.1 analog bağlantıda LFE kanalını direkt sub.'a bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DVD player'dan avr'ye 5.1 analog bağlantıda LFE kanalı da avr'ye giryoruz sonra da ayrıca avr'nin LFE preout'dan tekrar subwoofer'a giriyoruz. Acaba DVD player'dan LFE kanalı direkt olarak aktif sub'a girsek bir fayda/zarar sözkonusu olur mu?
    Bir ara Daneel analog girişlerde ADC oradan tekrar DAC'a dönüşüm sırasında sorunlar/kayıplar olabileceğini söylemişti, henüz denemedim, yeni aklıma geldi faydası olur mu ? faz/zaman farkı olabilir mi ?



  • Öncelikle LFE kanalı -10dB bir fark ile kaydediliyor diye biliyorum, receiverin bu farkı ekliyor olması lazım, ayrıca bir delay de kaynaklanabilir.
  • slm bence çok fazla bir şey fark etmez zaten daneel yazmış sana -10 dB çok mühim değil sevgili daneel delay sadece sur larda etkin ama set uplarda sw kablosunun metre ayarı farkı var sadece
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spidr

    slm bence çok fazla bir şey fark etmez zaten daneel yazmış sana -10 dB çok mühim değil sevgili daneel delay sadece sur larda etkin ama set uplarda sw kablosunun metre ayarı farkı var sadece


    Sevgili spider su sekilde bir sorunda var, frontlarda crossover ayarladın, o crossover altındaki frekanslarda suba yönlendiriliyor, receiveri atlayarak bu frekanslardan feragat etmiş oluyoruz. Eğer bütün speakerlar full band ayarlansa sorun olmayabilirdi ama receiverin asıl özelliği diğer kanallardaki crossover altında kalan alçak frekansları sub a yönlendirebilmek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rg206

    DVD player'dan avr'ye 5.1 analog bağlantıda LFE kanalı da avr'ye giryoruz sonra da ayrıca avr'nin LFE preout'dan tekrar subwoofer'a giriyoruz. Acaba DVD player'dan LFE kanalı direkt olarak aktif sub'a girsek bir fayda/zarar sözkonusu olur mu?
    Bir ara Daneel analog girişlerde ADC oradan tekrar DAC'a dönüşüm sırasında sorunlar/kayıplar olabileceğini söylemişti, henüz denemedim, yeni aklıma geldi faydası olur mu ? faz/zaman farkı olabilir mi ?


    Dostum isteğin mumkun olmakla birlikte tavsiye etmem.güç açısından randımanı düşük olur. dvdp çalar da ses ayarlama imkanı varsa yararlı olur.avr de bağlaman daha yararlı. ayrıca faz farkı, gecikme olmaz.
    lakin diğer kanallar da yer yer gelen bas seslerin surround kolonlarda üretimi yeterli, verimsiz de olabilir ötesinde SW nin bir diğer görevi tum kanallarda ki düşük frekansları yeniden üretmek.Bu hususta Daneel haklı.
    ayrıca ben belli standart uzerinde ortalama bile olsa da surround sistemlerde ADC, DAC kuruntusunu gereksiz buluyorum.bir kere sinyalde bazı şeyler belli olduktan dekoderde ya da encoder çıkan voltaj belli. code den çıkna DC nın otomatik çıkartılacak sinüsoidal pulse da belli. DAc esansında oluşan bir sürü hata, kayıp, zamanlama var.uygun bir zamn da değineceğim. halikarda klasik DD, DTS sinyal ile analogu yakalamak çok ütopik bir şey.keyfimize bakalım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.