Şimdi Ara

4K Video Montaj ve Kamera İle İlgili Sorularım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Öncelikle yeni kamera alacağım, ikisi arasında kaldım Canon G7X ve Sony RX100M4 aralarında baya bir fiyat farkı var fakat ben uzun zaman kullanacağım bir kamera almak istiyorum. Şimdi ilk olarak 4k montajda yeni bir pc gerekir mi, 4k teknolojisi 1-2 yıl arasında yaygınlaşacaksa M4 alacağım fakat 3-4 yıl içinde olursa G7X alacağım. Ülkemizdede 4k upload yapmak çok zor yani baya uzun sürer hani o yüzden eğer 4k uzun süren bir teknolojiyse daha fazla para vermeyip G7X alacağım.



  • thetimer T kullanıcısına yanıt
    ülkemizde kota sınırlaması kalkmadıkça 4k ülkemizde yaygınlaşmaz. şimdi benim bilgisayar 4k video izlemeye uygun olsa bile 4k video seyredemem çünkü internet kotam dolar ve hızım düşer. şuan çoğu kişi full hd bile video seyretmiyor 720p de seyrediyor. yani ülkemizde 4k nın o kadar erken yaygınlaşacağını düşünmüyorum şahsen.
  • thetimer T kullanıcısına yanıt
    hocam 4K uploadı çok zor diye birşey yok açıkçası. hele youtube ve benzeri siteler için öyle bir zorluk yok, çünkü 4k görüntüler kafanızda büyüttüğünüz gibi hayvani alan kaplamıyorlar. doğru format ve codec seçimi ile ortalama bir adsl veya fiber internet tarifesi, atıyorum youtube vlogger işini görebilir.
    ben kendim de 4K video kullanıyorum. 1 dakika 15 saniyelik görüntünün boyutu 85 mb şu anda. açıkçası bunun normal bir internet için çok fazla oldğunu sanmıyorum. birazdan 4K kamera, aksesuarları, video işleme ve render meseleleri ile ilgili bir konu başlatıp anakonu yapmayı düşünüyorum. kendi tecrübelerimden yola çıkarak kulandığım her malzemeyi detayı ile yazacağım 1-2 gün içinde. hala ihtiyacın varsa faydalı olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.