Şimdi Ara

4K Film izletebilecek sistem tavsiyesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
5.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProfesörCan

    Hocam bip falan demişsinizde benim pcden böyle bir ses gelmiyor benimkide mi bozuk?

    Yani masa ustu pclerde bu bip sesi gelir açılırken. eger o ses gelmezse genelde bir sorun var demektir ve sistem basmaz cogu kez bu ses gelmezse. sizden bip sesi gelmiyor ama sistem sorunsuz acılıp calısıyorsa belki pc içindeki bu sesi çıkaran speaker bozulmuş olabilir.
  • Bip sesi hata mesajı vermek için kullanılırdı, kaç kere biplediği nasıl biplediği gibi seslerden arıza tespiti yapılmaya çalışılırdı. Artık sistemler hata kodlarını gösteren debug ledlere sahip olduğu için bip sesi çıkmaması normaldir.

    4K Film izletebilecek sistem tavsiyesi
  • Bu anakart üzerinde 7 kollu gösterge olduğu halde yine de bip sesi çıkartıyor. Resim attığınız anakart sizdeki model değil, sizdeki model olsa bile internette bulduğunuz resimle olmaz Sizin anakartınızın bios versiyonu önemli, bios chip üzerinde bir stickerda fabrika çıkışı bios versiyonu yazıyor olmalı. Eğer bios güncel değilse z170 chipsete kaby lake bir işlemci taktığınız için sorun yaşıyor olabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    Değişen birşey olmaz, o yüzden "sonrası için" dedim, önce sistem düzgün açılsın. Bilgisayarcılardan 4pin/8pin çevirici (dönüştürücü) bakın. Güç kaynağını değiştirmeye niyetiniz varsa yenisini alırken 8pin yada 4+4pin anakart güç bağlantısı olmasına dikkat edin.

    Anakart değil işlemci güç bağlantısı o, anakart güç bağlantısı 24 pin olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meniz

    Bu anakart üzerinde 7 kollu gösterge olduğu halde yine de bip sesi çıkartıyor. Resim attığınız anakart sizdeki model değil, sizdeki model olsa bile internette bulduğunuz resimle olmaz Sizin anakartınızın bios versiyonu önemli, bios chip üzerinde bir stickerda fabrika çıkışı bios versiyonu yazıyor olmalı. Eğer bios güncel değilse z170 chipsete kaby lake bir işlemci taktığınız için sorun yaşıyor olabilirsiniz.

    Peki böyle bir durum mevcutsa açılmayan sistemde nasıl bir çözüm üretebilicez bios güncellmesi için?
  • Meniz kullanıcısına yanıt
    Anakart güç kablosu demedim zaten, "anakartın 8pinlik güç bağlantısı" dedim arkadaşın kafasını karıştırmamak için. Ayrıca o bağlantı sadece işlemciyle alakalı değildir, SOC'leri de besler yani ekran kartıylada alakalıdır, bu arkadaşın durumunda ekran kartına herhangi bir harici güç kablosu takılmadığı için direkt alakalıdır hatta.
  • Bios güncellemek gerekiyor. Skylake bir işlemci takıp bios güncelliyorsunuz. Bunun için tabii skylake işlemciniz olması gerekiyor. Ya da bazı anakartlarda -gigabytelarda qflash plus, asuslarda usb bios flashback- özellik oluyor, cpu ve ya ram olmadan flash disk takarak bios güncellemesi yapabiliyorsunuz ama sizinkinde yok sanırım bu özellik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meniz

    Bios güncellemek gerekiyor. Skylake bir işlemci takıp bios güncelliyorsunuz. Bunun için tabii skylake işlemciniz olması gerekiyor. Ya da bazı anakartlarda -gigabytelarda qflash plus, asuslarda usb bios flashback- özellik oluyor, cpu ve ya ram olmadan flash disk takarak bios güncellemesi yapabiliyorsunuz ama sizinkinde yok sanırım bu özellik

    sitesinden kontrol ettiğimde bios flashback var bu anakartta tek tıkla bios güncelleyin diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meniz

    Bios güncellemek gerekiyor. Skylake bir işlemci takıp bios güncelliyorsunuz. Bunun için tabii skylake işlemciniz olması gerekiyor. Ya da bazı anakartlarda -gigabytelarda qflash plus, asuslarda usb bios flashback- özellik oluyor, cpu ve ya ram olmadan flash disk takarak bios güncellemesi yapabiliyorsunuz ama sizinkinde yok sanırım bu özellik

    Sonunda halledebildim ve dun gece çalıştırabildim sistemi. asus flashback ile güncel bios versiyonunu yükleyip güncelledim ve sonrasında bip sesi gelip ekrana görüntü geldi. Yardımlar için teşekkürler.
  • 4k çözünürlükte videolar senin sistemine göre birkaç jenerasyon sonraki teknoloji oluyor. Haliyle işlemcin ve ekran kartın doğal olarak desteklemediği için bu yazılımları oynatmakta zorlanıyor. Amd tarafında en azından verimli olması ve yeni nesil teknolojiler olması yönünden Ryzen serisi herhangi bir işlemci intel tarafında ise 3. nesil den itibaren bütün işlemciler bu teknoloiyi destekliyor ve sadece video oynatacağın için işini görürler herhangi bir kasma donma olmaksızın. Ekran kartı tarafında ise muhtemelen 4k destekleyen her ekran kartı 4 k çözüünürlükte video oynatmak için yeterli güce sahiptir. Yapman gereken k lite media gibi playerlar ile açman videoları neden dersen bu gibi playerlar videoları ekran kartının gücünü kullanarak açıyor. Şöyle örnek vereyim zamanında crysis 3 ün trailer videolarını dahi açamayacak celeron işlemciye sahip bilgisayarım vardı ve nvidia 7300 ekran kartı. Tarayıcı üzerinden bu videoları izleyemiyordum. bu player sayesinde ekran kartının gücü yettiğince donmadan takılmadan izleyebiliyorsun. Yeni nesilin önemi burada yatıyor işte. Sistemin ne kadar güçlü olursa olsun bir sonraki nesilde ufacık bir işlemciye entegre çip sayesinde hem daha verimli hem standart haline geliyor hemde harici donanıma para vermeden aynı işlemi yapabiliyorsun. üstelik kasanda boşa işgal edilen alanlardan da kurtulmuş oluyorsun.Tavsiye istersen eğer intele geçmeyeceksen Amd a serisine bakmanı tavsiye ederim yada ryzen...




  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun
  • Hocam Ryzen 5 1600 ile sistem yenilemeniz çok daha makul olacaktır. Ryzen 5 1600+B350 bir anakart(En ucuzundan) işini çok rahat görecektir. Bu ikili 7700 ile aynı fiyata gelecektir ve önü fersahlarca daha açık olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

    4k çözünürlükte videolar senin sistemine göre birkaç jenerasyon sonraki teknoloji oluyor. Haliyle işlemcin ve ekran kartın doğal olarak desteklemediği için bu yazılımları oynatmakta zorlanıyor. Amd tarafında en azından verimli olması ve yeni nesil teknolojiler olması yönünden Ryzen serisi herhangi bir işlemci intel tarafında ise 3. nesil den itibaren bütün işlemciler bu teknoloiyi destekliyor ve sadece video oynatacağın için işini görürler herhangi bir kasma donma olmaksızın. Ekran kartı tarafında ise muhtemelen 4k destekleyen her ekran kartı 4 k çözüünürlükte video oynatmak için yeterli güce sahiptir. Yapman gereken k lite media gibi playerlar ile açman videoları neden dersen bu gibi playerlar videoları ekran kartının gücünü kullanarak açıyor. Şöyle örnek vereyim zamanında crysis 3 ün trailer videolarını dahi açamayacak celeron işlemciye sahip bilgisayarım vardı ve nvidia 7300 ekran kartı. Tarayıcı üzerinden bu videoları izleyemiyordum. bu player sayesinde ekran kartının gücü yettiğince donmadan takılmadan izleyebiliyorsun. Yeni nesilin önemi burada yatıyor işte. Sistemin ne kadar güçlü olursa olsun bir sonraki nesilde ufacık bir işlemciye entegre çip sayesinde hem daha verimli hem standart haline geliyor hemde harici donanıma para vermeden aynı işlemi yapabiliyorsun. üstelik kasanda boşa işgal edilen alanlardan da kurtulmuş oluyorsun.Tavsiye istersen eğer intele geçmeyeceksen Amd a serisine bakmanı tavsiye ederim yada ryzen...

    Tavsiye ve görüşleriniz için teşekkür ederim ama yeni bir sistem topladım bir kaç gün önce. Bazı çalıştırma sorunları vardı onuda dün hallettim win10'u kurdum şun herhangi bir sorun yok. eski sistemde k-lite ile dediğiniz gibi ekran kartı üzerinden 4k videoları oynatabiliyordu. Şimdi yeni sistemde hevc h265 desteği olmamasına rağmen işlemcinin gücü sayesinde vlc playerdan bile 4K videoları oynatıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meniz

    Geçmiş olsun

    Teşekkür ederim sonunda kullanmaya başlayabildim.
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    O işlemcinin içindeki entegre gpu'da bile hevc decode için destek var ki ona gelene (gelmiyo zaten ) kadar ekran kartında da destek var zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meniz -- 11 Mayıs 2017; 8:56:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meniz

    O işlemcinin içindeki entegre gpu'da bile hevc decode için destek var ki ona gelene (gelmiyo zaten ) kadar ekran kartında da destek var zaten

    Aynen haklısınız cunku normalde k-lite ile ekran kartından eski sistemde hevc videoları çalıştırıyordu ama vlc işlemci kullanarak çalıştığı için açmıyordu. şimdi yine vlcden denediğimde işlemciyi kullanıyor ama canavar gibi acıyor :)
  • hocam rx ekran kartı almanı tavsiye ediyorum 4k rahatlıkla oynatır bu seri ekran kartlar tabi güzel bir monitörde alman lazım tadı çıksın diye.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.