Şimdi Ara

4G, Turkcell ile 2015'in başında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
4.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scoopi

    umarız öyledir, 4g teknolojisini kullanmaya baslarız artık.

    hocam birde gecen sene btk binasının temeli atıldı bir ay sonra bitmis olacak btk binasının faliyete gecmesiyle 4g baslamıs olacak ayrıntılar
    http://m.haberler.com/btk-nin-yeni-hizmet-binasinin-temeli-atildi-5139153-haberi/www.haberler.com/?haber_kat=1001

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @sindirgi
    Tam kesin tarihini ciddi bir yerden bir açıklama gelmeden tam olarak bilemiyoruz işte. Bekleyip göreceğiz ancak, 2015 içinde olacağını bilmek bile iyi bir düzeyde. 2016 başları deniyordu önce. İhale vs. olayları nasıl olacak, her şey ne kadar sürede hazırlanıp hizmet ne şekilde devreye sunulacak, göreceğiz.

    @ali_ali12345
    Buradakileri araştırmadım işte, arkadaşlar geçen yıl çatır çatır S4 almıştı, hepsi de Qualcomm işlemcili versiyondandı. Artık araştırıp ona göre alırım bir şeyler.

    @scoopi
    Elimizde net bilgi yok işte süreçlerin nasıl işleyeceği ile ilgili. Bekleyip göreceğiz... Düşük frekansın dezavantajı frekanstan dolayı değil de uygulamada 1800MHz frekansta hizmetin genelde daha yüksek bir frekans aralığı ile hizmet verdiğinden dolayı hızın biraz daha düşük olması ve kapasitenin daha az olması gibi şeyler söyleniyor. Hani 1800MHz'te bir baz istasyonundan daha fazla kullanıcı faydalanabiliyor mesela. Tabi uygulamada nasıl olacak neler olacak göreceğiz. Daha düşük frekanslar da kullanılabiliyor. Mesela 450MHz frekans ile çok iyi kapsama alanları elde edilebiliyor. Ama her frekansın muhtemelen hali hazırda bir müşterisi var, bu şekilde kullanılıyor gidiyor.

    800MHz demiştim ki kullanılacak frekans resmi olarak açıklanmadığından tam 800 - 850 diye ayırma gereği hissetmedim. Ayrıca 900MHz frekansı bile 880 - 915MHz arası uplink, 920 - 960 MHz arası downlink kanalına ayrılmış. 800 MHz ise 805 - 820 ve 850 - 860 gibi frekans aralıklarında çalışıyor. 850 de 820-849 ile 870 - 890 MHz gibi frekanslarda çalışıyor. Hani frekanslar biraz birbirine geçmiş olduğu için çok fazla ayırma ihtiyacı hissetmedim.

    Ayrıca ileriki dönemlerde +- 800MHz harici 1800 ve 2600MHz bantlarının da aynı anda aynı cihazda aynı veri için eş zamanlı çalışması ile taşıyıcı birleştirme yapılması söz konusu ki ciddi LTE-A hızları için bu gerekli.




  • Malum Turkcell'in şu anki yönetim kurulunda devlet erkânından çok fazla insan var. O yüzden bu 4G olayını bakandan duyduklarına göre gerçekleşme ihtimali yüksek olur diye düşünüyorum. Bence bir an önce gelmeli. Süreyya Ciliv'in de dediği gibi kapasitede sorunlar oluyor. Yoğun bir yerde hemen internet gidiyor. Bunu ortadan kaldırmanın başka bir yolu yok ne yazık ki. 3G'nin en büyük handikabı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alican09turk kullanıcısına yanıt
    Bunu ortadan kaldırmanın başka yolu daha fazla baz istasyonu ve sınırlı kapalı alanlar içinde küçük hücreler oluşturmak. Trafiği yoğun yerleri küçük hücrelerle kapsamaya alarak ana şebekenin yükünü azaltmak. Ufak bir maliyeti var mutlaka ama ABD'deki operatörler dahi bununla uğraşacağına paketlerini kotalıya çevirerek olayı kendileri için daha karlı hale getiriyor. Şu an için Dünya çapında en yaygın kullanılan teknoloji HSPA ki yakın vadede her zaman LTE'nin önünde olacak.
    Şu anki halde LTE şebekesi HSPA+ şebekesinin yükünü alarak iki şebekenin de iyi bir performans göstermesi sağlanacak. 3G'deki sorunlar LTE'de görünmeyecek diye bir şey yok. Çok sayıda kişinin bulunduğu bir yerde frekans kaynakları her türlü sınırlanabilir. Ama işte daha yeni bir teknoloji ve kapasite ve frekans kullanımı daha başarılı. Hem 3G hem de 4G şebekesine ayrılacak aboneler, video servisleri vs. yüksek bant genişliği isteyen servisler gelişene kadar oldukça iyi iş görecekler.
    Devamında da artan kapasite ihtiyacı için 800 - 1800 - 2600MHz vs. farklı frekans bantlarının aynı anda kullanılarak kapasitenin arttırılması muhabbetleri gelecek, bu şekilde LTE-A tam anlamıyla verimli bir teknoloji haline gelecek. HSPA+ da gelişmeye devam edecek ama bakalım operatörlerimiz LTE hizmetine başlayınca HSPA+'ı geliştirmeye devam edecek mi... Taşıyıcı birleştirme teknolojileri ile HSPA+ için de 336Mbit hızlar vs. söz konusu. Ancak bu kadar geniş frekans bandını LTE şebekelerine ayırmak daha mantıklı gelecek belki.




  • Turkcell once 3gsini duzeltsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trtunski

    Turkcell once 3gsini duzeltsin.

    turkcell'in 2g'si güçlü en çok ona yatırım yaptı
    3gli telefonunuzu 2g alın farkı göreceksiniz telefondaki ibre en yükseği gösterecek....
    türkcell en çok yatırımı süperonline fibere yatırdı ttnete rakip oldu...
    4g yatırım yapacağını pek düşünmüyorum işte analog karasal antenler boşa çıkınca onları 4g için düşünmüyorsa
    şimdiden 5g düşünüyormuş yahu 4g başlamadı sen önce 4g başlat millet 100mbps hız görsün tabletinde cebinde
    benim bulunduğum mahallede 3g şöyle(3g başlayalı 4 veya 5 sene oldu sanırım)
    avea 2-3 mbps
    turkcel 2-4 mbps
    vodafone 10-14 mbps

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turkcell ciddi anlamda internet yatırımı yapıyor istasyonlarına. İstasyonları fiber kablolarla destekliyor. Ek olarak 3G sistemleri Avea ve Vodafone'a göre çok üstün.
  • efem-35 kullanıcısına yanıt
    Bütün operatörler en fazla yatırımı 2G'ye yaptı, sonuçta temel vermeleri gereken hizmetin tabanı o. İbrenin yükselmesi 900MHz frekansın kullanılması kaynaklı, düşük frekanslı sinyal aynı güçle daha fazla masafe katedebiliyor. Hani bir baz istasyonundan uzaklaştıkça 3G sinyali 2G sinyaline göre daha çok zayıflamaya uğrar.

    100Mbit hızı görürüz da, şu anki kotalar o hız testinin sonuna yetişemez. :D Muhtemelen onda verecekleri hızı da şu an 3G'de yaptığı turbo muhabbeti gibi önceliklendirecektir Turkcell. Yoksa 100MB paket alana tek hız testine yetmez o paket. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Bütün operatörler en fazla yatırımı 2G'ye yaptı, sonuçta temel vermeleri gereken hizmetin tabanı o. İbrenin yükselmesi 900MHz frekansın kullanılması kaynaklı, düşük frekanslı sinyal aynı güçle daha fazla masafe katedebiliyor. Hani bir baz istasyonundan uzaklaştıkça 3G sinyali 2G sinyaline göre daha çok zayıflamaya uğrar.

    100Mbit hızı görürüz da, şu anki kotalar o hız testinin sonuna yetişemez. :D Muhtemelen onda verecekleri hızı da şu an 3G'de yaptığı turbo muhabbeti gibi önceliklendirecektir Turkcell. Yoksa 100MB paket alana tek hız testine yetmez o paket. :D

    hocam 4g gelince 100mbps hıza ulaşacağız işte burada konu 6gb 10gb paketler bile bu 4g dayanamaz amaç ttnet ve süperonlinedaki gibi sınırsız ve 75gb akk sonunda 3mbps hıza düşmesi işte bunlar 4g gelince olacak diyorum neden çok yakında 4b uydusu atılacak ve bu uydu internet amaçla atılacak ve internette ucuzluk bekleniyor(bunlar benim takip etiklerim)
    güzel günler bizleri bekliyor ..
    4g lte ile 100 mbps hızlar
    ucuz internet
    karasal ve uydu yayınlarında hd yayınlar
    cep ve tablette sınırsız internet.....
    bu arada inşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 15 Kasım 2014; 21:06:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • efem-35 kullanıcısına yanıt
    İnşallah inşallah. :)
    Amerika'daki operatörler 4G LTE şebekelerine geçmelerine rağmen sınırsız paketlerini kaldırıyor artık. Türkiye'dekiler de kotaları mutlaka arttıracak da ADSL rakibi olacak kadar bir artış kolay kolay olmaz. Ama birkaç yıl sonra şebeke biraz oturunca yapılır belki bir şeyler. Tabi o zaman evlerde sabit bağlantıda da Gigabit hızlar vs. yaygınlaşmaya başlamış olur. :D Mobil bağlantılarda kapasiteler göründüğünden daha küçük. Bundan dolayı operatörler kısıtlayıcı önlemler almazsa hızlar ciddi şekilde düşebiliyor. LTE sürünecek değil tabii ki de ama aynı anda bir sektörde bulunan birkaç farklı abone sağlam bir şeyler indirmeye başladımı o 150Mbit hız tüm abonelere dağıtıldığından düşümler oluyor tabii ki yine.
    O 4B uydusu uydu İnternet hizmetlerini hızlandıracaktır. Onun kotalarında biraz artış ya da biraz ucuzlama olur ama son kullanıcıya mucizeler olmayacaktır. Hani biraz yıllardır yapılan İnternet ucuzlayacak temalı haberler gibi bir şey bu. Hep ucuzlayacak dendi, adamlar hızı biraz arttırdı birkaç GB kota ekledi, fiyatı bir türlü kırmadı...




  • Basimizda tekel bi kurum olan ttnet varken internetin ucuzlamasını unutun. 4g ile sadece kotalarda biraz artma olur o kadar.
  • Sayısal Karasal yayın ihalesi 2016 yılına ertelendi. Sayısal Karasal yayından boşalması beklenen frekanslar ile 4G vermeyi planlıyorlarsa en az 1 sene daha beklemeleri gerekecek. Bence 800 veya 850 Mhz kullanılmayacak. 2300 veya 2600 Mhz'in kullanacağını düşünüyorum.
  • Haberi yapmışlar ama frekans? Daha frekans belli değilken duyuru yapmanın mantığı nedir?
  • 2600MHz frekansta olabilir belki de, ama olursa 4G'den bir süre çok fazla bir şey beklememek lazım. 3G kadar falan çeker anca. :) Devamında ise ihale yapıldıktan sonra 800MHz civarı bantlarda da hizmet etkinleştirilebilir ki taşıyıcı birleştirmeye vs. gidebilirler belki bu durumda. Bu durumda tam LTE-A yolu açılmış olur ama bizim konuştuklarımız hep umut içeriyor. Beklediklerimiz olacakların çok altında şeyler de olabilir. :D
  • Arkadaşlar teknoloji zirvesinde bizzat süreyya cilive sordum bu frekans olayını bakanlık belirleyecekmiş tamamen

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkcell benim bulunduğum yerdeki 2g,3g sinyal sorununu çözsün ondan sonra 4g başlasın (Yer Denizli bağbaşı karacaoğlan caddesi 4046 sokak)


    Türkcelli aradım oturduğum bölgede telefonun çekmediğini söyledim m.hizmetlerindeki bayan telefondan kaynaklanabileceğini söyledi bende sadece bu bölgede cekmedigini ilettim ve görüşmeyi bitirdim 2 gün sonra beni aradılar bulundugum bölgede ölçüm yaptıklarını sinyalin zayıf olduğunu yeni baz istasyonu kurulması gerektiğini söyledi , nene zaman kurulacağını sorduğumda 1.5 , 2 yılı bulacağını söyledi bende 2 faturalı hattimin birisini başka operatöre taşıdım 2g 3g ful rahatım artık diğer hattımı'da taşımama az kaldı.

    4g hayırlı olsun şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahimEsad -- 17 Kasım 2014; 0:12:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bizim buradaki istasyona 4 tane yeni radyolink(kalın ve büyük) eklemişler.

     4G, Turkcell ile 2015'in başında 4G, Turkcell ile 2015'in başında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4g 2016 dan önce gelmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtyg

    4g 2016 dan önce gelmez

    türkcelin kullakları deliktir
    2015 başında diyorsa bir bildiği vardır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 4G gelince ne yararı olacak.Benim pek bir bilgim yok.Zaten akıllı telefonda kullanmıyorum.

    Galiba cep telefonlarından internet daha da hızlı olacak.Bunun dışında başka bir yararı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.