Şimdi Ara

46C6000 - home theatre bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar , yeni aldığım LG home theatre ' ı televizyona bağlarken sorun yaşıyorum. Ses sitemindeki HDMI çıkışını tv'nin HDMI girişine bağladım. DVD izlerken sıkıntı yok. Benim derdim tv'nin usb girişinden media play ile izlediğim filmleri 5.1 ses olarak ses sisteminden almak. Yani tv'den çıkış alıp ses sistemine bağlamam lazım , şimdilik idareten tv'nin kulaklık çıkışından alıp ses sisteminin aux'una bağlayarak tv izleyebiliyorum ama sonuçta bu stereo bir aktarım. Tv'nin optik çıkışından ses sisteminin optik girişine bağlamak çözüm olabilir diye düşünürken klavuzda şöyle yaparsanız 2.1 çıkış alırsınız ancak böyle yaparsanız 5.1 olur gibi ne demek istediğini anlamadığım şeyler okudum. Deneyim sahibi olanlar yardım edebilirse sevinirim.



  • Mnatıken eger tv ve sınema sıstemı hdmı dan gerı besleme yapabılıyorsa ek kabloya gerek yok ama bu ozellık yok ıse secenek optık kablo ıle tv den cıkıs alıp sınema sıstemının optık gırısne baglamak olacaktır .
  • Walla hocam tv Samsung 46C6000 , ses sistemi LG HT906TAW , hdmi 'den ses alamadım ses sisteminden ya da beceremedim mi bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyville -- 17 Temmuz 2011; 13:52:27 >
  • Aslında paket ses sistemlerıne karsıyım benım bu manada tercıh ve tavsıyem gırıs sevıyesı bır avr daha saglıklı eger ses sistemını yenı aldı ısenız tavsıyem ıyade edıp avr sıstemlere donmenız olur
    malesef paket sıstemler konusunda pek bılgım yok bence bıraz kurcalayın ve optık baglantıyı mutlaka deneyın
  • Hocam avr ses sistemi ne demek , arattım google'da birşey bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzyville

    Hocam avr ses sistemi ne demek , arattım google'da birşey bulamadım.


    Verdiğim link e bir bakın sanırım faydası olacaktır buda yeterlı gelmez ise harman/kardon avr kullanıcıları başlıgına da bir göz atabılırsınız bu kısa olan

    link :http://forum.donanimhaber.com/m_50436449/tm.htm
  • Eğer TV ve ses sisteminin her ikisi ARC (Audio Return Channel) desteğine sahipse TV'den ses sistemine dijital sinyali HDMI bağlantısı ile yapabilirsiniz. Kullanma kılavuzlarını kontrol edin, genellikle ARC TV'lerin tek bir HDMI girişinde bulunur, ses sisteminde ise ses girişini ARC seçmeniz gerekir. Eğer iki cihazdan birinde ARC yoksa TV'den ses sistemine optik kablo ile bağlantı yapmanız gerekecek.
  • Hocam optik kabloyla bağladım yine 5.1 ses alamıyorum :(

    edit: Bu arada test etmek için netten indirdiğim 5.1 sesli test video dosyasını tv'nin usb'sinden çalıştırıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyville -- 21 Temmuz 2011; 10:09:04 >
  • Optik kabloyla bağlayıp , usb'den film izlerken tv'nin açılan menüsünden ses ile ilgili menuden spidf çıkışını pcm den dolby digital'e çektim sorun düzeldi. Benim merak ettiğim, ekstradan optik kabloyla bağlamadan sadece hdmi ile neden tv'den ses sistemine aktarım olmuyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.