Şimdi Ara

42 asgari ücretle alınabilir sıfır otomobil (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
6.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Her şeyi asgari ücrete oranla hesaplayan insanlar, nedense bu sefer durumu alaya almaya çalışmış. Eyvallah arabalar pahalı da insanın bir onuru, bir duruşu olur be... Bu kadar da omurgasız olmayın...

    Aynen zaten bunlara cevap yazmamak lazım bakıyorum o kadar saçma argümanlarla geliyorlar ki diyorum bunlar trolleme adına iş yapıyorlar gibi görmüyor değilim başka konuya bakıyorum almanya da araba 10.000 euro imiş biz de aynı araba 90.000 tl imiş ya aklım almıyor biz abd miyiz almanya mıyız yani biri 10 trilyon doları geçen ülke diğeri 3 trilyon doları geçen bir ülke biz ise 1 trilyon dolara yakın ülke biri ile 10 kat fark arada diğeri ile 3 kattan fazla fark var arada peki bunlarla nasıl karşılaştırma yapılabiliyor aklım almıyorum ülke olarak durumumuz ortada diye görüyorum yani kafalar 2 denklemi yan yana getirip yapamayacak kadar aciz bir ülke olduğumuzu ispatlıyorlar ya utanıyorum resmen, başka biri de asgari ücret ile araba karşılaştırması yapıyor ba ba ba karşılaştırdığı araba ise toyota corolla diğerinin ise golf karşılaştırması yok aga yazacak çok şey var da gülüp geçelim artık bunlara ne diyeyim..

    Şimdi çıkar derler bakan o hesabı yaptı bizde ona göre yazıyoruz diye göremediğiniz bir şeyi daha yazayım o zaman bakan akp öncesi asgari ücret ile akp sonrası asgari ücret arasındaki farkı göstermek için aracı baz olarak örnek gösteriyor ve dememiş asgari ücretli biri 42 yemez içmez ise bir araba alabilir dememiş öncesi ile sonrası arasındaki farkı örneklemiş ama bunu buraya taşıyanlar yemeden içmeden araba sahibi nasıl olacağız biri de çıkıyor diyor 42 ay sonra o araba aynı fiyat mı olacak ama düşünemiyor 42 ay da asgari ücrete 7 kez zam geleceğini hesaplayacak kadar maalesef aklı almıyor diğeri de çıkıyor almanya ile Türkiye 'yi 42 22 ay diye hesap yapıp önümüze koyuyor ya beni güldürmek için bu kadar çaba harcamanıza hiç gerek yok.. Aahahahaha..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 3 Ocak 2018; 20:16:5 >




  • Birincisi :

    Ben 2000 yılında 50 tl haftalıkla çalışıyordum bir serviste.

    2002 yılında askerdim, 2003 de 600 tl net maaşla işe girdim. Yani o zamanlar asgari ücret sadece genç vasıfsızlar için geçerliydi. Şimdi ise oldukça yaygın. Beğenmeyenlerin yerine ise yarı parasına çalışacak suriyeli dolu ortalık.



    İkincisi :

    Neden hesapta bugünkü asgari ücrete agi dahil ediliyorken, 2003 deki hesaba vergi iadesi dahil edilmiyor?



    Üçüncüsü:

    Teknolojik ilerleme ile; üretim kapasitesinin artması ve maliyetlerin azalması sonucu dayanıklı tüketim mallarına erişiminin kolaylaşması global bir olaydır. Akp nin yaptığı bir şey değildir. Aksine Akpnin mevcut vergileri katlayarak arttırması sonucu bu mallara erişim zorlaşmıştır.



    Dördüncüsü : 2001 krizinde kimse kimsenin kafasına kitap filan atmadı. (Kaynak : kendim) 2001 krizi, global bir krize hükümetin elinde yeterli kaynak olmaması sonucunda müdahale edememesi sonucu çıkmıştır. Çözüm olarak üretilen ekonomi politikalarını ise akp bire bir uygulayarak ekonomide nispi bir düzelme sağlamıştır.



    Beşincisi : Akp, döneminde gerçekleşen global krizlerin ülkemizi etkilemesini bir şekilde engelleyerek bu konuda başarılı oldu. Her ne kadar uyguladıkları yöntemleri tasvip etmesemde sonuçta başarılı oldular bu konuda.



    Altıncısı : Ekonomi gerçekten kötü durumda. Ne eskisi gibi ithal.ikame, ne de güncel bir ekonomi politikası yok. Herşey günü kurtarmak ve iç politikada etki yaratmak adına yapılıyor. Ha 90larda durum daha mı iyiydi? Kesinlikle değildi. Ancak 90lardaki hükümetlerin elinde bugünkü imkanlar olsaydı kesinlikle daha iyi olacağına eminim.



    Boşverin arkadaşlar. Dibe doğru gidiyoruz. En dibi gördükten sonra akıllanacağız. Akıllanırmıyız? Yoksa onun suçunu da mı abd ye atarız? Bilemedim lan şimdi)))




  • Facebook'unuz varsa DH'nin Facebook sayfasındaki şu paylaşıma yazılanları okuyun. Geldiğimiz noktanın tesadüf olmadığını göreceksiniz.

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1722596347771772&id=126041630760593&fs=1

    Önemli Not; linke direkt tıklamayın, linki seçip taraycının adres satırına yapıştırıp açın. Dh her moka UTM kodu soktuğu için başka yol yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Ocak 2018; 12:1:45 >
  • Yakın bir arkadaşım 3-4 yıl önce asgari ücretin çok üzerinde maaş alır iken şimdi asgari ücret seviyesinde almaya başladı, asgari ücretli çalışan sayısı her geçen gün artıyor, bu iyi birşey olmasa gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: turkpasscenter

    Bu aktrolle göre araba fiyatları normal. Otomotiv sektörüne aşırı talep varmış, satışlar patlamış, insanlar günlerce galerilerin önünde kuyrukta bekliyorlarmış, fiyatlar da o yüzden yüksekmiş
    42 asgari ücretle alınabilir sıfır otomobil

    Yoo ben gerçekleri yazıyorum siz at gözlüğü takın aktroll olarak görün tamamen komedi tiyatrosu olarakta ortada gezin durun seçim sizin, buradaki konu 2001 2002 öncesine AKP öncesine kadar bir aracın kaç ayda alınabildiği ve AKP döneminde ise bugün bir aracın kaç ayda alınabildiğinin tartışıldığı gündem olan konu artı açılan konu da bunun üzerine olduğu için ilerleme olduğunu yazıyoruz inşallah ileride de daha iyi konuma gelir olmazsa zaten ülke de geriye gitmiştir diye buraya yazıyoruz ama tuhaf olan üyelerimiz ise Almanya 'da 22 maaşa alınabiliyormuş biz de ise 42 maaş ile alınıyormuş muş muş muşlayıp duruyorlar ama düşünemiyorlar bir ülke araç üretiyor üreten olduğu için avantaj elinde olduğunu artı bu ülkenin gücü 3 trilyon dolarlık olduğu senin ülken ise 1 trilyon dolara yakın artı araç üretemeyen ihracat ile araç alan ülke olduğu (bunu VW 'i örnek olarak yazıyorum) hal de bunları bu tuhaf olan üyelerimiz de bile bile hala at gözlükleri takarak birilerine aktroll diyerek üstüne fotoğraflayarak ne yapmak istemektedirler diye soruyoruz..


    Edit = Ve yine de diyorum geçimişimi inceleyip önüme foto atanalra gelsin bu da sizler bizler ben o şu almazsak bu araçları bu fiyatlar olmaz fiyatı biz belirliyoruz ve Vokswagen 'de araç almak için 6 ay sıra bekleniyorsa ve millette para var ise o zaman kimse ağlamasın ki bakın bunu işsiz olarak öğrenci olarak yazıyorum yani 3 k 5 k maaş alan biri olarak keyfi yerinde olan biri olarak değil gerçekleri görerek yazıyorum ağlamayın diyorum sizlerin paraları var çatır çatır gidip alıyorsunuz bu fiyatları ödüyorsunuz abd liler alman lar ödemiyor bu fiyatları sizler ödüyorsunuz daha nasıl yazayım at gözlükleriniz nasıl çıkarabilirim sizden siz söyleyin almayın fiyatlar şişmesin piyasada satılan şeyin fiyatı artar arz talep denir buna benden daha iyi bilenler vardır bunların sebeplerini ama bunları bile bile birilerini aktroll diye tanımlarsanız tamamen komedi tiyatrosu çevirmektende öte gidemezsiniz..

    Ekonomi cok girdileri olan, degisik verileri birtakim yontemlerle harmanlayan bir bilim dalidir.



    Vwde kuyruk olmasi, ekonominin cok iyi veya kotu oldugu gostermez. O zaman ben de size derim ki, suzuki nin satis oranlari beklenen gibi degil, millet sifir otomobil bile alamiyor, ekonomi cok kotu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: erka1907


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    2002 'ye göre Türkiye 'yi bugünkü konumu ile karşılaştırılmış ilerleme var mı yok mu mesele bu 42 maaş ya da başka şeylere niye takılıyorsunuz bende bu kafaları anlamıyorum 90 'dan 42 'ye düşürülmüş ise ülke de ilerleme olduğunu gösterir bu tablo okuyun vasıfsız değil vasıflı birey olunda 12 maaş ile araç alın ağlayacağınıza kalkıp Almanya ile Türkiye karşılaştırması yaparak komik olmayın..

    2002 yılında ülke 2001 yılındaki mali krizden çıkmıştı.
    sizce şimdi de kriz eşiğinde olabilir miyiz.
    ayrıca bizi kıskanan almanya değil mi, kiminle kıyaslayalım kendimizi.


    Ben öyle diyenlere gülüyorum sizler de kaale alıyorsunuz demek ki sizler de sorunu aramak lazım böyle diyenler ya maldır ya dalga geçiyordur ya da provakasyon yapıyordur ister bunu bakan desin ister akp yöneticisi desin ister akp liyim diyen biri desin ki ben akp 'li de değilim bunu takanlar da sizsiniz akp 'li olmam için üyesi olmam lazım bu ülke de oy vermek ile üyesi olmak arasındaki farkı göremiyorsanız sorunu kendinizde arayın derim çünkü bugün akp 'ye oy verdim yarın xp partisi çıkarsa kafama yatıyorsa düşüncelerime benzer siyaset yapıyorsa ben ona oy vermeyeceğim anlamına gelmiyor, işte seçmen tanımı budur.

    asgari ücret alıp sürünen ancak mecburen şükredenler daha da beter olsunlar.




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    hımmm ok ! yazayım da ne saçmaladığımın önemi yok tarzında bir yorum
    yorumunu tekrar okusana
  • Babam 1995 yada 1996 yılında emekli oldu, emekli ikramiyesi 500 milyon TL. aldı.
    İkramiye ile tek katlı, bahçeli müstakil bir ev yaptırdı.

    Ben şimdi emekli olsam 60.000 ila 70.000 TL. arasında emekli ikramiyesi alabiliyorum.
    Bu parayla alsam alsam B segmenti bir araç alabilirim şu an.

    Evden, B segmenti bir arabaya. Kimse kendini kandırmasın, sonuç bu kadar net
  • Fotosentez yaparak paraya hiç dokunmadan biriktirirsen alabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Her şeyi asgari ücrete oranla hesaplayan insanlar, nedense bu sefer durumu alaya almaya çalışmış. Eyvallah arabalar pahalı da insanın bir onuru, bir duruşu olur be... Bu kadar da omurgasız olmayın...

    Aynen zaten bunlara cevap yazmamak lazım bakıyorum o kadar saçma argümanlarla geliyorlar ki diyorum bunlar trolleme adına iş yapıyorlar gibi görmüyor değilim başka konuya bakıyorum almanya da araba 10.000 euro imiş biz de aynı araba 90.000 tl imiş ya aklım almıyor biz abd miyiz almanya mıyız yani biri 10 trilyon doları geçen ülke diğeri 3 trilyon doları geçen bir ülke biz ise 1 trilyon dolara yakın ülke biri ile 10 kat fark arada diğeri ile 3 kattan fazla fark var arada peki bunlarla nasıl karşılaştırma yapılabiliyor aklım almıyorum ülke olarak durumumuz ortada diye görüyorum yani kafalar 2 denklemi yan yana getirip yapamayacak kadar aciz bir ülke olduğumuzu ispatlıyorlar ya utanıyorum resmen, başka biri de asgari ücret ile araba karşılaştırması yapıyor ba ba ba karşılaştırdığı araba ise toyota corolla diğerinin ise golf karşılaştırması yok aga yazacak çok şey var da gülüp geçelim artık bunlara ne diyeyim..

    Şimdi çıkar derler bakan o hesabı yaptı bizde ona göre yazıyoruz diye göremediğiniz bir şeyi daha yazayım o zaman bakan akp öncesi asgari ücret ile akp sonrası asgari ücret arasındaki farkı göstermek için aracı baz olarak örnek gösteriyor ve dememiş asgari ücretli biri 42 yemez içmez ise bir araba alabilir dememiş öncesi ile sonrası arasındaki farkı örneklemiş ama bunu buraya taşıyanlar yemeden içmeden araba sahibi nasıl olacağız biri de çıkıyor diyor 42 ay sonra o araba aynı fiyat mı olacak ama düşünemiyor 42 ay da asgari ücrete 7 kez zam geleceğini hesaplayacak kadar maalesef aklı almıyor diğeri de çıkıyor almanya ile Türkiye 'yi 42 22 ay diye hesap yapıp önümüze koyuyor ya beni güldürmek için bu kadar çaba harcamanıza hiç gerek yok.. Aahahahaha..

    O zaman Yunanistan ile kıyasla birader oradada durum aynı hem asgari bizden yüksek hemde araçlar ucuz hani dedin ya trilyon dolar devlet bütçeleri var al sana yunan turkiyeden daha gelişmemiş bir ülke hatta yeni de kriz gördüler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 4 Ocak 2018; 10:19:45 >




  • Her ay zam zam ustune zam 2 ay sonra yine zam gelir 50 aya cikar.
  • 42 asgari ücretle alınabilir sıfır otomobil



    Tam bir 24iq
  • Eleştirilere baktım da hiç kimse bakanın açıklamasına cevap verememiş, bakan asgari ücret yeterli demiyor, sadece diyor ki 2018 yılında asgari ücretlinin alım gücü 2002'ye göre iki kart arttı.
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    50 kuruşa su da kalmadı ya neyse
  • 42 asgari ücretle alınabilir sıfır otomobil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyber tech -- 4 Ocak 2018; 13:39:18 >
  • Sanırım bizimle eğleniyorlar.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    ümitle olmuyo o işler
    artar ümidiyle olmaz o işler kendini kandırmaya devam et sen
    mesele araba almak. evet araba almak
    bugün asgari ücretle yaşamak 15 yıl öncesine göre çok daha kolay deyip ondan sonra da bu örneği verirsen adefersin ya salaksındır yaşam şartlarından haberin yoktur ya da güya akıllısındır akıllı geçinmeye çalışıp bizimle dalga geçiyorsundur
    son olarak daha yazılanı okuyamayıp burda alıntı yapmaya çalışmak başkasının lafını alıp aaa bak kapak yapmışlar sana demek başkasınınkiyle gerdeğe girmek demektir
    varsa bir cevabın yazarsın yoksa susarsın
    o ampulü al sen tak
    ister kafana ister başka tarafına
    blok
  • Eskiden chp kendine kurşun sıkardı şimdi ak parti kendine sıkmaya başladı 2019da koalisyona kesin gözüyle bakıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Her şeyi asgari ücrete oranla hesaplayan insanlar, nedense bu sefer durumu alaya almaya çalışmış. Eyvallah arabalar pahalı da insanın bir onuru, bir duruşu olur be... Bu kadar da omurgasız olmayın...

    Aynen zaten bunlara cevap yazmamak lazım bakıyorum o kadar saçma argümanlarla geliyorlar ki diyorum bunlar trolleme adına iş yapıyorlar gibi görmüyor değilim başka konuya bakıyorum almanya da araba 10.000 euro imiş biz de aynı araba 90.000 tl imiş ya aklım almıyor biz abd miyiz almanya mıyız yani biri 10 trilyon doları geçen ülke diğeri 3 trilyon doları geçen bir ülke biz ise 1 trilyon dolara yakın ülke biri ile 10 kat fark arada diğeri ile 3 kattan fazla fark var arada peki bunlarla nasıl karşılaştırma yapılabiliyor aklım almıyorum ülke olarak durumumuz ortada diye görüyorum yani kafalar 2 denklemi yan yana getirip yapamayacak kadar aciz bir ülke olduğumuzu ispatlıyorlar ya utanıyorum resmen, başka biri de asgari ücret ile araba karşılaştırması yapıyor ba ba ba karşılaştırdığı araba ise toyota corolla diğerinin ise golf karşılaştırması yok aga yazacak çok şey var da gülüp geçelim artık bunlara ne diyeyim..

    Şimdi çıkar derler bakan o hesabı yaptı bizde ona göre yazıyoruz diye göremediğiniz bir şeyi daha yazayım o zaman bakan akp öncesi asgari ücret ile akp sonrası asgari ücret arasındaki farkı göstermek için aracı baz olarak örnek gösteriyor ve dememiş asgari ücretli biri 42 yemez içmez ise bir araba alabilir dememiş öncesi ile sonrası arasındaki farkı örneklemiş ama bunu buraya taşıyanlar yemeden içmeden araba sahibi nasıl olacağız biri de çıkıyor diyor 42 ay sonra o araba aynı fiyat mı olacak ama düşünemiyor 42 ay da asgari ücrete 7 kez zam geleceğini hesaplayacak kadar maalesef aklı almıyor diğeri de çıkıyor almanya ile Türkiye 'yi 42 22 ay diye hesap yapıp önümüze koyuyor ya beni güldürmek için bu kadar çaba harcamanıza hiç gerek yok.. Aahahahaha..

    O zaman Yunanistan ile kıyasla birader oradada durum aynı hem asgari bizden yüksek hemde araçlar ucuz hani dedin ya trilyon dolar devlet bütçeleri var al sana yunan turkiyeden daha gelişmemiş bir ülke hatta yeni de kriz gördüler

    Arabalara bakalım madem ucuz evet bende biliyorum araç fiyatlarının ne olduğunu peki niye o zaman herkesin altında range rover yok rolls royce yok, bunu nasıl anlatacaksın.. demek ki başka şeyler pahalı geçim sıkıntısı var çünkü ekonomi olarak sıkıntı çeken bir ülke o yüzden araba ucuz olması onların range rover lere binmesine engel olan bir şeyler var demek ki, buna ne diyeceksin bakalım.. ha dersin şimdi onlar bizim halk gibi görmemiş değiller görgülü diyeceksindir ama o da değil cevap..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 22tupac

    ümitle olmuyo o işler
    artar ümidiyle olmaz o işler kendini kandırmaya devam et sen
    mesele araba almak. evet araba almak
    bugün asgari ücretle yaşamak 15 yıl öncesine göre çok daha kolay deyip ondan sonra da bu örneği verirsen adefersin ya salaksındır yaşam şartlarından haberin yoktur ya da güya akıllısındır akıllı geçinmeye çalışıp bizimle dalga geçiyorsundur
    son olarak daha yazılanı okuyamayıp burda alıntı yapmaya çalışmak başkasının lafını alıp aaa bak kapak yapmışlar sana demek başkasınınkiyle gerdeğe girmek demektir
    varsa bir cevabın yazarsın yoksa susarsın
    o ampulü al sen tak
    ister kafana ister başka tarafına
    blok

    Arkadş algılama ayarları bozukmuş bana benim yazdıklarımı yazarak cevap vermeye çalışıyor 4 yıl sonra o arabanın fiyatı artmayacak mı diyor arkadaşın biri de cevap vermiş 4 yıl sonra her şey aynı devam etse bile asgari ücrette 7 tane zam geleceğini söylemeye çalışıyor ve yine 42 maaş ile araç alınabilecek diyor ama arkadaşın ayarları bozuk ya o yüzden sanayii ye bakıma gitmeli diye önererek blokçuların artması temennisi ile diyor bay bay diyorum kendisine.. Kladıramıyorsanız girmeyeceksiniz konu dışına üyelerimiz.. Herkesin fikirlerine saygınız olacak kendinize göre bir şey atıp ortaya senin gibi düşünmüyor diye insanlar bloklarayarak anca korkakların yaptığını kaçanların yaptığını yapabilirsiniz ha sahii siz kolayı bulsanız yurt dışına da kaçanlardan olacaksınız doğru kaçmak en kolay yoldur, kolay kaçmalar sizlere.. :) :) Tam komedi la burası eğlenmeye başladım ben haa..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.