Şimdi Ara

410AS RAID sistemde 'error occured' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yeni topladığım bilgisayarımda 2 adet Seagate 410AS'yi RAID0 ile kullanıyorum. Ancak geçen gün bütün kurulum işlerlerini bitirip Ghost ile sistemin yedeğini aldığım sırada program kendi kendine kapandı ve Windows restart etti. Ve artık bilgisayar açılırken siyah ekran sırasında iki harddiskten birisinde kırmızı yazıyla Error Occured (0) Yazıyor. Eskiden iki harddiskin yanında da yeşil yazıyla Member (0) yazardı (RAID 0 kurulumunun parçalarından biri anlamında heralde)

    Bilgisayar düzgün çalışıyor. Ama diskin tamamının okumasını gerektiren Ghost yedeklemesi işlemi bir türlü başarıyla sonuçlanmıyor. Bunun üzerine Ghost bootable cd'sini takıp bad sector'lere karşı fiziklsel tarama yaptım. D: (arşiv) sürücüsünde herhangi bir hata çıkmadı. Ama C'nin taraması bir türlü tamamlanmıyor. Bir yere kadar ilerliyor, sonra "bu diskte write protect var veya bazı dosyaları kullanımda" gibisinden birşey diyor. Ki bilgisayar cd'den çalıştığı için tarama sırasında herhangi bir dosyanın kullanımda olması pek mümkün değil.

    Sizce sorun nerde? Yepyeni harddiskte bad sector olma ihtimali de pek yüksek olmasa gerek. Kullandığım kasanın harddisk yuvasında sarsıntıyı önlemek için plastik ayakları da var. Yani sarsıntı gibi bir problem de yok. Anakartım Asus P5K-E Wi-Fi.

    Yardımlarınızı ya da fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar Sorunun harddiskten kaynaklandığı ve donanımsal olduğu kesinse, bozuk olanını (hangisi olduğunu nasıl tespit edeceğim onu da bilmiyorum) garantiden değiştireceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 26 Ocak 2008; 14:03:55 >







  • Sorunun hangisinde olduğunu bulmak çok da zor değilmiş. BIOS'un yürüttüğü ekranda "error occured (0)" yazan diskin yanında hangi porta takılı olduğu da yazıyor. Artık en azından sorunun hangi diskte olduğunu biliyorum ama kaynağını bimiyorum.

    Yok mu bu hata mesajı hakkında bilgisi olan birileri?
  • Sorun çözülmüştür arkadaşlar BIOS update yaptıktan sonra bir RAID ayarını yapmayı unuttuğum için böyle hata vermeye başlamış. Düzelmesi için RAID'i bozup tekrar kurdum, olay halloldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.