Şimdi Ara

40 yaşdan sonra gelişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 40 yaşındayım bu yaştan sonra omuz genişler mi göğüs çıkar mı kol bacak kalınlaşır mı spor yapmanın gelişime katkısı olur mu hiç var mı bu yaşdan sonra gelişen



  • 40 cok iyi bir yas. Akil kafa yerinde . Kas cikar, yag yakilir, kuvvet artar. Her sey mumkun. Duzgun beslenme, orta/dusuk volume program ve uyku lazim. Saglam isinma ve az stres de iyi gelir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35-40 yaş arasına 52 kg dan 79 kg a çıkarak geldim çok şüküe şişme yağlanma oldu önce spor salonuna yazıldım hocala rpek ilgilenmedi zaten salonda yıkıldı artık pantolonlar oluyor gömlekde giyebiliyorum ama biraz göbekte yağlanma şişkinlik var ben istiyorum ki kollar şişsin omuz göğüs bacak şişsiz yaza kadar pjajda gezebilecek cesaretim olsun zira en son 6 yaşından bebeklikten çıktığım zaman denize girmiştim çok sıska olmak da çok kötü birşey ama artık üşümüyorum tarzan gibi geziyorum giydikelrimde yakışıyor lakin 12 senede biraz toparlansam çok süper olacak azim var uyku var beslenmede var niyet hayır akıbet hayır diyoruz bakalım
  • Olur neden olmasın
  • Arkadaşım ben 47 yaşındayım haftada ortalama 4-6 gün ağırlık çalışıyorum 2015 haziranda başladım çalışmaya, kısaca 46 ya yeni basmıştım.
    Tek dikkat etmen gereken eklemlerin! oldukça iyi ısınıp eklemlerine dikkat etmen lazım gerçi bu nokta her yaş için çok önemli ancak biz yaşlarda dahada önem kazanıyor ısınma ve esneme.
    Şahsım olarak ben geçen sürede 2 kere omuzda, 1 kere sol kolda tendon iltihabı yaşadım ayrıca dizlerimi resmen mahfettim 1 kere menüsküs yırtığı 2 kere yan bağlarda zedelenmeye sebebiyet verdim. Sadece bunların iyileşmesi için toplam 4-5 ay ara vermek zorunda kaldım. Acele etmememk lazım on yıllarca yatıp 3-5 ayda gelişim beklemek hayal etmekten öte değil. Sabırlı olmalısın. Doğru formda ve ağır çalışmak, tekrarları düzenli yapmak doğru beslenmek ve iyi dinlenmek lazım. Bu yaşlarda iyileşme ne yazık ki 20 li yaşlarda ki gibi hızlı gerçekleşemiyor. Kaldırdığın ağırlıkları başkalarının kilerle karşılaştırma, motivasyonun düşmesin her zaman limitlerini bil kendi sınırların içerisinde maksimumuna ulaşmaya gayret et! Binlerce kaynak var internette, tonla video var, her gün yenileri ekleniyor bunları takip et makaleleri oku sürekli araştır! Her zaman antrenmanını yap hiç atlama unutma en kötü antrenmanın yapmadığındır!! Kendine bir hedef koy, çok uzak olmasın, ona ulaşınca çıtayı yükselt.
    Benim ilk hedefim kilo vermekti, 99 dan 71 e indim, daha sonra anladım ki kilo vermek sorun değil, kilo verdim vermesine de geriye kalan görünümüm hiç hoşuma gitmedi çünkü yağları vereyim derken kaslarımdan ve gücümdende aynı oranda kaybetmiştim :/ .Sonra yeni hedef belirledim daha düzgün beslenerek kilo almaya başladım sırf ağırlık çalışarak ve kardio yu sıfırlayarak. Şu an 79kg civarı bir kiloya sahibim evet yağlandım ama beraberinde kas olarakta büyüdüm, önce ki 79kg lık halimden çok daha fazla fit görünüyorum. 71kg a düştüğümde halen karın kaslarım tamamıyla belirgin değildi, sanırım 67-68kg gibi bir kiloya inmem gerekecekti sixpack ler için, ancak 180cm boy ile giyinikken cılız bir görünüme sahip olmak beni rahatsız etti :) Şu an ki hedfim 71kg civarı karın kaslarımın tümü ile belirgin halde define olabilmek. Eğer bu amacıma ulaşırsam sanırım 50 yaşına geldiğimde, 74-75kg %10-11 yağ oranında bir yapıya sahip olabilirim, Hepsi bu.




  • Salonda birisi var bembeyaz saçlı yaşı en az 55-60. Ama adam maşallahı var benim kadar basıyor, yüksek kas kütlesi olmamasına rağmen gayet fit, güçlü, konuşması bile diri. Yaşıtları göbek büyütürken o spor yapıyor sağlıklı yaşıyor. Büyük saygı duydum. 55-60 yaşındaki birisi bunları yapıyorsa pek tabii siz de yapabilirsiniz. Düzen önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.