Şimdi Ara

4-8-12 w elektrik zil trafosu yardım eder misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar elimizde 4-8-12 w yazan 3 çıkışlı diye tahmin ettiğim trafo var. Zil baglantisinda 4 ve 8 e kabloları bağlıyorum fakat trafoyu elledigimde asiri ısındığıni gördüm. Beyaz plastik kenarlar sararmış yani.
    Bunun bağlantısını bilen birisi yardım edebilir mi. Nasıl yapıcam veya bu normal mi. Trafo resimdeki gibi.
    4-8-12 w elektrik zil trafosu yardım eder misiniz







  • Merhabalar ölçü aletiniz yok mu? Yapılan 2 hata var biri fabrikasyon 4-8-12v yazılmış bu yanlış 0 "sıfır" diye yazmalı bir ucuna, sizin yaptığınız hata voltu "w" ile belirtmeniz bu elektrik biriminin adı watt tır. Ölçü aletiyle ortadaki ucu boşverip kenardaki klemens yuvalarına propları değdirip 20 vac kademeye getirip ölçüm yapın.

    Sorununuza gelince (elimden geldiğince tüm sorularnızı yanıtlamaya çalışayım) trafo sürekli 24 saat baglı olduğundan ısınır normal kabul edilir sararmalar bundan dolayıdır diye düşünmekteyim, fakat soğumuş olan trafoyu yeni bağladığınızda çok kısa sürede ısınıyorsa anormal bir durumdur.

    Yine zilinizde elektronik kanarya tip olsa dahi başka yerde denemiş veya çalıştığından eminseniz, trafonuzu ölçü aletiyle ölçün derim faakt ölçümde 12-15vac gördüğünüzde dahi zil yine çalışmıyorsa yakn zamanda başıma geldi, geriye tek seçeenk kalıyor değiştirmek.




  • Üç terminal olduğuna göre tahminen,
    1 ve 2 arası 4V
    2 ve 3 arası 8V
    1 ve 3 arası da 12V tur.

    Normalde bu trafolarda trafonun ortasından uç çıkarılarak ara değerler elde edilir.
    4-8-12 w elektrik zil trafosu yardım eder misiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Temmuz 2019; 9:54:8 >
  • Teşekkür ederim, geçerken aldığım elektrikciyede sordum. Isınması normal dedi. Ölçü aleti pili bitmiş bakamadım . Voltajda ipli jeton kardeşimizin dediği mantıklı.
  • Anlam veremiyorum bazı arkadaşlar sanki sadece muhalefet olsun diye mesaj yazıyor sanki! Cetvelde bile 0 var ki referans olsun, bunun neresi başlangıç 3 deliği var hepsinin üzerine de alınabilecek voltaj veya rakam yazmış ... Bunun kombinasyonunu yazmaktan acizler kalıp masrafı aynı olacaktır, hadi ortadaki klemensi kaldır kara bile geçersin ki geçmişte boing firması uçuşlarındaki ikramlardan 1 zeytin çıkarmakla binlerce dolar kar etmiş.

    Tam doğru link değil ama uydurmadığımın kanıtı;https://bunlaribiliyormuydnz.wordpress.com/2013/04/06/amerikan-havayollari-ucuslarda-yolculara-sundugu-kahvaltilarda-her-tepsiden-bir-zeytini-kaldirarak-1987-yilinda-40-bin-dolar-kar-etmistir/




  • zilin ısınmaması için butonu 220v bir ucuna bağlaman gerekir.
  • Yaw nedir bu forum kavgaları

    4-8-12 bu nasıl bi mantık 0-24 volt veya 0-12-24 olması gerekirdi. Trafoda sıfır ucu olmadan nasıl ve neye göre çıkış almayı düşünüyor bu üretici arkadaşlar. ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.