Şimdi Ara

330uf yerine ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cahilliğimi bağışlayın . Zaten bilseydim sormazdım

    Power supply in üstündeki 2 adet 330uf 200v kondansatörü ufaltmak istiyorum zira en uzun parça o:) ..Çünkü farklı bir kutu içine yerleştirmek istiyorum.. Çektiğim güç 12v 3,2A ( ilk 15sn 12V 10A )
    bu mümkün mü ? aşağıdaki resimdeki doğru bir ürün mü :(

    SAYGILAR


     330uf yerine ...



    Bu şuan ki kondansatör
     330uf yerine ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_free2 -- 29 Nisan 2008; 0:40:56 >







  • Küçültseniz de çalışır ama ben asla tavsiye etmiyorum.O kondansatörlerin filtre konusunda ciddi payı var,direkt köprü diyottan sonra bulunuyorlar biliyorsunuz,gelen DC voltajın stabil olması için çok önemliler onlar.

    Eğer kapasitelerini küçültürseniz psunun çalışmasında sapıtmalar olabilir,çok küçültmediğiniz sürece ciddi anlamda etkileyeceğini sanmıyorum ama,yine de küçültmezseniz iyidir,küçültecekseniz de fazla küçültmeyin derim.

    Gerçi şu da var,330uF dediğinze göre bunlar zaten oldukça düşük...Hadi 800uF veya 1000uF olanlar var onlar büyük ama,bu zaten küçük,bunun altına inmek bence pek de sağlıklı olmaz...Gerekirse ordan sökün başka yere aktarın yan yatırın v.s edin ama kapasitesine ellemeyin...

    Bu arada,o kapasitörlerin ayağında 310V DC olduğunu unutmayın,sakın ola fişe çalışırken o bölgeye elinizi dokundurmayın.




  • Böyle bir mantık olamaz ama olmamalı .

    1000 uf kullanılan yerde tölerans mı var anlamına geliyor ? Demekki o hat üzerinde 1000 uf lık bir kondansatöre ihtiyaç var,varki 1000 uf kondansatör koyuluyor bu 1 uf da olsa aynı mantığa dayanır 10.000 uf da olsa aynı mantığa dayanır ihtiyaç neyse onu kullanmak zorundayız tölere tabiki olabilir insaflı boyutta tabiki ama kapasite küçültmek her zaman bir eksidir aksine filitre kondansatörlerinde kapasite büyütmek her zaman bir olumlu ekstradır verimdir.

    Örnek güzel eğer kutu içerisi müsait ise yan yatırılıp kullanılabilir hatta bu şekilde daha yüksek kapasitede kondansatör kullanma imkanıda elde etmiş olabilirsiniz.
  • Arkadaşlar selamlar. Küçültmekten kastımın yanlış anlaşıldığı kanaatindeyim değer olarak değilde fiziki olarak yerini tuıtabilecek başka aynı deger (330uf 200V )kondansatörden bahsetmiştim. Acaba bu mümkün mü ?

    SAYGILAR
  • Aynı değer ama daha ufak kondansatör zor bulunur biraz.Eğer daha ufaksa,çakma veya patates baskı olma ihtimali de var.
  • peki ilginize teşekkürler arkadaşlar..Yeni 2 tane 330uf e alıp bacaklarını kesmeden yan yatırmayı deneyeceğim..

    SAYGILAR
  • Orjinal olanlarını yerinden söküp herhangi bir yerine yan yatırın,sonra söktüğünüz yerlere iyi izole edilmiş ve ince olmayan kablolar çekin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.