Şimdi Ara

308 ve 3008'de kronık frende dısk tıtremesı sorunu!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
1
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese meraba oncellıkle aracım 2013 mayıs ayında ılk sahıbınden bayandan 30bın km almıstım aracım 2010 model 1.6vti premıum. aracı aldıgımdan berı frene bastıgımda dıreksıyon tıtremesı vardı bu sorun dısklerın egılmesınden kaynaklar, pekı bu neden kaynaklanır dısklerımız sıcakken yıkamacıya su tutturursak yada yıkatırsak yada su bırıkıntısıne hızlı gırersek olur.

    Aracımı 40 bınde yetkılı servıste klasık yag bakımına soktum frenlerı soyledım dısklerı torna ıle yuzeyındekı egıklıgı alacaklarını soyledıler, bu arada aracın on ve arka fren balataları fabrıkadan berı degısmemıstı. bu bakımda balatalaların ıdare edecegını bu yuzden degıstırılmedı.Aracla servısten sonra 2bın km yaptım frende dıreksıyon tıtremesı devam edıyordu.

    Bende ınternette pejo forumlarında arastırmalar yaptım baya yazı okudum.önemli okudugum kadarıyla 308 modelı geldıgınde kullanıcılar daha 5 6 bin dekı araclarında bu sorundan bahsetmısler servısler dısklerı tornalamakla yada dısklerı degıstırmek ıle cozum uretmeye calısmıslar ancak fazla km yapmadan aynı sorun tekrarlamıs, çözüm bulunana kadar 1 sene geçmiş. Sonuçta sorunun ÖN SALINCAK BURCLARIndan kaynaklandıgı bunların degıstırıldıgınde kullanıcılardan sorunların kesıldıgı bılgılerı gelmış.bızım 3008 araclarındada on duzen 308 aynı oldugu ıcın bu sorunu yasayanlar olmuş. Bende gozumu ve cebımı kararttım bugun komple yenılıge gırdım.

    Salıncak burcları 4 adet 40 TL
    Ön diskler BREMBO marka 130tl
    Ön balatalar TRW marka 80tl
    Arka balatalar orjınal pejo cıtron ablemlı gafler marka 90 tl
    başka bır yerde Arka dısk tornada yuzey temızleme ve on salıncaklara burcların monte edılmesı 50tl
    Ustamıza el işçiliği 4saat ugrastı 130tl( yag frenhıdrolıgı antıfız kontrollerı dahıl)

    YEDEK PARÇALAR HAKKINDA: bızım araçların on fren sıstemı BOSH markalı fren kalıperlerınde gordum balataları GAFLER marka, arka fren sistemi TRW marka arka balatalar fabrıkadan TRW takıllmış.
    Ben 2 3 yedek parcacı gezdım parcaları tek tek gordum fıyat kıyaslaması yaptım. on dıskler orjınal trw brembo vardı orjınallerı 160 trw 150 cıvarı olacagını soyledıler ben tercıhımı brembodan kullandım ismi kalıtesını anlatıyordur. on balatalar orjınal 110tl ben TRWden yana kullandım. arka balatalar normal dıger araclarda onlerden yarıya yakın ucuz olur ancak toptancısına kadar gıttım. TRW ve orjınal GAFLER buldum arada 10 tl oynuyordu ben GAFLER den yana kullandım. Onemlı bır bılgı arka dıskler onler kadar secenek yok ve sıkı durun orınallerı 300tl arka dısklerımıze ıyı bakalım bence.

    ılk 20km tecrubem frenler oturana kadar tam yorum yapamıycam ancak salıncak burclerın degısmesını fark ettım arac kasıs ve puruzlere daha tok gırıyor.
    TAVSİYE eger aracınız gecmısı bılmıyorsanız ve fren esnasında dıreksıyon tıtrmeesı varsa salıncak burclarını aklınıza getırırın. cunku benım ustamda ondan kaynaklanmadıgını soylesede ınandırmak ıcın hatta telefonda yetkılı servıse sorduk bazı 308 ve 3008 bu degısımı yaptıklarını duyduk.

    Bu degısımlerın servıste 800tl asagı olacagını sanmıyorum ben sormak geregı duymadım.cunku nette yazanlardan on dısklerı 210tl sattıgını okudugum ıcın toplam parca ve ıscılık ucretlerı kabaca boyle cıkacaktır.

    Hayırlı sürüşler







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.