Şimdi Ara

300watt yetermiş 9600gt ye (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
5.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8800 gt 300 wattlık psu da gayet stabil çalışıyor full oyun yaklaşık 4 ay oldu ilersi için endişeli değilim
    fiziksel olarak ısı kaybıda katarsak psu kalitesinide değerlendirirsek 280 watt olsun 12V+ çıkışından psu 18A ve toplamda ortalama 216 W rahatlıkla karşılar endişelenmeye gerek yok.Eyer elinde böyle bir psu varsa 0' dan sistem toplanmıyorsa*
    ati 55 nm gpu sahip olmasına rağmen geçen 380 W cooler master kasalarından aldım 2xd3850 yeterli olduki ben slı da yeterli olacağına inanıyorum
    Psu seçimi orta kararde olmalı ne sistemi kalitesiz pcb sahip bir psu bırakmalı nede aşırı bütçe harcayıp gereksiz yatırım yapmalı sonuçta zengin olan onlar.
  • Psu kaliteli olmalı çünkü bir sistem toplanırken az para harcanmıyor.Kimse
    sistemini çöpe atmak istemez.Nvidia boşuna tavsiyelerde bulunmaz sağlam
    bir psu hem gelecek için hemde verimlilik açısından önemlidir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pegasus arda

    tam yük altına girdiğinde tüm bileşenler 400 wat civarı güç ister sistemin diyceksin ki nasıl yetiyo o zaman yetmiyo işlemciye ve ekran kartına gerekdiğin den az enerji gidiyor buda perforrmansı düşürür istersen 3dmark06 dan test et sonucun normalden düşük olduğunu görürsün


    Güç kaynakları ile ilgili çok enteresan yorumlar okudum, sizinki de ayrı bir olay, ayrı bir güzellik katmış konuya

    Forumdaki rütbe sisteminin değiştirilmesi çok önemli. Yoksa yeni gelen arkadaşlar rütbelere bakıp büyük yanılgılara düşebilirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuz ruhu -- 26 Nisan 2008; 10:41:40 >




  • hocalar tagan 300watt sımıdde 8800 gt denemesı yaptım tam 1 saata yakın crysis oynandı gene banamısın demedı yatıyor ancak kalıtelı psu sart
  • tagan tabiki daha ne desin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dIsAstEr

    THG testinde böyle bir sonuç elde edilmiş, bilemiyorum.

     300watt yetermiş 9600gt ye


    o zaman şunu söyleyebiliriz, 2900xt crossfire için benm 600 watt lık ocz gamexstream kullanılabilir. çnk. toplam sistemn çektiği 376 watt sa 2900xt herhalde en fazla 150 falan çekiodur ki benm psu yeter. ama 2900xt cf için 750 watt psu öneriolar.. ilginç!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xandercan -- 26 Nisan 2008; 23:00:52 >
  • Arkadaşlar bende iki sistem mevcuttu birinci sistemimin pususu bu hafta yandı bu başlığa yanıt yazamadım cezamdan dolayı bilgisayarda oyun oynarken kasanın içinden çat diye bir ses geldi bilgisayar hemen kapandı kapanınca kasayı hemen açtım pusudan ağır şekilde yanık kokusu geliyordu hemen pusuyu söktüm donanıma birşey olmuşmu diye diğer sistemdeki 650 watt pusuyu taktım sistem çalışıyor ama kararsızlık gösteriyor windows normal başlangıç yapamıyor arada reset atıyor ama işletim sistemi açıldığında herhangi bir problem yok.Güçlü ekran kartı kullanan arkdaşlara tavsiyem 500 watt pusudan aşağısını kullanmamanızı önermektir sisteminiz uçabilir Allaha şükür benimkinde pek sorun yok gibi reset olayı hariç, 2 aydır sistemde sorun yoktu pusu gayet tutarlı şekilde taş gibi çalışıyordu pusu ne olduda yandı hayret sonuçta oynadığım oyunlar aynı çalışma süresi desen zaten bilgisayarı 7/24 hiç kapamıyorum.

    1. sistemim
    İNTEL P4 3.4
    ASROCK VIA P4M890
    2 GB 400 MHZ BELLEK
    160 GB SAMSUNG IDE HARDDİSK
    512 MB ZOTAC 8800 GT 660/ 1800
    ASUS ATX KASA 350 W PUSU (Yanan pusu)

    2.sistemim
    Q6600
    ASUS P5K SE ANAKART
    250 GB WD HARDDİSK
    650W COOL MASTER PUSU
    2 GB REAPER (OCZ) 800 MHZ BELLEK
    2 GB FLİX (OCZ) 800 MHZ BELLEK
    512 MB ZOTAC 8800 GT 660/1800
    EVEREST DANDİK KASA




  • Arkadaşlar bakın. Yıllara dayanan bilgisayar tecrübeme, 5 yıllık elektrik eğitimime ( teknik dersleri ve yabancı dili en iyi olan olduğum için neredeyse fransaya göndereceklerdi. Talihsizlik eseri proje iptal oldu ) ki okulu 3. olarak bitirdim. Okuduklarıma ve üniversitedeki haberleşme tabanlı bilgilerime dayanarak diyorum ki;


    Yanılgı içerisindesiniz.


    Öncelikle güç kaynaklarından bahsedelim. 12V kısmında 16A yazan bir PSU dan 22A de çekebilirsiniz. Ancak bu durumda seconder sargıları dediğimiz ikici sargılar yani manyetik alanı enerjiye çeviren sargılar yük altına girerler. Bu yüklenme primer yani ilk sargılar dediğimiz enerjiyi manyetik alana çeviren sargıları etkileyebilir.

    Ancak kesin olan bir şey vardır ki. Siz eğer 16A yazan yerden daha fazla akım çekerseniz oradan alacağınız gerilim 12V olmaz. Yani sekonder geriliminde düşmeler olur.


    Bu da sistem kararlılığında bozulmalara neden olur. Sanılanın aksine sistem bileşenlerine normalden fazla gerilimden çok normalden az, dengesiz ( bu kısmı özellikle belirtiyorum zira bu anakartta gerilim ayarını düşürmek gibi bir şey değildir. ) gerilim daha çok zarar verir.


    Siz PSU yu sürekli olarak stres altında tutuyorsunuz. Şimdiye kadar sorun çıkmadı diye yarın patlayıp tüm evini yakmayacak diye bir şey yok. Az mı alev alan bilgisayarlar gördüm.


    Diğer bir noktaya değineyim. Size gidin ve 500-600W lık PSU lar alın demiyorum. Ama gidip en azından gerçek 400W bir güç kaynağı alın diyorum. Farkında olmadığınız bir diğer nokta ise sistemin ile çalışma anında kısa devre etkisi oluşturan bileşenlere sahip olmasıdır. Ve gene ilk çalışma anında açık devre oluşturan elemanlar vardır. Yani sisteminiz ilk çalışma anında normalden oldukça fazla bir güç çeker ki bu değer peak değerinin bile üstündedir.


    Ki bu değer sistemi gerçkten yorar. Bakın demiyorum ki 300W PSU ile %100 olarak PSU nuz yanacak. Ama eğer diyorsanız ki ben her gün 1500YTL yatırıyorum bahislere keyfiniz bilir zira şurada yaptığınız kumardan başka bir şey değil.

    Tehlikede olan sadece bilgisayar olsa gene iyi. İşlerin dah kötüye gidip PSU nun ve sistemin yanmaması durumunda evinizi barkınızı bile kaybedebilirsiniz ( iyi PSU elinden hiç bir şey gelmeyince bile kendini yakıp sistemi koruyan PSU dur ama duru dururken havai fişek olan PSU ları sanmayın. )


    Heeeee bu arada gene demiyorum ki 500W lık PSU alırsanız sisteminiz hiç yanmaz. Bakın bir hikaye anlatayım.

    Adamın biri bir gün yolda azrail e rastlar ve hemen Hz Süleyman a koşar ve durumu anlatır. Der ki emrindeki rüzgar ile beni hemen hindistana gönderebilir misin? Süleyman kabul eder ve adam hooop hindistanda.

    Aşam azrail Süleyman a uğrar. İkisi iyi arkadaştır konuşurlar ve Süleyman durumu anlatır ki bunun üzerine azrail güler. Süleyman "Niye güldün?" diye sorduğunda ise yanıtlar.

    - " Bu gün o adama baktığımda dehşetle değil hayret le baktım. Çünki Allan bu gece onun canını Hindistanda almamı istemişti, ben de bu kadar kısa sürede nasıl Hindistana gidecek te görevimi yerine getireceğim diye düşünmüştüm." der. Yani yolcudur abbas bağlasan durmaz. Başına gelecekse evinde bilgisayar olmasa bile bilgisayardan yangın çıkar.

    Ama bir şey vardır ki o da önlem almak. Yolun ortasında durup ecelim bu gün değil ise nasıl olsa ölmem demek ne kadar mantıklı ola.


    Siz önce önleminizi alın sonra dua ya Rahmete sığının.



    Valla pek söyleyeceğim laf değildir ama umarım içinizden birinin bilgisayarı o dandik PSU yüzünden tez zamanda yanar. Beddua değil aslında dua.

    Çünki birinizin sisteminin yanması o kişinin hayatını evini barkını kurtaracak ise ve diğer bir çok kişinin de hayatını ve sistemini parasını kurtaracak ise bence bu bir duadır. Tıpkı şey gibi.

    Parayı bulan oğlunun gün ve gün içki kumar batağına saplanan bi annenin oğlunun iflas etmesi için dua ettiği gibi. Ya da oğlu devasız hastalıktan kırılıp ısdırap çeken Annenin oğlunun iyileşemeyeceğini anlayıp ızdırap çekmeden ölmesini dilediği gibi.



    Gene kalite PSU kullanan arkadaşların durumu iyi. Peki ya Everest kullanıyorum diyip bunu iftaharla anlatanların durumu. Evet ben abartmıyorum 600W vb. Ama şu an gerçek şu ki en az 380W gerçek değerli bir güç kaynağı şart.




  • Arkadaşlar bende 400watt antec var ve 8800gt aldığımda değiştirmek istemiyorum..Şİmdi 400watt ANTEC 8800gt'ye yeter gibi gözükür doğru değil mi??
  • Bende abime aldığım sistemde Aopen 350watt kasa ile e8400, 250 gb hdd, msı 512 mb hd3850 ve gigabyte p35 ds3l anakart ile sistem kurdum ve oldukça rahat çalışıyor. 1 ayı geçti herhangi bir şikayeti yok ve sistem oldukça serin çalışıyor. Ama alırken kesinlikle dikkat ettim kaliteli bir 350 watt olmasına. Ama kalitesiz bir sistemde hakikaten çok büyük riskler var. Dikkatli olmak lazım. 3 kuruştan kurtarcaz diye çok tehlikeli durumlara da düşebiliriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gOkO

    Arkadaşlar öncelikle büyük bir yanılgı içerisindesiniz.Kaliteli psu ları bir kenara bırakırsak uyduruk psu larda zamanla komponent kalitesi düşer ve buna bağlı olarak risk artar.Zaten kötü kalitede oldukları için belli bir süre sonra vermeleri gereken gücün yerine abuk değerler vermeye başlarlar.İlk önce kapasitörler bozulmaya başlar transistör ayaklarını yalıtan madde bozulur ve şase vermeye başlar bunu anlamanız zordur ancak günün birinde kısadevreye maruz kalan psu kendini koruyamaz ve pc ye ciddi zararlar verir.300 watt tagan kullanan arkadaş şu an sisteminiz 225watt gibi bir güç çeker normalde ve sizin psu nuz için sınır 240 wattdır.üstünde psu verimliliği düşer ve bileşenler yeteri kadar beslenemez.Uyduruk psu larda durum dahada vahimdir dediğim gibi 1 sene kullanırsınız 366. gün pc gümleyebilir.Ben hala neden inatla kötü psu kullanıldığını anlamıyorum tamam 200-300 ytl verip 700wattlık bir psu almayın ama en azından bilinen bir markanın en az 400 wattlık bir psu sunu edinin.fiyatları o kadarda abartı değil.Unutmayalımki psu bütün bileşenleri besler yada besleyemez ;)


    +1905




  • en kötü 450 watt PSU 8-9 serisi kartLar için.GüzeL bir performans için.

    saygıLar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rude. -- 29 Nisan 2008; 14:57:56 >
  • sorun olur diyonuz iyi tamam da yanacak psu hiç ısınmazmı yani durup dururken mi yanar.
    bendeki sistemdeki en serin bileşen.
    zorlansa birazda olsa ısınmaz mı bu zımbırtı?
  • ısınıp ta gidebilir çoğunlukta
  • İmzamdaki sistemle çok rahat kullanıyorum ben bilgisayarımı yaklaşık 4 ay gibide bir süre oldu yeri geldi epey overclock yapıp makinayıda zorladım ama herhangi bir sorunla karşılaşmadım gidip bi güç kaynagına 200$ vermenin geregi yok.Benim sistemimdeki güç kaynagı en fazla 70-80 ytl civarındadır ve bu tarz sistemler için gayet yeterlidir diye düşünüyorum o kadar para dökmeye gerek yok çokda zengin bi millet sayılmayız malesef.
  • Arkadaşlar 50 milyon kar yapıcaz diye milyarlık sistemlerinizden olacaksınız!

    Daha 2,5 - 3 ay önce bilgisayarım resmen cayır cayır yandı..

    Kasa, perdenin altında olduğu için perde tutuştu. Perdeyi zar zor söndürdüm. Kasayı o şekilde yanıyorken hemen balkona attım üstüne 1 kova su döktüm. Sonuç: Anakart, RAM, Ekran kartı, HDD, İşlemci kasa içerisinde ne varsa SİMSİYAH!.. Evde olmasan ve PC açık olsa ne olacaktı? Ev yanacaktı. Kar edelim derken zararın kralına uğruyacaktık..

    Yanan PSU'm ise 350 Watt Aopen'di..

    EE noldu? 50 milyon kar edicem diye 700 YTL'lik bilgisayarımdan oldum. Noldu gidip 1.250 YTL'ye bi sistem daha aldım. Ama naptım bu sefer? Kaliteli bir marka 500 Watt PSU aldım. İçim rahat sistem serin rahat rahat çalışıyor. 1 kaç hafta içinde ise 600 Watt'lık bir Tagan PSU almayı düşünüyorum. PSU işi şakaya gelmez. Bugun çalışır, yarın çalışır, üçüncü gün kendini bırakır yanarsınız.. Son pişmanlık fayda etmez.

    Bu duruma düşmemeniz için en azından 400-450 Wattlık bir PSU alın.

    Bilgisayarların en önemli parçalarından biridir PSU..

    DigitalWorld
    nickli arkadaş çok güzel açıklama yapmış..

    Geçen bi konuda bi arkadaşın esprisini okudum çok hoşuma gitti espri şuydu;

    Milyarlık sisteme kalkıpta 50 milyonluk PSU bağlamak; kabak lastikli Ferrari'ye binmek gibidir. Siz siz olun kar yapıcam diye kendinizi riske atmayın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 1 Mayıs 2008; 1:03:42 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: talhagercek

    Konu açılmışken bir soru sorayım.

    Benim güç kaynağım FSP 300 Watt

    12V Rail'i 12v1 15A ve 12v2 15A olarak 2 adet.

    Şimdi benim güç kaynağının 12v çıkışı kaç amper acaba?


    Konuya hakim bir arkadaş cevaplarsa sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: talhagercek


    quote:

    Orjinalden alıntı: talhagercek

    Konu açılmışken bir soru sorayım.

    Benim güç kaynağım FSP 300 Watt

    12V Rail'i 12v1 15A ve 12v2 15A olarak 2 adet.

    Şimdi benim güç kaynağının 12v çıkışı kaç amper acaba?


    Konuya hakim bir arkadaş cevaplarsa sevinirim.



    aynı psu dan kullanmıştım total 22a peak verebiliyordu diye hatırlıyorum 12v1+12v2 ..

    her halukarda milyarca liralık sistemleri 3 kuruşluk psu lara emanet etmeyin..

    silverstone ST 1000 kullanıyorum.. önceki psu m 800w tagan dual engine dı.. bu arada güç yetmediğinden değil moduler psu kullanmak için SS ye geçtim.. ısınma yok ses yok..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: pcie

    arkadasalr e8500 işlemci palit 8600 gt sonic 2 adet hdd 2 adet fan 2 adet dvd rwı tagan 300watt psu ile kullanıyorum zorladım zorladım zorlanmadı. neden bazı arkadaslar yok 400watt 500watt mınumum gerekır fln dıyorlardı anlayamadım. bal gibi yetıyormus 300 watt.. bilginize sunulur


    iyide 8600gt için kim 400, 500 wat zorunlu diyorki..

    ben 350 watt ı olan aopen kasaları öneririm genelde

    not : yandaki sistemi her türlü overclock ile 400watt antec ile kullanıyorum.. sanırım benm gibi kullanan da pek yoktur.. psu da gerçekten çok uçmayada gerek yok kaliteli olsun ilk başta..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 1 Mayıs 2008; 18:23:46 >
  • arkadaşlar kaliteli psu larda aşırı yük koruması var zaten. en fazla gücü keser. neden bilgisayar yansın v.s.

    bende 300w (350w peak) aopen psu kullanıyorum. e6300@2.6 - 9600gt @sonic - gigabyte p35ds3l - 120gb sata hdd - 2gb kingston 800mhz

    sorun yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usermm1 -- 3 Mayıs 2008; 12:09:26 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.