Şimdi Ara

30 haziran tecil bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok fazla.bilgim yok yasim 22 2 yıllık ön lisans mezunuyum (2021) yaklasik bir kac ay önce en yakin askerlik subesine gidin yazisi vardi e devlette gittim 6 aydaha tecil ettiler sorum şu
    1- haziranda tecil bitiyor askere tahmini hangi ay giderim ?
    2-muayne ne zaman olmam lazım ?
    3-sizce yedek astsubay mantıklıkmı ? Ve maas ne kadar ?
    4- asagida koydugum resimde ne anlatmak
    istiyor? 30 haziran tecil bitiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugra545454 -- 8 Mart 2023; 4:14:23 >







  • Sanırım önlisans mezuniyetinden doğan (belki önlisans öğrencisi olduğunuz zamanı da) tecilinizi sisteme zamanında işlememişler. Askerlik şubesine gittiğinizde işlemişler. 30 haziran 2021de mezun oldunuz sanırım, 30 haziran 2023e kadar teciliniz devam ediyor.

    Teciliniz bittikten sonra, yoklama yaptırmak için 31 aralık 2023e kadar süreniz olacaktır. Aralık ayına kadar ne zaman istiyorsanız o zaman yoklama ve muayene işlemlerini yaptırabilirsiniz.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

    Yoklama - muayene işlemlerinden sonra sınıflandırma için minimum 2.5-3 ay bekliyorsunuz. Mesela şuan işlemlerinizi tamamlarsanız en erken ağustos-eylül-ekim aylarından birinde gidersiniz. İhtiyaç dahilinde alım olduğu için bazen 2 celp beklediğiniz de oluyor. Ne zaman başvuracağınız size kalmış.

    Yedek astsubaylık şans meselesi. Mezun olduğunuz bölüme ihtiyaç fazla ise hizmet tercihinde başa er/erbaş bile yazsanız yedek astsubaylık çıkabilir.
    Yedek astsubaylığın mantıklı olup olmadığı kişiden kişiye, maddi/mevcut iş durumuna, askerlik psikolojisini kaldırıp kaldıramayacağına, askerlik yapacağı birliğe ve komutanlara göre değişir. Doğuda sınır karakolunda yedek astsubaylık yapanlar vardı, 100 bin de verseler yapılmaz diyordu. İlk dönem (377) yedek astsubaylardan vardı.

    Ne kadar alıyorlar bilmiyorum. 2019 eylülde yedek subay olarak 6K alıyordum. O zamandan beri memur maaş zamlarından hesap edebilirseniz yaklaşık bir değer bulursunuz.




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah teşekkur ederim aklima takilirsa sorarim yine
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Peki bir şey daha sorucam eğer 4 yıllık açık öğretim universite kazansam askerlik ertelenirmi?
    Ne kadar süre ertelenir ?
  • bugra545454 B kullanıcısına yanıt

    Mezun olana kadar veya uzatırsanız max 28 yaşınızı doldurduğunuz yılın sonuna kadar tecil olur.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkur ederim seni yordum kusura bakma.Haziranda tecil bittiği zaman yedek astsubaylik secebiliyormuyum ? Ve yedek astsubay sonuclari ne zaman aciklanir ? Celp dönemi dahami erken gelir yedek astsubayd?
    Bide aon sorum sizin kişisel tahmininiz haziranda herseyimj halletsem askerlik ne zaman cikar




  • Şu videoları seyredebilirsiniz. Haziranda da yedek astsubaylık tercihi yapabilirsiniz. Ama Kasım 2023 celbine kalırsınız. 20-30 ekim arası sınıflandırma açıklanır. Bazen belli olmuyor, Kasım 2023 yerine şubat 2024 celbine de atabilir (1-10 Eylül arası belli olur)

    Burayı takip edersiniz. Celp duyuruları 3 ayda 1 açıklanıyor. En son 1 şubatta mayıs 2023 celp duyurusu açıklandı. Hangi grup hangi tarihte gidecek, sınıflandırma ne zaman açıklanacak herşey celp duyurularında yazıyor.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
  • Kral bir sorum daha olucak ben simdj 1 yıllık yedek astsubay olarak gitmeye karar verdim eğer çikarsa insallah iç alımda askerde kalabilirsem muvazzaf yedek astsubay askerde ne kadar yukselir rütbe olarak maas tahmini ne olur ?
  • Astsubay MYO çıkışlı astsubaylar için rütbe bekleme süreleri neyse sizin için o olacak. Eğer yaş haddine takılmazsanız göreceğiniz en yüksek rütbe kıdemli başçavuş olacaktır.

    Eğer arada astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavları ile subaylığa geçerseniz onda da en fazla albaylığa kadar çıkabilirsiniz, muhtemelen sonrasına ne yaşınız ne enerjiniz müsaade etmez. Askerde bu tarife uyan 2 komutan biliyorum ondan. Bir tanesi ben oradayken 30 ağustosta albaylıktan emekliye ayrılmıştı.

    Orduda değilim, güncel maaşlar nedir bilmiyorum. Ama bu işin sadece parasına bakılıp yapılmayacağını biliyorum. Hele ki doğuda ve güneydoğuda.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok tesekki ederim eger yedek astsubay cikarsa yazarim insallah
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Reis pardon aklıma soru geldikçe yaziyorum kusura bakma
    Yedek astsubaylar; lojman,misafirhane,ordu evi
    1-Bunlardan birinde kalabiliyormu ?
    2- kalıyorsa ucretli mi?
    3- ordu yemekleri ucretlimi ?
  • Sadece nöbetçi olduğunuz zaman er yemekhanesinden yiyebilirsiniz. Diğer durumlarda ücreti ödenerek tabldot, subay/astsubay gazinosu, üs içindeki özel işletmeler, kantin-pideci vb yerlerden faydalanabilirsiniz.

    Ücreti mukabilinde orduevi ve misafirhanelerde kalabilirsiniz. Ama büyükşehirlerde orduevlerinin geleni gideni çok oluyor. Özellikle yazın hem tatil için gelen personel hem de tayinciler nedeniyle uzun süre orduevinde kalmanıza izin verilmeyebilir.

    Misafirhaneler görece daha sakindir. Ama konfor olarak da ücret olarak da ucuzdur. Misafirhanelerde yemek işini kendiniz halletmeniz lazım. Orduevlerinde lokanta hizmeti var (ücreti ayrıdır).

    Doğuyu bilmiyorum ama batıda yedek subay ve astsubaylara lojman verilmiyor. Lojman sırası için puan sistemi var. Hizmet süresi, rütbe gibi etmenler etkili oluyor. Bizlerin hizmet süresi çok az olduğundan o sıralamaya giremiyoruz.

    Edit: ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 7 Nisan 2023; 5:49:54 >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim cok guzel acikladin
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Kral ALLAH senden razi olsun son sorum artık
    1- ilk 2 ay eğitimde barınma ve yemek ucretsizmi?
    2-maaşlar her ay mı yatacak? Ve hangi banka ?
    3-kendimiz banka kartı götüyormuyuz para onamı yatıyor?
    4-egitimden sonra barinma ve yemek ucretlu oldugu icin gitmeden kendim yanıma nakit para almalımıyim? Veya kart ?
    5- giderken kesin gotür dediğin şey ne ?
    Cok tesekkur ederim
  • https://drive.google.com/file/d/1iJ3g3cIIuB6kqAM8uvAFTOOileuXwLPA/view?usp=drivesdk

    Şunu bırakayım. K&#252;tahya'da neler yaptım kısa bir &#246;zet ge&#231;miştim.

    Eğitim d&#246;neminde, barınma ve g&#252;nde 3 &#246;ğ&#252;n yemek bedava. Ama Kantin veya i&#231;ecek/abur cubur otomatlarında kartınla alışveriş yapıyorsun. Askerde nakitle alışveriş olmuyor. Artık celp duyurularına da ekliyorlar.
    quote:

    8. Y&#252;k&#252;ml&#252;ler, askerlik hizmetleri s&#252;resince kullanmak &#252;zere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap a&#231;tırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.


    İ&#231;ecek / abur cubur otomatları da kartlı olanlarla değiştiriyorlar sanırım. Onlar temassız ile &#231;alışır. Mutlaka temassız &#246;zellikli kartınız olsun. Linkte bozuk parayla &#231;alışan var demiştim, aradan 4 kusur sene ge&#231;ti. O da değişmiş olabilir.

    Yemin edip r&#252;tbeyi taktıktan sonra maaş almaya başlıyorsunuz. Memur gibi her ayın 15i maaş alıyorsun. 4c/emekli sandığı &#252;st&#252;nden priminiz yatıyor.

    İlk maaş muhtemelen ziraate yatar. Sonrası ise gittiğiniz birlik hangi banka ile anlaşmalıysa ona yatar. O anlaşmalı bankada hesabınız varsa gittiğiniz birliğin maliye kısmına iban verirsiniz yoksa da hesap a&#231;tırırsınız.




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok tesekkur ederim ALLAH razi olsun kral
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Selamun aleyküm kral e devletten tecil bozdurmak istiyorum çıkmıyor artık e devletten kalktımı acaba tecil bozma işlemi şubeye gitmem şart mı
  • bugra545454 B kullanıcısına yanıt

    https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-askerligim

    Askerliğim diye bir başlık altında topladılar. Kardeşim ünv öğrencisi, onun edevletinden girdiğimde erteleme iptal başvurusu bu başlık altında çıkıyor.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    30 haziran tecil bitiyor

    Böyle diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugra545454 -- 25 Nisan 2023; 17:43:10 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.