Şimdi Ara

30 civarındaki en iyi sıfır oto

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Engelli bir arkadaşa sıfır oto alacağız. Arkadaş eşi ve bir çocuğu var. şehir içi ve sadece tatillerde uzun yol yapıyorlar. 30 bin lira civarında bir oto almam için benden yardım istiyorlar. Başlangıçta Clio düşünüyorduk ama her kafadan bir ses çıkıyor. Sizce krediyle 3-5 demeden Yaris, almayı düşünsek hangisini (model, dizel, benzinli, otomotik vites vs gibi) önerirsiniz? Yardımlarınız, değerli düşünceleriniz ve yol göstericiliğiniz için şimdiden teşekkür ederim.



  • Merhaba,
    Arkadaşınızın engelli olduğunu yazmışsınız. Eğer H sınıfı ehliyeti varsa, o paraya 50.000 Lira'nın üzerinde değere sahip araçlar alabilir, çünkü vergiden muaf olur. Aslında bu konu biraz daha detaylı, ama ehliyet konusu netleşmeden konuyu fazla açmak istemiyorum.

    Toyota Yaris D4D çok güzel bir araçtır, ama fiyatı biraz daha yukarıdadır.
  • Benim bir tanıdıgım Full+Full Civic sedan almıştı. Engelli raporuyla tabıkı o fiyatlarda birşeydi.
  • ben dizel ve otomatik olmasından yanayım. Araç hakkında bir fikir sunamam belki ama bu özelliklerde olması + derim sadece
    Ayrıca H sınıfı ise, forumdan epey bir yardım alırsınız gibime geliyor vergi konusunda.
  • chavrolet cruze

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan06

    Merhaba arkadaşlar. Engelli bir arkadaşa sıfır oto alacağız. Arkadaş eşi ve bir çocuğu var. şehir içi ve sadece tatillerde uzun yol yapıyorlar. 30 bin lira civarında bir oto almam için benden yardım istiyorlar. Başlangıçta Clio düşünüyorduk ama her kafadan bir ses çıkıyor. Sizce krediyle 3-5 demeden Yaris, almayı düşünsek hangisini (model, dizel, benzinli, otomotik vites vs gibi) önerirsiniz? Yardımlarınız, değerli düşünceleriniz ve yol göstericiliğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • Aracı engelli arkadaş kullanamıyor malesef. Eşi kullanacak ve B sınıfı ehliyeti var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan06

    Aracı engelli arkadaş kullanamıyor malesef. Eşi kullanacak ve B sınıfı ehliyeti var.


    Arkadaşım aracı kimin kullandığı önemli değil araçı arkadaşın alacak hanımı akrabası veya iş akdi imzaladığı paralı şöför vb. kişilerde arabayı kullanabilir yani vergi inidirimden muaf olmak için illaki H sınıfı ehliyete ihtiyaç yok veya özürlünün arabayı kullanması gibi bir zorunlulukta yok.Kanun 2004 değişti.


    4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununda 5228 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikle, özürlülere motorlu taşıt araçlarının yurt içinden satın alınması veya ithal edilmesi sırasında sağlanan Özel Tüketim Vergisi(ÖTV) istisnasının kapsamı 31.07.2004 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere genişletilmiştir. Anılan kanunun “Diğer İstisnalar” başlıklı 7 inci maddesinin 2 inci bendi uyarınca;


    “ Madde 7 - Bu Kanuna ekli;

    2. (Değişik: 16/7/2004 - 5228/21 md.) (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tâbi mallardan;

    a) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³`ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³`ü aşanlar hariç) ve 87.11 G .T.İ.P. numaralarında yer alanların, sakatlık derecesi % 90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler tarafından,


    b) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³`ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³`ü aşanlar hariç) ve 87.11 G .T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından,

    Beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı,................. ”


    Özel tüketim vergisinden istisnadır.


    Yapılan düzenleme ile daha önceki uygulamaya ek olarak özürlülük derecesi % 90 ve daha fazla olanlar özürlülerin bazı taşıt araçlarını özel tertibat veya mekanik ilave yaptırılması şartı olmaksızın Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden satın alabilmelerine imkân sağlanmıştır. Özürlü adına kayıtlı olan araç bu kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sihri hısımlarından birisi veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılacaktır. Özürlü ve malüllere ÖTV istisnası ile ilgili ayrıntılı açıklamalar 1 Seri Numaralı ÖTV Genel Tebliğinde yapılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hutaha -- 5 Ekim 2009; 9:24:19 >




  • BEN SİZİN YTERİNİZDE OLSAM ARKADAŞA YAKITI AZ OLARAK VE OTOMATİK DİZEL SEÇENEĞİ OLARAK B SINIFI İSTİYORSANIZ DSG Lİ DİZEL YENİ POLO VE C SINIFI DİZE OTOMATİK PEUGEOT 308 SEÇERDİM AMA BÜYÜK İHTİMAL 7 İLERİ VİTESLİ DSG Lİ DİZEL YENİ POLO SİZİN İÇİN UYGUN HEM KALİTESİ HEMDE DSG ŞANZIMAN OLMASINDAN DOLAYI ARAÇ 38 OLSA SİZ ONU RAHATLIKLA 25 E ALIRSINIZ
  • 30 bin vereceklerse yaklaşık 40-42 bin liralık araba alabilirler.araba sedan mı hb mi olacak.birde illaki dizel mi olacak.eger illa dizelse ford focus sedan ve hb seçenegi var.toyota sedan ve ya auris hb şeklinde olur.honda da dizel yok ama bence 2008 var benim ki ama keşke otm vites alsaydım diyorum o kadar memnunum ve kullanan arkadaşlarım çok memnun.yaris fiyatına göre alınacak bir araba degil çok pahalı sınıfında.jetta dizel alın ama turbolarında sorun çıkabiliyor(genelde turbolu dizelleri)golf olur ama o da neticede ww(konfor işçilik var araba ama doğuş oto faktörü ile arabalar biraz pahalı.bana kalırsa en iyi seçenek focus hem konfor var arabada hem servis agı yaygın hem parçası ww ve diger arabalara nazar biraz ucuz.hiç almanızı tavsiye etmedigim arbalar fransız arabaları.ben daha memnun olamadım 2004 pejo 307 dizel,2004 ve 2005 megane benzinli,2005 citroen c3 bunlar beni hiç ama hiç tatmin etmedi
  • Arkadaşlar sağolun ama 30 bin liralık derken bahsedilen %37 lik ÖTV indirimi olmadanki fiyatı. Ben de tam emin olamadığım için hemen cevap veremedim. Hatta arkadaşım 10 bin peşin gerisi 12 ay krediyle olacak şekilde düşünüyor. Bu durumda B sınıfı olan araçlar sizce uygun olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan06 -- 6 Ekim 2009; 16:46:54 >
  • Chevrolet Cruze

    Bir bakın derim.

    35'e otomatik vitesli ve full...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kemal

    Chevrolet Cruze

    Bir bakın derim.

    35'e otomatik vitesli ve full...

    Kemal bey, Chevrolet Cruze için sitesinde teknik bilgi bulamadım. Kullanım kalvuzunu indirdim şu an. Bakalım Bilgi var mı? özelliikleri üst düzeyde gibi. Fakat Chevrolet yedek parça fiyatları, servis ve 2 el talebi gibi durumları hakkında bilgim yok. 5 yıl sonra satma haklarını da göz önünde bulundurmamız lazım. Sizde daha detay bilgi varsa paylaşır mısınız?
  • cruze gerçekten görünüş olarak çok üst düzey görünüyor ancak ikinci eli kalos gibi lacetti gibi olursa hiçbir işe yaramaz.b segmenti yeni fiesta var ama eski kasa fiestaların alt takımları biraz zayıftı yol tutuşları süperdi ama.hyundai getz e bakacak arkadaşın o zaman.zaten sıfır otomatik benzinlileri 19.500 den başlıyor dizel ve donanıma göre fiyatları 25-27 bin e kadar çıkıyor.
  • bence şu sıralar ford focus benzinli modellerde kampanya hala devam ediyor para olsa hiç düşünmeden focus hb trend alırdım fiyatları çok cazip yanılmıyorsam 30900 tlden başlıyor fiyatları bi inceleyin derim
  • Arkadaşlar, arkadaşın bütçesi iyice netleşti. Ayda bin lira 12 ay ve geri kalanını da peşin vermek üzere bir sıfır otomobil alacacağız. Peşin miktarı da taç çatlasa 10 bin lira ... Ben bu işten anlamam. Hayatım boyunca sıfır arabam olmadığı gibi, bildiğim ve kullandığım tek araba reno 9. Onu da 2 yıl önce sattım. Araştırdığımız ve fiyatı nisbetten uygun olan arabalar şunlar:

    Yeni Clio HB Authentique 1.2 75 bg 28.300 - TL 27.300 TL
    Yeni Yaris 1.0 Terra 28,900
    Yeni Yaris 1.33 Terra 31,200 (bütçeyi biraz aşıyor)
    FIAT BRAVO (Fiyatları güncelleniyormuş) - Albea da olabilir.
    Ford Ka Titanium 3K 1.2i 25.855,00 TL
    Yeni Fiesta Titanium 5K 1.4i 32.945,00 TL- 30.585,00 TL
    Yeni polo 1.4lt 85 HP comfortline: 31.300

    Yukarıdaki arabalara yakın özelliklerdeki bir otomobil tercihimiz nasıl olabilir? Özellikle 30 altı olanlar.. Bir de 1.2 otoların dezavantajı nedir? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan06 -- 12 Ekim 2009; 7:13:22 >




  • sedanlarda 1,6 motor hb arablarda ise 1,4 motor altında aldıgınız arabaların iklinci eli çok zayık olur zor satılır.zaten zor satılma nedenide o kasalar ancak o motorlarla rahat hareket ediyor dolayısı ile kullanırkende size avantaj saglıyor.yazdıgınız seçeneklerdeki arabalar içerisindeki en iyi araba fiesta ondan sonra belki polo.ama diger arabalara bakmasın bile.hele hele clio ve 1.0 lık yarisin önünden bile geçmesin derim.istediginiz fiyatlara göre alınabilecek en iyi araba hyundai getz 1,4 otm vites(düz istiyorsa düz vites) getz de de muhakkak 1,4 olan şart.19500 den başlıyor 1,4 getz otm viteliler.arabaların servisi yaygın yedek parçası çok ucuz.
  • Sayın 80honda253 teşekkür ederim, kararsızlık gerçekten çok kötü. Hele de başkası içi karar vermek daha kötü.
    tavsiyeniz üzere 1.4 serileri araştırdım ve fiyat aldım.
    Yaris 1.4 D-4D Terra Düz vites Ötv'siz fiyatı = 25.828 TL
    Getz Ötv siz fiyatı: 14.500
    Fiesta için verilen ÖTV siz fiyat: 24.00..
    Honda Jazz: 24.300


    Bu fiyatlara bakarak araştırma yaptığımızda Jazz 6 yıllık garantisiyle ilgimizi çekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan06 -- 15 Ekim 2009; 21:24:10 >
  • Yeni POLO kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum herşey dahil 40.000 tl fiyat verdiler ...
  • quote:

    cruze gerçekten görünüş olarak çok üst düzey görünüyor ancak ikinci eli kalos gibi lacetti gibi olursa hiçbir işe yaramaz.b segmenti yeni fiesta var ama eski kasa fiestaların alt takımları biraz zayıftı yol tutuşları süperdi ama.hyundai getz e bakacak arkadaşın o zaman.zaten sıfır otomatik benzinlileri 19.500 den başlıyor dizel ve donanıma göre fiyatları 25-27 bin e kadar çıkıyor.


    19.500'e hangi bayide otomatik getz var? Böyle bir bilgiye nereden aldınız. Ben otomatik getz almak istiyordum. Bu fiyata bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan06

    Sayın 80honda253 teşekkür ederim, kararsızlık gerçekten çok kötü. Hele de başkası içi karar vermek daha kötü.
    tavsiyeniz üzere 1.4 serileri araştırdım ve fiyat aldım.
    Yaris 1.4 D-4D Terra Düz vites Ötv'siz fiyatı = 25.828 TL
    Getz Ötv siz fiyatı: 14.500
    Fiesta için verilen ÖTV siz fiyat: 24.00..
    Honda Jazz: 24.300


    Bu fiyatlara bakarak araştırma yaptığımızda Jazz 6 yıllık garantisiyle ilgimizi çekiyor.


    ben teşekkür ederim.ben çok kararsız kaldım eski arabalarımı alırken ve çok araştırma yaptım şimdi ise araba alacak olan arkadaşım önce benim yanıma geliyor.fiyat aldıgın arabalar içerisinde fiyatına göre kalitesi en iyi olan getz ancak daha kaliteli olsun istersen yaris,jazz,fiesta arasında kesinlikle jazz derim.6 yıl garanti zaten honda motorda kendini çoktan ıspatlamaış hele hele otm şanzumanda alacagın en iyi araba honda.getz alırken dikkat edeceginiz hususlar var çok çeşitleri oluyor kiminde yan aynalar manuel kiminde arka camlar manuel kiminde hava yastıgı yok ona dikkat edin.fiyat ucuz olsun diye alırken 1-2 bin tl den kaçmayın en az 1 hava yastıgı,klima,4 cam otm,elektrikli yan aynalar olsun.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.