Şimdi Ara

3 yasinda cocuga tablet? Butce 1000 tl? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tabletin bazı yetişkinleri bile gerizekalı yapabildiği (Özellikle çok oyun oynayan bazı yetişkinleri) atılan bazı yorumlardan belli oluyor. Teorimin gerçekliğini kanıtlıyor bana. Bunlarda bile zeka geriliğine yol açıyorsa, 3 yaşında çocuğa neler yapar tahayyül edemiyorum...
  • Aman arkadaşlar gerizekalı gibi kelimeler kullanmayın. Başlık sahibi kendisine yakışık olduğu halde bazı ithamları şikayet edip ceza almanıza neden oluyor.

    Hatta ben bu konunun bazı kişileri tahrik etme ve provokasyon amaçlı açıldığını düşünüyorum. Gaza gelip sazan gibi atlamayın yani;)

    Ve belki bu mesajımdan dolayı da ceza alacağım emin değilim. Hayırlısı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tableti alacaksanız kendinize alın.. Siz kullanın.. Çocuğunuzun günde 1 saatten fazla da tableti kullanmasına izin vermeyin. Teknoloji kullansın ama bağımlı olmasın, oyuncakları ile de oynasın.
    Benimde 3 yaşında oğlum var ama herşeyi ölçülü bir şekilde oynuyor / izliyor. (TV, oyuncak, ipad, etkinlik vs.)
  • Kesinlikle hayır! Bir doktor olarak,üç yaşındaki bir çocuğa değil tablet almak,telefonunuzu vermenizi hatta TV izletmenizi bile önermem.3 yaşındaki bir çocuğun retinası öyle ince ve hassastır ki yapay ışık bir takım kondisyonlar yaratabilir.Zekasını geliştirebileceği oyuncaklar alın ona.Tabii ki kaliteli markalardan alın ki zehirli madde bulunmasın.
  • Gerizekalı aslında tıbbi bir durumu tarif etmek için doktor olmayan (benim gibi) kişiler tarafından kullanılan bir kelime hocam. Ben onu tıpdaki embesil düzeyindeki (embesil bildiğim kadarıyla tıbbi bir kelime ama yanılıyor da olabilirim) zeka seviyesini kastetmek amacıyla kullandım. Ben hakaret olarak değil o tıbbi durumun çocuk üzerinde oluşabileceğine kişisel olarak inandıgım için o şeyi tarif etmek amacıyla kullandım. Sonraki kullanımımda ise yine kimseyi direkt tarif etmedim hedef almadım. Yani kimseye hakaret etmiş sayılmam. O yüzden ceza da almamam gerekir düşüncesindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memedince

    Ey guzel arkadaslarim kafayi mi yediniz? Cocuk ipadle fps oynamicak..zekasini gelistircek basit oyunlar, resim-boyama falan yapcak..bunlar da gunde 1 saati gecmicek..zaten bu durumu bir cocuk gelisim uzmanina da danistik.. o da onay verdi faydasi olacagini soyledi..

    Lutfen daha dikkatli yorum yapin..



    Çocukda sizin ALLAH bağışlasın,parada sizin ALLAH arttırsın.

    Lakin burada böyle bir konuda başlık açıp sorduğunuz içinde kendimce cevap vermeden geçemedim.

    Herşeyden önce bu tür cihazları ufak yaşlarda kullanabilmenin bir zeka göstergesi olmadığı yapılmış çalışmalarca gösterilmiş.(bu konuda geçtiğimiz aylarda tesadüfi farklı bir kaç röportaj yazısı okudum.) Yani ufak bir çocuğun tablet telefon kullanabiliyor olması bunun zekası ile ilgili bir belirti sunmadığı konusunda.

    Doktora danıstığınızı söylemişsiniz ama doktor bence "tamı tamına" -'onay veriyorum bu çocuğa tablet gerekli veya evet alın zekası gelişir ' gibi birşey söylememiştir.Söyledi ise bence doktoruna alternatif bakınız.

    Hepsini bir kenara bırakırsak (yine söylüyorum para sizin) en uygun tablet hangisi ise onu alın.Zira hiçbiri zekasını geliştirmekte çok büyük etken etmeyeceği gibi alternatifleri arasındaki farkı algılayabilecek ne yaşa ve ne kullanım tecrübesine sahip değil.Bu yüzdendir ki dilediğiniz alın almaya karar verdiyseniz.

    Ama unutmayın ki ona iyilik olmayacak.Biz büyükler dahi kontrol edilebilirliğimiz onlara göre daha kolay görünsede bu cihazların bağımlısı haline gelebiliyoruz. Sosyal gibi görünüp ilerki yaşlarında sorun yaşayacağı asosyal bir boyuta temel atmış olacaksınız onun için.

    Bırakın boyamayı kağıt kalemle yapsın,arkadaşları ile vakit geçirsin.Dijital değilde analog türden materyallere yöneltin.Çağ teknoloji çağı ve zaten ileride istemesede haşır neşir olacak.En azından tercih yapacağı bu dönemlerinde bağımlılağa itmeyin.

    Derim ben.Kararda parada sizin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.