Şimdi Ara

\\\3.Dünya Savaşı Senaryolarınız///

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlarım;

    3.Dünya Savaşı senaryolarınızı bekliyorum.

    Sizce nasıl olur? Kim başlatır? Sonuçları neler olur? Türkiye'nin yeri ne olur? Ne zaman olur?

    Haydi bakalım.



  • Çin türkiye hindistan aynı takımda olsun yeter

    Tabi işin esprisi olmasın savaş mavaş
  • Bu gidişle bir kaç seneye sorunun cevabını alıcaksın
  • günümüzde hiç çaktırmıyo ama yine almanya çıkarır ya.... karşısındaki ülkelerde ing. amerika ve rusya tekrar yeniden
  • Arap ülkelerinden çıkacak birbirleriyle savaşmaktan çok avrupaya yönelik bir savaş olacak Rusya ilk önce Araplardan yana olacak bir süre sonra bu savaşın din savaşı olduğunu anladığında bir u dönüşü ama geç olmuş ve tek başına kalmış olacak..... Türkiyenin yapması gereken tek şey denge politikaları takip etmek sınırlarını korumak belki geliştirmek olacaktır.. savaşın sonuna kadar gücümüzü koruyup savaşın sakinlediği anda istediğimizin kafasına vurabilmeliyiz...
  • Olsun herkes fikrini söylesin.

    Bazen hayal gücü çok işe yarar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: guvenkab

    Arap ülkelerinden çıkacak birbirleriyle savaşmaktan çok avrupaya yönelik bir savaş olacak Rusya ilk önce Araplardan yana olacak bir süre sonra bu savaşın din savaşı olduğunu anladığında bir u dönüşü ama geç olmuş ve tek başına kalmış olacak..... Türkiyenin yapması gereken tek şey denge politikaları takip etmek sınırlarını korumak belki geliştirmek olacaktır.. savaşın sonuna kadar gücümüzü koruyup savaşın sakinlediği anda istediğimizin kafasına vurabilmeliyiz...

    Bence de dinler arası bir savaş olacak
    Edit: Söylemeyi unuttum önümüzdeki yıllarda su sorunu olucak ve su savaşlarıda çıkıcak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyo_N -- 14 Aralık 2006; 22:29:06 >




  • Savaştan Türkiye ve Türk Devletleri uzak durabilirse savaş sonunda Türk Birliğini kurarak yeni süper güç olarak ortaya çıkabiliriz.(Bu savaş çıkarsa durmamız gereken konum tarafsızlık) Kim çıkarır sorusuna gelince Din savaşı olabilir.İran ve Abd fitilleyebilir olayı.Yada yine Avrupa içinde bir bölünme olursa önce Avrupada yayılan savaş sonra menfaatler doğrultusunda 3.Dünya Savaşı haline gelebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthVaderr -- 14 Aralık 2006; 23:30:13 >
  • kuzey kore + iran + rusya + hindistan + pakistan + libya
    kesin birlik olcaklar

    dinler arası bi savaş olmaz güç savaşı olcak dini sadece taraf toplamak için kullancaklar.
    nükleer savaş olcak türkiyede tam ortada konum olarak bizim için pek iyi bi durum deil

    batı vs. doğu
  • 3.Dünya savaşını ekonomik savaş diye adlandırsak güzel olur önce ambargo sonra yanlızlık sonra hoooop güm
  • yine bloklar arası olması muhtemel ama cephe savaşlarının çok az olacağı kesin.onun yerine konvansiyonel cephelerde gayrinizami harp tekniklerinin uygulanmasının örneklerini göreceğiz sanırım.he biz nerde mi oluruz?savaşın tam göbeğinde.bence ittifakların en hızlı değişeceği savaş olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DarthVaderr

    Savaştan Türkiye ve Türk Devletleri uzak durabilirse savaş sonunda Türk Birliğini kurarak yeni süper güç olarak ortaya çıkabiliriz.(Bu savaş çıkarsa durmamız gereken konum tarafsızlık) Kim çıkarır sorusuna gelince Din savaşı olabilir.İran ve Abd fitilleyebilir olayı.Yada yine Avrupa içinde bir bölünme olursa önce Avrupada yayılan savaş sonra menfaatler doğrultusunda 3.Dünya Savaşı haline gelebilir.
    Ben yine Türk Birliği + İslam Ülkeleri ( İngiliz Uşağı Arablar Hariç ) Diye bir ekleme yapam Olursa eger böyle bir savaş, Savaş sonunda Türkiye veya Bu birlik kurulursa Bu birlik Dünya ya Hükmedecektir




  • ben biliyom nolcagını bakın şimdi israil e iran atom bombası atcak israil diye bi ulke kalmıcak piyasada,sonra avrupa+abd+japonya fln iranı haritadan silcekler cok insan ölecek arada suriye,arabistan ı da silecekler bütün petrol topraklarını ele gecircekler sonra rusya+çin+hindistan+pakistan... bu hadiselere karsı cıkacak bunlar arasında savaslar baslıcak,sonra küresel ısınma dünyayı iyice mahvetcek türkiye de su krizi cikcak bizle balkan ülkeleri arasında savaş lar cıkacak ,biz balkanları fln isgal etcez oralara göc etmeye baslıcaz,dünyada bütün insanlar ölene kadar savaşlar devam etcek böle yanı
  • Tarihte ya doğunun yada batının birbirine üstünlüğü olmuştur.şuan bariz bir şekilde batının doğuya üstünlüğü var.ama göreceksinizki yakın bir zaman içerisinde batı doğu karşısında ezilecek.avrupa şuan inanılmaz bir yaşlı nüfus oranına sahip.amerikanın ise fastfoot çılgınlığının sonucunda oluşan obez hastalığı ile başı belada.amerikada obez hastalığının nüfusa oranı baya bi fazla.doğuda ise her anlamda(özellikle askeri) sürekli gelişen ülkeler var.Çin-Hindistan-İran gibi.ayrıca Kırgızistanda inanılmaz derecede el değmemiş petrol rezervleri olduğu biliniyor.olası bir 3.dünya savaşında Türkiye denge politikası izlerse çok kazançlı çıkar ama savaşın içinde olmak kaçınılmaz ise biz hangi tarafta oluruz bende gerçekten merak ediyorum.3.dünya savaşı bana göre kaçınılmaz ama ne zaman ?
  • 3. dünya savaşında türkiye-almanya-jponya yine ittifak olacak. karşısında amerika ingiltere fransa italya ve bazı avrupa ülkerleri yer alacak.


    yalnız çin pakistan kuzeykore rusya hindistan gibi ülkeler sonradan dahil olup türkiye-japonya-almanya ittifakına katılacaklar.
  • Türkiye böyle bir savaşın önemli aktörlerinden biri olamayacak kadar önemsiz bir ülke konumunda. Türkiye bizlere göre acayip güçlü bir devlet ama gerçekte öyle değil. Öyle olmadığımızı gözümüzün boyandığını, çuval hadisesinde, pkk'ya karşı askeri aciziyetimizde, doğudaki belediye başkanlarının bağımsızlık diye bağırmalarına ses çıkaramamakla ve istihbarat elemanlarımızın doğuda tel tel dökülmelerinden, batıda ise meşhur it dalaşlarında ezici yunan üstünlüğünden rahatça anlayabiliriz. Var mı ötesi.
  • KÜRESEL ISINMA GEZEGENİMİZİ MAHVEDECEK!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: altay65

    Türkiye böyle bir savaşın önemli aktörlerinden biri olamayacak kadar önemsiz bir ülke konumunda. Türkiye bizlere göre acayip güçlü bir devlet ama gerçekte öyle değil. Öyle olmadığımızı gözümüzün boyandığını, çuval hadisesinde, pkk'ya karşı askeri aciziyetimizde, doğudaki belediye başkanlarının bağımsızlık diye bağırmalarına ses çıkaramamakla ve istihbarat elemanlarımızın doğuda tel tel dökülmelerinden, batıda ise meşhur it dalaşlarında ezici yunan üstünlüğünden rahatça anlayabiliriz. Var mı ötesi.



    Mükemmel kötülüyorsun ülkeni.Ezici yunan üstünlüğü ha.Vay be.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: altay65

    Türkiye böyle bir savaşın önemli aktörlerinden biri olamayacak kadar önemsiz bir ülke konumunda. Türkiye bizlere göre acayip güçlü bir devlet ama gerçekte öyle değil. Öyle olmadığımızı gözümüzün boyandığını, çuval hadisesinde, pkk'ya karşı askeri aciziyetimizde, doğudaki belediye başkanlarının bağımsızlık diye bağırmalarına ses çıkaramamakla ve istihbarat elemanlarımızın doğuda tel tel dökülmelerinden, batıda ise meşhur it dalaşlarında ezici yunan üstünlüğünden rahatça anlayabiliriz. Var mı ötesi.


    bunları biliyorsun ama bunların haricinde hiçbir şey bilmiyorsun.bunların çoğu siyasi sebeplerden kaynaklanmakta.


    egede bir tane yunan f-16 sını düşürsek(haklı-haksız) batı dünyası başımıza çullanır
    ıraktaki çuval geçirme olayında tek bir düğme ile ordaki amerikan askerlerinin hepsini imha edebilirdik.peki sonrasında ne olurdu sence :)
    doğudaki belediye başkanı olan osman baydemiri ben bile öldürürüm.peki sonrasında ne olur sence :) türk-kürt çatışması alevlenir
    istihbarat elemanlarının tel tel döküldüğünü neye dayanarak söylüyorsun bunuda anlamış değilim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucizevi -- 14 Aralık 2006; 23:59:18 >




  • Ortadoğuda yanan ateş heryere sıçrar...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.