Şimdi Ara

3. doz BioNTech aşısına gerek var mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
1
Favori
8.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir önceki mesajda bende vergilerimizden çıktığını söyledim zaten.


    Abi küçük şehirde asgari ücret nasıl iyi dalga falan mı geçiyorsun ?

    Öğrenciyim tek başıma evde kalıyorum kira 850 TL

    2000 TL para anca yetiyor sigara yok içki yok nadir kıyafet nadir kafeye oturma haftada 1-2 kez.


    Anlamıyorum ben sizin nasıl bir düşünce yapınız var asgari ücrete iyi diyebiliyorsunuz 😂


    Aylık 1850 TL iyi falan yazmışsın biz farklı ülkelerde yaşıyoruz heralde yada insanlarla dalga geçiyorsun bunun başka bir mantıklı açıklaması olamaz


    Şimdi cebinde ayfon vardır deme ihtimaline karşı baştan söyleyeyim kullandığım telefon Xiaomi 3 yıllık :)


    Benzin mazot 8 TL gaz 6 TL asgari ücret alan kirada oturan sürekli araba ile geziyormuş aynen Alis harikalar diyarında 😂




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 21 Ekim 2021; 1:10:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Yani askerlik ortamında uzak durma şansı yok. Onlar biraz kişisel durumlar hocam. Forumda yazmak uygun olmaz. Fakat anlatsam kesinlikle hak verirsin. Hak etmiş ki, adamı tır biçmiş. Hak etmeseydi biçer miydi? Adam otobüsle kendi yolunda giderken, TIR adamı biçiyor.  Beyni kafatasından çıkıp, lop diye yola düşüyor. İbretlik bir ölüm. Hata ben bunun pis köylü bir annesi vardı onunla da tanışmıştım. Gulu gulu gulu gulu konuşuyordu, konuştuğundan bir şey anlaşılmıyordu. Acayip cahil ve kabaydı yapılan iyiliği bile sanki mecbur görmüştü.... Anlatamam hocam. Anlatmak çok uzun sürer. Çok şey yazmam lazım neyse arkadaşın kafa patlamış cesedi görünce kesin bayılmıştır.. Vıy vıy oğlim. Vıy vıy oğlim. diye dizini dövmüştür. Düşününce ekstra komik  Eeee teyzeciğim çocuğunu karmaya uygun yetiştirmezsen, iftiracı, arkadan konuşan, kuyu kazan, bir müptezel olarak yetiştirirsen, karma devreye girer, oğlunu TIR biçer.. Başkalarının oğlunu neden TIR biçmiyor? Bir tane daha müptezel vardı o da bir baltaya sap olamadı twitter da ağlıyordu. Onun daha sırası gelmedi ama bence onun da leşini bir yerde itler yiyecek.. Bundan eminim.


    Velhasıl kötülük yapan huzur bulamaz üstadım. Karma çok önemli..





  • Scarface144 kullanıcısına yanıt

    Anladığım kadarıyla askerlik ortamında devre baskısına mobingine uğramışsın ki bilirim orada erler üzerinde bir tık üst rütbe sahibi olunca nasıl ezici bir egoya sahip olan ezik tiplerin olduğunu, tanık oldum. İnsanlıktan çıkıyorlar. Yalnız senin bu insanlara karşı gösterdiğin aşırı psikopat keyif de seni kafamda aynı kefeye koymama neden oluyor kusura bakma. Hatta o kadar aşırı nefret etmişsin ki yazdıkça coşmuş boşalmış kendinden geçmişsin gibi, hele ki anneyi de işin içine koyunca onun acısını da hafife almışsın. Gözümde şeytani bir öfke ile seni gördüm evinde bin türlü kara büyük vodoo bebeği ile dolanıyorsun gibi. Yani onları tanımıyorum anlattığından bildiğim kadarıyla kötü birileri ama seninki de bayağı bayağı şeytani bir eğlence, senden de korktum. Ve demişsin ki başka kimin oğlunu tır biçiyor ne oğulları tırlar biçip trenler geçiyor üzerinden, ne vahşice eziyet ile ölen oğullar kızlar var, sanma ki onlar başkalarına kötülüğü dokunduğu için birilerinin vodoo büyüleri ölüyor. Kendini eğlendiriyorsun ama psikopata bağlaman eğlencenin kendisini sen yapıyor dikkat et. Karma sana uğramış bilmiyorsun :)))





  • Alıntı

    metni:
    Ve demişsin ki başka kimin oğlunu tır biçiyor ne oğulları tırlar biçip trenler geçiyor üzerinden, ne vahşice eziyet ile ölen oğullar kızlar var, sanma ki onlar başkalarına kötülüğü dokunduğu için birilerinin vodoo büyüleri ölüyor. Kendini eğlendiriyorsun ama psikopata bağlaman eğlencenin kendisini sen yapıyor dikkat et. Karma sana uğramış bilmiyorsun :)))


    Hocam işte o biçilenlerin hepsi kötü insanlar. O yüzden biçiliyorlar. Suçsuz insanlar biçilmez. Temiz bir şekilde ölürler. Kendi dedemden falan biliyorum. Adam kalpten hık diye gitti. Böyle beyni yollara saçılmadı. Eskiden çok güzel bir web sitesi vardı, bestgore.com isminde bir yerdi, sonradan kapandı belki bilirsin. Oradaki resimler çok dehşet güzeldi. Karmanın biçtiği insanların o yüzlerindeki, soğuk ölümü görüyordun ve ibret alıyordun..


    Ben resimlere önce hafif bir gülümsemeyle bakardım, sonra o resimlerden ibret alırdım ve resimlerden sonra iyi insan olma sözü verirdim kendime.. Siteyi kapattılar şimdi hocam. Halbuki ne kadar da güzel bir siteydi.. Hatta bir video'da, arap teröristler tarafından kafasına pompalıyla ateş edilen bir adam vardı. Arkadan arapça bir müzik çalıyordu.. böyle hüdeeee falan diye garip sözler vardı, artık ne diyor müzikte bilemiyorum ama kafası patlarken ağır çekim yapmışlardı.   O videoyu 200 kez izledim hocam. Güne o videoyla başlıyordum. Karma ne acayip bir şey, kimbilir o kafası patlayan adam ne yaptı da böyle pis teröristlerin eline düştü diye acımayla karışık bir gülümseme belirirdi yüzümde.. Velhasıl oraya o siteye girip biçilenlerin, vurulanların, kafası kesilenlerin, diri diri yakılanların resimlerine ve videolarına bakardım ve baktıkça rahatlardım... Çünkü feci şekilde ölenler hep karmanın lanetine uğramış insanlardır hocam..


    Evren ve karma bizlere güzel ölümler nasip etsin üstadım. Hepimiz iyi insanlar olmalıyız kimseye kötü şeyler yapmamalıyız yoksa karma bize feci bir ölüm getirebilir..





  • Geldi geçti hocam önemi yok artık. Mobbing falan her yerde olur. Zaten o artık bir ölü... 9 senedir mezarda. Mezarını açıp icine bakma fırsatımız olsaydı acaba kemik haline dönüştü mü yoksa petrole dönüşen bir şey haline mi geldi sahsen merak ediyorum.. Benim artık kinim kalmadı. Çünkü artık o zavallı bir ölü. Ölüm efendi onu genç yaşta yakaladı ve götürdü.. Cesedini solucanlar yedi, göz çukurlarından kazada yok olan yani yerinde olmayan beynine yani biraz parça kaldıysa girip içerde kımıl kımıl dolaştılar..   Müslüman olsaydım Allah günahlarını affetsin derdim ama değilim.. Ben Karmaya inanıyorum..


    Ayrıca su netteki videoları temizlemeselerdi iyiydi. Cogunu kaydetmemistim.. Bir tane mezbahalı video vardı izlesen biz insansak bunlar nedir dersin.. Ölüm çeşit çeşit hocam. Kimini TIR biçiyor, kimini bıçak kesiyor kimi de yatağında huzur içinde ölüyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scarface144 -- 21 Ekim 2021; 11:2:5 >




  • Hocam ben seni çok sevdim gerçekten. Çok iyi bir adama benziyorsun. vodoo büyüsü yapmıyorum ama benim sevmediğim insanlar gerçekten garip bir şekilde ya ölüyorlar ya başlarına iğrenç şeyler geliyor. Bir Ateist olarak böyle bir şeyi ben de saçmalık olarak görürüm fakat 1 olur 2 olur.. Yani bana bulasan adam iflah etmiyor. Taaaaa lisedeyken okulda merdivenlerden düşüp beli kırılan bile olmuştu. Karmanın takdiri bence..

  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Dostum ben asgari ücret iyi demekten cok Anadolu'da asgari ücret alan yakınmıyor dedim, bunun da çelişkili bir durum olduğunu belirttim. Araba ile gezen asgari ücretli arkadaşın ev kirası en son 500TL'ydi hem de merkeze yakın bir noktada. Kimi ev sahipleri ailelere cok düşükten kiralıyor. Ev sahipleri öğrencileri banka kasası olarak görüyor. Yıllarca Ankara da ben de öğrenci olarak yaşadım. 2 öğrenci 2 yıl kaldığımız evden cıkarken son kirayı tüm faturaları ödememize ragmen evin boyasında hiçbir kir kırık dökük yapmamamıza ragmen ev sahibi 3 aylık depozitoyu geri vermedi! Türkiye'de başka sehirde öğrencilik yapmak bence aptallık. Dünyaya bi daha gelsem kesinlikle yapmayacağım seydir.

    Aylık 1850TL iyi derken de 1850TL'ye yıllarca çalışan kişiler var, bir kişi o paraya yıllarca çalışıyorsa onun için iyi demektir. Ben durumu iletiyorum. Bu durum benim düşünce yapım değil, ülkenin durumu.

    Not: Asgari ücret alan arkadaşa işyerinden aşı baskısı yapıldı, aşı olmak istememesine ragmen işi yitirme korkusu ile hemen aşısını oldu.

    1. dozdan sonra sol kolunun üzerine 2 gün yatamadığını söyledi.
    2. dozdan sonra ise tüm gün grip hastası gibi hasta olduğunu söyledi.

    Ben durumu iletiyorum. Ben elçiyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ölmediğine şükretsin. Bizim arkadaşın abisi aşıdan 10 gün sonra kalp krizi geçirip öldü. Öldüğünde 34 yaşındaydı. İlk kalp krizini o yaşta geçirdi ve öldü. İsmi Cüneytti banka memuruydu. Aşıyla bir ilişkisi yok demişler. Hiçbir şey ispat edemediler. Adam öldüğüyle kaldı.

  • Adamın oluğu aşıyı da söyleyeyim: Pfizer Biontech. 1 doz aşı oldu ve 10 gün sonra mortingen. 34 yaşında adamdı.. Doktorlar aşıdan olmaz, milyonlarca kişiye aşı yapıldı alakası yok, genç yaşta kalp krizi olabilir aşıya bağlamayın demişler.

  • nucro kullanıcısına yanıt

    İlaç lobisi var kardeş yok değil. Sizin komplo teorileri mantığın dışında sadece. Elinizde delil yok desteksiz sallayıp duruyorsunuz.

    Deliin yoksa konuşmayacaksın, bu her konu için geçerli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raxetul kullanıcısına yanıt

    mRNA'nın ne işe yaradığını ve bu işi nasıl yaptığını bilen adam sence gelip burada aşılar çocukları otistik yapıyor muhabbeti yapar mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kişinin yıllarca asgari ücretten düşük paraya çalışmasının tek bir sebebi vardır oda elinde bir ustalığı yoktur başka iş imkanı yoktur el mahkum çalışır.


    Aşağıda yazdıklarım asgari ücretten memnunum diyenler için.


    500 TL'ye kira hangi şehirde birde merkeze yakın noktada çok merak ettim öyle olsa bile

    2800-500=2300

    Pazar masrafı haftalık 50x4=200

    Haftalık 50 tlyede pazardan 2 kg domates 1 kg biber 1 kg patlıcan anca alırsın

    Market masrafı haftalık 100x4=400

    Elektrik su net tel fatura=250

    Kışın ısınma aylık=150

    Bak sadece temel barınma ihtiyaçlarınından geriye maaştan 1300 TL kaldı(o ihtiyaçlarıda hep minimum hesapladım)

    1300:30=43 TL günlük para


    Akıl var mantık var asgari ücretten nasıl memnun olabiliyor insanlar ya hani bunun kıyafeti ev araç arızası ıvır zıvırı.

    Gerçekten aklım almıyor asgari ücret alıp memnunum diyen insanları.


    Bakın tekrar ediyorum öğrenciyim tek kalıyorum.

    850 TL kira veriyorum aylık 2000 TL para minimum idare ediyor.

    Sigara yok alkol nadiren haftada 1-2 gün kafeye oturma dışarda yemek çok nadir kıyafet almak nadiren.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 21 Ekim 2021; 13:37:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Onu bilmem ama bizim arkadaşın abisi gerçekten öldü. İyi adamdı bizzat tanırdım. Yazık oldu. 34 yaşında kalp krizinden öldü. 1 doz biontech ve Azrail kolundan yakaladı arkadaşı.. Kendi evinde fenalaşıp hastaneye kaldırmışlar. Hastaneye ölü duhul etmiş. Acilde canlandırmak için şok vermişler ama geri gelmemiş. Yazık gerçekten. Tabutunu da taşıdım cenazesinde de vardım. Narlıdere mezarlığına defnettik..

  • Scarface144 kullanıcısına yanıt

    Kardeş mRNA hücrenin ribozomlarına protein ürettirmek için kullandığı şablondur. Bunu dışarıdan verirsen de üretir ama ürettiğini yabancı madde olduğu da anlar ve ürünü bertaraf eder. İşte nasıl bertaraf edeceğini öğretirsen bu şekilde, mesela virusun dış çeperinden bir protein parçası olsun bu, dışarıdan gelen virustekini de bertaraf edebilir, dolayısıyla virusu bertaraf etmiş olur.

    Şimdi sinir hücresine de aynı işi yaptırabilecek de bu sinir hücresi de ürünü yokedebilecektir (mantıken yani) dolayısıyla acı falan ne alaka yani? Hani insna cahil olur da militan cahil olmaz, ayıptır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BJK kullanıcısına yanıt

    Çok yanlış kişilere laf anlatmaya çalışıyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tane de çocuğu vardı..

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Sevgili kardeşim. mRNA falan bırakalım. Arkadaşımın abisi aşı olduktan 10 gün sonra 34 yaşında ilk kalp krizini geçirdi ve öldü. 34 yaş 20'li yaşlarla kıyaslarsak genç değil ama kalp krizi için çok erken. Adam 1 doz biontech oldu sonra 10 gün sonra kalp krizi geçirdi. Aşıdan önce adamın hiç bir şeyi yoktu. Aşıyı oldu ve 10 gün sonra güm. Buna ne diyorsun?

  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Değindiğim asgari ücretten yakınmayan arkadaşla geçtiğimiz yaz bir AVM'deyiz, kasaların önünde promosyon ürünleri var Koska reçel 10TL'den 5TL'ye düşmüş. Reçelim bitmişt fiyat da uygun ancak alamam dedi. Cunku tüm parasını araba mazot y.parçasına harcadı, reçele verecek 5TL 'si kalmamıştı. Bir Ben alayım desem gurur yapar olmaz der, biliyorum. Evde bi sürü reçel var, ordan yarım kg reçel getireyim desem alır ancak buruk şekilde "başkasının reçeline muhtaç olacak adammıydım ben" diyerek.

    Asgari ücretli ancak kurban bayramı, vs fazla mesai yaptı, oradan gelen paralar ile bir mutlu oluyor ki sorma :) İşveren onun için Tanrıdan önemli. Asgari ücret veren işveren bu :) İşveren aşı ol dedi, hiç aşı olmak istememesine ragmen koşa koşa aşı oldu. Üzüldüm ancak yapacak bişe yok. Arkadaş semt pazarında en ucuz sebze meyveyi buluyor. Semt pazarındaki balıkçılarda balık ta ucuz oluyor. Onunla bi kere semt pazarında dolaştım orada öğrendim ben de. öyle geçinip gidiyor işte. sonuçta asgari ücret düşük diye hiç yakınmıyor. tek başına asgari ücretle bir aile geçindiriyor, üstüne ailecek arabayla sürekli gezip tozuyorlar. Pazar günü sayfiye yerlerine bir bak, yol trafiğini arttıran, sahilleri dolduranların coğu asgari ücretli işçilerdir. Durum böyle :) Ben durumu ilettim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Scarface144 kullanıcısına yanıt
    Aşı olduktan birkaç hafta sonra ölen bizim de 2 yakınımız var. birisi ani kalp krizi ile öldü, digeri aşıdan sonra türlü sağlık problemleri ile hastaneye kaldırılma sonrası ölmüş. İkisi de 60'lı yaşlarda. 65 yaş civarı.

    34 yaşta aşı sonrası 10 günde kalp krizi geçiriyorsa nedeni belli. Aşı yan etkisi. Fazla söze gerek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam adamın kardeşi yani benim arkadaş, ailesi karısı falan hepsi şok oldu zaten. Ben bile duyunca oha dedim. 34 yaşında adam nasıl kalp krizinden ölebilir diye dumura uğradım.. Fakat elden bir şey gelmiyor. Aşıyla hiç bir ilgisi olamaz, öyle bir şey olmaz söz konusu bile değil demişler. Ben bu olaydan önce aşı olmamıştım, olaydan sonra aşı olmayı artık kesinlikle düşünmüyorum. 2 çocuğunu bırakıp gitti cüneyt arkadaşımız. Daha yaşayacağı en az 30 yıl vardı. Biz diyoruz aşının yan etkisi var adamlar RNA MNA döktürüyor. Haticeye değil neticeye bakacaksın..

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.