Şimdi Ara

3.5' Harici HDD Okumuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam

    Bozulan 3.5" dahili harddiskimi leptobuma bağlamak istiyordum. Amacım verileri kurtarmak sadece. Harddiskimin bozulması da şöyle oldu; eve döndüğümde bilgisayarı açamıyordum, "Disk Boot Failure" hatası vardı. Başka HDD takınca pc çalışıyordu, hdd yi başka pc ye takınca çalışmıyordu. 2. Disk olarak bağlıyordum yine görmüyordu, bilgisayarı kasıyordu. Neyse, Dün USB Kutusu aldım, maksadım belki pc açılması için gereken çalışmada sıkıntı vardır, direk bağladığımda görür diye.

    Laptoba taktım, ses geldi ve yeni cihaz bildirimi çıktı, bilgisayarda boyutunu göstermeden Local Disk var dedi. Bilgisayar bu arada Harddiski açmak istersen takılıyor ve hiç birşey yapmasan da 30 sn falan bekledikten sonra bi ses daha gelip harddisk gidiyor.

    Şimdiden söyleyeyim Aygıt Yöneticisinde gözükmüyor. Recovery programlarla giriyorum, onlarda da sadece bazıları takılınca görüyor ama haliyle kasılıyor program o 30sn lik kısımda. EasuUS programı gördü sadece ama oda 1TB lık harddisk te 30gb lık falan birşey gördü, tam rakamı hatırlamıyorum. Birşeyler kurtarıyım dedim ama saçma sapan şeyler çekti.

    Harddisk 1TB Seagate. 2 parçalı ve birinde Windows yüklü. Bozulma dediğim olayda 5 sene önce oluyor bu arada. Ben o zamandan beri saklıyorum HDD yi ve alternatif çözümler bulmaya çalışıyorum. Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.







  • ne sesı gelıor
    clıck leme sesı mı gelıyor
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    Aynen. Bilgisayara yeni bi cihaz taktığında veya çıkartdığında gelen ses. o 30 sn lik kasmadan sonra o ses gelip kayboluyor.
  • clıckleme ıse unutun o harddıskı

    ıcındekı verılerı kurtarmak ıstıyorsanız
    prof bır yerde yaptırınız
    kafanın degısmesı gerekecek

    ben 3tblık harddıske 1000tl lık bır fıyat vermıslerdı ıcındekı verıler ıcın

    yanı sorun clıckleme kafa atma sorunu ıse fazla bır cozumu yok
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakma ben yanlış anlattım heralde. Ses pc den geliyor, Harddiskten değil. PC Cihazı gördüğünde çıkan sesten bahsediyorum. Yani pc cihazı görüyor, local disk diyor, daha fazla okumaya çalışırken cihaz gidiyor. Haliyle çıkarkende ses geliyor. Mouse u usb den taktığında çıkan sesten bahsediyorum.
  • Arkadaşlar öncelikle yanlış anlamışım düzeltmem gerek, EasuUs programının gördüğü benim laptop harddiskimin Recovery bölümü. Diğer programlarda göremeyince bende heyecan yapmışım Bu arada bugün kartını çıkarttım, birşey yok gibi, yine de temizledim oksitlenme ihtimaline karşı.

    Bi çözüm lütfen beyler/bayanlar. Gerçekten zor durumdayım, biran önce dosyalara ulaşmam gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.