Şimdi Ara

2si1: Xbox One inceleme Bölüm 2 'Oyunlar' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
0
Favori
4.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet One in oyunlarinda su an cozunurluk veya AA problemleri var.Ben bunu suna bagliyorum ki Ms Eylul gibi konsolun GPU suna ve CPU suna O.C yapti arti olarak konsolun driver larini tamamiyle sil bastan yeniden yazdi.Hatta cok saglam bi kaynakdan gelen haberlerde bu degisiklikler konsolun performansini henuz cok yeni oldugu icin %25 dusurdugunu soylemisti.Bence bu degisimler cok gec yapildigi icin konsolun cikis oyunlarinda bir uyumsuzluk yaratti ve yapimcilar yenilenen konsola oyunlari optimize etmekte gec kaldilar.

    Mesela Mark Rubin bi daha ki Call of da oyunun 1080p olucagini soyledi.Dice ve Crytek bu degisikliklerden yakinmisti hatirlarsaniz.Digital Foundry One in donanimini gelistiren muhendislerle iki bolumden olusan cok uzun bir roportaj yayinladilar.Adamlar in bir dedigi sey cok ilgi cekicisunu diyo adamlar biz onumuzdeki yillarda cihazin GPU gucunu oldugundan cok daha fazla yukselticez.Bunu nasil yapicaklar bilmiyorum ama sonucda adamlar cihai gelistiren admalar bi bildikleri vardir heralde.

    Simdi One kagit ustunde rakibinden gucsuz ama yukarida saydigim olumsuzluklara ragmen hala en iyi gozuken oyunlar bu konsolda.Su an PS4 icin konusmak cok erken cunku tek oyunu KZSF ki bence oda harika duran bi oyun keza ISS,The Order 1886 da oyle ama dedigim gibi FMS5,Ryse,Q.B,Halo 5 donanima baktiginizda nasil yani dedirtiyor.

    Onun disinda mesela Tomb Raider 1080p gelicek arti olarak Witcher 3 un de 1080p olucagini soylemisti CD Projekt ins dogrudur cunku sonra cozunurluk rakami veremiyoruz gibi bi aciklama yaptilar.Uzun lafin kisasi,bence onumuzdeki yillarda One da da gercekden dibimizi dusurecek ve 1080p olan oyunlari gorucez ilk ornek Halo 5.Ryse i gordukden sonra cihazin pek de gucsuz olduguna inancim yok deyip iyigeceler dilerim.

    Not:PS4 ve Pc sahibiyim Xbox im yok.PS4 un de daha guclu bir cihaz oldugunu en azindan kagit ustunde daha guclu bir cihaz oldugunu kabul ettigimi belirtmek isterim.





  • İnceleme için teşekkürler.Bu arada doğal olarak 720p ve 900p olan xbox one oyunlarının xbox 360'da da olduğu gibi upscale olarak 1080p olarak çalıştığını da belirtmek gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braVe112 -- 23 Ocak 2014; 1:22:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi konsolu alsam diye düşündüğümde şu xbox one daki kinect olmasa direk ps4 derdim ama dans fitness falan gibi oyunları görünce arada kalıyor insan

  • Şahsen bana sorarsanız arkadaşlar ben her iki konsoluda beğenmedim. Devrimsel birşey bekliyordum açıkçası. Hatta Xbox One 'ın kasasının Xbox 360 'ın ilk kasasına benzer yan tarafı ledli uzay tasarımı birşey bekliyordum. Hem PS3 hem Xbox 360 'ı uzun süre kullanan birisi olarak Xbox 360 'ı daha çok sevmiştim. Ancak Xbox One bildiğiniz çöp olmuş. Hatta ben hala Microsoft 'un yeni nesil konsolunun bu olduğuna inanamıyorum. Göz göre göre adamlar Xbox markasını siyaha boyadılar. Nerde o yeşil dev ?

  • 1 sene sonra falan bence donanımında bi update e gideceklerdir uzun yıllar götürecekmiş gibi durmuyor..
  • Abi yıne kusursuz bi iş çıkarmışsınız zevkle izledim. Yeni 2si1'i de heyecanla bekliyorum. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok başarılı bir inceleme olmuş. Xbox One nedir, ne değildir anlamış olduk çok teşekkürler.

  • Adminler sony fanboysunuz..

    Saka tabi..
    Nacizane fikrim,bu konu sizleri dahi rhatsiz ediyorsa,buna karsi bir seyler yapin derim. Gercekten cok rhatsizlik verici insanlar var. Gina geldi bir elestiri yaptigimizda gelen cocukcu cevaplardan. Konsollara okadar baglanmislarki hayatlari olmus.
    Bu arada Guzel bir inceleme olmus diyecegim fakat klise olacak..
    Emeginize saglik..
    Ama bir kismi unutmusunuz. Kinect-Battlefield/Fifa uyumunu ve Ambilight efektini gosterecektiniz unutulmus..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQich -- 23 Ocak 2014; 12:50:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Street Fighter'da combo break yok. Ne kadar emin bir şekilde '' var var '' diyorsunuz anlamıyorum. Diyorsunuz dediğim Mesut'dan bahsediyorum. Ayrıca bu gibi oyunların hastası olarak hadi beni geçtim, free to play bir oyunu sadece 2 dk göstermeniz saçmalıktı. Oyun hem free to play hem de bir Xbox One Exclusive, bence üzerinde biraz daha durulması gerekirdi.

    Bunun dışında Talha espri yaparken, sizlerin adına üzülüyorum valla. Yalandan gülmekten yüz felci geçireceksiniz

    Bunun dışında hem PS4'ü hem de Xbox One'ı bizlere çok çok detaylı bir şekilde anlattınız, teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bir de side by side karşılaştırma yaparsanız şu 720p ve 1080p olayı için seviniriz. Burada millet 20'' ekranında ç.k kadar video-yu seyredip fark yok diyor. Zira 46'' bir TV'de 720p ve 1080p arasındaki farkında iyice belirginleşeceğine inanıyorum. Bu konuya da değinirseniz sevinirim.




  • Fazla söze ne hacet, ürünü eksileriyle artılarıyla anlatılmış.Hala fanatiklik yapanlara acıyorum.Sonuçta herkesin farklı oyun zevki var mutlu olduktan sonra xbox one'da iyi ps4'de iyi.İnceleme çok başarıl olmuş.Sevgiler

  • Phlips' in ayni tv si bende var ps4 ile cok iyi bir performans aliyorum .arkadaki isiklari karanlikta farkli bir derinlik kazandiriyor muthis

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony vaio duo 13 incelemesinide bekliyoruz, duy sesimiiiii :)

  • Mesut cevik ve yandaslari nekadar ps4 fani deilim desede karsinizda cocuk yok.Playstation ve xbox one daki tek fark ex oyunlarda olcak yani bi onceki nesildeki gibi. Playstation turkiye ile iyi bi anlasmaniz var belli. Mesut cevik bi onceki nesilde xbox 360 kullandigini soyleyerek ps4 fani olmadigini soylemis videoda.Ben ilk xbox360 konsolumu mesut cevikten pslaystation 3 ile takaslayarak aldim ve bana yolladigi xbox360 i fw liydi kisaca BU VIDEO INCELEME ps4 fanlarinin playstation turkiye firmasindan aldigi destekle XBOX ONE I karalama BU INCELEMEYI CIDDIYE ALMAYIN KARARI KENDINIZ VERIN.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aksam izliycem Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme güzel olmuş.Yalnız bazı oyunları cabucak gecmeleri ,bunuda gosterdik işte gibisinden tanıtmaları olmamış.Oyun incelemesi için özel bolum hazırlanıyor , detayları bırakın genel anlamda bile incelenmiyor.Forza 5 en cok inceledikleri oyun olmuş.Genel olarak eksikte olsa iyi bir incelemeydi.

    XBOX ONE ın donanımı değişmez .Upgrade yapmazlar.Microsoft Konsolu uzun vadede cıkartacak kapasitede tasarladı,ki zaten konsolun amacı bu .Kalkıpta 1-2 sene sonra donanım guncellenecekse pc den ne farkı kalıyor.İlk konsolu alanlara ne olacak ?Yani bana göre imkansız bişey bu.Microsoft buna asla girişmez.Onlarda biliyordu ilk cıkan oyunların optimizasyondan dolayı 720p olacagını .Demekki microsoft konsoluna guveniyorki boyle bir donanımla cıktılar.

    Ex oyunlar 1080p cıkacaktır.Önümüzde yaklaşık 1 sene var Halo 5 ve Quantum Break için,E3 te duyurulacak yeni oyunlar var.Bunlara microsoft iyi çalışacaktır.Donanıma ozaman daha da yogunlasıp istenilen seviyeye getireceklerdir .1080p köse yumusatmalı (AA dediğimiz olay) Görüş mesafesi 30fps yada 60 fps de cıkacagını tahmin ediyorum.

    Multiplatform oyunlarda firmaların tercihine göre işler değişecektir.Genelde cok ugrasmazlar ortak oyun cıkartan yapımcılar.PS4 ü ana platform secip onun uzerine optimize edildikten sonra XBOX ONE a uyarlama yaparlar .Tabi denk gelemeyeceği için kullanırlarsa ESram ı yada bilmediğimiz baska ozellikleri kullanarak fark az olabilir.PS4 ten dusuk cozunurlukte olursa oyunlar satısları etkileyebilir.Firmalar için pek iyi olmaz.Sonucta ciddi paralar donuyor bu alemde . Yada 1080p yapıp bazı seyleri kısabilirler Fps yi, dusurebilirler,720p yapıp diğer tum özellikleri özellikleri tam seviyede kullanarak cok daha iyi kaplamlar golgelendirmeler köse yumusatmalar gorebiliriz.Yada tamamen XBOX ONE uzerinden giderler PS4 ile aynı olur.

    Bunlar benim ihtimaller uzerine dusunduklerim .Microsoft un da vardır bir bildiği artık.Elinde iyi oyunlar var aslında Halo Quantum Break (Remedy bana gore Quantic Dream ile eş deger bir firma,özgün dusunceleri var.Alan Wake 2 cıkacaktır.Forza ,Fable.Ciddi anlamda konsol aldırtacak oyunlar.

    Multiplatform oyunların bazılarıda live kalitesiyle bu konsolda tercih ediliyor.Call of Duty,FIFA serisi gibi.

    XBOX ONE'ı almak isteyen dusunen arkdadaslara tavsiyem bence PS4 ile kıyaslama yaparsak aslında donanım olarak şu an kagıt uzerinde dusuk ,evet ama kendi oyunlarında kalite kesinlikle artacaktır.Multiplatform oyunlarında ise firmalar ile Microsoft'un durumuna bağlı olacaktır,ki cok buyuk fark olmaz gibi dusunuyorum.İlerde konsol 1 sene sonra yazılımlarla kullanılacak özellikleride ekleyere daha iyi bir performans verecektir.Burda agırlıklı olarak konsolun kendine özgü oyunlarını seviyorsanız alın,gamepadi seviyorsanız alın.Multiplatform oynıcam beni xbox un kendine özel oyunları ilgilendirmez derseniz PS4 alın.Multiplatform oyunlarda cokta buyuk fark olmaz gozle gorulur derecede.

    Beni okudugunz için tesekkur ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: by _GoKhAn

    İnceleme güzel olmuş.Yalnız bazı oyunları cabucak gecmeleri ,bunuda gosterdik işte gibisinden tanıtmaları olmamış.Oyun incelemesi için özel bolum hazırlanıyor , detayları bırakın genel anlamda bile incelenmiyor.Forza 5 en cok inceledikleri oyun olmuş.Genel olarak eksikte olsa iyi bir incelemeydi.

    XBOX ONE ın donanımı değişmez .Upgrade yapmazlar.Microsoft Konsolu uzun vadede cıkartacak kapasitede tasarladı,ki zaten konsolun amacı bu .Kalkıpta 1-2 sene sonra donanım guncellenecekse pc den ne farkı kalıyor.İlk konsolu alanlara ne olacak ?Yani bana göre imkansız bişey bu.Microsoft buna asla girişmez.Onlarda biliyordu ilk cıkan oyunların optimizasyondan dolayı 720p olacagını .Demekki microsoft konsoluna guveniyorki boyle bir donanımla cıktılar.

    Ex oyunlar 1080p cıkacaktır.Önümüzde yaklaşık 1 sene var Halo 5 ve Quantum Break için,E3 te duyurulacak yeni oyunlar var.Bunlara microsoft iyi çalışacaktır.Donanıma ozaman daha da yogunlasıp istenilen seviyeye getireceklerdir .1080p köse yumusatmalı (AA dediğimiz olay) Görüş mesafesi 30fps yada 60 fps de cıkacagını tahmin ediyorum.

    Multiplatform oyunlarda firmaların tercihine göre işler değişecektir.Genelde cok ugrasmazlar ortak oyun cıkartan yapımcılar.PS4 ü ana platform secip onun uzerine optimize edildikten sonra XBOX ONE a uyarlama yaparlar .Tabi denk gelemeyeceği için kullanırlarsa ESram ı yada bilmediğimiz baska ozellikleri kullanarak fark az olabilir.PS4 ten dusuk cozunurlukte olursa oyunlar satısları etkileyebilir.Firmalar için pek iyi olmaz.Sonucta ciddi paralar donuyor bu alemde . Yada 1080p yapıp bazı seyleri kısabilirler Fps yi, dusurebilirler,720p yapıp diğer tum özellikleri özellikleri tam seviyede kullanarak cok daha iyi kaplamlar golgelendirmeler köse yumusatmalar gorebiliriz.Yada tamamen XBOX ONE uzerinden giderler PS4 ile aynı olur.

    Bunlar benim ihtimaller uzerine dusunduklerim .Microsoft un da vardır bir bildiği artık.Elinde iyi oyunlar var aslında Halo Quantum Break (Remedy bana gore Quantic Dream ile eş deger bir firma,özgün dusunceleri var.Alan Wake 2 cıkacaktır.Forza ,Fable.Ciddi anlamda konsol aldırtacak oyunlar.

    Multiplatform oyunların bazılarıda live kalitesiyle bu konsolda tercih ediliyor.Call of Duty,FIFA serisi gibi.

    XBOX ONE'ı almak isteyen dusunen arkdadaslara tavsiyem bence PS4 ile kıyaslama yaparsak aslında donanım olarak şu an kagıt uzerinde dusuk ,evet ama kendi oyunlarında kalite kesinlikle artacaktır.Multiplatform oyunlarında ise firmalar ile Microsoft'un durumuna bağlı olacaktır,ki cok buyuk fark olmaz gibi dusunuyorum.İlerde konsol 1 sene sonra yazılımlarla kullanılacak özellikleride ekleyere daha iyi bir performans verecektir.Burda agırlıklı olarak konsolun kendine özgü oyunlarını seviyorsanız alın,gamepadi seviyorsanız alın.Multiplatform oynıcam beni xbox un kendine özel oyunları ilgilendirmez derseniz PS4 alın.Multiplatform oyunlarda cokta buyuk fark olmaz gozle gorulur derecede.

    Beni okudugunz için tesekkur ederim.



    Tarafsiz bi yazi olmus begendim bu arada sen eklemedin beni daha ayip yaaa:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dantemike kullanıcısına yanıt
    ekliyorum hemen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dantemike


    quote:

    Orijinalden alıntı: by _GoKhAn

    İnceleme güzel olmuş.Yalnız bazı oyunları cabucak gecmeleri ,bunuda gosterdik işte gibisinden tanıtmaları olmamış.Oyun incelemesi için özel bolum hazırlanıyor , detayları bırakın genel anlamda bile incelenmiyor.Forza 5 en cok inceledikleri oyun olmuş.Genel olarak eksikte olsa iyi bir incelemeydi.

    XBOX ONE ın donanımı değişmez .Upgrade yapmazlar.Microsoft Konsolu uzun vadede cıkartacak kapasitede tasarladı,ki zaten konsolun amacı bu .Kalkıpta 1-2 sene sonra donanım guncellenecekse pc den ne farkı kalıyor.İlk konsolu alanlara ne olacak ?Yani bana göre imkansız bişey bu.Microsoft buna asla girişmez.Onlarda biliyordu ilk cıkan oyunların optimizasyondan dolayı 720p olacagını .Demekki microsoft konsoluna guveniyorki boyle bir donanımla cıktılar.

    Ex oyunlar 1080p cıkacaktır.Önümüzde yaklaşık 1 sene var Halo 5 ve Quantum Break için,E3 te duyurulacak yeni oyunlar var.Bunlara microsoft iyi çalışacaktır.Donanıma ozaman daha da yogunlasıp istenilen seviyeye getireceklerdir .1080p köse yumusatmalı (AA dediğimiz olay) Görüş mesafesi 30fps yada 60 fps de cıkacagını tahmin ediyorum.

    Multiplatform oyunlarda firmaların tercihine göre işler değişecektir.Genelde cok ugrasmazlar ortak oyun cıkartan yapımcılar.PS4 ü ana platform secip onun uzerine optimize edildikten sonra XBOX ONE a uyarlama yaparlar .Tabi denk gelemeyeceği için kullanırlarsa ESram ı yada bilmediğimiz baska ozellikleri kullanarak fark az olabilir.PS4 ten dusuk cozunurlukte olursa oyunlar satısları etkileyebilir.Firmalar için pek iyi olmaz.Sonucta ciddi paralar donuyor bu alemde . Yada 1080p yapıp bazı seyleri kısabilirler Fps yi, dusurebilirler,720p yapıp diğer tum özellikleri özellikleri tam seviyede kullanarak cok daha iyi kaplamlar golgelendirmeler köse yumusatmalar gorebiliriz.Yada tamamen XBOX ONE uzerinden giderler PS4 ile aynı olur.

    Bunlar benim ihtimaller uzerine dusunduklerim .Microsoft un da vardır bir bildiği artık.Elinde iyi oyunlar var aslında Halo Quantum Break (Remedy bana gore Quantic Dream ile eş deger bir firma,özgün dusunceleri var.Alan Wake 2 cıkacaktır.Forza ,Fable.Ciddi anlamda konsol aldırtacak oyunlar.

    Multiplatform oyunların bazılarıda live kalitesiyle bu konsolda tercih ediliyor.Call of Duty,FIFA serisi gibi.

    XBOX ONE'ı almak isteyen dusunen arkdadaslara tavsiyem bence PS4 ile kıyaslama yaparsak aslında donanım olarak şu an kagıt uzerinde dusuk ,evet ama kendi oyunlarında kalite kesinlikle artacaktır.Multiplatform oyunlarında ise firmalar ile Microsoft'un durumuna bağlı olacaktır,ki cok buyuk fark olmaz gibi dusunuyorum.İlerde konsol 1 sene sonra yazılımlarla kullanılacak özellikleride ekleyere daha iyi bir performans verecektir.Burda agırlıklı olarak konsolun kendine özgü oyunlarını seviyorsanız alın,gamepadi seviyorsanız alın.Multiplatform oynıcam beni xbox un kendine özel oyunları ilgilendirmez derseniz PS4 alın.Multiplatform oyunlarda cokta buyuk fark olmaz gozle gorulur derecede.

    Beni okudugunz için tesekkur ederim.



    Tarafsiz bi yazi olmus begendim bu arada sen eklemedin beni daha ayip yaaa:))

    Sacma bi yorum ne alaka multi oynicaksamiz ps4 alin psnin exc oyunlari her zaman en iyisi journey last of us mgs gow fflbp olsun xbox hep forza halo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Evet Multiplatform oyunlarda PS4 bir adım önde olacaktır.Multiplatform için PS4 tercih edilebilir.İllaki Multiplatform oyun için PS4 alım mı dedim.

    XBOX ONE da da multiplatform oyunların PS4 den aşağı kalır yanı olmayacagını zaten yazdım.bunda ne gibi bir sıkıntı var ?

    PS4 ün ex oyun kalitesine laf ettikmi?

    XBOX ONE ın ex oyun kaliteside çok iyi.

    PS4 ün ex oyun kalitesi sana göre iyi bana göre belki iyi değil?Belki Ben xbox one exlerini daha cok seviyorum.
    Neden saçma bir yorum olsun ?Biraz sözlere dikkat.Yazdıgım yorumları kendi dusuncelerimi ifade ederek yazdım.Saygı gosterilmesinden yanayım.Kalıtır yada katılmazsın.Ama sacma diye bir tabir kullanılması olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanext -- 23 Ocak 2014; 11:29:45 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.