Şimdi Ara

280 m2 ofis için ısıtma soğutma amaçlı multisistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.
    280 m2 (150 zemin + 130 batar kat) ofis için ısıtma soğutma amaçlı multisistem klima almak istiyoruz. zeminde 3 oda (15m2+40m2+10m2) , batar katta ise 4 oda (30m2+15m2+15m2+15m2) var. yaz kış tek ısıtma ve soğutma kaynağı olacak. hangi marka, kaç btu gibi tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler



  • Hocam size multi değil de vrf lazım sanki zira 280m2 bence multi için büyük bir alan

    Ortaya çıkan tablo, 7 aboneli bir alan ise ve bu alanların da tek tek m2 lerini verdiğinize göre, amaç 280m2 nin tamamına hakim olmak mı yoks aofis olarak kullanılacak alanlara hakim olmak mı?

    280m2 nin tamamı ise bu işin multi ile çözülmesi bence zor.

    Ancak ofislere hakim olalım yeter derseniz o zaman ayrı konu zira yanlış hatırlamıyorsam 9 üniteye kadar bağlanabilen multi klimalar vardı. Evet 9 ünite ama yine de btu kısmı sınırlı yani 50-70.000BTU dolaylarındadır bu cihazlar da.

    Sizin iş profesyonel bakış açısı gerektirir ki bizler burada amatör fikirler sunarız en fazla. Sizin, iyi bir tespit iyi bir analiz iyi bir rapor ihtiyacınız var ve bu nedenle şahsi düşüncem, işin uzmanından yerinde (Sizin mekanda) görüş almanızın daha doğru olacağı yöndedir.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam cevabınız için çok teşekkürler.
    amacım alanın tamamına hakim olmak değil de ofislerin üstü kapalı olacağından ofislerde çalışanların klimatizasyonunu sağlamak. odalar ısınsa ve soğusa arada kalan koridor gibi alanlar çok önemli değil..
    vrf ile multi arasındaki farkı araştıracağım. buraya konu açmamda ki amaç ise en azından şöyle uygun olur diye fikir almaktı. ilginiz için teşşekürler.
  • oomerozer kullanıcısına yanıt
    Sizin şu anlattığınız koşullarda multi daha ekonomik olabilir ancak dediğim gibi yine de işin uzmanından fikir almanız faydalı olur. Hatta sonucu buraya paylaşır bizleri de bilgilendirirseniz minnettar oluruz
  • mitsubishi ile görüştük, fiyat bekliyoruz. daikin ve arçelik-lg ile de görüşeceğiz yarın. fiyat ve yapacakları konusunda bilgilendirme yaparım tabi ki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.