Şimdi Ara

244 tonluk bu dev damperli kamyon elektrikliye dönüştürüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 244 tonluk bu dev damperli kamyon elektrikliye dönüştürüldü
    Hitachi ile ABB arasında zorlu operasyonlarda görev yapacak devasa elektrikli bir damperli kamyon üretmeye yönelik işbirliği neticesinde ilk prototip tamamlandı.



    Enerjisini katener hattından alacak



    Hitachi'nin 2500 beygir gücünde ve 244 ton ağırlığında olan EH4000 dizel madencilik kamyonlarından oluşan filosunu elektrikliye dönüştürme planı ilk olarak 2021 yılında duyuruldu. Bu amaçla, ABB ve Hitachi'deki mühendisler, tramvay benzeri enerjisini havai kataner hattından alan, dolayısıyla büyük bir bataryaya ihtiyaç duymayan bir tasarım planladılar.



    Damperli kamyon, yokuş yukarı giderken bir havai hattan enerjisini alacak ve bu sırada bataryaları şarj edecek. Yokuş aşağı inerken de rejeneratif frenlemeyle enerjiyi geri kazanacak ve yine bataryalarını dolduracak. Böylece kesinti olmadan kamyonların sürekli çalıştırılması planlanıyor.



    244 tonluk bu dev damperli kamyon elektrikliye dönüştürüldü
    Kamyonlar, ABB'nin batarya teknolojisini ve yüksek verimli DC/DC dönüştürücülerini kullanıyor. Fabrikada ilk testlerden geçen olan prototip, Zambiya'daki Kansanshi bakır-altın madenine gönderildi. Demo ve son test programının 2024'ün ortalarında gerçekleştirileceği belirtiliyor. 



    Ayrıca Bkz.Volvo'nun ilk minivanı EM90 üretime girdi: 738 km menzil sunuyor



    ABB Traction Mobil e-Power Başkanı Fabiana Cavalcante projeyle ilgili şunları söyledi: "Hitachi İnşaat Makineleri ile olan işbirliğimizin bu önemli adıma ulaştığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Proje yalnızca damperli kamyonların elektrifikasyonuyla ilgili sorunların çözülmesine yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda sera gazı emisyonlarının azaltılması yoluyla düşük karbonlu bir dünyanın yaratılmasına da katkıda bulunuyor. Prototipin Zambiya bakır-altın madeninde yeteneklerini kanıtlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”



     




    Kaynak:https://new.abb.com/news/detail/111869/hitachi-construction-machinery-completes-prototype-fully-electric-dump-truck-based-on-abbs-innovative-battery-technology
    Kaynak:https://electrek.co/2024/02/05/hitachi-abb-complete-fully-electric-244-ton-electric-prototype/







  • Çok ama çok eski bir teknoloji. Bildiğin traleybus.
  • kayhanpulurbey kullanıcısına yanıt
    Bu ağırlıkta bir kamyonun devasa MWh lerce olacak batarya kullanıp devamlı onu taşıyarak kapasite kaybetmesin diye başka seçenek kalmamış.
  • Elektrik üreten dev dizel motoru ve Dönme hareketini zaten elektrikle yapıyordu

    Biraz değiştirmişler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.