Şimdi Ara

24 yaşında hukuk? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
4
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Matematik isteyerek yazınca hiç de pişmanlık değil öncelikle. Puanım hukuka yetiyordu ama matematik yazdım ve hayatımda aldığım en iyi karardı. Size uygun değil diye burada matematik okumak isteyenleri kötü etkilemeyin lütfen pişmanlıktır diye.

    Bunun dışında eğer puanım tıpa yetmeyecek nasıl olsa, hukuk iyi bölüm mezun olunca ortada kalmam diye düşünüp de hukuk yazmanızı önermem. Onun da çok zorlukları var, komik rakamlara çalışmamak için kendinizi göstermeniz lazım. Günümüzde tüm bölümler için bu geçerli aslında.

    O yüzden size önerim gerçekten ne istediğinize ve hangi konularda iyi olduğunuza karar vermeniz. Ondan sonra hiçbir yaş geç değil.

  • hemoglobinz kullanıcısına yanıt
    Yani online olduğu için pek sıkıntı çekmiyor sanırım zaten işi vardı avukatlık yapmak için okumadı ama belki yapar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lunlumo kullanıcısına yanıt

    matematiği severek ve isteyerek yazmıştım 1.sınıf güzel gitti ama 2.yıldan sonra sandığım gibi bir bölüm olmadığını gördüm. çabaladım ama olmadı. yıllar geçiyor bakıyorsunuz sınıfın yarısı başka bölümlere gitmiş yarısı devam ediyor. zaten ben kötü bir şey yazmadım sadece pişmanlıktır dedim, ekşide olsun başka yerlerde olsun dalgaya alıp kötü şeyler yazan bir sürü insan var. bu her bölüm için geçerli aslında. binlerce insan tıp pişmanlıktır hukuk pişmanlıktır diye söylenir ama okullar her yıl öğrenci almaya devam eder. şu final dönemini de bir atlatayım iyice oturup düşünücem. limit sonsuza giderken başarılar diliyorum :)

  • Selamlar. Bende de yaş 22, ufak ufak iş hayatı planlarına başladık bakalım  24 yaşında okul bırakarak hukuk okumanın çok makul bir hareket olacağını sanmam. Okulunuzu, dil durumunuzu falan bilmiyorum ama ben olsam bankaların uzman yardımcılıklarını, big4 şirketlerinin yeni mezun alımlarını falan zorlardım. Mezun olmadan bu tarz şirketlerde biraz staj falan kovalayın. CV doldurun, beyaz yakalı işleri deneyin derim.


    Böyle bir işe girerseniz de yine hukuk okumak kolay değil, kazanacaksın, sınavlarına gideceksin falan uzun iş. Yine de 24'te okulu bırakıp hukuka gitsen yaşın 29 olacak çıktığında. Askerlikti, oydu buydu, işe alımlarda yaş kriteriydi, mülakatta niye geç kaldın sorusuydu falan derken yine zora düşersiniz. Ben böyle düşünüyorum en azından.


    Edit: Hiç olmadı KPSS gir hocam, yüksek maaşlı b kadrolar var sadece lisans mezuniyeti istiyor. Buralarda kısa süreliğine işine gücüne bak, maaşını al. Bu şartlarda hukuk okumak çok daha rahat. Yapanlar gördüm oradan biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 24 Haziran 2021; 15:21:28 >




  • Biraz konu dışı olacak ama sos 1 i fullesem düşük mat la hukuk gelir mi 29 30k bandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ufukta mezuniyet görünmüyor diyorum siz bankaları kpssyi yazmışsınız. askerlik durumum falan yok benim

  • Up up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad aynı yaştayız ben de siyaset bilimi ve kamu yönetimini bitirdim şuan tam 1 yıl oldu mezun olalı. Benim de içimde hep bir hukuk okuma isteği kaldı. Mezun senemde kazanamadım aile zoruyla tercih yaptım. 1.sınıfta girdim 20-27 bin arasında bir sıralama yaptım tm3 te ama önceki yıl tercih yaptığımdam obp kırıldı. 52-53 binlere attı bidaha da denemedim. Hala içimde okuma isteği var ancak şuan için pek mümkün değil askerlik tecili,işsizlik vs. Eğer B grubundan atanabilirsem derhal hukuk için çalışacağım :)) okunur yani yaşa takılma bence ama çok şey değişecek. Hakim yardımcılığı müessesesi yolda geliyor hukuk fakülteleri 5 yıla çıkartılacak vs vs . İyi kötü bir meslek edindikten sonra okumak daha mantıklı bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik durumumum vs kpss yok demişsiniz yeni gördüm o konuda bir şey diyemem hazırlanın o zaman bu sene :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hayat senin hayatın nasıl mutlu olucaksan kendini iş hayatında nerede görmek istiyorsan onu kazan ve oku arkadaşım.


    Ayrıca zaten kim 22 yaşında mezun oluyor ki 18 yaşında bir üniversiteye giren birisi bile hazırlıkla beraber en az 23 yaşında mezun oluyor ve maalesef ki ülke şartlarından dolayı yarımızdan çoğumuz asgari ücret ile başlıyor yani kimse mezun olduğu gibi milyarder olmuyor ki sende okurken gayet çalışabilirsin part time yada yazın sezonluk işlerde çalışırsın gönüllü staj bulursun vs. hayat senin hayatın istediğini yap .


    Hukukun çok daha avantajlı olacağını düşünüyorum.

  • hemoglobinz kullanıcısına yanıt

    Askerlik olsa bile uzaktan bir sürü yüksel lisans programları var kayıt olursun yl yaparken çalışırsın da mis gibi

  • double or nothing kullanıcısına yanıt

    Yani hocam eger son sınıftaysaniz bitirip ikinci universitede hukuk okumak daha mantıklı olur. Ancak yok dayanamıyorum asla bitmez falan diyorsanız zaten yapacak bir şey bırakıp hukuka gidersiniz zaten uni sinavinda zorlanmazsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer avukat, savcı vb. tanıdığınız insanlar varsa hem iş hem staj konusunda sıkıntı çekmeden güzel paralar kazanırsınız ama eğer yoksa işiniz cidden zor. Ya devlet kadrosu kovalayacaksınız ya da kendi büronuzu açacak paranız ve çevreniz olacak.

    Sonuçta 22 23 yaşında mezun olmuş insanlar varken 29 yaşında hiç tecrübesi olmayan birini kimse tercih etmez, o yüzden bu yola cikiyorsanız fark yaratmanız lazım ki insanlar sizi işe alsın. 1. sınıftan itibaren bir şekilde staj falan bulmanız lazım tecrübe edinmek için. Tabii bunlar hukuk okuyacaksanız geçerli, hiç okumayıp eğer ki varsa bir aile işi onu devam ettirmek, bir zanaat öğrenmek veya asker polis olmak falan da bir seçenek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helixSNAA

    Hukuk fakültelerinin 5 seneye uzadığını söyledi Cumhurbaşkanı. Mevzuat düzenlemesi geldi mi bilmiyorum ama 5 sene okuyabilirsiniz. 1 sene de staj 6. Stajda para kazanabilirsiniz ama genelde 3 kurus zor kazanır ortalama olarak mezunlar.


    Değer mi? Kişiden kişiye göre değişir. Siz ne istiyorsunuz? Hukuk okumayı istiyorsanız, ileride hukuk mesleği yapmak istiyorsanız geç değil. Benim üniversitemde 40 yaşlarında kişiler var hukuk okuyan.




    "ilk bölümüm matematik olduğundan ve çok güzel sıvadıgımdan dolayı çalışsam da bir şey başaramayacagım, okula başladıgımda uzar bitiremem hissine kapılıyorum."



    çalışırsanız olur, ne mallar geçiyor niye olmasın...

    Resmi bir şey yok 5 sene olduğuna dair





  • Her yaşta her şey okunur, tereddüt insanı bitirir. Hiçbir şey öğretememişim sana.

  • Hocam son durum ne hazırlanıyor musun sınava ?

  • LawLove kullanıcısına yanıt

    iyi de 50-60 yaşındaki adam zevkine okuyor. alanında iş bulma kaygısı yok. 60 yaşındaki adamla 20 yaşındaki adamı karşılaştırmayın

  • Merhabalar 27 yaşındayım bu sene hukuk fakültesini kazandım . Sınıfımda birsürü matematik öğretmenliği mezunu var . Kimisi yüksek puan alıp atanmayı bekliyor , kimisi kpss çalışarak okuyor . Ama hepimiz aynı sınıftayız ve mutluyuz :) ben de hemşireyim :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.