Şimdi Ara

24 v 90a alternatoru 12v duşurme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 24v 90a alternatoru 12v 90a duşurebilirmiyim..
     24 v 90a alternatoru 12v duşurme



  • İkaz gerilimi değiştirilerek yapılabilir.Bunun içinde 12 Voltluk konjektör kullanmanız gerekir.Ama kesin birşey söyleyemem.
  • konjektor akuyu fazla şarz etmemesi icin koyulmuş devre degilmi?
  • akünün şarj ihtiyacına göre , alternatöre ne kadar elektrik üreteceğinin sinyalini gönderen devre. buradaki sinyal direk elektrik akımıdır. alternatörlere gönderdiğiniz elektrik ölçüsünde elektromanyetizma oluşur ve o manyetizma özelliği ile elektrik üretirler. ürettikleri enerjinin yaklaşık % 30 unu kendileri tekrar bu yolla alırlar. arada da konjektör denilen parça bulunur. akünüz dolduktan sonra alternatörün elektrik üretimini azaltır.

    sargılarını daha kalınlarıyla değiştirmeniz gerekiyor. konjektörle 12 volt alternatörler 13-18 24 volt alternatörler 24-36 volt arası ayarlanabiliyorlar.
    akşam ustasına sorup detayları paylaşırım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugur67

    konjektor akuyu fazla şarz etmemesi icin koyulmuş devre degilmi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 13 Ocak 2011; 18:10:49 >




  • Sn. ugur67;Bu alt.ü nerede kullanacağınızda önemli.Siz sanki 12V sistemli otoda kullanılacak gibi sormuşsunuz.Yani elimde bu alt. var 12V sistemli kendi arabamda bunu kullansam ne olur?gibi anlıyorum.
    Bu şekildeyse; evet olabilir ama modifiye yapmalısınız.Bu modifiye,sadece rotor bobinini 12V olarak değiştirmenizle halledilir.Konjektörüde 12V'a uygun kendi konjektörünü takarsınız.Birde üretim bobinlerinin faz bağlantılarını değiştirirseniz süper bir alt. yapmış olursunuz.Ör;orjinali yıldız bağlıdır siz üçgen bağa çevirirsiniz,düşük voltaj yüksek amper yani.
    Yok kullanım farklı ise belkide rotor bobini değiştirmeyede gerek kalmaz.
  • fazladan komatsu kepce icin 24v 90amper alternator var elimde.arabamda muzik sistemi oldugundan kendi orjinal 12volt 60amper alternator elektrk ihtiyacını karşılayamıyor..arabamda acaba kullanabilirmym 24voltluk alternatoru
  • Evet,planınız tahmin ettiğim gibi.Modifiye yapabilirseniz bırakın yetmeyi fazlasıyla işinizi görür.Modifiyede 2 önemli husus ön plana çıkar gerisi hikaye.1=rotor bobinini söküp daha kalın telle 12V. ayarında sarmak.2=Alt.ün faz bağlantılarını üçgen bağa çevirmek.Yalnız dikkat edin;12V'a uygun rotor bobini sararken manyetik akının daha güçlü olması için bildik 12V sistemdeki bobin teli dengi olmasın.Atıyorum normal 12V alt.ün rotor bobini 0,5 mm. tel ise siz aynı uzunlukta 0,8 mm. tel ile rotor bobinini saracaksınız.Yada başka bir seçenek;12V-80-100A alt. bulup bunu aracınıza montaj yapacaksınız.Elimdeki 24V alt.ü değerlendirmek istiyorum diyeceğinizide tahmin ediyorum.
    Bu arada,aracınız orta halli bir araç ise yakıt katlayacaktır haberiniz olsun.Daha doğrusu 2000 cc. bir motor bu alt.ü ancak çevirir.İşiniz zor,inş. başarırsınız.
  • motorun buyukluguyle ne alakası varki..ikisininde boyutları aynı..
  • Ne alakasımı var?Peki o zaman,umarım sonuçlandırınca ne demek istediğimi anlarsınız.Kolay gelsin.
  • Evet düşürebilirsiniz,hatta 105 ampere kadar akımınıda arttırabilirsiniz.Öncelikle sargı değişeceği için profesyonel bir bobinajcıya modifiye ettirmenizi öneriririm.Düşük gerilim yüksek akım altarnetörü zorlar.
  • ustası diyorki, alternatörler artık çok ucuz, uğraştığına değmez. eskiden olabilirdi ama artık değmez. gelsin ona 80 amper alternatör 75 tl ye verelim dedi.

    12V* 60 A 720 W eder, verim % 50 alsak o da yaklaşık 2 beygir eder.
    12V*120 A 1440 W eder. yaklaşık 4 beygir güç eder.

    yani tabiki daha güçlü olan alternatör aracının motorundan güç aldığı için, tam yükte bu değerler kadar kayıp, ve kayıplarda fark oluşur. Ama teoride böyledir. pratikte araçta farların yanıkken, kaloriferin açıkken, radyatör fanında çalışırsa farlar 110 W, Radyatör fanın 400 W, kalorifer fanın 150 W, diğer aksamlar küçük bir ek daha getirir. 660W eder. Buda zaten neden senin aracına 12V 60 A = 720 W alternatör koyduklarını gösteriyor.
    Arazi taşıtlarında ( önünde halat motoru olanlar), karavan çekmek için kullanılan bazı araçlar, yüksek donanımlı araçlarda koltuk ısıtma vs.. 120 A dinamolar bulunabiliyor.

    benim tavsiyemde hazır 12V 120 A alternatör almanız olur.




  • Fiyat gayet uygun bencede hazırını almanız daha makbul.

    aktuz arkadaşım beygir hesabında kafamı karıştırdın 1Hp=736 Watt olması gerekiyor.
  • aynen öyle, arada verim % 50 diye yazdım. 0,720kW *1.36 ~ 1 Hp eder, alternatör verimini % 50 alırsak 2 Hp düşer araç gücünden.



    quote:

    Orijinalden alıntı: janjarre

    Fiyat gayet uygun bencede hazırını almanız daha makbul.

    aktuz arkadaşım beygir hesabında kafamı karıştırdın 1Hp=736 Watt olması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    aynen öyle, arada verim % 50 diye yazdım. 0,720kW *1.36 ~ 1 Hp eder, alternatör verimini % 50 alırsak 2 Hp düşer araç gücünden.



    quote:

    Orijinalden alıntı: janjarre

    Fiyat gayet uygun bencede hazırını almanız daha makbul.

    aktuz arkadaşım beygir hesabında kafamı karıştırdın 1Hp=736 Watt olması gerekiyor.




    Tamam şimdi oldu ben farklı algılamışım




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.