Şimdi Ara

22. hafta itibariyle Fb'nin kesin 11'i bu olmali (Nedenleriyle)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk haftadan 22. haftaya kadar oyunlarina baktigimiz futbolcularin hangileri 11'e layik sizce. Bemce asagidaki gibidir.

    Yazilacak 11 bu surec boyunca en iyi oynayan oyunculardan kuruludur. Para ve yildizliga bakilmamaktadir.

    Altay: Tartismasiz ( bazi fb gorunumlu ajanlar kumbara yetersiz diyerek sattirmak veya yedek kaleci yapmaya calistilar. Nitekim yonetim veya td bu duruma kanmadi iyiki ) A milli takimda hala bas kaleci olmamasi da ilginc.

    Defans:

    Szalai : kesintisiz cok iyi .en iyi. Bircok fanatik taraftardan daha fenerli. Adam bakiyor golculer gol atamiyor kendisi cabaliyor atmak icin.arti adam gizli forvet. Acaba forvet de oynasa gol krali olur mu diye dusunmedim degil yani. Bundan guzel 10 numarada olur. Defans da zaten tum tehlikeli ataklar szalai sayesinde kayboluyor. Hem defansta hem ilerde hucuma çıkmakta cok iyi. 5 sene kalmali. Cok iyi paraya da gider. Bence fb nin en iyi futbolcusu su anda bu. Kaptan olmali.

    Lemos: cok iyi top kesmesi var. Adam geciyor top gecemiyor. Szalai ile iyi ikili olmustu. Bircok ceza sahasina kosan futbolcuyu pozisyonu rahat kesti. Neden pek oynatilmiyor bilmiyom ama ilk 11 de kesin olmali. Szalai ile iyi duvar orerler.

    Serdar aziz: iyi. İleri oynamayi hizlandiriyor.

    Caner : Tartismasiz oynamali. En cok asist yapan ve takima tehlike yarattiran ataga cikartan hizli futbolcu. Takima kusuturlmemeli. Bir an evvel takima kazandirilmali.

    G.gonul: iyi. Serdar ve caner karisimi. Serdarin yerine veya oncesinde degis tokus yapilabilir birer yari. Caner nasil sagdan atak sagliyorsa gokhan da soldan ataga hazirliyor.

    Gustavo: herkes iyi diyor. Soyleyecek sozum yok.

    Sosa: olabilir ama etki gostermiyorsa hemen cikartilamali. Duran toplara iyi vuruyor. Kaleye yolluyor. Ve kesinlikle ozanla yanyana oynamamali. İkisi de ayni tarz cunku. Biri oynuyorsa digeri oynamasin.

    Pelkas : etkili ve tehlikeli. Atakta hizli . Uzun sert vuruslari var. Ceza sahasina duz girebiliyor. Yarim hagi simdilik.

    Osayi samuray: kesinlikle oynamali. Cussesi de var. Atagi sag kanattan hizli yapiyor. Defansa bir korku saliyor. Defans onun pesine dusup yoruluyor. Ama bir yari sonra yerini ferdiye birakmali. Yada ferdi ilk yari oynuyorsa 46. dakka osayi baslamali. 20-30 dk oynamak bu futbolculara yaramaz. Ya 90 dk ya 45 dk.

    Ferdi : kesinlikle kaybedilmemeli. Daha cok oynamali. Hizli-atak-agresif fenerli. Kadroya az yer buldugu icn kendini tamamlayamiyor ama muhtesem, ölüsu 10 milyona satilir. Osayi ile birer yari yer degistirerek oynayabilirler. Zaten iki futbolcuda ayni gucte.

    Valencia: bazen bayagi etkili oynuyor bazen de bakiyon hic yok kayboluyor. Etkili ataklari var ama 90 dk surduremiyor. Bi 30-35 dk en fazla etkili oalbiliuor. Duruma gore onbirde oynatilabilir ama baktiniz 20-30 dk etkisi yok ikinci yariyi bile beklemeden hemen cikartilmali.

    Thiam : bu kadar forvette en iyimiz bu gibi gozukuyor. Ama etrafi eksik.

    Cisse: yardimci forvet olabilir cift forvette.

    İlk 11 de olmasina gerek olmayanlar :

    Samattha: hepimizi hayal kirikligina ugratti. İstediğimizi vermedi. zatrn az topla bulusuyor. Bulusuncada yuzdelik golleri kaciriyor. İki fark ustunluklu maclarda veya sakatliklarda sokulabilir (bu gibi futbolcular ferdi de dahil son 20-25 dk oyuna sokulmamali, çöp oluyorlar pek etkileri olmuyor. Ya tam oynatilmali ya bir yari.

    Mesut özil : bizim takima uyum saglayamayacak gibi. Ustun futbolcu belli ama ilk onbirde basladi mi sanki takkm 10 kisi oynuyor ve etkili atak yapamiyoz. Bu sezon degil ama diger sene basindan itibaren onbirde baslamali. Takima adapte olup tanimali. Sajatliktan sonra ki kalan maclari eger ondeysek ikinci yari sokulmali.

    Tisserland: son dakkalar baski yiyorsak veya sakatliklarda sokulabilir. Veya kart cezalimiz varsa defansta.

    Sadik ve novak : standart futbolcularimiz. Yedekte kalmalari iyidir.

    Sangare : ?

    İrfan kahveci: ilk macinda galibiyet lazimken cok siritti. Yani gercekten siritti. Gulup gulup duruyordu. İncelenmeli.

    Mert yandas : cok reklamlı alındı ama ara sira formu dusen orta sahali futbolcularin yerine girebilir.

    Ozan: pek bisey anlamiyom bu adamdan. Sutlari iyiydi diye biliyordum.senede bir sutu gol oluyor anca. Erken satilip üzerinden para kazanilmali. İsteyen cok takim var. 1 mac iyi oynayip 10 mac kotu oynuyor.

    Sinan gumus: bir seyini goremedik...

    Omer beyaz: keske olsaydi. On numara. Mesut mu omer mi deseler kalan maclar icin omer derdim.

    Perotti : ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakara -- 11 Mart 2021; 7:35:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Altay

    Nazım-Serdar-Szalai-Novak

    Gustavo-(İrfan-Mert Hakan)-Pelkas

    Osayi-Thiam-Valencia

    Bu 11 4-3-3 te Fenerin ideal 11'i bence. Ayrıca Caner küserse küssün. Sırf açtığı otuz ortasının ikisi tutuyor diye tüm takım arkadaşlarına bağırıp hocaya varıncaya dek küfür etme hakkı vermiyor. Bu kulüpte yeri olmamalı. Caner kesildiğinden beri takım pozitif bir ivme yakaladı. Ayrıca Mert Hakan basit oynadığında gayet yeterli bir performans veriyor. Ayda yılda 3 uzaktan şut çekip gol atacak diye sahada şımarık şımarık gezen, ayağına aldığı her topu itinayla ezip takımı sabote eden Ozan'dan çok yetenekleri kısıtlı olmasına rağmen çabalayan bir Mert Hakan'ın yedek başlamasını yeğlerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice Platypus -- 9 Mart 2021; 0:8:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nazimla novaga gerek yok defansta. Daha atak durduranlari var. İrfan ile mertede ilk 11 de gerek yok. Son 20 dk ya alinabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22. hafta itibariyle Fb'nin kesin 11'i bu olmali (Nedenleriyle)

    Altay : Geçen seneki acemiliğinden eser yok. Gayet formda. Nazar değmesin dediğim ilk futbolcumuz.


    Gökhan Gönül : Mevkisinde gayet iyi performans sergiliyor. Artı olarak gol katkısı da sağlıyor.


    Szalai : Takımımızda en beğendiğim oyuncu. Nazar değmesin dediğim ikinci futbolcumuz.


    Serdar Aziz : Kestiği toplar ve Szalai ile olan uyumundan dolayı her hafta kadroda yer buluyor.


    Novak : Defansif özellikleri Caner'den yüksek seviyede olduğu için onu bu kadroya koydum. Ayrıca Caner'in takıma kattığı negatif enerji takımı kötü etkiliyor. Novak'ın Caner'den tek eksiği orta özelliği yüksek seviyede bir oyuncu olmaması.


    Sosa : Gustavo'nun yokluğunda 6 numarada iyi bir performans sergiledi. Nazar değmesin dediğim üçüncü futbolcumuz.


    İrfan Can : Formu iyi, Hazır.


    Osayi : Sprinter özellikleri ile yoktan var ettiği pozisyonların yanı sıra bitiriciliğini de geliştirdi. ilk 11'de yer bulması gerekir.


    Pelkas : Pelkas'ı on numara mevkisi dışında oynatmak çok yanlış olur. Performansı harika. Nazar değmesin dediğim dördüncü futbolcumuz.


    Valencia : Çalım yeteneğinin oyunumuza verdiği katkı açık. Takım oyununa fayda sağlıyor.


    Thiam : Açıkçası beğendiğim bir oyuncu olduğunu söyleyemem. Ancak koyacak başka oyuncu bulamadım. Bitiriciliğini geliştirmesi lazım.




    Sonradan oyuna dahil olması gereken oyuncular:


    Gustavo : Takımımızın en tecrübeli futbolcularından. Maç eksiği olması sebebiyle 11'e yazmadım.


    Sinan Gümüş : Fenerbahçe'ye katkı sağladığını düşündüğüm bir futbolcu. Hata oranı düşük.


    Cissé : Taraftarımızın hakkını yediği bir futbolcu. Thiam'ın iyi performans göstermediği maçlarda 46. Dakikada maça dahil olmalı.


    Ferdi : Fenerbahçe'ye katkı sağlayan bi Ferdi izliyoruz. Nazar değmesin dediğim beşinci futbolcumuz.


    Mert : Ligin ilk yarısı gösterdiği vasat perfotmansı üzerinden atan futbolcumuz. Çalışmaya devam etmesi lazım. Nazar değmesin dediğim altıncı futbolcumuz.


    Caner : Katı defans yapan takımlara karşı yaptığı ortalarla bize gol fırsatı sağlayacak bir futbolcu.


    Sadık : Performansını beğeniyorum. Geçirdiği sakatlıklara rağmen üstüne koyan futbolcumuz.



    Kadroda Düşünmediklerim :


    Marcel Tisserand

    Mauricio Lemos

    Ozan Tufan

    Harun Tekin

    Mbwana Samatta


    Ek olarak : Perotti'nin oynadığı futbolu beğeniyorum. Umarım sakatlıktan döndükten sonra eski performansına kavuşur. Geldik Mesut'a. Takıma mutlaka uyum sağlaması gerek. Ondan verim almalıyız.


    Not : Erol Hoca'nın 4-2-3-1 formasyonundan vazgeçmeyeceğini düşündüğümden dolayı kadroyu 4-2-3-1 formasyonu ile kurdum.





  • Baştaki kadro fena değil ama Sosa yerine Ozan olsa daha çok sevinirdim. Lemos ve Caner'i aynı anda kadroya koyan birini gördüğüm için sevindim ha Caner olmazsa Szalai sol tarafta oynar stoperde Serdar-Lemos olmalı ama Lemos bizim için hayal adamı oynatmayacaklar ve kariyeri bitecek. Sırf bir maçta kırmızı yedi diye. Dünyanın en iyileri Van Dijk, Ramos, Koulibaly falan da kırmızı yemedi mi hiç yani anlamak zor.

  • Benim kadrom bu şekilde olurdu

    Altay
    Gökhan - Serdar - Szalai - Caner
    Gustavo - İrfan - Pelkas
    Valencia - Thiam - Osayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lemostan sonrasını okumadım.

  • Altay

    Gökhan-Serdar-Tisserand-Szalai

    sosa-gustavo

    irfan-pelkas-ferdi(eğer kapanmayan rakipse Osayi)

    valencia




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyyyyy -- 12 Mart 2021; 10:29:43 >
  • Konuyu açan arkadaş çok fazla şey yazmış ama içinde ne teknik analiz var ne bir futbolcunun sahada olma sebebi var :) Halısaha maçı analizleri gibi analizler, burada işin içine istatistik vs girmesi gerekiyor, bir adamın top kesmesi iyi, topa vurması güzel diye analiz olmaz. Veri olmadan maç içindeki anlık gördüğün durumlar üzerinden bu oynasın şu otursun denilmesi çok tehlikeli, özellikle sosyal medyada bu durumlar arttıktan sonra saçma sapan kaoslar olmaya başladı.


    Konuyu yazanların bir çoğu daha iyi analizler yapmış. Sosa ve Ozan aynı tarz oyuncular gözlemin zaten çoğu şeyi belli ediyor.

  • Sangare : Adam oynadıgı maclarda genel oalrak gayet iyiydi.Bu adama ? konmaz.

    İrfan kahveci: Adam daha top oynamadı.

    Ozan: 3 mac cok iyi 5 mac kotu ortası yok adamın...

    Perotti : Asla Soru isaretlik adam degil 3 mac 3 golle basladı.Sakat olmasaydı direkt oynardı.

  • emreyyyyy kullanıcısına yanıt

    En son lemosun oynayisini gor. Kirmizi karttan onceki macin . Sonra gel tekrar yorum yap. O mac szalaiden bile iyiydi. Adamlar giriyor ama topsuz giryordu ceza sahamiza.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt

    Pek gordugum yok oynayislarini o yzuden soru isareti verdim .bizde gercekten bu sene cok iyi kadro var. Oynamaya kimse sira bulamiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakara -- 15 Mart 2021; 18:20:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu yeni kadro kuran

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wakara

    En son lemosun oynayisini gor. Kirmizi karttan onceki macin . Sonra gel tekrar yorum yap. O mac szalaiden bile iyiydi. Adamlar giriyor ama topsuz giryordu ceza sahamiza.

    kadıköydeki bjk maçını izlemedin sanırım

  • AMCAN Fenerbahçe kulubünde mi işe başladı bu sefer ^^

  • Yok haci. Amcam kim fb kom. Amcam anca marvel da calisabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim takimin niye hucumu zayif. Niye Nadir atak yapiyoz (bir bucuk dakkada atak yapmaliyiz). Niye gol atamiyoz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakara -- 14 Mart 2021; 19:50:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasil buldunuz bu macta. İrfan cani. İlk mesajimdaki yoruma geldiniz mi ? Ben diyorum ki bilerek direge nisanladi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakara -- 14 Mart 2021; 23:32:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamaninda sergen bostayken erolu almayin sergen alin dedik. Sergen zaten uc buyuk takimdan teklif olursa giderim demis. Hedefi oymus. O zaman sergen alinsaydi ona bu futbolcular bu kadro verilseydi. Gelecek sene sampiyonlar sampiyonu kupasini alirdi. Saka yapmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.