Şimdi Ara

22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak! (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.646
Cevap
20
Favori
154.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydınayhan

    pırlantadan vergi alsınlar

    bu vergıler çin ekonomısını bıtırmek ıcın abd nın ıstegı
    dostum tamam da, sadece Tr dekiler almıyorki çin den, dünyada böyle vergi yok, millet çatır çatır ucuza alırken biz ekstra vergiyle pahalıya alacağız olan vatandaşa olacak. hadi oldu diyelim sadece Tr dekiler çin den alım yapmazsa bile dokunmazki adamlara. kaldı ki bu vergiyi çoğu alıcı tınlamaz bile, zaten fakir adam yurtdışından alışveriş yapmaz, zengine vergi mergi vız gelir, mecburen burada bulamadığı için alan adam da mecburen vergiyi öder, bence alışveriş miktarı pek değişmez... devlet bunun hesabını yapmıştır... şimdi gelecek paraların hesabını yapıyolar...

    işin bir diğer tarafı da, kötüleşen ekonomi, sonuç olarak beraberinde daha birçok alanda gerileşmeyi, yavaşlamayı getirir, internetin, teknolojinin geliştiği bir ortamda bu tür şeylere yasak, kısıtlama ve ek vergiler getirip pahalılaştırma, erişimi zorlaştırma, ileride ülke vatandaşlarına ve dolayısıyla ülkenin kendine birçok zarar getirir, mesela diğer ülke vatandaşları, mesela bir hintli bile aynı malı bizden ucuza alırken, bizim tasarruf için bu şeylerden kısıtlama yapmak zorunda bırakılmamız, kişisel gelişimin önüne bir engeldir, tamam ülkende bu malları ucuza satamıyorsun, bari bırak da bir şekilde ucuza temin etmenin yolunu tıkama da vatandaşın ufku gelişsin, insan vücudunun sağlıklı bir biçimde gelişmesi için yediğinden kısmamak gerekirse, insan psikolojisinin ve zihninin gelişiminden olmamak için de belli harcamalarını kısmamak gerekir, anlamayanlar için bir örnek vereyim... mesela arduino parçaları... yurtdışından bu parçaları çok ucuza alma imkanı varken artık çok kişi tasarruf maksadıyla almayacak, bu arduino nedir? bilmeyen araştırsın, burada anlatmak uzun sürer ama çok kısa olarak bu arduino inanın ki kişisel gelişime son derece yarar sağlayan bir ileri teknoloji ürünüdür... anlıyacağınız ekonomik daralma, beraberinde cehaletide getirir demek istiyorum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 20 Mayıs 2019; 23:56:18 >




  • Paypal yasak, telefon getirmek yasak, o yasak bu yasak.
    Ortadoğu ülkelerinden beteriz TL'yi bitirdiler. Vasıfsız soytarıların eline kaldı ülke.
    Vergi cumhuriyeti olduk en büyük para kaynaklarını kaybettiler Dolar 6 TL oldu hiçbirinin umrunda değil.
    Hepsinin başına Apophis meteoru düşer inşallah.
    22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak!
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Neyi haklı bulduğumu anlamadım?
  • Benim anlamadığım Aliexpressten, Bangooddan vs alınan takipsiz ürünler ne olacak? Hadi takiplileri zaten ptt her yerde kayit altina alarak getiriyor ve vergilendirmek de bir nebze dahaq kolay. Bedelini internete koyarlar online vergisini ödersin ve tekrar harekete devam eder.

    Takipsizlerin vergilendirilmesi ise çok zor. Takipliden daha fazla takipsiz ürün geliyor. Barkoddan okutamayacaklarina göre takipsizlerin üzerinde yazan fiyatı memurlar tek tek not edip ver 30 kuruş ver 1 tl mi diyecekler?

    Ben şahsen bunun takipsizlerde uygulanamayacagini düşünüyorum. Diyelim ki uygulamaya çalışıp tek tek yazdılar ve son ptt dağıtım subesi de ver parayi al mali dedi. Bu defa da satin alan kişi her aldigina çok düşük ücretler yazdırır. Diyelim ki yazdırmadılar. Zaten saticilar takipsizlere düşük ücretler yazıyor. 0.1 dolar gibi...

    Diğer taraftan satıcılarla iletişime geçip takiplilerde de düşük ücretler yazdırmak söz konusu.

    Bence özetle takiplilerde ve takipsizlerde uygulansa bile fiyatı göze çarpan ürünler vergilendirilecek gerisi az vergiyle veya vergisiz geçecek.

    Belki bankalar üzerinden kredi kartı alışverişi esnasında direkt çekilen tutar üzerinden vergi kesilir diyeceğim ama bunu denetlemek de zor.

    Keske bu sekilde insanları zora sokmasalar da hileye, üç kağıda meyletmek zorunda birakmasalar.

    Bakalım nasıl olacak. En çok da geçmiş olsun benim gibi hobi severlere.





  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    istenen miktarlar 5.20+30 kuruş gibi olacak. Postacı alıyor. Üstünde yazanı gözleri tutmazsa ekstre / fatura istiyorlar.
    Sonuç: en az 2 hafta gecikme ve yakında Çin'den misilleme. Alibaba en büyük şirket sonuçta orada, hükümete durumu bir çıtlatır.
    Benim için sonuç, hobi için harcadığımı döviz olarak yastıkaltı yapmak. Bu kafayla giderlerse, bankalara da güvenmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enizam -- 21 Mayıs 2019; 10:28:15 >
  • enizam E kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olursa hicbir sey alınmaz o zaman. Ürün başına kafadan 5.20 tl yi alacaklar desenize.

    Sadece vergi olsa hadi neyse idare edilir bazi ürünlerde derdik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar siparişlerim gelmez oldu. Allah bilir ya verginin yürürlüğe girmesini de bekletiyor olabilirler gecirmek için.

    Hukuk sisteminde de saçmalıklar mevcut. Anayasa sadece ceza kanunlarina geriye yürümüyor.

    Ben sipariş verirken henuz vergi tartışması bile ortada yokken beni vergi yükümlüsü yapan bir sistem var. Bunun aceleye getirilmemesi gerekirdi. Genelde böyle düzenlemeler sonraki yildan baslar ama bunu cok aceleye getirdiler.

    Hali hazirda siparis vermis olanlar bir kismini teslim almaz. Bu defa da gelen ürünleri gümrük magazasi diye 3 katina yine gecirirler millete.

    Bence de dogru bir karar (!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 21 Mayıs 2019; 10:42:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marttan beri 6 8 siparişim geldi hiçbirinden gümrüğe sunum ücreti kesilmedi, para ödemeden hepsi teslim edildi.
    İçlerinde takipli de vardı takipsiz de.
    Hazirandan sonraya sarkacak 2 3 paketim var, bakalım onlarda durum ne olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blasph

    Marttan beri 6 8 siparişim geldi hiçbirinden gümrüğe sunum ücreti kesilmedi, para ödemeden hepsi teslim edildi.
    İçlerinde takipli de vardı takipsiz de.
    Hazirandan sonraya sarkacak 2 3 paketim var, bakalım onlarda durum ne olacak.
    bakalım şu ürünler gelsin kural kanun ney tam olarak kesin bir hüküm yok bekliyoruz ona göre sipariş vericez bekliyoruz
  • gerçek dünyada yaşayip, sanalda ağlayan sanal insancıklar :)))) acıyorum sizlere, bi tarafı seçin ve hep orada kalın artık size bu müstehak

  • Benim bu konuda merak ettiğim bu vergiyi nasıl alacaklar ? Bazı yorumlarda PTT yetkilisine kapıda ödenir denilmiş ama bu işleyişe PTT neden girsin ? Girse dahi sadece bu hizmet karşılığında minimum 20-30 TL hizmet bedeli alacaktır ki zaten şuanda da kapıda ödemelerde ilave bedeller ödeniyor.
    Bir değişiklik yapıyorsunuz nasıl işleyiş olacağı belli değil. Bu değişikliği yapıyorsan 1 Haziran' dan sonra nasıl işleyiş olacağını da belirtmeniz gerekir.
    Ben ödemeyi ne şekilde nereye yapacağım ?
    Mevcut sistemde 22 Euro üzerindeki ürünü kendin alman gerekiyor, yine aynı şekilde mi olacaktır ? Aynı ise hiç sipariş vermemek daha iyidir, bu durumda ürünü teslim alacağın zamana göre ekstra ardiye çıkabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    gerçek dünyada yaşayip, sanalda ağlayan sanal insancıklar :)))) acıyorum sizlere, bi tarafı seçin ve hep orada kalın artık size bu müstehak
    sanırım bunu kendilerine zararı dokunmadığında yada küçük beyinleriyle öyle sandıklarında birtarafı koyun gibi savunup, zamanla ancak icraatlarının kendilerine de dokunduğunun eninde sonunda farkına varıp artık "biz ne yaptık" "artık oy yok" gibi triplere giren zatlara hitaben söyledin, ben öyle bir çıkarım yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 21 Mayıs 2019; 18:23:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güney83

    Benim bu konuda merak ettiğim bu vergiyi nasıl alacaklar ? Bazı yorumlarda PTT yetkilisine kapıda ödenir denilmiş ama bu işleyişe PTT neden girsin ? Girse dahi sadece bu hizmet karşılığında minimum 20-30 TL hizmet bedeli alacaktır ki zaten şuanda da kapıda ödemelerde ilave bedeller ödeniyor.
    Bir değişiklik yapıyorsunuz nasıl işleyiş olacağı belli değil. Bu değişikliği yapıyorsan 1 Haziran' dan sonra nasıl işleyiş olacağını da belirtmeniz gerekir.
    Ben ödemeyi ne şekilde nereye yapacağım ?
    Mevcut sistemde 22 Euro üzerindeki ürünü kendin alman gerekiyor, yine aynı şekilde mi olacaktır ? Aynı ise hiç sipariş vermemek daha iyidir, bu durumda ürünü teslim alacağın zamana göre ekstra ardiye çıkabilir.
    Maalesef herşey netleşene kadar beklemek Zorundayız sürprizle karşılaşmamak için beklemeye devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: molella

    şaka mı greçek mi birader..
    Bilgiyi PTT kargo dağıtım merkezinden aldım
  • Selamlar,
    Esnek kur sisteminde devalüasyon diye birşey mümkün değildir.Kurlar piyasada oluşan arz talebe göre belirlenir.
    Bilgilendirme amaçlı yazdım,iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flames,

    Selamlar,
    Esnek kur sisteminde devalüasyon diye birşey mümkün değildir.Kurlar piyasada oluşan arz talebe göre belirlenir.
    Bilgilendirme amaçlı yazdım,iyi günler.
    Esnek kur, yani serbest piyasa yavaş yavaş kaldırılıyor altını çizerim.

    Döviz alımlarına t+1 gün valörü getirilmesi, döviz alımına %0.1 oranında vergi getirilmesi başlangıç adımları. Dövizden vergi alımı demek, hareketleri kontrol etmek demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OggyOgg

    Esnek kur, yani serbest piyasa yavaş yavaş kaldırılıyor altını çizerim.

    Döviz alımlarına t+1 gün valörü getirilmesi, döviz alımına %0.1 oranında vergi getirilmesi başlangıç adımları. Dövizden vergi alımı demek, hareketleri kontrol etmek demektir.

    Alıntıları Göster
    döviz devalusyondaki gibi birden yükselmiyor ama yavaş ve emin adımlarla yükselmesi de birçeşit devaluasyondur, zaten bunların her yaptıkları abuk şeyi bir kılıfına uydurmakta üstlerine yok... devaluasyon olmuyor ama yine olan oluyor anlayacağınız...




  • Peki 5.2 tl lik gümrüğe sunum ücreti ne olacak? 2 3 dolarlik urunde yüzde 20 odenir elbette ama 5.2 tl gumruk sunum ücretide ayrıca verecek miyiz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: molella

    döviz devalusyondaki gibi birden yükselmiyor ama yavaş ve emin adımlarla yükselmesi de birçeşit devaluasyondur, zaten bunların her yaptıkları abuk şeyi bir kılıfına uydurmakta üstlerine yok... devaluasyon olmuyor ama yine olan oluyor anlayacağınız...

    Alıntıları Göster
    Mesela 2001 krizi anlık bir dalgaydı geldi ve gitti, fakat bu seferki tsunami gibi.. henüz okyanusun ortasında 2,3 cm dalgacık ama kıyaya vurduğu zaman çok canlar yakacak.

    mesela bütçe için ön görülen rakamın %70'i ilk 4 ayda harcanmış vaziyette şu anda. Venezuella krizinin başlangıcı ile aynı yolda ilerliyoruz, üstelik bizde faiz faktörü de var.




  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.