Şimdi Ara

22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak! (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.646
Cevap
20
Favori
154.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Almanya da kompozit malzeme satışı yapan bir siteden 381€ luk bir siparişim oldu. Ünsped müşavirlik firması 6100₺ vergi ve 723₺ müşavirlik bedeli istedi. Çok ilginç gerçekten, kredi kartı ekstreme 7200₺ yansıyan bir sipariş için bir o kadar daha vergi ve özel şirket parası ödemek cidden çok üzücü. Ürünler burada üretilebiliyor olsa buradan alırdım zaten. Susuz sabunsuz geçiyorlar.



    22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak!




  • Drop.com'da MT3 klavye tuş takımlarında kampanya var, bir set alana ikincisi bedavaya geliyor. 2x keycap seti 130 dolar, kargo da TR'ye 20 dolar tutuyor. Gönderici firma DHL, UPS ikilisinden biriymiş. Birkaç sorum var bununla ilgili:


    1. Bu ürünleri almak istesem 150 euroluk ticari ürün sınırına takılır mıyım? Toplam fiyat 150 dolar ama kargosuz hali 130 dolar. Fiyat hesaplanırken kargo dahil ediliyor mu veya son günlerde dolar kurunun euro'yu geçmiş olması bu 150 sınırını etkiliyor mu bu kısmı bilmiyorum.
    2. Varsayalım ticari sınırın altında kaldı ve ürünleri gümrükten çekebiliyorum. Gümrük tutarı yine %20 mi olacak, yoksa keyfekeder vergi çıkma durumu oluyor mu?
    3. Geçen yıl UPS ile çıkartmış olduğum süresiz bir vekaletname var. Acaba siparişim UPS ile gelirse 150 euroluk limiti geçse bile gümrükten sorun çıkmadan geçiyor mu?


    Yardımcı olabilenlere şimdiden teşekkürler.





  • ups sıkıntı zaten bence riskli alım

  • Konunun yerimi bilmiyorum ama benimde bir sorum olacak yakın bir akrabam yakın zamanda taylanta gitti gelirken kendisinden ps5 istedim kendinede birtane macbook aldı şimdi bu iki cihazıda kendi adına aldı gelirken gümrükte sıkıntı olurmu acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.