Şimdi Ara

22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.646
Cevap
20
Favori
154.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

    Bana sanki devletin, sarayın, bürokrasinin tüm yükü vergilerle omuzlarımdaymış gibi geliyor maaşımı daha almadan vergi kesintisine uğruyor aldığım kiraların birer tanesini de vergi adı altında alıyor ama Erdoğan çıkmış karnını doyuruyorum demiş.


    Oy vermeyenleri falakaya yatıracak sanırım, Kibar Feyzo filmindeki gibi.
  • Aynı paraya gelse dahi, binbir türlü zahmetli olsa bile yurtdışından almaya devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Oy verdi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Süper iç üretim artar
    Sen öyle san. :D

    Millet yurtdışından Türkiye'de üretilen ürün almıyor. Uretilmeyen ürün alıyor. Bu ürünü daha zor veya daha maliyetli aldın diye artacak yerli üretim çok az.

    Bu ithal ürünleri satan esnafın işine gelir bu iş, o kadar. Ama onlar da öyle ağır maliyetlere katlaniyorlar ki genelde %18-20 farkla satış yapamıyorlar. 30-35 farkla yapıyorlar. Dolayısı ile, acelesi olmayan gene yurtdışından alacaktır.

    Yerli üretimi arttırmak isteyen nakliye maliyetlerini düşürmeye uğraşır. Çinden 10 dolarlık mal alıyorsun, ücretsiz kargo teslim alıyorsun. Türkiye'den Almanya'ya 60 liralık mal yolla bir de, kargoya ne oduyorsun öğren. :)

    Yerli üretimi arttırmak isteyen mikro üretici/ihracatcilarin ihracat amaçlı ithalatlari konusunda gümrük danışmanı içermeyen, pratik bir çözüm sunar.

    Elektronik kart üretiyorum. Pcb'ler çinden geliyor. Burada üretip yazılımı yükleyip dünyaya satacağım. 600 tanesi 150 dolar eden pcb devresi için gumrukcu tutacağım. 400tl vereceğim. 100-150 Antrepo vereceğim. Vergisini zaten vereceğim. Mal mıyım ben? Hiçbirini vermem. Malı Çin'de urettirir, Türkiye'ye hiç ugratmadan dünyaya satarım. Bunun üretimi için birini calistiracaktim, calistirmam. Ne oldu? Sen kazanmadin. Kaybettin.

    O yüzden daha akıllı işler yapmak lazım. Vergiye karşı değilim. Sürecin kolaylastirilmasi şart. Aracilar kazanacak diye üreticinin rekabet becerisini bozarsaniz sonra dovunursunuz "neden üretim yok" diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Siyasal tarih okuyan kişiler Erdoğan'ın şu sözlerini okuduğunda hayret içinde kalıyor olmalılar çünkü Erdoğan bu şekilde konuştuğunda tarihteki hangi liderlerin sınıfına gireceğini göremiyor olması çok garip.

    Kendini ulusun baba/anne figürü olarak görmek, ben olmazsam devlet yok, devlet olmazsa siz olmazsınız yaklaşımı demokrasilerde olmaz.

    Erdoğan bu seçimi kaybettiğinde ki ben öyle olacağından eminim ruhsal bir çöküş yaşayabilir çünkü kendini buna inandırmış ve halkın taptığı bir figür olarak görüyor, aslında bunun emareleri çok daha önceden de belliydi. Kadınların nasıl doğum yapacağı, öğrenci evlerinde gençleri itham etmesi, sigara içenlerin cebinden paketini alması (sigaradan nefret ederim içilen ortamda dahi bulunmam) bunlar genç nüfusa sahip Türkiye'nin liderinden talep ettiği şeyler değil.

    İnsanlar özgür kaliteli internet istiyor, sürekli bağırıp çağırıp ötekileştiren, kırıcı bir dil kullanıp seçim bittikten sonra demiri soğutma vakti deyip hala aynı üslupta devam eden Erdoğan'ın ayrıştırıcı kışkırtıcı üslubundan yıldı.

    Erdoğangiller dev adımlarla kalkınırken daha yeni açılmış havalimanına köfteciyi çocukları açarken vatandaşın verginin vergisi ile beli kırılıyor.

    edit 48 bin ton pirinç ithal edecekmişiz, sanırsın çok ileri teknoloji bir ürün. Eğer pirinci dışarıdan satın alıp kendimiz üretmeyeceksek bu çark nasıl döner?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 16 Mayıs 2019; 14:38:7 >




  • Köprüye 50 yıldır geçiş parası veren,
    3 köprü bir tüp geçit olan şehirde bir başka yakaya geçmek için para ödeyen
    1999'dan beri ötv ödeyip ses etmeyen toplum buna da alışır.


    İyi bile yapiyorlar, şu yukarıda saydıklarımın %10'u uygar bir ülkede olsa, değil hükümet ülkenin adı değişirdi.
  • https://www.bloomberght.com/yurt-disindan-online-alisveris-yapanlar-artik-ne-kadar-vergi-odeyecek-2219608

    Bu şekilde olacaksa yurt dışından alışveriş yapmanın bir esprisi kalmayacak

  • Eşşek olana semer vuran çok olur.

    Eğitime, üretime, teknoloji geliştirmeye harcanması gereken parayı betona gömüp yandaş mütahhitlere, cemaatlere, hısıma akrabaya peşkeş çektiler, sıcak apra bitti. Bölye eşşeğe biner gibi binecekler halkın üstüne. Bu %18 vergide en en kısa zamanda ya arttırılır yada Yurtdışı Tüketim Vergisi falan feşmekan diye yeni bir vergi daha eklenir. Vergi var diye almamazlık yapmayın. Böye giderse yolun sonu beklediğinziden daha karanlık....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 16 Mayıs 2019; 14:14:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kzulcık

    https://www.bloomberght.com/yurt-disindan-online-alisveris-yapanlar-artik-ne-kadar-vergi-odeyecek-2219608

    Bu şekilde olacaksa yurt dışından alışveriş yapmanın bir esprisi kalmayacak
    şimdi şöyle bi durum var sınır 5 euro diyelimki biz 2 $ kablo aldık kutuya 0,80 cent yada 1 dolar yazdırdık yinede vergi vs ödememiz gerekiyormu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general4242

    Saticiya 22 eurodan düşük yaz demistim bu vergi olayi cikmadan önce. Şimdi sordum 1-2 dolar yazdim diyor.
    Kesin killanip arastirirlar yapıştırırlar vergiyi
    22 dolarlik mouse
    Benim bildiğim genelde ayakkabılarda biraz kullanıyorlar çok büyük kutu fiyatı düşük gibisinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

    Benim bildiğim genelde ayakkabılarda biraz kullanıyorlar çok büyük kutu fiyatı düşük gibisinden

    Alıntıları Göster
    ben mesela diyelim saat kordonu şarj kablosu yada adaptör aldım bu tarz ürünlerde ne olucak caba ne yapcaz
  • Bu millet dini siyasete alet edenlere oy verdi kendini bitirdi .
    İstediğiniz dindar bir başkandı alın hayrını görün taş yersiniz artık ne olacak başkanın itibarından tasarruf olmaz siz ödeyin vergileri .
  • Üretim artar diyenler oluyor neyin üretimi ben çok ucuza anakart aldım aliexpressten . Ülke anakart mı üretiyor. Çocuğun biri ben anakart yapacağım devletten destek bekliyorum demiş devlet ona yüklü bir para yardımı yapmış o da aliexpressten anakart alıp alın ben yaptım demiş. Düşünün adam aliden anakart alıp üstüne para da alıyor :) Biz para falan da istemiyoruz sadece vergileri kaldırın. Basit bir üçlü priz bile üretemiyor ülke. Türk malı bir priz aldı kardeşim bir süre sonra bizim sigortayı değil tüm sitenin sigortasını arttırdı. Bu kadar başarılı. Kardeşim elektrikli soba aldı Sabaha kadar yanıyor. Adam sobaya termostat koymamış. 20 yıl önceki çin üretim sobaların içinde bile termostat var. Mısır patlatma makinesi aldı sigortayı attırdı üstelik ortası çıkıp duruyor. Ben o yüzden Türk malı almıyorum. Suç eğitim sisteminde ülke mühendise değer vermiyor doktor da doktor. Doktorluk çok matah sayılıyor. Yüksek puan alan tıp okuyor. Mühendis olan da açıkta kalıyor. Bu yüzden teknolojik bir şey üretemiyoruz. Adam çinden ürün alıyor 5 misline satıyor. Şimdi artık 10 misline satar. Bu durumda biz zararlı çıkıyoruz. Lütfen üretim zaten yok alıcıya da engel olmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bygeo kullanıcısına yanıt
    hocam haberdeki sadece bir örnek 10 kuruş bile bir harcama yapmış olsanız vergisini ödemek zorundasınız 22 euro luk sınırı tamamen kaldırdılar sınırı aşağı çekmediler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eazzy

    Bu millet dini siyasete alet edenlere oy verdi kendini bitirdi .
    İstediğiniz dindar bir başkandı alın hayrını görün taş yersiniz artık ne olacak başkanın itibarından tasarruf olmaz siz ödeyin vergileri .
    Şu ekonomik krizde hala Van gölünü doldurarak kendine yeni konaklama yeri yapıyor hadi gül hatırı için saray demeyeyim. Bir diğeri halen Okluk koyunda yapılmaya da devam ediyor.

    Bakın bu binalar yapıldığında bir ailenin yazlığı gibi kapısına kilit vurulup gidilmiyor, iki beton dökülüp o masraf ile kalmıyor. Tüm bu yerleşkelerin 10'larca koruması, bahçıvanı, ahçısı, personeli Erdoğan ne zaman teşrif eder diyerek burayı hazır tutuyorlar senin benim vergim ile, vicdanınız el veriyor mu buna AKP'lilere soruyorum?

    Benim sadece konvoyunu gördüğümde içim sızlıyor, Ahmet Necdet Sezer'in aracını takip eden bir otomobil vardı, insaf yahu o da Cumhurbaşkanı.




  • TITAN kullanıcısına yanıt
    İyi olmuş Türkiye'den alın ne alacaksanız.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.