Şimdi Ara

2024 kpss B benim hocam kitapları hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kpss ye ufaktan çalışayım diyorum, anladığım kadarıyla 3 türde setleri var

    1. Konu anlatımı

    2. Ders notları

    3. Video ders notları


    Bunlardan ders notlarını alayım diyorum , çalışıp tüm konuları bitirdikten sonra soru bankaları ve denemelere geçerim.

    Sorum ise bunlar arasında ne gibi fark var , daha doğrusu konu anlatımı ve ders notları arasındaki fark nedir, hepsinde bütün konular detaylı anlatılmıyor mu ? Ekstra olarak video izlemeyeceğim , kitapları alma videolarını izle demeyin  




  • Video ders notlarında çok detay olmaz. Adı üstünde video izleyenler için videoda anlatılan şeylerin tutulmuş not kitaplarıdır. Not tutarken her şeyi yazmazsın. Bunlar da öyle. Küçücük kitap gelir. En detaylısı konu anlatım kitaplarıdır. Ama oturup sayfalarca konu anlatım kitabı çalışmak sana sıkıcı gelmeyecekse al. Yoksa boşuna alırsın.


    Ama çalışma mantığın yanlış tüm konuları bitirdikten sonra sorulara geçersen bir şey yapamadığını fark etmen uzun sürmez. Soru çözmek konu anlatım çalışmaktan daha önemli. Şöyle örneklendireyim bu durumu: Üniversitede bir ders vardı. Dehşet zor, bir sürü konu var. Ders notu yok bir şey yok. Hoca o kadar hızlı anlatıyor ki ders notu alamıyorsun. Sınavı ise çoktan seçmeli 50 soru olacaktı. Ne yapsam ne yapsam diye düşünüyorum. Oturup konu anlatım çalışacak vakit yok. Çalışmasam kalacağım. Çıkardım 600-700 tane soru. Bir akşamda hepsini çözdüm ama nasıl çözüyorum Doğru cevabı hemen işaretlesem bile diğer şıkları da okuyorum, ha bu böyleymiş ha şu şöyleymiş falan. Sabah öyle sınava girdim. 60 alıp geçtim. Günlerce konu anlatım çalışan çoğu kişi 30'larda kaldı. Soru öğrenmesi azımsanmayacak kadar önemli.


    Bir diğer önemli mevzu denemeler. Denemeler soru bankasından daha önemli. Sürecin başından sonuna kadar deneme çözmen lazım. Dur bakalım konular bitsin başlarım falan yok. Sürecin başından başlayacaksın. Sonuna yaklaştıkça deneme sayısını arttıracaksın. Son 3 ay mesela her gün deneme çözmen lazım. Alanın varsa alan denemesi de çözeceksin. Şöyle söyleyeyim. Sürekli deneme çözmüş biri, sürekli soru bankası çözmüş birini tokatlar kpssde. Soru bankasını daha çok eksik ve yetersiz hissettiğin konularda çözeceksin. Kalitesiz soru bankalarından uzak duracaksın. Soru sorudur diye asla düşünme. Ama aynı mantık denemede geçerli değil. Eline her ne deneme geçerse çöz. Ama çözümlü olsun mutlaka. Çözümlü olmayan hiçbir şeyi alma bu süreçte. Hiçbir şeye yaramaz.


    Kpss çalışma sürecinde en önemli şey moraldir. Moral yoksa istediğin kadar çalış olmayacak. Moralini bozan her şeyden uzak duracaksın. Mesela ben hayatımda türkiye geneli denemeleri hiçbir zaman sevmemişimdir. Bana yararından çok zararı olurdu. Nerede psikopat varsa giriyor. Bakıyorsun sıralama rezalet. Tüm modun düşüyor. Psikopatlardan biri değilseniz asla önermem mesela. Bazı insanlardan da uzak durmak lazım. Kendi kazanamıyor diye senin de modunu düşürmeye çalışır.


    Bunlar da bazı önemli tavsiyelerim. Son ve en önemli ikinci şey ise vicdan rahatlatmak için çalışıyorsan çalışma. Otur film izle, dışarı çık arkadaşlarınla gez daha iyi. Amaç her şeyi öğrenmek olacak ama her şeyi öğrenmeyeceğinin de farkında olacaksın. Yine de ne kadar şey bilirsem o kadar iyi mantığında olacaksın. Eksik konuların illa ki olacak bu sınavı kazanmaya engel değil. Hiçbir zaman ben tastamamım diyemeyeceksin.

    Ama eksik konularını azaltmaya çalış sürekli.





  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam , deneme + konu tekrarı alayım en iyisi bu şekilde sanırım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.