Şimdi Ara

Üniversitede okurken aynı zaman devlette memur olarak calısmak mümkün mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
30.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lise düzeyinde kpss ye girdim ve kazandım diyelim.İstediğim yerde tuttu.Ama bi yandan da üniversite var.
    Hem üniversitede okuldan kopmamak hem de bi yandan devlette memur olarak calısıp para kazanmak mümkün mü ? Okulu sallayıp calısırsak tabi olur ama ben hem okuldan geri kalmamak hem de devlette calısmak mümkün mü onu merak ediyorum.
    Bu sene aksilik cıkmazsa üniye yerleşeceğim , 2.ögretim bi üniye yerleşirsem sanırım gündüz devlette calısır aksamda okula gidebiliriz değil mi ?
    Fakat eger 2.ögretim değil de sabahçı ögrenci olursam ne olacak ? Gündüz hem ders olacak hem de devlette iş.Hangisini nasıl yapacagım.Okula ugrama devlette calıs deseniz , kazanırsam üniyi istediğim bölüm zor bi bölüm öyle okula ugramadan geçilebilecek bi bölüm değil.Sonucta okul bi devlette memur olma işini beraber yürütebilme imkanım olur mu bunu merak ediyorum.Ve lütfen biraz detaylı aydınlatın beni cünkü bu konuda cok bilgisizim.







  • Hocam okulla konuşup 2. öğretim derslerine girebiliyormuşsun. Kpss ye kayıt olduğum yerde sordum hocalara.
  • Aynen ben de buna benzer bir dusunce icerisindeyim, ama ben lisans duzeyinde kpss ile atandim ve bir daha sinava girip eger kazanirsam ne olur diye dusunuyordum ki bir arkadastan ogrendigime gore 1. ogretimlerde sorunlar oluyormus, bu da kurumdan ziyade universitelerden(hocalarda) kaynaklaniyormus.
    Bir arkadasim iktisat bitirmis ve teknik hizmetler kadrosuna gecmek icin Ziraat Muh. okuyor. onun dedigi bu. Sorunu kurum degil okul cikartiyor genelde(devamsizlik vs. vs.).
    Bilgin olsun. Ayrica kendim İkinci ogretimde bir donem okudugum icin biliyorum, genelde (%60-70) bunu tercih edenler calisan insanlar. Mesela hemsire,polis,saglik teknisyeni vs. vs. gorevlerde bulunan arkadaslar vardi. Ogretmenlik okuyorlardi ve sorun da olmuyordu.
  • Kurumun isterse okul için geçici görevle okulunun bulunduğu bölgeye atayabilir, sonra müdürün isterse okula yollayabilir, sonra hocaların kabul ederse bazan erslere girmeyebilirisin.

    Ancak yasal olarak böyle bi hak yok.
  • bir başka seçeneğinde açıköğretimden okursun , nasılsa derslere gitme zorunluluğuda yok..
    öylece devam edebilir ve derecen/kademeni yükseltebilirsin..
    aynı hesap..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maYnakxxL

    bir başka seçeneğinde açıköğretimden okursun , nasılsa derslere gitme zorunluluğuda yok..
    öylece devam edebilir ve derecen/kademeni yükseltebilirsin..
    aynı hesap..


    aynı hesap değil işte. adam ne demiş sen ne demişsin.....
  • çalışmasına çalışırsında derslere nasıl yetişirsin o okuduğun okul ve derslere bağlı. ben 2 sene önce bitirdim, benim bir arkadaş var hem memurluk yapıyor hem okuyordu o hala bitiremedi.
  • Biraz Hort olacak ama UP
  • Anlaşılan okurken kpss işi çok zor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.sınıf örgün öğretim öğrencisiyim ön lisans düzeyinden kpss ye girdim. Yerleştirildikden sonra ön lisans diploması isteniyor bunun için de üniversiteden ilişik kesmek gerekiyormuş. Ön lisans diploması almaya hak kazandığına dair belge kabul edilmiyormuş ki bu konuda danıştay kararı varmış.
    Duyumum bu yönde işin doğrusunu bilen varsa lütfen bilgilendirsin.
  • Beyler 1676.yım istanbulda Bekçilik nasıl üniversite hayatı için en çok hng memurlukta tölerans olur?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Walter39

    3.sınıf örgün öğretim öğrencisiyim ön lisans düzeyinden kpss ye girdim. Yerleştirildikden sonra ön lisans diploması isteniyor bunun için de üniversiteden ilişik kesmek gerekiyormuş. Ön lisans diploması almaya hak kazandığına dair belge kabul edilmiyormuş ki bu konuda danıştay kararı varmış.
    Duyumum bu yönde işin doğrusunu bilen varsa lütfen bilgilendirsin.

    Kardeşim ben önlisansı bu sene bitirdim yeni bir okula başladım dgs falan değil örgün 4 yıllık psikoloji. kaydımı yaptırırken lise diploması verdim. önlisansın diplomasını istemiyorlar. o yüzden diploma konusunu sorun etme. kpss puanım da 94 atanacağım yani hem çalışıp hem okuyacağım.

    Aynı şekilde kardeşim lise mezunu memurken önlisans kazandı. diplomanın örneğini ya da aslını bir kereliğine götürdü kayıt oldu geldi. memurken okumanın sıkıntılı tarafı derslerin saatleri ve hocaların toleransı. tavsiyem ikinci öğretim yazın. rahat rahat hem çalışıp hem okuyabilirsiniz böylece.




  • tazarruname T kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çok teşekkür ederim. Sanırım biraz kurumdan kuruma da inceleyen komisyonların farklı olması nedeniyle değişiyormuş artık şansıma kalmış. Psikoloji kazandığın için ayrıca tebrik ederim benim lisede hayalimdi :)
  • Sağol dostum. Eğitim hakkı engellenemez biliyorsun bu nedenden kurumlar da hocalar da bir yere kadar sorun çıkarıyor en kötü ihtimal bir arkadaşın da dediği gibi 4 değil de 5 yılda biter ama bitirirsin. Fakat ikinci öğretim yazarsan her şey çok daha kolay olur baş ağrıtmaz. Başarılar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.